Wys³any: 28 Pa¼dziernik 10, 20:05 Detektyw Star w akcji!
Ciemn± noc±, wraca³a¶ ze spo¿ywczaka. Profesor Namba zleci³ Ci ¶ledztwo, w sprawie zabójstwa Emila Linuxa. Czu³a¶, ¿e kto¶ Ciê szpieguje. Jako amator-detektyw na studiach uczono, aby zwracaæ dalej uwagi na t± osóbkê. Wesz³a¶ do klatki, najciszej jak potrafisz. Powoli, nie zapalaj±c ¶wiat³a sz³a¶ w stronê swojego mieszkania. Najwidoczniej czyim¶ celem by³o zlikwidowanie Ciebie... a mo¿e Co innego? Zapali³a¶ ¶wiecê, zas³oni³a¶ okna zas³onami. Odszuka³a¶ gruby tom "Akta Emila Linuxa". Zapomnia³a¶ zamkn±æ drzwi. W przedsionku us³ysza³a¶ szybkie kroki do drugiego Pokoju. Zamurowa³o Ciê to.
Wiek: 29 Do³±czy³a: 05 Lis 2008 Posty: 1793 Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 29 Pa¼dziernik 10, 17:25
Wybacz, ¿e nie wyci±gnê³am normy, ale zakupy ze mn± skoñczy³y
-------------------------------------
"Cholera... Jeszcze mi tu p³atnego mordercy brakuje..." - my¶lê, wyci±gaj±c pistolet (o ile mam) i szykuj±c siê do obrony w razie ataku na moj± ¶liczn± osóbkê. Hm, tylko co ja trzymam w tamtym pokoju... ? Chyba nie teczki z dokumentami, prawda?
"A je¶li?!" - poziom adrenaliny w krwi chyba mi ro¶nie. Próbujê zachowaæ ostro¿no¶æ.
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa
Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]
Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków
- Spokojnie Detektywie Star. Nie przyszed³em tu Ciebie zabiæ, lecz mam dosyæ kusz±c± propozycjê.
Blask ¶wiec, by³ za s³aby aby ujawniæ twarz tego cz³owieka. G³os by³ bardzo spokojny. Ul¿y³o Ci na sercu, ¿e jednak nie chce Ciê zabiæ. W szybkim tempie schowa³a¶ akta do torby, gestem zaprosi³a¶ przybysza do sto³u i usiad³a¶.
Przez mózg, przewija³y Ci siê tysi±ce ró¿nych twarzy. Zarysy owego mê¿czyzny by³y bardzo ostre. Ogieñ siê powiêkszy³, ujrza³a¶ bliznê na twarzy i migocz±ce ciemne oczy. Pow±tpiewa³a¶, ¿e s± koloru br±zowego co bardziej upraszcza ca³± sprawê.
Kontakt:
Wys³any: 31 Pa¼dziernik 10, 15:34
- Proszê o wybaczenie, ale wie Pan... Detektywi ju¿ tak maj±, ¿e wszêdzie widz± osoby czyhaj±ce na ich ¿ycie... - chowam pistolet czy co tam mam, co mo¿e zabiæ cz³owieka albo przynajmniej wys³aæ go na izbê przyjêæ szpitala - No to s³ucham, tylko jak o jak±¶ sprawê chodzi, to niestety - biorê same morderstwa i podejrzane zaginiêcia zwi±zane z mafi± i innymi podobnymi organizacjami przestêpczymi, o, choæby jak nasz regionalny Team Galactic. - mam nadziejê, ¿e facet nie zauwa¿y, ¿e przy tej nazwie spu¶ci³am g³owê.
"Hm, co ten go¶ciu mo¿e chcieæ? Hm, a je¶li... Je¶li wie co¶ o niej?!"
- To co, wyjawi mi Pan t± podobno "kusz±c±" ofertê? - pytam siê go z u¶miechem.
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa
Cytat:
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
- Radzi³bym Ci nie wêszyæ w sprawie Emila Linuxa.
Lekko uchyli³ wieczko torby. Ujrza³a¶ kilka dosyæ sporych kupek gotówki.
Mozolnym ruchem, skierowa³ torbê pod sam± twoj± twarz. Otworzy³ ca³kowicie torbê.
- 20000 $ tutaj jest. Wiêc jak przystajesz na to ?
Na s³owo "20000" ciarki przesz³y Ci po ca³ym ciele. Bardzo kusz±ca oferta, ale nie mo¿emy daæ siê zwie¶æ przecie¿ mog± to byæ fa³szywki.
Kontakt:
Wys³any: 3 Listopad 10, 17:59
- Pieni±dze? - patrzê na faceta lekko znu¿onym wzrokiem. Czemu nie mog± zamiast kasy dostarczaæ jakich¶ bardziej warto¶ciowych rzeczy, na przyk³ad cennych informacji... Ajæ, nie, lepiej o niej nie my¶leæ.
- ¯artujesz sobie facet, prawda? - próbujê sprawiaæ wra¿enie osoby opanowanej - Przykro mi, ale tej ³apówki nie przyjmê. Cena jest za niska, a w ogóle nie potrzebujê kasy - jako¶ prze¿yjê bez takiego funduszu. Wola³abym informacje na temat pewnej osóbki. - u¶miecham siê smutno. Kole¶ chyba nie rozumie mojej sytuacji.
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Cytat:
- Jakiej? Mam wielu znajomych.
Patrzy siê na Ciebie nerwowo. Widaæ uda³o Ci siê go przechytrzyæ. Zorua czeka w pogotowiu na twój sygna³ gdyby nagle Ciebie zaatakowa³. Nie widaæ go, umie siê doskonale schowaæ w ciemno¶ciach. ¦wieczka znowu buchnê³a - rozpozna³a¶ ju¿ ca³kowicie twarz - Mephistoles Smith. To wiêc on, w koñcu jest zamieszany w t± ca³± sprawê. Wybór nale¿y do Ciebie.
Kontakt:
Wys³any: 8 Listopad 10, 17:45
- Panie Smith, s±dzê, ¿e raczej trudno by³oby Panu zdobyæ informacje na jej temat. Je¶li by siê to uda³o, to rozwa¿ê wyrzucenie teczek o Linuxie ze swojej torby... - wyci±gam z torby jaki¶ notatniczek, o ile posiadam taki przedmiot, wyrywam kartkê i piszê jakim¶ przyrz±dem pi¶mienniczym imiê i nazwisko mojej siostruni. Jak ju¿ skoñczê, podajê karteczkê mojemu rozmówcy, próbuj±c sobie przy okazji przypomnieæ w jaki sposób ten "sympatyczny" kole¶ jest zamieszany w sprawê tego Emila.
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Cytat:
Nie znam ¿adnej takiej osoby, ale popytam siê moich znajomych mo¿e oni co¶ bêd± wiedzieæ. Nie widzê sensu abym dalej tu sta³, wiêc idê dalej.
"Mhroczny" Smith wyszed³ tak szybko jak i wszed³. Szybko pobieg³a¶ zamkn±æ drzwi. Otworzy³a¶ akta Emila. Nazwisko Smith przewija³o siê co chwilê. Ale... zaraz przecie¿ to nie Mephistoles, tylko jaki¶ Zake. Najwyra¼niej to jego braciszek jest w to zamieszany. Zag³êbiaj±c siê dalej dowiedzia³a¶ siê o nim kilku wa¿nych spraw; jest przemytnikiem narkotyków i z³odziejem Pokemonów. M.in to on uczestniczy³ w zabójstwie Emila - który posiada³ bardzo rzadkiego ¿ó³tego Bulbasaura. Domy¶laj±c siê, Emil pewnie nie chcial mu oddaæ, lub sprzedaæ tego Bulbasaura, wiêc wzi±³ go sobie si³±...
Kontakt:
Wys³any: 12 Listopad 10, 18:05
- Hm... - patrzê na teczki z nieukrywan± ciekawo¶ci±. Profesorek da³ mi bardzo mroczn± sprawê.
Ale to, czy ta sprawa jest tajemnicza czy nie, zostawiê raczej sobie na pó¼niej. Na razie biorê kolejn± kartkê do pisania i wypisujê na niej najistotniejsze informacje dotycz±ce sprawy, to jest ofiarê (kim by³a, ile mia³a lat, w jaki sposób zosta³a zamordowana i gdzie), podejrzanego i poszlaki wskazuj±ce na jego winê. Jednocze¶nie "³apiê" wzrokiem jak±kolwiek fotografiê (o ile s± powieszone na ¶cianie), na której zosta³am uwieczniona razem ze swoj± siostr±.
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Cytat:
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.