ok, mine³y prawie dwa miesi±ce od wydania gier, jak je oceniacie? Co wam siê spodoba³o a co nie?
Plusy:
-Fabu³a
-Grafika
-G³ówna legenda White'a ( Zekrom Rulz!)
-G³owny bohater ( niewa¿ne jaka p³eæ, obie zabójczo wygl±daj±! )
-¦wiat Ishhu, ogólnie ca³y Region
-6 Gym ( WHEEEE!)
Minusy:
-Poki przy poruszaniu siê s± do bólu pixelowate, b³e!
-Poki z V genracjii przyprawiaj± o dreszcze, tylko 4 mi siê spodobaly ( Zekrom, Zorua + Zoroark, Tsutaraja + evolki, Victini), reszta out.
-Bez patcha na angielski, gra³o siê diabelnie trudno, sz³em jak z bicza a¿ 2 dniowy zwis mia³em, przez co brak p³ynno¶ci.
-Pokemon Musicale
Ogólnie:
6 + / 4-
czyli jest norma, a teraz wy, wypowiadajcie siê!!!
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez Kojot 12 Luty 11, 17:35, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Plusy
Grafika
Legendy
¦wiat i ca³y region
Efekty w animacjach
Minusy
Pixele w walce
Naj³atwiejsza gra pokemon w jak± kiedykolwiek gra³em
Pokemon Musicale
Nudna fabu³a
Niektórzy gym leaderzy byli nawet za ³atwi
Ogólnie takie 4- u mnie
Sygnatura użytkownika
Micha³ Wi¶niewski napisa³/a:
Kechup z jogurtem, truskawkami i malinami. Kechup zwykle ze wszystkim jest zawsze dobry.
Plusy:
-Fabu³a
-Grafika
-G³ówna legenda White'a ( Zekrom Rulz!)
-G³owny bohater ( niewa¿ne jaka p³eæ, obie zabójczo wygl±daj±! )
-¦wiat Ishhu, ogólnie ca³y Region
-6 Gym ( WHEEEE!)
Minusy:
-Poki przy poruszaniu siê s± do bólu pixelowate, b³e!
-Poki z V genracjii przyprawiaj± o dreszcze, tylko 4 mi siê spodobaly ( Zekrom, Zorua + Zoroark, Tsutaraja + evolki, Victini), reszta out.
-Bez patcha na angielski, gra³o siê diabelnie trudno, sz³em jak z bicza a¿ 2 dniowy zwis mia³em, przez co brak p³ynno¶ci.
-Pokemon Musicale
Plusy:
- Grafika
- Potrójne Walki
- Fajna Muzyka
- Wiêcej miejsca w boxach
- Nowy Region (Wcale nie dobry)
- Nowe Poki
- Chandelure
- Efekty 3D w walkach
- Mo¿liwo¶æ D£UUUGIej gry po lidze
- Pseudo 8-bitowe sprity :P
- Mniej HM
Minusy:
- Brak porz±dnej fabu³y
- Gym Liderzy
- Elite Four
- Ma³o wst±¿ek
- Nowe ability s± zbyt dobre
- Tak samo ruchy, np. Victiniego (Ball of Flame, V-generate)
- Brzydkie Poczki
- Brak porz±dnych Move Tutorów
- Battle Subway
- Royal Unova
- Pokemon Musical
- Union Tower (Najwiêkszy fail. Zamiast walk, nudne teksty)
- Prak Pokeradaru/Safari Zone/Game Corner/Voltorb flip/Pokewalkera/Poczków za sob±/Chansey (dzikiej)/Dwóch regionów
- Ma³o dróg, ma³o miast
- 10h gry.
Gra mi przypad³a do gustu za now± fabu³ê.
Plusy:
Grafika
Walki 3vs3
Super nowy region
I wiêcej.
Minusy:
Pixelowate poki
S³abi Liderzy
Dziwne pokemony
Ocena hmm...
8/10
Sygnatura użytkownika
Moje dzie³a Nie lubiê kiedy kto¶ uwa¿a siê za powa¿n± osobê a tak naprawdê jest nic nie wart.
ja niedawno zacz±³em grê i mi siê podoba
du¿o nowych ciekawych pokemonów, nowe ataki, animacje dodatkowe podczas walk, fajny region, szkoda, ¿e nie mam WiFi, ale nied³ugo bêdê mia³
no i teraz duu¿y minus:
rozpikselowane pokemony (jak to wygl±da )
ja niedawno zacz±³em grê i mi siê podoba
du¿o nowych ciekawych pokemonów, nowe ataki, animacje dodatkowe podczas walk, fajny region, szkoda, ¿e nie mam WiFi, ale nied³ugo bêdê mia³
no i teraz duu¿y minus:
rozpikselowane pokemony (jak to wygl±da )
ogólnie 9/10
W³a¶nie to jest plus. Czyta³em Playbox - 9.0 jest ca³kowicie uzasadnione, ale tak samo jak 8.5 od PSXtreme.
- Fajna grafika,
- Poki szybko ewoluuj± (wed³ug mnie),
- Walki 3 vs. 3,
- Animacja,
- Fajny wygl±d g³ównego bohatera,
- Nowe Poki,
- Fajne sale liderów,
- Nie trzeba biegaæ z PC do marketu i na odwrót,
- Wiêcej miejsca w Boxie,
- Nowe ataki,
- Fajna muza,
Minusiki:
- Niektóre Poki wygl±daj± jak odchody,
- Pikselowate Pokemony,
- Naj³atwiejsza gra Pokemon,
- G³upia Elesa, jej durne Emolgi i ich Zmiany Woltów,
- Brak niektórych fajnych urz±dzeñ z 4 generacji.
Ka¿dy z was powtarza rozpikselowane pokemony.
To postawie wam teraz wybór:
Rozpikselowane poruszaj±ce siê stworki - czy krótka animacja przy wyj¶ciu poka z balla.
Sprity poruszaj±cych siê wszystkich pokemonów tylko od przody zajmuj± 15 MB. + drugie tyle na sprity od ty³u. Razem 30. Dajmy ¿e kolejne 15 na animacje ataków dla ka¿dego stworka i itemów. No to nam daje jakie¶ 50 MB na same walki. Nie liczê te¿ tego ¿e sprity stworków lekko siê zmieniaj± w zale¿no¶ci od statusu(u¶piony pok ma zamkniête oczy)
To oznacza ¿e twórcy nie mog± wprowadziæ ³adniejszych spritów. Niestety NDS jest ograniczon± maszynk±. Ale nie martwcie siê no¶niki na 3DSa maj± osi±gaæ do 8 GB pamiêci. Tam mo¿emy siê czepiaæ grafiki i rozpikowanych stworków.
A teraz do w³a¶ciwego tematu:
Plusy:
-W nowym dexie brak ewolucji i preewolucji stworków z poprzedniej generacji. Restart serii naprawdê siê przyda³
-GTS Negotiations -narzêdzie genialne. W koñcu mo¿emy zdobyæ stworki których nie mamy w dexie.
-Random Battle przez wi-fi -tego i poprzedniej funkcji brakowa³o w grach na NDSie.
-Dream World- fajna sprawa. Tylko wkurzaj± te cztery gry. Wola³bym ¿eby by³o ich wiêcej.
-No i praktycznie wszystkie plusy które wy wymieniacie(nie bêdê powtarzaæ)
Minusy:
-gra jest rzeczywi¶cie zbyt ³awtwa. Pierwszy raz mia³em wszystkie stworki na wy¿szych levelach od lidera.
-zmarnowanie tych paru kilobajtów na Musicale. Wola³bym ju¿ nawet contesty.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.