POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
22 Maj 12, 19:37
Wyprawa dooko³a ¶wiata
Autor Wiadomo¶æ
Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 28 Pa¼dziernik 10, 20:42   Wyprawa dooko³a ¶wiata

Kolejka na statek odp³ywaj±cy do Vermillion City, mozolnie siê zmniejsza³a. Czekasz ju¿ dobr± godzinkê. Chinchou najwidoczniej cieszy siê, ¿e zmieni³e¶ nastawienie do ¶wiata. Na dnie torby spoczywa³ zestaw do rysowania "Perfect". My¶lami by³e¶ na statku, spotyka³e¶ stada Wingulli i Pelliperów. Co chwilê, co¶ szkicowa³e¶ lub malowa³e¶. Twoje rozmy¶lania przerwa³ g³os z okienka:
- Panie ¶pisz czy co?
Leniwie podszed³e¶ do okienka, zap³aci³e¶ wyznaczon± sumê za bilet i ruszy³e¶ z Chinchou na statek. By³o ciep³o, ale nie gor±co. Podziwia³e¶ widok morza, tych wszystkich wodnych pokemonów o których nawet nie mia³e¶ pojêcia. Tknê³a w Ciebie rado¶æ. "Jednak jest po co ¿yæ." Rozwa¿ania nagle przerwa³a nieznajoma Ci dziewczyna. Mia³a na sobie bia³± spódniczkê przed kolana i pomarañczow± koszulkê z krótkim rêkawkiem. D³ugie br±zowe w³osy, spokojnie opada³y na czo³o.
Niebieskie oczy, podkre¶la³y jej piêkno¶æ. Na oko by³a ciut wy¿sza od Ciebie. Zapyta³a jeszcze raz:
- Cze¶æ gdzie p³yniesz? Jestem Mary, a Ty? Chinchou to twój starter?

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 29 Pa¼dziernik 10, 20:39   

,,Przestraszonym'' wzrokiem, jak i duchem spojrza³em siê na dziewczynê. Niestety... okaza³o siê, ¿e to dziewczyna.. oczywistym by³o to, ¿e je¶li to dziewczyna, to nie oka¿e siê, ¿e to ch³opak... choæ mo¿e. Ale wracaj±c do tematu, okaza³o siê, ¿e to dziewczyna... nie brzydka i z ciekawym imieniem. To bardzo ¼le, a przynajmniej dla mojej osoby, która normalnie rozmawia³a tylko z swoj± siostr±, bo z reszt± dziewczyn nie ¶mia³em nawet s³owa zamieniæ. Nastêpnym utrudnieniem w rozmowie jest to, ¿e zapyta³a siê o trzy rzeczy naraz... czy jest tak ciekawa, ¿e bêdzie pytaæ siê dalej, a ja stopniejê z nerwów, czy obrazi siê i odejdzie, a ja bêdê mia³ wyrzuty sumienia. Jednak nie zrobi³em nic innego jak siê ,,zapcha³em'', lekko siê zaczerwieni³em i poczu³em baaardzo mocne ciep³o.
- P-przepraszam - Wyduka³em jednak z siebie, pomimo wielu utrudnieñ - Nie s³ysza³em dok³adnie.. co powiedzia³a¶... mo¿esz powtórzyæ? - Ponownie powiedzia³em, ju¿ mo¿e i pewniej, ale z lagami, jakbym mia³ ping 500.
- Wiesz... my¶la³em i nie.... zwraca³em uwagi na.... ¶wiat zewnêtrzny.. - Znowu wyduka³em, unikaj±c jej wzroku jakbym ba³ siê o to, ¿e pos±dzi mnie o ¶wira, czy o jakiego¶ niedorozwiniêtego cz³owieka.

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Wys³any: 29 Pa¼dziernik 10, 21:13   

- Nic nie szkodzi, jeszcze raz powtórzê: Gdzie p³yniesz? Jak Ci na imiê? Chinchou to twój starter? Ja mam zamiar zdobywaæ wst±¿ki w pokazach. To mój starter: Skitty. A Ty co masz zamiar robiæ?
Dziewczyna mówi³a bardzo szybko. Wpatrywa³a siê ca³y czas w Ciebie, czeka³a na twoj± odpowied¼. Po d³u¿szej chwili, u¶wiadomi³e¶ sobie, ¿e chce siê o tobie co¶ dowiedzieæ.
- No co¶ Ty taki ma³o gadatliwy?

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 29 Pa¼dziernik 10, 22:28   

Teraz jedyne rozs±dne wyj¶cie z tej sytuacji powinna byæ utrata przytomno¶ci, ale jednak ja postara³em siê co¶ powiedzieæ, jednak pierwsza próba nawet nie ,,brzmia³a''. Po kilku bezg³o¶nych próbach takich jak pierwsza zacz±³em co¶ gadaæ.
- Witaj Skitty - Zwróci³em siê do pokemona, po czym z u¶miechem na twarzy na chwilê chcia³em przemy¶leæ kilka spraw, jednak tego nie zrobi³em i postanowi³em od³o¿yæ to na dalszy bieg.
- W odpowiedzi na twoje pytania: Mam na imiê Joseph, ten Chinchou to mój starter, a gdzie p³ynê? Tego sam nie wiem, gdzie¶ w ¶wiat. Robiæ mam zamiar tylko jedno, podró¿owaæ... jak najd³u¿ej - Odpowiedzia³em szybko, troszkê niewyra¼nie, ale nie przeszkadza³o to w odbiorze.. raczej.
- B³agam, nie pytaj mnie o nic wiêcej.. - Pomy¶la³em i znowu zacz±³em unikaæ jej wzroku, jakby mia³a strzeliæ laserem z oczu by wypaliæ mi ga³ki oczne.

Sygnatura użytkownika

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Wys³any: 2 Listopad 10, 19:33   

- Co¶ Ty taki tajemniczy Josephie? Rozlu¼nij siê, przecie¿ nie p³yniesz z musu. A tak mo¿e z innej paczki, masz zamiar startowaæ w Lidze Kanto? Ja chcia³abym wystartowaæ w Wielkim Festiwalu, zdobyæ Aqua wst±¿kê...
Mary patrzy³a na Ciebie marzycielskimi oczami. Najwidoczniej jeste¶cie do siebie bardzo podobni. Ty te¿ zacz±³e¶ p³ywaæ w ¶wiecie marzeñ. Przywróci³ do rzeczywistego ¶wiata g³o¶ny ryk silnika. Wystraszyli¶cie siê obaj. Czu³e¶ siê zmêczony, jak po pracy w kopalni. Dodatkowo ta dziewczyna. Zbli¿ali¶cie siê do rozwidlenia.
- Gdzie masz pokój? Mój to numer 17.
- Nnie wiem.
Wydar³a Ci z r±k bilet. Okaza³o siê ¿e macie pokój obok siebie. Jedyne co Ci przysz³± na my¶l "¯eby to by³ sen..." Ta w¶cibska dziewczyna... choæ bardzo ³adna. Na razie mia³e¶ o niej negatywn± opiniê... W koñcu ci±gle rozbudza³a Ciê z swojego ¶wiata.

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 2 Listopad 10, 20:12   

Chwilê szed³em wkurzony, ale powoli siê rozchmurza³em, bo ,,mój ¶wiat'' by³ coraz bli¿ej i znowu móg³bym tam siê zamkn±æ... tylko ONA.... czy ,,Pan'' nie móg³ ukaraæ mnie bardziej?! Szczerze mówi±c, lepsza by³aby ju¿ ¶mieræ, ¶pi±czka, zawa³, utrata przytomno¶ci, ni¿ spotkanie takiej istoty jak± jest... imienia zapomnia³em.
- Ano... czy mogê odzyskaæ swój bilet? - Zapyta³em przyt³umionym g³osem, ba³em siê tak¿e, ¿e ta ,,nieobliczalna'' dziewczyna w³amie mi siê do pokoju... i ukradnie majtki, czy co¶ innego tylko dla ¿artów. Oczywi¶cie unikanie jej wzroku by³o na 1 miejscu, bo mo¿e i siê zapyta³em, ale z g³ow± w pod³odze.
- A i jeszcze jedno... - Zacz±³em podchodziæ do do¶æ wa¿nego pytania - Czemu zwróci³a¶ na mnie uwagê i zaczê³a¶ do mnie mówiæ? - Zapyta³em, bo nie mog³em pogodziæ siê z tym, ¿e moje mo¿liwo¶ci infiltracji, wtapiania siê w t³umie, które s± na wysokim poziomie, zosta³y pokonane. Trenowa³em je do¶æ d³ugo, unikaj±c ludzi z klasy, nauczycieli, rodziców i innych ludzi z mojego otoczenia.. no có¿.

Sygnatura użytkownika

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Wys³any: 4 Listopad 10, 20:00   

- Tak oczywi¶cie, prawie o tym zapomnia³am. - odpowiedzia³a Ci szybko.
- Ja idê po³o¿yæ siê spaæ, bo du¿o dzisiaj przejecha³am. Mieszkam w g³êbi Cinnabar. Na resztê pytañ odpowiem Ci pó¼niej, a byæ mo¿e jutro. Jakby¶ co¶ potrzebowa³ to zapukaj, nie wchod¼! Idê Pa!
Szybko wszed³e¶ do swojego Pokoju. Po³o¿y³e¶ torbê, wyci±gn±³e¶ prowiant i zestaw do rysowania. Zjad³e¶ resztki ¶niadania, nakarmi³e¶ Chinchou. Teraz zastanawia³e¶ siê nad tym co powiedzia³a. Przypomnia³e¶ sobie o bilecie. Zapomnia³a CI go oddaæ. Cicho zamykasz drzwi i pukasz. Nie ma ¿adnej reakcji. Stoisz ju¿ dobre 15 minut. Chc±c ju¿ pchn±æ drzwi wpadasz do pokoju i siê przewracasz. Ma³o brakowa³o i by¶ j± te¿ przewróci³. Patrzysz siê na Mary zawstydzony. Ociera ona oczy - najwidoczniej obudzi³e¶ j±. Ubrana jest w krótkie pomarañczowe spodenki i bia³o-pomarañczow± koszulkê na rami±czkach. Wygl±da to na ca³y komplet.Grzecznie prosisz o bilet. W pokoju jest straszny ba³agan. Mary krz±ta siê szukaj±c tego biletu. Co chwila fruwaj± tu spodnie, spódnica, skarpetki czy bielizna. Dostajesz w twarz czerwonymi majtkami, chwilê potem jeansami. Ju¿ zez³oszczony zaczynasz sam szukaæ. Po tym incydencie przeprasza Ciê i koñczy swoje poszukiwania. Siada na ³ó¿ku i my¶li.
- Eureka!
Podchodzi do komody i wyci±ga z szufladki 2 bilety. Jeden Ci wrêcza. Z przestrogi sprawdzasz czy to twój. Zgadza siê to twój, wychodzisz z pokoju potykaj±c siê co chwila na ciuchach. Nastêpnie cicho zamykasz drzwi i wchodzisz do swojego pokoju. Masz czas wolny, mo¿esz z nim zrobiæ co chcesz.

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 7 Listopad 10, 21:38   

Przez pierwsze 15 min. od czasu kiedy wszed³em do pokoju spêdzi³em na patrzeniu siê przez co¶, co niby jest ,,oknem'' i obserwowa³em niebo... ah... takie b³êkitne, prawie jak Oran Berry, ale ja¶niejsze.
- AH! Mo¿e to narysujê! - Przerwa³em... o dziwo... swój sen na jawie i ³api±c za przyrz±dy do rysowania znów siê rozmarzy³em, na jakie¶ 10 min... mo¿e wiêcej. Gdy ju¿ siê ockn±³em próbowa³em narysowaæ co¶ za oknem, ale taka ,,skala'' widoku by³a... no có¿.. nie mia³a ,,spojrzenia na ¶wiat''.
- Nuuuudaaa... jak tak mo¿na! Ja tu rysowaæ chcê, a widok jest taki, a nie inny. Gdybym by³ ptakiem, to wyfrun±³bym st±d i mia³bym spokój. Mia³bym skrzyd³a, pióra, dziób.... chwila! Dziób! - Krzykn±³em uradowany i wybiegaj±c z pokoju.. a nastêpnie zawracaj±c, by wzi±æ osprzêt do rysowania i zamkn±æ drzwi... wybieg³em i ruszy³em na dziób statku. Tam perspektywa jest o wiele lepsza ni¿ w tym ciasnym i szarym pokoju, z desk± klozetow± zamiast okna.. no có¿. Musimy ¿yæ i rysowaæ to co mnie czeka na dziobie.

Sygnatura użytkownika

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Wys³any: 12 Listopad 10, 10:56   

Cichutko zamkn±³e¶ drzwi, aby Ciê Mary znów nie dopad³a. Wbieg³e¶ szybko po schodach. Rozgl±dn±³e¶ i pobieg³e¶ w stronê dzioba statku. Tu widok by³ znacznie lepszy. Pe³no Wingulli, i wysoko szybuj±ce Fearowy. Twoj± uwagê przyku³o ma³e stadko Wailmerów. Kilka metrów dalej ujrza³e¶ "rodziców" tego potomstwa - Wailordy. Blisko powierzchni wody, p³ywa³y Remoraidy, Goldeeny i Luvdiscy. Wszystko to zapamiêta³e¶ i próbowa³e¶ przelaæ na papier.
Zacz±³e¶ od szkicowania Wailordów i Wailmerów. Najbardziej mêczy³e¶ siê z Wailordami - ich grzbiet by³ ma³o wynurzony, i by³y dalej ni¿ Wailmery przez to musia³e¶ co chwilê zerkaæ do Pokedexa. Potem rozpocz±³e¶ rysowanie Fearowów, i Wingulii na horyzoncie. Swój rysunek ukoñczy³e¶ po 1,5h obcowania z przyrod±. Teraz tylko trzeba go wymalowaæ i powiesiæ na ¶cianie w pokoju.

-------------
Sorry, ¿e tak d³ugo, wola³em zebraæ wenê, i napisaæ co¶ lepszego, ni¿ jakie¶ wypociny.

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 20 Listopad 10, 00:04   

Patrz±c na swój szkic... wnioskujê, ¿e powieszenie na ¶cianie by³oby zbyt ,,puste'' i ,,pysza³kowate'' aby to zrobiæ, a wiêc nie pozostaje mi nic innego jak dokoñczenie rysunku i schowanie go tam gdzie inne rysunki. Do teczki.
- Heh.. Jestem ciekaw co u moich rodziców... - Szepczê i dla ,,efektu'' spojrza³em w niebo. Tam wyobrazi³em sobie obraz moich ,,staruszków'' u¶miechaj±cych siê do mnie i machaj±cych na przywitanie, b±d¼ po¿egnanie.
- Chyba za du¿o my¶lê... - Pomy¶la³em, i znowu zacz±³em rysowaæ, aby rysunek nie wpad³ w niepowo³ane rêce... jak to mi w szkole kiedy¶ kradli szkicowniki.
----
Trzeba siê przyznaæ, aktualnie nie czujê troszkê tego klimatu, wiêc albo napisa³bym co¶ takiego, albo bardziej rozbudowanie, ale bez sensu. Postanowi³em napisaæ to >.<

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych