Witam. Jestem lukaszkond. Niektórzy mnie mo¿e kojarz± z forum Valhalli. Poniewa¿ tam ostatnio siê nic nie dzieje, postanowi³em siê chwilowo przenie¶æ tutaj. Jako i¿ poziom graczy tutaj mnie przerazi³. Postanowi³em za³o¿yæ fabrykê setów, strategii i teamów do walk competitive. Sety, które podaje w wiêkszo¶ci sam nie uk³adam- s± to sprawdzone i u¿ywane przez wiêkszo¶æ graczy sety ze Smogona. Przyk³adowy produkt:
Zapdos @ Leftovers
Trait: Pressure
EVs: 248 HP / 84 SAtk / 176 Spd
Timid Nature (+Spd, -Atk)
- Substitute
- Thunderbolt
- Roost
- Hidden Power [Ice]
Zamówienia proszê sk³adaæ w formie:
Pokemon, rola w dru¿ynie, ewentualnie proponowany set.
To ja sk³adam o takie zamówionko:
Bisharp - Ma byæ pierwszy w teamie, czyli najlepiej by by³o, gdyby jakie¶ SD, Baton Pass, Substitute itd.
Chandelure - SP.Attacker... Czyli wiadomo, 145SPA, 90DEF, 90SPD, maszyna do zabijania
Musharna - Czyli czo³g w stylu Blissey. Mo¿e jakie¶ uzdrawiaj±ce, na zwiêkszenie defy, ataku albo co¶... Speed niekoniecznie wa¿ny...
Scrafty - Taki spoko ziomal, ¿e czo³g od defensyw i s³abiutki SPA, czyli idealny poczek jako Psychical Attacker. Przyda³by siê speed...
Eelektross - Wiadomo, 0 s³abo¶ci, jak Spiri, ale lepsze staty. To jest raczej "mikser" Wiêc, 2 psychiki, 1 special i 1 status...
Ferrothorn - Podejrzewam, ¿e po statach ³atwo mo¿na wpa¶æ na jego rolê :P
No tak, ale ja ulepszam sety smogonowe + uk³adam je w teamy.
Szymb napisa³/a:
Bisharp - Ma byæ pierwszy w teamie, czyli najlepiej by by³o, gdyby jakie¶ SD, Baton Pass, Substitute itd.
Mam z³± wiadomo¶æ: Bisharp nie uczy siê BP. Poza tym to do d... taktyka, wiesz ile ludzi (w tym ja) u¿ywa Taunt leadu?
No wiêc zrobimy tak:
Bisharp (M) @ Focus Sash
Trait: Defiant
EVs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spd
Adamant Nature (+Atk, -SAtk)
- Night Slash
- Stone Edge
- Swords Dance
- Sucker Punch
Chandelure, ach, chandelure. Fenomenalny revenge killer. Szkoda ¿e wyl±duje na 100% w Uberach.
Chandelure (M) @ Choice Scarf
Trait: Shadow Tag
EVs: 4 HP 252 SAtk / 252 Spd
Timid Nature (+Spd, -Atk)
- Overheat
- Hidden Power [Ice]
- Shadow Ball
- Energy Ball
Ech, twórcy obdarzyli tego poka fenomenalnym ability, jakim jest Shadow tag- nie pozwala ono zwiaæ, dziêki czemu mo¿esz spokojnie bez skrupu³ów zabiæ poka przeciwnika. Tym setem zabijasz poprostu wszystko, pocz±wszy na Scizorze, przez Dragnita i Gengara a¿ po Swamperta. Jednymi problemami mog± byæ Scarferzy oraz Special walle pokroju Snorlaxa i Blisseya. Eny³ej, do zobaczenia w Uberach, przero¶niêty ¶wieczniku.
Szymb napisa³/a:
Musharna - Czyli czo³g w stylu Blissey. Mo¿e jakie¶ uzdrawiaj±ce, na zwiêkszenie defy, ataku albo co¶... Speed niekoniecznie wa¿ny...
Do Blisseya mu sporo brakuje... porównywa³e¶ w ogóle ich defy? Ogólnie rzecz bior±c to baaaardzo kiepski pok- mo¿e s³u¿yæ tylko jako wnerwiacz z T-wave i Baton passer:
Ferathorn, eh, jeden z lepszych pokemonów 5-to genowych. ¦wietny tanker i Spiker, a dziêki stosunkowo niskiego speedu, nie gro¿± mu Ubery. Standardowy set:
Typowy wnerwiaczo-entry hazarder. Jedyny minus to ogniste. Uwa¿aj oprócz ognistych na Tyranitary, które przez to coraz czê¶ciej wystêpuj± z Fire blastem.
PS
Mam nadziejê, i¿ pomog³em- polecam siê na prysz³o¶æ
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.