POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
22 Maj 12, 19:36
Snorunt i ¶wiat Mata!
Autor Wiadomo¶æ
Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 7 Pa¼dziernik 10, 19:20   Snorunt i ¶wiat Mata!

Wiosna siê zbli¿a du¿ymi krokami. Temperatura czêsto jest powy¿ej 0. ¦nieg topnieje, zima powoli przechodzi. ¯yciodajne s³oñce coraz czê¶ciej pojawia siê na niebie. Noce s± coraz krótsze, a dni d³u¿sze. Promienie s³oñca wpadaj± prosto na twój pokój. Budzik zaczyna z³owieszczo dzwoniæ: "Obud¼ siê Mat!". Machinalnie próbujesz wy³±czyæ budzik. Klej±cym siê jeszcze okiem spogl±dasz na budzik. Godzina 9. Czas wyj¶æ z ¶wiata marzeñ i przej¶æ w rzeczywisto¶æ. Wstajesz i automatycznie zbli¿asz siê do szafki. Przebierasz siê. Zerkasz na PokeBall obok, i przypominasz sobie bolesn± historiê owego Pokemona. Ju¿ du¿o czasu minê³o, od tamtego wydarzenia. "Tak, czas wyruszyæ w podró¿." Rozmy¶lania przerywa Ci nag³e uczucie g³odu. Chwilê pó¼niej s³ychaæ g³os mamy:
- Mat chod¼ na ¶niadanie!
Idziesz, w stronê kuchni zje¶æ ¶niadanie. Po skoñczonym posi³ku, udajesz siê do swojego pokoju aby spakowaæ potrzebne rzeczy.
"Tak drugie ubranie jest. Pokemon jest. Pokedex oraz jedzonko - brak Pora uzupe³niæ zapasy". Drogê zagradza Ci twoja mama.
- Mat tutaj masz kilka Oran Berry, oraz lekarstwo na leczenie zmian statusu - Full Heal. Prócz tego, uzbiera³am na twoj± podró¿ 500$ - mówi do Ciebie mama, patrz±c ze smutkiem. Bierzesz te rzeczy i grzecznie dziêkujesz. Wyja¶niasz mamie, ¿e musisz kiedy¶ wyruszyæ. Mama siê ¶mieje, i wraca do kuchni. Teraz tylko Pokedex zosta³. "Sk±d go wzi±æ?" - zadajesz sobie to pytanie.

---
EQ:
Plecak, ubranko na zmianê, 5x Oran Berry, 3x Full Heal.
(Generowane www.Random.org)

Titiz 
Powoli siê wkrêca
30.10 urodzinki :D

Do³±czy³: 13 Lut 2009
Kontakt:
Wys³any: 8 Pa¼dziernik 10, 18:39   

- Wreszcie wyruszam w swoj± podró¿! Tak to odpowiedni czas i miejsce do ego aby w przysz³o¶ci staæ siê mistrzem pokemonów! Zanim do siê jednak muszê mieæ podstawowy przyrz±d ka¿dego trenera pokemon, czyli pokedex. Tak bez niego nic siê nie obejdzie. Wyjd¼ Snorunt!- mówiê jednocze¶nie wyci±gaj±c pokeball'a z nim i naciskam na guzik czerwono - bia³ej kuli - Snorunt jak dobrze wiesz nie mamy pokedex'u, a jest nam bardzo potrzebny. - mówiê do pokemona - Nie znam wszystkich twoich ataków, a zgadywanie ich by³o by bardzo, ale to bardzo trudne. Zreszt± to urz±dzenia bada te¿ inne pokemony aby trener wiedzia³ o nich jak najwiêcej i móg³ ich bardzo dobrze u¿yæ w walce oraz lepiej siê nimi opiekowaæ, a co za tym idzie dobrze poznaæ.- mówiê koñcz±c mój ,,fakultet'' na temat pokedex'a - Dobrze tylko jak go zdobyæ? Z tego co wiem to pokedex daje profesor. Tylko gdzie tu jakie¶ najbli¿sze laboratorium? Inaczej siê nie da go zdobyæ... Snorunt, a móze ty masz jakie¶ pomys³y? Zanim siê nie znali¶my nie spotka³e¶ tu jakie¶ profesorka? - pytam siê mojego towarzysza.
------------------------------------------
Sorry za powtórzenia, nie wiedzia³em jak inaczej nazwaæ pokedex

Sygnatura użytkownika

By Mr. Koper

,,A day without you is like a year without rain''

Matt Yuri

MG: Kojot

Poki: Snorunt, Koaruhie

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Wys³any: 8 Pa¼dziernik 10, 20:28   

Snorunt, machn±³ przecz±co. Snorunt podszed³ do mapy Hoenn. Uwa¿nie przypatrywa³ siê jej. Podszed³e¶, aby zobaczyæ co ciekawego przyku³o jego uwagê. Obok Oldale Town, zobaczy³e¶ ma³e miasteczko Littleroot. Czerwona kropa widnia³a na ¶rodku tego miasta. Sprawdzi³e¶ w legendzie: Laboratorium Profesora Bircha. "No tak, wiêc trzeba siê tam udaæ!".

Titiz 
Powoli siê wkrêca

Kontakt:
Wys³any: 9 Pa¼dziernik 10, 19:00   

- O Bo¿e ca³kiem ³adny kawa³ek do przej¶cia... Czy to musi byæ tak daleko? Czy ten no jak mu tam... - patrzê na mapê aby sprawdziæ jak siê nazywa profesor zamieszka³y w Littleroot - Birch! W³a¶nie czy on nie mo¿e mieszkaæ w moich okolicach? No nic Snorunt... Przygotuj siê na to, ¿e trochê sobie ,,po dreptamy'', a w³a¶ciwie do¶æ du¿o z pó³torej dnia na bank... - mówiê trochê smêtnym g³osem i zabieram mapê do plecaka - Dobra no to w drogê! Pa mamo - krzyczê po raz ostatni bêd±c ju¿ w drodze - Snorunt wskocz mi na plecy, bêdzie Ci wygodniej - zachêcaj±co klepie siebie po plecach, po czym czekam a¿ mój towarzysz mi na nie wskoczy.
Nie... Taki kawa³ drogi... Na sam± my¶l, ¿e to tak daleko wszystkiego mi siê odechciewa. Ale s± te¿ pozytywy: przy mecie dostanê pokedex i Snorunt bêdzie ca³y czas ze mn±. To mi na pewno umili drogê wiêc mo¿e nie bêdzie a¿ tak ¼le... W miêdzy czasie mo¿e spotkam pokemony, których nigdy nie widzia³em... Któ¿ to wie...

Sygnatura użytkownika

By Mr. Koper

Matt Yuri

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Wys³any: 11 Pa¼dziernik 10, 16:39   

Snorunt wskoczy³ Ci na plecy. Ma³ymi czarnymi ³apkami chwyci³ siê twoich pleców. Chwilê siê trzyma³ i spad³. Najwidoczniej, jego ma³e ³apki nie mia³y tyle si³y aby siê utrzymaæ. Nagle wyskoczy³ Ci na ramiê i usiad³ sobie. Za tob± s³ychaæ wyra¼ne odg³osy czyich¶ kroków. S³ychaæ je coraz wyra¼niej. Przechodz±c przez bramê miasta z napisem "¿egnamy z Mauville", zaczepia Ciê ch³opak z opask± na g³owie. Ubrany jest w zielono-czarny strój sportowy. Chce wyzwaæ Ciê na ma³± walkê. Obok niego widaæ Torchica który najwidoczniej jest jego starterem. Stawka to 10$. Po d³u¿szej chwili twojego zastanowienia, pyta siê wreszcie Ciebie:
- Wchodzisz w to?

Titiz 
Powoli siê wkrêca

Kontakt:
Wys³any: 11 Pa¼dziernik 10, 18:12   

Wow ledwo zacz±³em podró¿ i ju¿ czeka mnie pierwsza walka. Nie wiem czy siê zgodziæ czy te¿ nie... Z tego co wiem ta kurka jest typu ognistego i niestety ma przewagê nad moim Snorunt'em... Zreszt± nawet nie znam jego ataków...
- Daj nam chwilkê... - mówiê do mojego oponenta i odchodzê kilka kroków dalej.
- Snorunt chcesz walczyæ z Torchic'iem? Ja tam mogê siê zgodziæ, ale to wszystko od ciebie zale¿y... Nie wiem jakie masz ataki ani nie znam twoich mo¿liwo¶ci wiêc by³by¶ zdany w bardzo du¿ej mierze tylko i wy³±cznie na siebie. To jak robimy? Przyjmujemy wyzwanie czy odrzucamy? Albo nie zrobimy tak : poka¿ mi Twoje wszystkie ataki! Wszy¶ciusieñkie, ale u¿yj bardzo nie wielkiej si³y, chcê sprawdziæ i odgadn±æ jakie to s±. A potem siê zobaczy...

Sygnatura użytkownika

By Mr. Koper

Matt Yuri

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Wys³any: 12 Pa¼dziernik 10, 15:46   

Snorunt najwidoczniej zrozumia³. Podskoczy³ i otworzy³ usta. Przyprószy³ lekki ¶nie¿ek. Zbli¿y³ siê dosyæ szybko do drzewa. Szuka³ czego¶, ale ciê¿ko by³o powiedzieæ czego. Nagle pojawi³o siê kilka kopii w oko³o. Dalej demonstruj±c swoje ataki, znalaz³ to czego szuka³ - patyk i zacz±³ go gry¼æ. Obróci³ siê i ³ypa³ okiem w twoj± stronê. Twój rywal, ¶mia³ siê z Ciebie. Wreszcie podszed³ do Ciebie i stan±³ obok twojej nogi. Przypatrzy³ siê Torchic, i zacz±³ wydawaæ odg³osy "Snorunt". Oznacza³o to ¿e rwie siê do walki. Wreszcie twój przeciwnik zada³ ostatnie pytanie?
- Walczysz gniotku?
Ostatnio zmieniony przez Kojot 13 Pa¼dziernik 10, 21:30, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Titiz 
Powoli siê wkrêca

Kontakt:
Wys³any: 13 Pa¼dziernik 10, 21:19   

- Ta, ta chwilka... - odwracam siê i odchodzê trzy kroki dalej.
Ok z tego co wiem to ten wietrzyk to Icy Wind. Umie siê powielaæ... to bardzo przydatna umiejêtno¶æ w walkach, ale jak to siê zwa³o... Ach tak Double Team. Ugryzienie ga³±zki znaczy³o, ¿e zna Bite. £ypanie okiem mo¿e znaczyæ tylko jedno - to Leer. Dobra jeste¶my gotowi!
- Snorunt przygotuj siê do walki. Bêdzie to twoja pierwsza prawdziwa walka! Niezale¿nie od wyniku ja i tak bêdê z ciebie dumny. Wiêc do dzie³a!- podchodzê do kolesia z ognistym pokiem - Tak jeste¶my gotowi. Przyjmuje twe wyzwanie, zaczynaj!

Sygnatura użytkownika

By Mr. Koper

Matt Yuri

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Wys³any: 17 Pa¼dziernik 10, 14:25   

- Torchic, do walki! - krzykn±³ twój oponent.
Na "bagiennej" polance przed tob± pojawi³ siê taki Pokemon.

- Bêdziemy walczyæ tutaj.
Wybra³e¶ Snorunta do swojej pierwszej walki.
- Zaczynaj!- rzek³ twój rywal

----
Pogoda: Pochmurno.
Arena: Dos³ownie pó³ bagno, pó³ ¶nieg. £atwo siê po¶lizgn±æ.

Titiz 
Powoli siê wkrêca

Kontakt:
Wys³any: 17 Pa¼dziernik 10, 15:06   

Dobre jest ¶nieg, a to nam sprzyja. Bêdziemy mogli ¶lizgaæ siê na nim raczej bez przeszkód. Pogoda nie jest zbyt s³oneczna, wiêc ogniste ataki Torchic'a powinny byæ mniej silne. Dobra, zaczynamy!
- No skoro tak uwa¿asz... Dobra Snorunt zacznij na niego szar¿owaæ i uderz go g³ow± w skrzyd³a. Raczej nie s± jego najsilniejszym punktem, powiedzia³ bym najs³abszym. Gdyby spróbowa³ zaatakowaæ Ciê w czasie szar¿y rób uniki. Gdy to nie pomo¿e u¿yj Double Team. Przy uderzeniu te¿ mo¿esz dodaæ ten element. Pó¼niej zaci±gnij go tam gdzie jest najwiêcej ¶niegu. Ma tak chuderlawe nogi, ¿e na pewno siê po¶lizgnie, ale w razie gdyby radzi³ sobie do¶æ dobrze u¿yj Icy Wind. Wtedy nie bêdzie mu ju¿ tak ³atwo. Gdy upadnie jedziesz z Bite, pó¼niej odskok Icy Wind i znów Bite. Powtarzaj t± kombinacjê póki nie bêdzie próbowa³ siê broniæ, wtedy u¿yjesz Leer. Po twoim ³ypaniu u¿yj Double Team i zaatakuj Icy Wind ze wszystkich stron. Pó¼niej u¿yj razem z duplikatami Bite. Na sam koniec uderz go z szubka swojej g³owy. Dasz radê, bo wierze w ciebie, dalej!
Uuu my¶lê, ¿e jak na pocz±tkuj±cego trenera dobrze nim po kieruje. Jak na razie... Teraz wszystko zale¿y od Snorunt'a!
---------------------------
Mam nadziejê, ¿e mo¿na u¿ywaæ Double Team jak w anime.

Sygnatura użytkownika

By Mr. Koper

Matt Yuri

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach