Dobra. Zaczynamy szkolenie dla ca³ego naszego PBFu. Oto pierwsza walka, walka pokazowa. Sêdziowana przeze mnie, walcz± Kojot oraz Afil. Oto zasady:
- Arena: Ro¶linna.
- Pokemony: Po 1, gramy do K.O.
- Items: Yes.
- Effect: Ruchy Grass i Muddy Water zwiêkszaj± moc o 10%, z otwartym dachem Solarbeam uderza przez 1 turê, z zamkniêtym ruchy Special Dark zwiêkszaj± moc o 5%.
Zaczynamy. Ja sêdziujê, wy siê lutujecie. Zaczyna Kojot, nastêpn± turê rozpoczyna Afil, itd...
Proszê o ogl±danie tej walki na bie¿±co, niezale¿nie czy jeste¶ zainteresowany walk± w turniejach, czy nie.
Na koniec ka¿dego mc-a gracz z najwiêksz± liczb± wygranych otrzymuje itemka, tak¿e my¶lê, ¿e warto braæ udzia³. UWAGA: minimalna liczba walk: 5.
START!!!
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
- Dobrze Turtwig. Naszym rywalem bêdzie Afil. Jak wiemy, Afil ma Spheala (o ile nie jego ewolucjê). Przewagê ma tylko teoretycznie. Musimy siê skupiæ na unikaniu jego lodowych ataków. Jakby nie patrzeæ, stadion jest dla nas bardzo korzystny - trawa idealnie mo¿e Ciebie ukryæ, a ¿arz±ce s³oñce bêdzie go o¶lepia³o. Musisz dobrze kontrowaæ jego ka¿dy atak. W³a¶ciwie nie wiemy czy to bêdzie Spheal czy kto¶ inny. W ka¿dym b±d¼ razie b±d¼ czujny. S³uchaj siê moich poleceñ, a bêdzie dobrze. No id¼ ma³y czas zacz±æ walkê... - koñczê szeptanie do mojego pokemona.
- Do tej walki u¿yjê Turwiga.
- Zbyt nierozwa¿ne by³oby u¿ycie Sealeo, w koñcu jest to na wpó³ pokemon wodny, a wiêc jeden silny i szybki atak ro¶linny móg³by go do¶æ poraniæ. - Pomy¶la³em i spojrza³em na balle zawieraj±ce pokemony.
- Arcanine - Zwracam siê do pokemona w ballu (Id±c ¶ladem mangi, on mnie s³yszy >.<) - Pójdziesz na pierwszy ogieñ, oczywi¶cie statystycznie mamy wiêksze szanse na wygran± ni¿ ten Turtwig, ale nie wiem czym on mo¿e nas zaskoczyæ. Uwa¿aj na jakiekolwiek ataki Turtwiga, nie dla nas jest ta arena, jednak¿e gdyby¶my stopniowo pozbywali siê trawy... Dobra walczmy! - Skoñczy³em szepty po czym patrzê siê na Maxa.
- Do tej walki wykorzystam Arcanine'a
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Uffff... Tu mnie nie obowi±zuje a¿ tak d³ugi odpis.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
-Turtwig schowaj siê w trawie. Bêdzie na pewno próbowa³ wytropiæ Ciê wêchem. Ca³y czas przemieszczaj siê. Gdy bêdziesz czu³, ¿e mo¿e Ciê zaskoczyæ wyskocz i uderz Tackle. Je¶li ognisty atak bêdzie lecia³ prosto na Ciebie, wytwórz Energy Balla i ca³y czas siê krêæ. Staraj siê go zaskakiwaæ. Pamiêtaj damy radê!
- Arcanine! Szczerze mówi±c nie pamiêta³em twoich ruchów, ale mniejsza z tym, bo jaki¶ ,,Dobry Anio³'' mi przypomnia³. Mniejsza z tym! Walka siê rozpoczê³a, oczywi¶cie idziemy naszym planem. U¿ywaj±c Flame Wheel odetnij drogê Turtwigowi, jednak¿e, nie zawsze bêdzie wiadomo gdzie on jest, dlatego te¿ kiedy on skoczy w trawê, ty strzelisz swoim ognistym atakiem w cztery strony ¶wiata. Czyli na pó³noc, po³udnie, wschód i zachód. Gdy wyskoczy on za pierwszym strza³em, co nie jest gwarantowane u¿yj Howl, aby go troszkê sko³owaæ. Jednak oszczêdzaj siê z tymi atakami, nie u¿ywaj ca³ej si³y, a tylko tyle, aby podpaliæ trawê i sko³owaæ przeciwnika, bêdziemy mieæ wtedy mniejsze szanse na odwodnienie i wykoñczenie. Musimy te¿ uwa¿aæ na ,,lataj±ce Turtwigi'' i jego ataki. Gdy zobaczysz skacz±cego Turtwiga u¿yj Crunch, a gdy wyleci jego atak u¿yj Howl, b±d¼ Flame Wheel, aby rozbiæ/odbiæ ten atak. Jednak na pierwszy ogieñ idzie unik, jeste¶ od niego szybszy, a wiêc miejmy szanse, ¿e to da nam wiêksze szanse. Pamiêtaj, ¿e przyjmujemy strategiê defensywn±, a nie ofensywn±, a wiêc nie rzucaj siê na odstrza³.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Turtwig szybko schowa³ siê w trawie, ale ta ro¶linka ma takie w³a¶ciwo¶ci, ¿e widaæ, ¿e co¶ siê w niej przemieszcza. Arcanine to wyczu³ i pu¶ci³ bardzo szybkie Flame Wheel. To, co uderzy³o Turtwiga nie by³o czystym ogniem, lecz fal± ciep³a. Ta by³a na tyle silna, ¿e zada³a dostateczne obra¿enia. Przy okazji, Wilku¶ wypali³ kó³ko dooko³a siebie. Za¶ Turtwig nie przej±³ siê tym atakiem i wyprowadzi³ kontrê i Energy Balla zakoñczonego Tacklem.
STAN HP:
TURTWIG: 85% HP
ARCANINE: 93% HP
Afilek, teraz znowu ty. Potem odpowiada Kojot i znów ja.
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
- Arcanine! Teraz czas na szybk± kontrê! U¿yj Extremespeed, przy okazji, móg³by¶ u¿yæ Flame Wheel biegn±c, ale tak, aby wpa¶æ w to ,,ko³o'', bêdzie to szansa na 2x wiêksze obra¿enia. Gdy ju¿ wpadniesz w Turtwiga u¿yj Howl z bliska, aby os³abiæ jego gardê, je¶li jednak nie trafisz... wycofaj siê kilkoma szybkimi odskokami. Unikaj jakichkolwiek ataków ze strony Turtwiga, na drugi plan zostaw odbijanie ataków, takimi atakami jak Howl, czy niwelowaæ te ataki, np. jak Flame Wheel zniweluje Razor Leaf. Resztê pozostawiam tobie i twojemu umys³owi.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
- Turtwig. Tutaj przyda³by siê Dig. Jako ¿e go nie posiadasz nic nie szkodzi. Zacznij biegaæ woko³o Arcanine. Coraz to szybciej. Sko³uj go i zahamuj. Wytwórz Energy balla. Rozpêd¼ siê z Tacklem i wypu¶æ tego Energy Balla, jednocze¶nie omijaj±c Arcanine'a. Schowaj siê w trawie, i kilka razy u¿yj Withdraw. Gdy poczujesz blisko ogieñ, uderz z zaskoczenia Tacklem.
Arcanine wskoczy³ w swój kr±g z niezwyk³± szybko¶ci± i zacz±³ nacieraæ na Turtwiga, rycz±c przera¼liwie. Jednak¿e ma³a ro¶linka nie da³a siê zwie¶æ i pu¶ci³a szybkiego Energy Balla, biegn±c w stronê Canine'a i szybko go unikaj±c. "Pies" zosta³ zdezorientowany i wry³ siê w ¶cianê. Twig to wykorzysta³ i wzmocni³ siê z 2 Withdraw zanim Arcanine siê pozbiera³.
STAN HP:
TURTWIG: 84% HP i +2 Def
ARCANINE: 90% HP i +1 Atk oraz lekkie oszo³omienie
Teraz Kojot.
Sygnatura użytkownika
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.