POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
25 Maj 12, 07:43
Zapisy
Autor Wiadomo¶æ
lugia1942 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 15 Maj 2010
Sk±d: Zielona Góra
Kontakt:
Wys³any: 18 Wrzesieñ 10, 19:42   Zapisy

Kto chce siê dostaæ musi wype³niæ formularz:

gra klasyczna

Kod:

[b]Imiê/Nazwisko/Ksywa: [/b]
[b]Wiek: [/b]
[b]Wygl±d: [/b]
[b]Charakter: [/b]
[b]Profesja: [/b]Najlepiej trener albo koordynator
[b]Historia: [/b]Tutaj mo¿ecie popisaæ siê swoim jêzykiem, stylem, itp. Historia ma byæ tre¶ciwa i konkretna!
[b]Starter: [/b]
[b]Rodzinne miasto: [/b]
[b]Cele: [/b]
[b]Ile regionów chcesz przej¶æ: [/b] podaæ w kolejno¶ci przechodzenia
[b]Towarzysz: [/b]tak czy nie
[b]Pro¶by: [/b]

Chcia³bym przej¶æ test dla pocz±tkuj±cych.
Proszê wkleiæ to zdanie, je¶li chcesz przej¶æ taki test.

gra Pokemon Mystery Dungeon

Kod:

[b]Ksywa: [/b]
[b]Pokemon: [/b]
[b]Charakter: [/b]
[b]Historia: [/b]Tutaj mo¿ecie popisaæ siê swoim jêzykiem, stylem, itp. Historia ma byæ tre¶ciwa i konkretna!
[b]Cele: [/b]
[b]Towarzysz: [/b]tak (jaki) czy nie
[b]Pro¶by: [/b]

Sygnatura użytkownika
Butterfree - najs³odszy Pokemon!!!

Ostatnio zmieniony przez Nenloth 19 Sierpieñ 13, 23:39, w ca³o¶ci zmieniany 8 razy  

Zaraza 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 31 Sie 2010
Wys³any: 15 Pa¼dziernik 10, 20:43   

Wiem, ¿e mnie nie przyjmiesz, przez historiê, ale spróbujê.
Imiê/Nazwisko/Ksywa Michael Root
Wiek 10
Historia Kiedy siê urodzi³em, tata prowadzi³ badania nad Pokemonami, a mama ju¿ kiedy mia³em rok zmar³a. Zawsze, marzy³em, aby zostaæ trenerem. Wiedzia³em, ¿e kiedy bêde mieæ 10 lat, to bêdê najlepszym trenerem i wszyscy bêd± mnie podziwiali. Pewnego dnia, posz³em siê do lasu na spacer. Podziwia³em las, kiedy zauwa¿y³em dziwnego krokodyla. Le¿a³ z zamkniêtymi oczami i widaæ zosta³ mocno pobity. Widz±c tego stworka odrazu wzi±³em go, za rêcê i posz³em trzymaj±c go do domu. Kiedy wesz³em do domu, ojciec zobaczy³ tego Pokemona i poprosi³ mnie, o to, ¿ebym go da³, ¿eby zaniós³ tego stworka do Centrum Pokemonów. Poszed³em z nim. Krokodyl nadal le¿a³ obola³y. Siostra z Pokemonem zaczeli go leczyæ. Na szczê¶cie on zosta³ uratowany. Potem mój tato powiedzia³, ¿e ten krokodyl to Totodile Tata wzi±³ znów Totodile i powiedzia³, ¿e jutro mam urodziny i to bêdzie mój prezent. Kiedy nasta³ wieczór nie mog³em siê doczekaæ mego pierwszego Pokemona. Zasn±³em po kilku minutach.
Kiedy nasta³ ¶wit, to czeka³em na imrezê urodzinow±. Kiedy by³ czas na imprezê bawi³em siê z kolegami. Potem przyszed³ czas na tort i prezenty. Zjad³em tort i tata podarowa³ mi paczkê. Odpakowa³em j± i w niej by³ PokeBall. Tata powiedzia³, ¿e tam jest znaleziony Pokemon i mogê zacz±æ ju¿ kiedy chcê wyprawê. Po imprezie, wieczorem spakowa³em wszystko co trzeba i posz³em spaæ. Rano ju¿ by³em gotowy. Po¿egna³em siê z Tat± i wyruszy³em w dal...
Starter Totodile
Zawód/ody Trener
Rodzinne miasto Kanto, Pallet Town
Lubiane Pokemony/typy Lataj±ce, Smoki, Mroczne i w³a¶ciwie wszystkie lubiê :D
Nielubiane Pokemony/typy Jak mówi³em, wszystkie lubiê.
Cele Byæ mistrzem ligi Kanto.
Ile regionów chcesz przej¶æ Kanto- Sinnoh- dalej narazie nie wiem :D
Towarzysz nie
Pro¶by Spotykaæ Poki z 5 geny i mieæ dodatkowe atrakcje (PokeRingo i itp.)

lugia1942 
Pewnie nie zna PokeMana

Kontakt:
Wys³any: 16 Pa¼dziernik 10, 23:02   

Najpierw, ¿eby by³o niemi³o wytknê ci kilka b³êdów w pisowni.

1. Ch³opak nie mówi posz³em tylko poszed³em.

2. To mnie bardzo rozbawi³o:
Cytat:
Pewnego dnia, posz³em siê do lasu na spacer.

Oczywi¶cie wiem o co chodzi, ale ¶miesznie to brzmia³o, jak sobie czyta³em.

3. To te¿ by³o ciut dziwne:
Cytat:
Podziwia³em las, kiedy zauwa¿y³em dziwnego krokodyla.

Podziwia³e¶ las dopiero wtedy, gdy ujrza³e¶ krokodyla?

4. Jeszcze jedno takie niezbyt zdanie:
Cytat:
Le¿a³ z zamkniêtymi oczami i widaæ zosta³ mocno pobity.

Chodzi mi o ostatnie cztery s³owa.

5. Tutaj s± dwa b³êdy:
Cytat:
Widz±c tego stworka odrazu wzi±³em go, za rêcê i posz³em trzymaj±c go do domu.

Od razu pisze siê osobno.
Nie wiem czy nie chcia³e¶ napisaæ na rêce zamiast za rêce, bo za to troszkê tak, no nie tak. Po prostu to dziwne, ¿eby¶ za rêce bra³.

6. Tutaj zrobi³e¶ niez³ego combosa:
Cytat:
Kiedy nasta³ wieczór nie mog³em siê doczekaæ mego pierwszego Pokemona. Zasn±³em po kilku minutach.
Kiedy nasta³ ¶wit, to czeka³em na imrezê urodzinow±. Kiedy by³ czas na imprezê bawi³em siê z kolegami.

Ogólnie robisz powtórzenia, ale to takie najlepsze co do tego miejsce.

7. Te¿ zamiast wysz³em ch³opak mówi wyszed³em.

Ogólnie nie piszesz najlepiej. Robisz b³êdy interpunkcyjne, ale na to nie zwracam zbytnio uwagi, bo sam robiê ich du¿o. Jednak w jednym miejscu na koñcu zdania kropki nie postawi³e¶.
Ciekawsza by³aby historia, gdyby¶ zamieszcza³ wiêcej opisów uczuæ, tego co widzisz, itd.

Uwierz, ¿e na prawdê chêtnie bym ciê przyj±³ jako pierwszego gracza, ale by¶ musia³ troszeczkê popracowaæ nad stylem pisania.

Sygnatura użytkownika

Zaraza 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 31 Sie 2010
Wys³any: 17 Pa¼dziernik 10, 09:02   

Dobra, mo¿e jak bêdê mia³ wenê to historiê poprawiê.

S 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 30 Mar 2013
Wys³any: 30 Marzec 13, 18:44   

Imiê/Nazwisko/Ksywa: Kurt 'Spiky' Blasen
Wygl±d: link
Charakter: Kurt jest dosyæ sta³ym w uczuciach, przekonaniach i emocjach ch³opakiem. Spiky w zasadzie nie martwi siê niczym, jest pewny siebie i wierzy w swoje si³y. Choæ czuje, ¿e nie zawsze mu wyjdzie to idzie przed siebie z podniesionym czo³em. Ufa, ¿e dziêki przyjacio³om i pokemonom uda mu siê pokonaæ ka¿d± przeszkodê. Poza tym jest bardzo weos³y i towarzyski. Lubi nawi±zywaæ kontakty lud¼mi. Jest te¿ trochê leniwy. Ogó³em mówi±c, "cwaniaczek", który rozumie, ¿e nie zawsze mu siê uda.
Profesja: Trener
Historia: W zasadzie Spiky nie mia³ bardzo strasznej historii. By³a, jakby to powiedzieæ, ró¿na. Ch³opak na pewno nie urodzi³ siê pod szczê¶liw± gwiazd± i od razu przy porodzie straci³ matkê. Zrozpaczony ojciec zamkn±³ siê w sobie i nie wychowywa³ porz±dnie syna. Kurt musia³ przez wiêkszo¶æ dzieciñstwa b³±kaæ siê po dworze, w przerwach od nauki czy spotkañ ze znajomymi. Nie interesowa³y go rzeczy przyziemne, zajmowa³ siê filozofi±, licz±c, ¿e wynajdzie teoriê, dziêki której odpowie na pytania, które drêczy³y jego m³ody i niewinny umys³. Móg³by pewnie spêdziæ tak ca³e ¿ycie, bujaj±c w ob³okach, gdyby nie to, ¿e znaomi zabrali go na walki pokemonów. Ch³opak wci±gn±³ siê w nie ca³kowicie, zapominaj±c o poprzednim ¿yciu. Poprosi³ ojca i jednego z tych stworków, a on mu podarowa³ i wys³a³ w ¶wiat. Kochany tata. : P
Starter: Deino
Rodzinne miasto: Nuvema
Cele: Byæ doskona³ym trenerem, polegaj±cym tylko na 1 typie!(Dark/Dragon, zale¿y co sobie wybiorê)
Ile regionów chcesz przej¶æ: Unova -> Sinnoh -> Hoenn -> Johto -> Kanto
Towarzysz: tak, dodaj go w drodze, obojêtnie kto
Pro¶by: Podrzucaj mi zwykle poki do z³apania z Dark/Dragon, dopóki siê nie sprecyzujê, ¿ebym nie mia³ pokus na Laprasy, etc. xD

/Sory,za krótk± historiê, etc. Nie chcia³o mi siê zbytnio pisaæ no i trochê siê spieszê. Jak ka¿esz poprawiaæ to zrozumiem xD
Ostatnio zmieniony przez S 30 Marzec 13, 18:45, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

lugia1942 
Pewnie nie zna PokeMana

Kontakt:
Wys³any: 30 Marzec 13, 19:39   

Masz szczê¶cie, bo w³a¶nie dzi¶ zacz±³em na nowo graæ w Pokemon Schwarze (Black, ale po niemiecku :P), dlatego te¿ bêdê siê powoli zapoznawa³ lepiej z Unov±.

Chcia³bym siê tylko do jednej rzeczy przyczepiæ:
Cytat:
Kurt jest dosyæ sta³ym w uczuciach, przekonaniach i emocjach ch³opakiem. Spiky w zasadzie nie martwi siê niczym, jest pewny siebie i wierzy w swoje si³y.

Ju¿ wcze¶niej napisa³e¶ osobê, wiêc mog³e¶ u¿yæ podmiotu domy¶lnego (nie pisaæ "Spiky", tylko zacz±æ od "w zasadzie"), bo wydaje siê, jakby¶ pisa³ nagle o drugiej osobie.

Teoretycznie powinienem doczepiæ siê, ¿e historia jest krótka, ale ma wystarczaj±c± tre¶æ, jest od czego siê odbiæ... Nie mam wiêc wiêkszych zarzutów. Mog³e¶ ju¿ bardziej opisaæ to, jak ojciec da³ tej postaci Poka, a nie, ¿e po prostu da³ :D
Jêzyk masz dobry. Nie dostrzeg³em jakich¶ ra¿±cych b³êdów. Interpunkcja te¿ chyba bez zarzutów. No, kurde... Fajnie! Przyjmê ciê, ale mam w±ta do pro¶by. Akurat te typy s± jednymi z najrzadszych. Bêdê podrzuca³ tobie dosyæ ró¿norodne, w tym smoki i mroczne, a pó¼niej sobie u³o¿ysz z tego jaki¶ przyjemny team.

OK! PRZYJÊTY

Ba³em siê czytaæ tej historii, patrz±c na d³ugo¶æ, ale piszesz naprawdê sk³adnie i przyjemnie siê to czyta. Liczê na owocn± wspó³pracê. Wezmê siê za twoj± grê od razu!

Sygnatura użytkownika

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 4 Kwiecieñ 13, 13:34   

Imiê/Nazwisko/Ksywa: Daniel Hooker
Wygl±d: M³ody niezbyt wysoki mê¿czyzna, który nie wyró¿nia siê zbytnio z t³umu. Proste, ¶redniej d³ugo¶ci w³osy czêsto zas³aniaj± mu jego zielono-szare oczy, które spogl±daj± na ¶wiat z strasznie ponurej twarzy. Podkr±¿one oczy piêknie kontrastuj± z ubiorem jaki nosi, gdy¿ najczê¶ciej jest to bia³a koszulka, br±zowe spodnie na wojskowym pasku, czarne trampki, b±d¼ bia³e adidasy. No i oczywi¶cie do tego wszystkiego, haringtonka.
Charakter: Strasznie bojowy, wrêcz chcia³by z ka¿dym walczyæ i wygrywaæ, gdy¿ potrafi. Zawziêty równie¿ jest i to w dodatku bardzo powa¿nie, gdy¿ mierzy bardzo wysoko, a te dwie cechy troszkê dzia³aj± na siebie negatywnie pod wieloma wzglêdami. Chce on bowiem zniszczyæ ¶wiat jaki go otacza i stworzyæ nowy, ale nie robi to z niego z³ego cz³owieka, a raczej marzyciela, który marzy o raju bez krzywd i k³amstw. Jednak... jest na to wszystko zbyt leniwy i ufny.
Profesja: Koordynator. (Prawie nigdy nim nie gra³em)
Historia: Bêd±c ma³ym brzd±cem Daniel by³... martwy. Znaczy, nie dos³ownie, a raczej w przeno¶ni, choæ nawet jego rodzice robili sobie z tego ¿arty. Chodzi dok³adniej o to, ¿e w chwilach, gdy inne dzieci p³aka³y, czy po prostu biega³y z jednego konta w drugi. Daniel... le¿a³ i wydawa³ siê byæ Metapodem po przedawkowaniu ataku Harden. Nie rusza³o go nic, ni ha³as, ni spadaj±ce widelce, a nawet nie drapniêcie kota. Do dzisiaj dla innych nie wiadomo, czy ³adowa³ on swoj± energiê ¿yciow± by siê "wskrzesiæ", czy po prostu ma tak g³êboki sen, choæ... nie wiadomo tylko dla osób trzecich. M³odzieniec bowiem ¶wietnie wie o co chodzi w tym ca³ym szaleñstwie, mo¿e siê wrêcz porównaæ do baterii, która przez zjawisko snu siê ³aduje, a potem dzia³a na wiele wy¿szych obrotach ni¿ inne "baterie" w jej otoczeniu. Wrêcz go to bawi³o, ¿e gdy nie spa³ ponad 24h, zachowywa³ siê jak normalny cz³owiek, a inni, no có¿, bardziej jak zombie. Dlatego w³a¶nie bardzo czêsto nasz bohater nie wraca³ do domu na noc, chodzi³ po miastach, lasach nie boj±c siê w ogóle ciemno¶ci. Tutaj nawet mo¿na za¿artowaæ, ¿e szed³ drog± skrytobójcy i jedna³ siê z mrokiem, choæ... jego charakter i tak psu³ ten wizerunek. Jednak nawet jego charakter mu nie pomóg³ bo i tak, prêdzej czy pó¼niej, musia³ popa¶æ w k³opoty. Mieszkaj±c w Kanto, za czasów trzynastki na karku, zosta³ uznany za g³ównego podejrzanego, a w nastêpstwie winnego, kradzie¿y kosztownego towaru ze sklepu z asortymentem dla pokemonów... gdy¿, ludzie go widzieli w pobli¿u sklepu po pierwszej w nocy. No i co móg³ zrobiæ nasz bohater? Nie mia³ dowodów swojej niewinno¶ci, wiêc uciek³. Nawet rodzice go wyprawili w podró¿ i powiedzieli, ¿e ma uciekaæ do wujostwa w Sinnoh, które zajmuje siê hodowaniem pokemonów wodno-lodowych w Snowpoint. Tak te¿ siê sta³o.
Lata mija³y niemi³osiernie, a gdy jedna z ulubienic pseudo-z³odzieja, samica Dewgonga o antycznym imieniu Hera, znios³a jajko, rado¶ci nie by³o koñca. Szczególnie w my¶lach i na twarzy bohatera tej¿e opowie¶ci. Jego wujek, Kelvin, wiedzia³, ¿e ch³opiec dobrze bêdzie sprawowa³ opiekê nad m³odym Seelem, wiêc z wielk± chêci± powierzy³ mu jajo i znowu... rado¶ci nie by³o koñca.
Znowu minê³o trochê czasu, a Daniel w koñcu posiad³ swojego pokemona, a po dwóch latach postanowi³ wróciæ do Kanto i postawiæ swoje imiê w ¶wiat³ach fleshy, czy jak to siê mówi w bran¿y koordynatorskiej. Po prostu, chcia³ zostaæ koordynatorem, który swoim zachowaniem wp³ynie pozytywnie na ludzi, a Seel mia³ mu w tym wszystkim pomóc.
Starter: Seel
Rodzinne miasto: Snowpoint
Cele: Zmieniæ ¶wiat k³amstwa i tchórzostwa.
Ile regionów chcesz przej¶æ: Od Kanto do Unovy, ale na pocz±tku bêd±c w Sinnoh (Po drodze zahaczaj±c o wyspy ;3)
Towarzysz: tak
Pro¶by: B±d¼ wyrozumia³y ^ ^"

Chcia³bym przej¶æ test dla pocz±tkuj±cych.
Proszê wkleiæ to zdanie, je¶li chcesz przej¶æ taki test.

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Ostatnio zmieniony przez Afil 4 Kwiecieñ 13, 14:56, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

lugia1942 
Pewnie nie zna PokeMana

Kontakt:
Wys³any: 4 Kwiecieñ 13, 14:52   

Drogi Afil!
Zapis jak najbardziej jest na poziomie. S± mniejsze b³êdy, do których mo¿na by siê przyczepiæ (mam na my¶li powtórzenia albo u¿ywanie s³ów dosyæ podobnie brzmi±cych, co sprawia wra¿enie powtórzenia :D ), jednak nie ma co siê rozdrabniaæ. Ciekawa historia, interesuj±ca postaæ. Nie pasuje mi jednak pewna rzecz. Czy Snowpoint nie jest w Sinnoh? Sprecyzuj, czy pomyli³e¶ nazwy miast czy regionów. Jeszcze jedno pytanko! Test dla pocz±tkuj±cych? :D Przez przypadek ci siê wklei³, czy chodzi o walki koordynatorskie? Na wszystko odpowiedz mi na PW, tymczasem.

PRZYJÊTY!

Zapisy zostaj± jak na razie zamkniête!

Sygnatura użytkownika

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 4 Kwiecieñ 13, 14:53   

Pomyli³em regiony, geez xD
Wprowadzam zmienne w zapisie.

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

lugia1942 
Pewnie nie zna PokeMana

Kontakt:
Wys³any: 19 Kwiecieñ 13, 15:16   

Zapisy na nowo otwarte! Mam jedno wolne miejsce!

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku