Góra Stark. Jedyny wulkan w regionie Sinnoh. Ostatnio wybuchn±³ chyba ze sto, mo¿e dwie¶cie lat temu. Niektórzy my¶l±, ¿e ju¿ pewnie wygas³, ale wiêkszo¶æ nadal zgodnie twierdzi, ¿e jest czynny. Ty tak¿e zalicza³e¶ siê do zwolenników tej drugiej teorii...
Gor±co jak w piekle, a ty jeste¶ tu uwiêziony. Jedynym twoim towarzyszem jest duch, który móg³by siê sam uwolniæ, ale có¿, chyba chce ci w tym pomóc. Zacz±³e¶ grzebaæ w torbie w poszukiwaniu jednej rzeczy - Pokedeksu, standardowego wyposa¿enia ka¿dego cz³onka TG. Tylko gdzie go mog³e¶ wcisn±æ?
*BUM*CIACH*BUM*
No, w koñcu po wywaleniu wszystkich rzeczy (i rozbiciu szklanej butelki z soczkiem "Kubu¶") znalaz³e¶ urz±dzenie i... Kit, bateria pad³a. No trudno, prze¿yjemy bez tego. Kontynuujmy wypatrywanie naszego kochanego wyj¶cia z tej namiastki piek³a.
Dobra, dobra, co my tu mamy... ¦ciany, ¶ciany, ¶ciany... Rozwidlenie... O, proszê! Mamy do wyboru dwie dziury, obydwie wygl±daj± tak samo... Nie, poprawka, z jednej dziury wystaj± znajome buty, ale to na pewno nie s± buty Komandor Mars. Powoli zbli¿y³e¶ siê do obuwia. Twoim oczom ukaza³a siê osoba, której by¶ siê tu nie spodziewa³, ale licho wie. T³uste blond w³osy, du¿a chusta na szyi i s³uchawki na uszach - jednym s³owem IR, by³a prawa rêka Marsowatej. Poci±gn±³e¶ go za kud³y.
- Mar... Aaaaaa! - wrzasn±³ i spojrza³ na ciebie. Wygl±da³, jakby siê tu ciebie nie spodziewa³. Odskoczy³e¶, wyci±gaj±c pistolet (kolejny standardowy przedmiot w TG). Twój rywal wyci±gn±³ swój.
I co tu zrobiæ? Zostawiæ go, czy z nim skoñczyæ?
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa
Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]
Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków
Kontakt:
Wys³any: 12 Pa¼dziernik 10, 15:11
- Co ty do cholery (mogê takich zwrotów u¿ywaæ?) robisz? - Krzyczê pytaj±co, bez oczekiwania na odpowied¼
Odsuwam siê, ¿eby siê ukryæ za jak±¶ ¶cian±. Nie wiem, czy strzeli, czy nie.
- Spróbuj zrobiæ mu co¶ jakim¶ atakiem, ¿eby, na przyk³ad, zemdla³. - Mówiê cicho do Pokemona
Je¿eli mu siê uda, szybko wyskakujê za ¶ciany, oddajê dwa strza³y, ¿eby byæ pewien, ¿e jest ju¿ tylko nieboszczykiem. Przeszukujê jego kieszenie i torbê (je¿eli j± ma) w poszukiwaniu mapy, GPSa, komórki lub czegokolwiek, co mog³oby mi pomóc.
Je¿eli Pokemon go nie znokautuje, to próbujê go zastrzeliæ. Gdy mi siê uda, szukam czego¶ co mo¿e mi pomóc w wyj¶ciu z tej jaskini.
Je¿eli nic nie znajdê, idê korytarzem w którym sta³ mój kole¿ka.
Wiek: 30 Do³±czy³a: 05 Lis 2008 Posty: 1793 Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 18 Pa¼dziernik 10, 17:57
Jak nie s± zabronione przez regulaminy, to okej. Wybacz zwlekanie, tyle nam zadali...
------------------
- Brakuje ci jaj, ¿eby mnie zastrzeliæ, wiesz, m³ody? - IR u¶miechn±³ siê kpi±co w twoj± stronê. Kole¶ chyba ciê nie docenia, ale to jego strata, nie twoja. Szepn±³e¶ parê s³ów swojemu duszkowi (Z tego co pamiêta³e¶ ze szko³y to by³ Gastly), ¿eby u¶pi³ t± k³odê, która stoi wam na drodze. Pokemon ruszy³ w stronê uzbrojonego przeciwnika, ale nie dotar³ do celu. Co¶ go odepchnê³o, jakby jaka¶ zapora... Aaa, no tak, pewnie za IR stoi jaki¶ jego partner, który zna ten ruch... W ka¿dym razie na t± chwilê nici z ataku. Twój przeciwnik wyra¼nie siê rozlu¼ni³.
- Wiesz, tak siê zastanawiam... Co ty w sobie masz takiego, ¿e wszyscy tak zaczêli skakaæ wokó³ ciebie... Nawet sam Mistrz Cyrus... - pokrêci³ g³ow±, ¶miej±c siê z czego¶, co dla ciebie nie by³o jasne - Pyta³e¶ siê, co ja tu robiê, no nie? Jestem umówiony. Z Mars. Poprosi³a mnie, ¿ebym co¶ dla niej zdoby³. Umówili¶my siê przed t± gór± na dzisiaj, ale jak widzisz... Wulkan postanowi³ nam przeszkodziæ i zasypa³ wyj¶cie na zewn±trz. Do spotkania zosta³y mi... - tu spojrza³ na zegarek - Dwie godziny. I wiesz co... - zacz±³ grzebaæ w kieszeniach swojej bluzy. W razie niebezpieczeñstwa przyj±³e¶ obronn± pozycjê - ... £ap! - rzuci³ do ciebie jaki¶ przedmiot. Z³apa³e¶ go i obejrza³e¶.
Huh? Od kiedy przeciwnicy daj± w prezencie baterie? Spojrza³e¶ niepewnym wzrokiem na IR. U¶miecha³ siê.
- Jedziemy na razie na tym samym wózku, wiêc niby czemu nie mieliby¶my ze sob± wspó³pracowaæ? - zapyta³ - Oczywi¶cie tylko dopóki siê st±d nie wydostaniemy. - doda³ po chwili.
Eee? Co mu siê sta³o tak nagle?!
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa
Cytat:
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Kontakt:
Wys³any: 19 Pa¼dziernik 10, 09:00
- Z Mars? Co Mars mo¿e od niego chcieæ? S³ysza³em, ¿e w tej górze ¿yje Heatran. Mo¿e o to chodzi? - my¶lê
Baterie szybko wk³adam do PokeDexu i skanujê Pokemona. Nastêpnie pytam siê mówiê "kolegi":
- Taki g³upi nie jestem. Pomogê ci siê st±d wydostaæ, a potem mnie wykoñczysz. Sorry, ja na to nie idê. - po krótkim namy¶le dodajê - Co ci siê w ogóle sta³o, ¿e dajesz mi tak± propozycjê?
- Hmmm. A mo¿e naprawdê chce mi pomóc, gdy ja mu pomogê? Mo¿e nie jest taki "z³y". - rozmy¶lam
Ostro¿nie wstajê z pozycji bezpiecznej i spokojnie mówiê, ca³y czas uwa¿aj±c, czy nie chce mi zrobiæ czego¶ z³ego:
- Najpierw powiedz mi, co Mars od ciebie chce - a nastêpnie dodajê - A potem pomy¶lê.
Kontakt:
Wys³any: 26 Pa¼dziernik 10, 19:20
Odpis robiony na szybko, sorry
-----------------------
IR u¶miechn±³ siê lekko.
- Mars poprosi³a mnie o... - zawaha³ siê na chwilê - Mo¿esz mi obiecaæ, ¿e nie powiesz jej, ¿e ci to powiedzia³em? Jest bardzo dra¿liwa na tym punkcie i w zasadzie by³em jedn± z nielicznych osób w TG, które o tym wiedzia³y. - widaæ by³o, ¿e wola³by tego nie wyjawiaæ.
Kiwn±³e¶ g³ow±. Có¿, wszystko jest warte, aby us³yszeæ, co Mars chcia³a od tej gnidy.
- Mars poprosi³a mnie, ¿ebym dostarczy³ jej pewnie leki. - szepn±³ po chwili ciszy - Pó³ roku przed tym... incydentem, wykryto u niej pewn± chorobê i od tego czasu jej pomagam. - w jego oczach dostrzeg³e¶... Ból? No, piêknie, kole¶ siê tu zaraz rozklei.
Zeskanowa³e¶ na szybko swojego duchowego przyjaciela:
Cytat:
#092 - Gastly
P³eæ: Facet
Poziom ( o ile jest na poziomy): 5
Ataki: Hypnosis, Lick, Spite
Sp. Atak: Double Team
Zdolno¶æ: Levitate
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Cytat:
Kontakt:
Wys³any: 27 Pa¼dziernik 10, 14:52
To mogê wybraæ, czy levelowa, czy nie? Je¿eli tak, to proszê o nielevelow±
- Chwila! Co wulkan ma do leków? Bo to mi nie pasuje. Czy mo¿e leki magmowe? Je¿eli taki istniej±, w co w±tpiê... - Ma³y, zuowieszczy u¶miech. - G³upi to ja nie jestem.
Po chwili sobie w g³owie u¶wiadamiam:
- Nieeee. Chyba co¶ ¼le zrozumia³em.
Po momencie mówiê do IR.'a:
- Czy siê mylê? Je¿eli tak, to mnie popraw.
- Hmmm. Ciekawe, na co Mars mo¿e byæ chora. Wcze¶niej nie zauwa¿y³em nic, co mog³o na to wskazywaæ. - My¶lê - A je¿eli to co¶ powa¿nego?
Kontakt:
Wys³any: 8 Listopad 10, 19:01
Zapomnia³am tego uwzglêdniæ w formularzu, wiêc tak I wybacz s³aby odpis, ale mieli¶my pracê klasow± z polaka
---------------------------
- Nie, to nie s± leki magmowe. Po prostu... - IR spu¶ci³ g³owê - Po prostu tak przy okazji... Chcia³em z ni± porozmawiaæ... Dlaczego ona wci±¿ to robi? Czemu nie mo¿e z tym skoñczyæ? - chyba te dwa ostatnie pytania nie by³y adresowane w Twoj± stronê, bo blondas spojrza³ nagle na ciebie przera¿ony, jakby powiedzia³ za du¿o.
Hm, no w³a¶nie, na co Mars mo¿e byæ chora? Jako¶ nic ci nie wpada³o do g³owy, ale zauwa¿y³e¶, ¿e ostatnio jako¶ tak zrobi³a siê nieco bledsza, a paru szeregowych mówi³o, ¿e podobno pewnego piêknego dnia (bêdzie gdzie¶ tak z miesi±c temu) ta ¶liczna, czerwonow³osa, ale bardzo ostra komandorka jednocze¶nie straci³a przytomno¶æ i zaczê³a wymiotowaæ krwi±. Nie uwierzy³e¶ im, bo to by³by zbyt trudny do wyobra¿enia obraz.
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Cytat:
Kontakt:
Wys³any: 10 Grudzieñ 10, 13:55
Dawno mnie nie by³o, ale przepraszam, przeprowadzka, brak internetu i te sprawy...
------------------------------
- Co robi? Z czym skoñczyæ? Nic ju¿ nie rozumiem. No, niewa¿ne. Musimy siê st±d jako¶ wydostaæ.
Chwilê siê zastanawiam. Nastêpnie mówiê:
- Je¿eli przyszed³e¶ tamt± drog±, ale zosta³a zasypana, to znaczy, ¿e nie mamy czego tam szukaæ. Powinni¶my sprawdziæ t± drug±. Mo¿liwe, ¿e bêdzie tam przej¶cie. A ty jak s±dzisz?
Potem zwracam siê do Gastlyego:
- A mo¿e ty mo¿esz nam pomóc? Bardzo by¶ siê wtedy przyda³.
Kontakt:
Wys³any: 30 Grudzieñ 10, 13:56
- Byle siê nie okaza³o, ¿e ta trzecia te¿ jest zasypana - mrukn±³ IR i zacz±³ za tob± i¶æ, a Gastly sun±³ przed wami. Przez jakie¶ piêæ minut nic specjalnego nic siê nie dzia³o, ale oczywi¶cie, pech was nie opu¶ci³. Trafili¶cie na kolejne rozwidlenie.
Rozwidlenie. No, raczej nic ciekawego i interesuj±cego, gdyby nie to, ¿e...
- Cholera! - krzykn±³ twój kompan i przycisn±³ ciê do ¶ciany. Ledwo to zrobi³, tu¿ obok miejsca, gdzie jeszcze przed chwil± znajdowa³a siê twoja g³owa przelecia³ kamieñ. W tym samym momencie dos³ysza³e¶ ciche, dochodz±ce z g³êbi lewego korytarza odg³osy przeklinania, zapewne wydawane przez w¶ciek³± przedstawicielkê p³ci ¿eñskiej. No có¿, chyba macie towarzystwo, które za oko³o dwie minuty znajdzie siê dok³adnie w tym samym punkcie, co ty, IR i Gastly. I co tu wykombinowaæ?
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Cytat:
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.