POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
8 Marzec 13, 10:49
Ma³a rewolucja.
Autor Wiadomo¶æ
Titiz 
Powoli siê wkrêca
30.10 urodzinki :D

Do³±czy³: 13 Lut 2009
Kontakt:
Wys³any: 1 Styczeñ 11, 14:32   

Zgadzam siê z Afilem, co nam nie zaszkodzi to nas wzmocni.

@ EDIT zreszt± my¶lê, ¿e je¿eli by nie by³o czego¶ takiego jak Ranking Rozkrzyczanych to by mo¿e nie by³o tak wielkiego spamu, ale... Zreszt± jest chat to to samo wiêc nie wiem po co niektórzy ludzie robi± takie awantury... Ech...

Sygnatura użytkownika

By Mr. Koper

,,A day without you is like a year without rain''

Matt Yuri

MG: Kojot

Poki: Snorunt, Koaruhie

Xillor 
Bug Catcher
Master of Disaster

Do³±czy³: 25 Sty 2010
Sk±d: Sprzed monitora...
Wys³any: 1 Styczeñ 11, 23:18   

Nie wiem czy mam tu jeszcze co¶ do powiedzenia, ale uwa¿am, ¿e to bardzo dobra decyzja i prawdopodobnie, w obliczu malej±cej aktywno¶ci, zrobi³bym to samo. A tak w ogóle je¿eli SB (jeszcze kto¶ ma dziwne skojarzenia) mia³by powróciæ, to b³agam nie róbcie tego rankingu, bo to tylko bardziej motywowa³o do pisania o durnotach.

plpl 
Pewnie nie zna PokeMana
To ja, o, to ja!!!

Do³±czy³: 22 Wrz 2010
Sk±d: Warszawa
Kontakt:
Wys³any: 2 Styczeñ 11, 18:12   

Miles Edgeworth napisa³/a:
I object! That was... objectionable!

Usuniêcie SB to jedna z najg³upszych g³upich czynno¶ci , jakie widzia³em. Czy administracja na tym forum jest g³upia, czy co? Aktywno¶æ... w inny sposób siê j± zdobywa!

Mam g³êboko w dupie, czy zmusicie mnie do urlopu, czy nie!

Sygnatura użytkownika

By Byakurai

By emachel

By Nid

Blue 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³a: 13 Gru 2009
Kontakt:
Wys³any: 2 Styczeñ 11, 18:29   

A dla mnie forum upada jak nie ma SB. Sza³t tworzy swoist± atmosferê, mo¿liwo¶æ szybkiego komunikowania siê ze znajomymi na forum. A wy ich tego pozbawiacie... komu chce siê pisaæ PW w ka¿dej sprawie.
Aktywno¶c maleje? Ciekawe czemu??
A przez to zmaleje jeszcze bardziej. róbta co chceta.
EOT. -_-

Sygnatura użytkownika
Podziêkowania

Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ. :*

Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG :*

Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG :D Drago za ca³okszta³t :*

DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê :*

PokeSkate 
Bug Catcher
Hurr derp durr

Do³±czy³: 29 Sie 2010
Sk±d: Accumula Town
Kontakt:
Wys³any: 2 Styczeñ 11, 19:15   

Blue napisa³/a:
A dla mnie forum upada jak nie ma SB. Sza³t tworzy swoist± atmosferê, mo¿liwo¶æ szybkiego komunikowania siê ze znajomymi na forum. A wy ich tego pozbawiacie... komu chce siê pisaæ PW w ka¿dej sprawie.
A przez to zmaleje jeszcze bardziej. róbta co chceta.
EOT. -_-

Po ma³ym och³oniêciu,zgadzam sie z Blue s³owo w s³owo.Aktywno¶æ na forum nie wzrasta bo niema nowych u¿ytkowników.Przychodz± tylko starzy wyjadacze a nowi przychodz± bo chc± jak±¶ pierdo³e któr± wezm± sobie z serebii -_- Takie jest moje zdanie.Pokefanów jest coraz mniej a nasze pokolenie powoli sie koñczy i wkracza w ''doros³e'' progi. SB dawa³o t± niesamowit± atmosfere.Wiêkszo¶æ nowych ludzi po¿era Vallhalla. Na której posta dostaniesz po tygodniu ;/ Moim zdaniem czas na reklame i wypromowanie PokeCollect w góre!

Sygnatura użytkownika
Micha³ Wi¶niewski napisa³/a:
Kechup z jogurtem, truskawkami i malinami. Kechup zwykle ze wszystkim jest zawsze dobry.

ZAPRASZAM DO FABRYKI!

Maron 
Nosi czapkê Asha
By³y mod

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Sk±d: Zza biurka
Kontakt:
Wys³any: 2 Styczeñ 11, 20:43   

Uwa¿am, ¿e to dobry pomys³. Mo¿e bym zaproponowa³, ale nie chcia³o mi siê :D

Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,

Tommy 
Bug Catcher
aka tom455

Do³±czy³: 26 Maj 2009
Sk±d: z okolic komputera
Kontakt:
Wys³any: 2 Styczeñ 11, 20:59   

Mo¿na by skasowaæ niedzia³aj±ce buttony i umówiæ siê z innymi forami na wymianê ^^

Sygnatura użytkownika
Nowi userzy to spamerzy,
¦redni userzy to lamerzy,
a Starzy userzy to szpanerzy,
Czyli normalny jest tylko Henio :D

by QuerryPass

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 5 Styczeñ 11, 19:13   

Titiz napisa³/a:
my¶lê, ¿e je¿eli by nie by³o czego¶ takiego jak Ranking Rozkrzyczanych to by mo¿e nie by³o tak wielkiego spamu,

Gdyby ludzie byli bardziej trwali w zainteresowaniach, gdyby pamiêtali o swoich korzeniach, gdyby nadal byli p***fan**i, gdyby nie traktowali Collecta jak drugie ¿ycie, gdyby nie spêdzali tu ca³ego dnia na SB, tylko korzystali z umiarem...

plpl napisa³/a:
Mam g³êboko w dupie, czy zmusicie mnie do urlopu, czy nie!

Primo: my nie Revival. Secundo : nie z³ama³e¶ reg. wiêc...mo¿esz dalej z umiarem "buñczuczyæ".
plpl napisa³/a:
Aktywno¶æ... w inny sposób siê j± zdobywa!

Kolejny "geniusz" z serii Poxer i Co. Problem jest powa¿niejszy/g³êbszy, co stwierdzili nastêpni postuj±cy.
Blue napisa³/a:

Bo lud zg³upia³ i woli popisaæ o zupkach ?
PokeSkate napisa³/a:
Aktywno¶æ na forum nie wzrasta bo niema nowych u¿ytkowników.

S±, tylko siê demotywuj±, bo inni ( Wy ) dajecie z³ przyk³ad.
PokeSkate napisa³/a:
Pokefanów jest coraz mniej a nasze pokolenie powoli sie koñczy i wkracza w ''doros³e'' progi. SB dawa³o t± niesamowit± atmosfere.Wiêkszo¶æ nowych ludzi po¿era Vallhalla. Na której posta dostaniesz po tygodniu ;/ Moim zdaniem czas na reklame i wypromowanie PokeCollect w góre!

Wiêcej o tym problemie napisa³em na PV w komentach, cytujê dla waszej wygody tu:
Cytat:
Autor: PokeManPL IP: Brak uprawnieñ
Data: 04.01.11 | 19:59
Tre¶æ:
Nie winnem siê wypowiadaæ z oczywistych wzglêdów, ale po raz kolejny nie znalaz³ siê nikt, kto my¶li podobnie jak ja, wiêc...

"Autor: KEnbo Data: 01.01.11 | 14:53 To by³o do¶æ oczywiste.Pokemania ju¿ dawno przeminê³a pozostaje tylko czekaæ na koniec ..."

Czy ja dobrze s³yszê ? Karty PL s±, fani PTCG s±, Premiera po PL nowych filmów i sezonów ju¿ nied³ugo... AKURAT, TERAZ jest tak, ¿e powtórki s± w kiepskich godzinach, PL karty siê nie rozwijaj± ( Ale takie NINTENDO zaczyna w Polsce ofensywê, wiêc mo¿e PokeGry bêd± szerzej dostêpne )
, okres jest trudny ( koniec semestru )
, nastêpuje wymiana fanów ( odchodz± Ci którzy zaczynali o Polsatu Poki, a coraz wiêcej tych, co zaczêli od Jetixa )
Fani zg³upieli na pokeforach, bo nie odkopuj± topiców, a winni tak robiæ, skoro ne ma nowych,a i stare mo¿na poci±gn±æ.
Po prostu od pocz±tku grudnia jest trudny okres, który nied³ugo siê skoñczy.

"Autor: HeartGold IP: Data: 01.01.11 | 15:44 (...)super jak nikt sie niezg³osi ostatnia zdrowa i normalna stronka o pokach zginie ZGINIE My tego nie chcemy NIE CHCEMY to jest jedyne ¼ród³a newsów o pokach którego u¿ywam nie chce wchodziæ na strony po angielsku chocia¿ znam angielski lepiej ni¿ mój ojciec "

Wiesz, Vall to od sam ego pocz±tku po dzieñ dzisiejszy, to tylko przepisywanie zagranicznych newsów. A niestety ludzie nie my¶leli dawniej, ¿e kiedy¶ emisja na Polsacie siê skoñczy i nie pisali szczegó³owych newsów o tym kiedy jest emisja, przez co...w ka¿dym razie, POLSKI pokemon le¿y i kwiczy, bo ma³o kto opisuje to na stronach, a nie wiedzieæ czemu traktuje t± dziedzinê jako wstydliwe kuriozum które mo¿na opisywaæ tylko na forach. I ostatni argument w tej sprawie, informacji zagranicznych ZAWSZE bêdzie wiêcej ni¿ Polskich, wiêc naprawdê nic z³ego siê nie stanie, gdyby kto¶ raczy³ zrobiæ potrzebne z 30 artów o konkretnych dziedzinach polskich ( muzyka, tazo, anime, manga, ksi±¿eczki Egmontu... ). W ka¿dym razie na Vall ju¿ ni ma sensu tego robiæ, dlatego winno siê to zrobiæ na jakiej¶ innej stronie.

Usagi > nawet mo¿e o to nie chodziæ, ale o zwyk³± maturê :) czy zwyk³e prace dorywcze, je¶li ³atwo wpad³y i stanowi± okazjê.

Hinar:
"W Polsce nie wiele osób lubi Pokemony. Powód? Wstydz± siê je ogl±daæ, przez nasz wspania³y dubbing. Ma³o kto mia³ GameBoya, wiêc nostalgii i do gier nie ma. " Je¶li chodzi o najnowsze serie to tak, ale pierwsze 6 jest perfekcyjnych. Nostalgia do gier jest i to du¿a. Problem w tym, ¿e gracze nie zajmuj± siê stronami/forami, i tylko graj±, wiêc i tak zawsze wychodzi na to, ¿e najwytrwalsi s± fani Anime tudzie¿ ludzie którzy po prostu lubi± ¶rodowisko PPSu.

Credt:
"Widzê, ¿e dla niektórych odej¶cie Daru to jest kwestia ¿ycia lub ¶mierci... Zluzujcie po¶lady, to przecie¿ tylko strona internetowa. Owszem, najlepsza w Polsce o tematyce Pokemonów, do której naprawdê mo¿na mieæ sentyment, ale cholera - to nadal tylko strona. A niektórzy trakt[DALEJ NADAL DOBRZE PRAWI]" Najlepsza bo jedyna, a jedyna konkurencja to stronki zak³adane przez 12 latków, którzy zaczêli swoj± przygodê z Pokami od Diamenta i Brylantu i niestety, jeszcze musz± siê poduczyæ...ale znaj±c dzisiejsz± mentalno¶æ i brak wytrwa³o¶ci, chyba ¿aden z nich nie doczeka do jakotakiej dojrza³o¶ci netowej z któr± móg³by robiæ co¶ powa¿nego.

Z komentarzem Ifrexalisa z 21:53 z 3 sty. ca³kowicie siê zgadzam.

Voomy co proponuje powrót do PoPLa: Ja wiem, ¿e PoPL siê zmieni³ trochê, ale jednak poza nim te¿ s± ambitne osoby które chc± ratowaæ PokeScenê. Poza tym, sp³ycasz, powód by³ du¿o powa¿niejszy. PoPL tutaj sprawi³by, ¿e pewnie w logo by³by jaki¶ muminek ( tak jak u was w logo jest...Kulfon xD ), a i nadal jest tam ba³agan gdzie nikt nic nie wie..i poza tym przecie robicie stronê pod nazw± PokemonPolska gdzie nie ma nic o tej Polsce ( w zakresie Pokemonów ), wiêc sorry.

Tak wiêc, ja tylko dodam, ¿e te¿ zacz±³bym rzygaæ Pokami gdybym ogl±da³ najnowsz± seriê, ale zamiast tego strategiê mam prost± i banaln± : nie siedzê na pokeforach ca³e dnie, siedzê od czasu do czasu, a kiedy ju¿ siedzê to piszê sensowne i na temat posty które mo¿na pisaæ, nawet bez grania w nowe gry i ogl±dania nowej serii. Zróbcie sobie urlopy, pozbieraj± siê nowe problemy do dzia³u z Pomoc± w grach, mo¿e komu¶ najdzie przez ten czas ochota na mangê itp.
Tommy napisa³/a:
Mo¿na by skasowaæ niedzia³aj±ce buttony i umówiæ siê z innymi forami na wymianê

kasowaæ ? E, fakt na razie brak pewnej koordynacji i niepweno¶æ trochê uniemo¿liwia rozreklamowanie, ale...
To ja tylko dodam po raz ostatni, PPS ca³y jest w mara¼mie, forum PBC przez wymianê forami o PBFach w strfie wilków, koni itp. pada, a maj±ce takie same statsy ( 100k postów i kilka tys. userów ) inne forum - PokeLazure - kwitnie. Jak wejdziecie, to mo¿e skumacie dlaczego...

Ach, ¿e te¿ dopiero PokeLazure oparte na jun.pl wpad³o na co¶ takiego jak topic bêd±cy instrukcj± jak graæ w PBF, czy topic z wypisan± "obsad±" forum...

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Drewko 
Gapa, gubi PokeBalle
Drewniany Kolega

Do³±czy³: 09 Gru 2010
Sk±d: Tczew
Wys³any: 7 Styczeñ 11, 12:36   

¦wietno¶ci Pokemon sprzed tych 5-6 lat NIE DA SIÊ przywróciæ. Nawet to ¿e bêdziemy mieli karty po PL i Nintendo zacznie sprzedawaæ i reklamowaæ swoje produkty u nas niewiele zmieni bo mentalno¶æ ludzka jest jaka jest. Twój utopijny obraz pokesceny jest w pe³ni nierealny a NA PEWNO nie osi±gniesz go przez takie kroki. Rozumiem co masz zamiar zrobiæ ale powiedzmy sobie szczerze ¿e ludzie inaczej patrz± na takie zainteresowania ni¿ dawniej a i same poki jako ta "Machina Komercyjna" sta³a siê strasznie kiczowata. Nie mam Ci za z³e ¿e próbujesz podci±gn±æ nasz± scenê ale ani Twoje cele ani sposób w jaki je próbujesz osi±gn±æ nie maj± sensu...

De 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 10 Pa¼ 2009
Kontakt:
Wys³any: 9 Styczeñ 11, 21:17   

ja wam powiem ze to brzmi jak jakis lamerski szantaz i nie zdziwie sie wcale jak na tym stracicie, bo ludzie sobie po prostu pojda stad w pi¼dziet jak nie beda mieli tego, czego chca.

tak sie rozpoczynaja rzady totalitarne!

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: