Nale¿y rozpakowaæ rom'a i patch'a do jednego folderu, po czym nale¿y przeci±gn±æ Rom'a na ikonê z nazw± " Open Patch". Dajemy Tak, potem OK i gotowe, mamy spatchowany rom
ROMY SPATCHOWANE! NIE MÓJ UP! LINKI ZNALAZ£A INAKA/SNAZZ
WHITE
Kod:
http://www.mediafire.com/?jbx963fiw9haamo
BLACK
Kod:
http://www.mediafire.com/?xgn57hj8f15gbnl
OPIS:
Witaj w regionie Unova! To tu zaczniesz swoj± przygodê z ponad 150 nowymi pokemonami, które obecnie przekraczaj± liczbê 600 GATUNKÓW!!! Pokonaj nowy z³y Team, Team Plasma i ich tajemniczego lidera, N i uratuj ¶wiat, opanowuj±c jednego z legendarnych smoczych pokemonów, Zekroma ( White) lub Reshirama ( Black).
KWESTIE EMULACJI:
Na No$GBA romy nie odpal± bez patcha które s± wy¿ej i odpowiednich cheatów które s± tutaj:
kody pochodz± ze strony Romulation. Mi white patchowany dzia³a, idzie saveowaæ, i expiæ. wystarczy dodaæ cheat'a, aktywowaæ a potem zresetowaæ roma by znikn±³ blue screen.
Na DeSmuME odpali³o bez problemu, zapis poprzez grê ( menu->save ) dzia³a bez zarzutu. Po zainstalowaniu patcha znik³ te¿ problem z zdobywaniem expa przez poka.
ZABEZPIECZENIA AP:
Spis:
Freezy
Brak expienia
crashe emulatora
brak dostêpu do union romu
Rozpiska:
- DeSmuME (pok nie zdobywa do¶wiadczenia)
- DeSmuME x64 ( --II-- )
- R4 - Wood 1.25(--II--)
- M3 Sakura - 1.49 (--II--)
- M3 DS Real (--II--)
- EZ Flash V (--II--)
- EZ Flash VI (--II--)
- DSTT (nie odpali³o siê)
- Edge 2.1
- iEdge 2.1
- Akaio 1.8.5a
- Acekard 2 (freezy + do¶wiadczenie)
- Acekard 2i (--II--)
- DS Linker 16G (--II--)
Dzia³aj± w czê¶ci :
- No$gba (crashe emulatora/ nie mo¿na zapisaæ stanu gry, po spatchowaniu bez zarzutu)
- Ideas (nie uruchomi³o siê)
- R4i SDHC
Nie sprawdzone lub nie dzia³aj±ce :
- Acekard 2.1
- iSmart Premium
- M3i Zero
- CycloDS
CO SIÊ MÓWI? DZIÊKUJÊ! i RC
------------------------------------------------------------------
co do tego co napisa³ szymb, co do b³êdu, nie jetem temu winien.
patch dzia³a, a szymb napisa³ ¿e b³±d krytyczny nie jest a¿ tak gro¼ny, szansa na trafienie go jest jak 1/100.
je¶li pojawi siê inny patch umo¿liwaj±cy grê bez tego b³êdu, pojawi siê natychmiast, narazie poda³em co by³o.
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 4 Marzec 12, 17:19, w ca³o¶ci zmieniany 13 razy
na aceie nie gra³em, ale po opiniach na innych forach usuwa on przede wszystkim AP z expieniem. Proszê o posty w którym podacie swoj± nagrywarke i czy wam dzia³a.
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ok. Patch dzia³a, ale na pocz±tku co¶ nie dzia³a³. Jak to zrobi³em? Mo¿esz dodaæ do 1 posta. Zmieni³em w kompatybilno¶æ z XP. Wtedy zadzia³a. Windows 7 x64 Ultimate.
UWAGA! Rom prawdopodobnie jest b³êdny. Nie ma wp³ywu na start gry, ale kto wie, co bêdzie potem.
rasterizer !rendering! at y=192! Oops!
Jest to b³±d renderowania, z którego mog± wynikn±æ fatalne komplikacje. Powsta³ po zastosowaniu Open Patch
EDIT: Na szczê¶cie nic nie zmienia. Po prostu szybciej siê freezuje.
Rom dzia³a, tylko expiæ siê nie da ale [mam nadziejê ¿e tylko ja] mam problem z pobraniem patcha. Po w³±czeniu strony wy¶wietla siê Error 404 - Not Found .
Móg³by¶ wrzuciæ na forum patcha albo spachowan± wersjê gier ?
spatchowanej nie wrzuce dzisiaj, dopiero w nastêpnym tygodniu.
je¶li ci error 404 wyskakuje, znaczy ¿e jest jaki¶ b³±d, spróbuj z innej przegl±darki lub innego kompa ( w szkole, u rodziny, u kumpla itd )
i takie rzeczy pisz na przysz³o¶æ mi na pw.
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.