Znalezenie s³abego punktu na szczê¶cie okaza³o siê byæ czynno¶ci± zupe³nie zbêdn± i niepotrzebn±; bowiem Pidgey pad³ do¶æ szybko. Pokabu zyska³ dok³adnie 80% do¶wiadczenia, czyli do awansowania potrzeba mu zdecydowanie mniej '
Twoja Poke - ¦winka jest z siebie bardzo dumna i bardzo weso³o przybieg³a do Ciebie, aby razem z Tob± cieszyæ siê pierwszym wygranym pojedynkiem. Pierwwsze koty za p³oty, mo¿na by rzec. Obok znajduj± siê jeszcze inne i zdaje siê, ¿e równie ciekawe Pokemony, ale Twój Pokabu jest bardzo wycieñczony. Pidgey, który oficjalnie jeszcze do Ciebie nie nale¿y, te¿.
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D Bear wants justice
Wiek: 29 Do³±czy³: 14 Sie 2009 Posty: 3250 Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 29 Wrzesieñ 10, 13:57
Sorry jestem zmêczony i nie mam g³owy na odpis
-No dobrze Pokabu dziêki. Pokeball id¼!. - Mówiê do Pokabu, po czym rzucam pokeball. Mia³em nadzieje ¿e jedna czerwono-bia³a kulka wystarczy na z³apanie Pidgey'a. Czeka³em z oczekiwaniem na to czy owa kulka go z³apie, czy te¿ nie.
-Mam tylko piêæ pokeball'i - My¶lê, przy okazji chwalê mojego startera.
-Pokabu, by³e¶ ¶wietny. - Mówiê do niego
Sygnatura użytkownika
*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*
Rzuci³e¶ kulkê prosto w stronê Pokemona, który ewidentie pad³.
1...2...3...4...5...10
Jest, uda³o siê! Do Twojej mega - wypasionej dru¿yny do³±czy³ kolejny Pokemon, a tym razem jest to Pidgey.
Twój PokeDex bardzo g³o¶no zapiszcza³; chc±c - nie chc±c by³e¶ zmuszony go otworzyæ, oto co pokaza³o Ci siê na jego ma³ym ekraniku:
Pidgey po chwili wysz³a bardzo uradowana z PokeBalla, najwyra¼niej fakt, ¿e wreszcie kto¶ siê do niej przy³±czy³, a w³a¶ciwie fakt, ¿e ona siê do kogo¶ przy³±czy³a bardzo zadowoli³ ptaszka. Niemniej jego aktualny stan zdrowia jest jeszcze zbyt s³aby, aby ptaszek móg³ tak zwyczajnie fruwaæ, dlatego jak na razie usiad³ Ci na ramieniu.
Ostatnio zmieniony przez jagodowy 5 Pa¼dziernik 10, 20:44, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Wys³any: 1 Pa¼dziernik 10, 21:42
-No czê¶æ Pidgey, jak chcesz to zostañ na moim ramieniu, tymczasem Pokabu wracaj do pokeball'a. - Mówiê do swoich pokemon'ów.
-Niestety ani Pokabu, ani Pidgey nie znaj± stalowych ataków by powaliæ Brock'a. - My¶lê po czym g³askam nowego pokemon'a po dziobie. Rozgl±dam siê po terenie.
-No dobrze, czas ruszaæ. Kolejny przestanek Viridian City. - Mówiê do swoich pokemonów, po czym pewnym krokiem ruszam w drogê. Rozgl±dam siê tak¿e po drodze. Mo¿e znajdê jaki¶ potion by uleczyæ moj± Pidgey. Jeszcze siê trzyma, ale zdrowia ma na pewno ma³o po ostatniej walce
Sygnatura użytkownika
Na szczê¶cie Pidgey wygl±da³ na bardzo silnego i wytrzyma³ego Pokemona. Chocia¿ jego poziom by³ jeszcze bardzo niewielki, ca³y czas mia³e¶ wra¿enie, ¿e jego HP jest samo - odnawialne i ca³y czas automatycznie regernowane. Z minuty na minutê Twój lataj±cy stworek wygl±da³ na co raz to bardziej silniejszego. Droga wydaje siê byæ do¶æ d³uga, aktualnie jeste¶cie przy niewielkim jeziorze. Pogoda jest bardzo s³oneczna, wokó³ mo¿na zauwa¿yæ wiele bardzo ciekawych okazów Pokemonów. W sumie miejsce, w którym aktualnie siê znajdujesz jest jakim¶ pustkowiem, bo nie widaæ ani poprzedniego miasta, ani nastêpnego. Mimo to jest tu spora grupa ludzi, zawsze mo¿na by do kogo¶ zagadaæ.
Wys³any: 6 Pa¼dziernik 10, 13:24
-Mo¿e ci ludzie bêd± chcieli walki, ma³y trening nie zaszkodzi, ani tobie ani Pokabu. - Mówiê do Pidgey'a, po czym idê do jednego z tych osób, które mog± mi pomóc.
-Hej, wiesz mo¿e jak± drog± dojdê do najbli¿szego miasta - Pytam siê jednej z nich. Czekaj±c na odpowied¼ pozwalam mojemu poke-ptakowi polataæ.
-Przy tym jeziorku móg³bym odpocz±æ, a Pidgey móg³by siê napoiæ przy okazji - My¶lê. Rozgl±dam siê te¿ za miejscem do treningu. Jakie¶ kilka kamieni i li¶ci wystarczy.
Sygnatura użytkownika
Twoje pytania zdo³a³ us³yszeæ jaki¶ kole¶.
- Nastêpne miasto? To kawa³ek drogi st±d, Twoja podró¿ do niego potrwa jakie¶ dwie - trzy godziny. Wiêc dzisiaj raczej nie zd±¿ysz.
Chyba rzeczywi¶cie, bo bardzo powoli s³oñce zaczyna siê chowaæ siê za chmurki. Niestety wszystko wskazuje na to, ¿e bêdziesz musia³ cofn±æ siê do poprzedniego miasta, w przeciwnim wypadku czeka Ciê najprawdopodobniej noc pod go³ym niebem.
W miêdzy - czasie stawa³o siê co raz to bardziej pó¼no, ju¿ zaraz zrobi³o siê na prawdê ciemno, wiêkszo¶æ ludzi gdzie¶ przepad³a i po kiklku nastêpnym minutach wokó³ nie by³o ju¿ ¿adnej duszy. Spojrza³e¶ na Pidgey'a, ten stworek przysn±³ ... Sytacuja stara siê co raz bardziej ciekawa, a wielki krokami zbli¿aj±ca siê noc zdaje siê byæ ponur±.
- Hej, co Ty tutaj robisz?
Us³ysza³e¶ po chwili. Przed Tob± sta³ wiêkszy i starszy od Ciebie mê¿czyzna.
- Nie s³ysza³e¶ o ob³awie?
Zaczyna siê trudny etap w Twojej grze. Pierwszy powa¿ny w±tek czas zacz±æ. Szczegó³y poznasz wkrótce tutaj. Mam nadziejê, ¿e Ci siê spodoba. Zarys ju¿ mam x3
Wys³any: 10 Pa¼dziernik 10, 16:36
Podoba, podoba
-O jakiej ob³awie pan mówi? O co panu, chodzi, a co najwa¿niejsze kim pan jest? - Zacz±³em wypytywaæ gostka obok mnie. Wyci±gam pokeball od Pidgey'a i tam go umieszczam, by odpocz±³.
-Mieszka³em w Pallet Town, a to nie jest za daleko st±d, ale o niczym takim jak ob³awa w tej okolicy nie s³ysza³em. - Dodaje po czym odruchowo ³apie za pokeball z Pokabu, by by³ w gotowo¶ci ( Tak na wszelki wypadek).
-Chce mnie wystraszyæ, ja siê nie boje. - My¶lê. -Tak poza tym ca³a sytuacja wydaje mi siê dziwna, obym nie wpad³ w k³opoty. - Koñczê wewnêtrzny monolog.
Sygnatura użytkownika
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.