Ostatnio poszukujê tematów do rozmów, bo jako¶ mi siê nudzi. W³a¶nie dlatego chcia³bym was zapytaæ, czy ktokolwiek z was ogl±da³ ,,Katekyo Hitman Reborn'' ?
Anime, bo mangi nie czyta³em... jeszcze, a co mi tam. Macie gotowca z strony urusai.pl. xP
Cytat:
Tsunayoshi „Tsuna” Sawada, to ch³opak, którego drugim imieniem jest "¿yciowy nieudacznik". W szkole te¿ mu nie idzie za dobrze (chodzi tam tylko dla swojej Wielkiej Mi³o¶ci Kyoko Sasagawy). Sytuacja Tsuny zmienia siê jednak diametralnie, gdy w domu Pañstwa Sawady pojawia siê Reborn – zabójca pracuj±cy dla dziewi±tego szefa Vongolii, jednej z najpotê¿niejszych rodzin mafijnych ¶wiata. Jego zadaniem jest przygotowanie ch³opaka do objêcia stanowiska dziesi±tej g³owy rodziny. Historia brzmi cokolwiek niewiarygodnie, tym bardziej, ¿e rzekomy zabójca to ledwo odrastaj±ce od ziemi dziecko z du¿ym smoczkiem w roli naszyjnika, tote¿ Reborn zostaje z miejsca wy¶miany, ale ma on skuteczne i bolesne metody przekonywania do swoich racji.
A tu dodam swoje xP
Cytat:
Jak kopanie, bicie 10t m³otem, rzucanie w ucznia bomb± za b³êdn± odpowied¼. Posiada on te¿ zwierzaka, którym jest ma³y zielony Kameleon, zwany Leonem. Leon posiada niesamowit± zdolno¶æ, która polega na tym, ¿e mo¿e przybraæ wszelki kszta³t i zamieniæ siê w ró¿ne rzeczy jak : pistolet, wcze¶niej wymieniony 10t m³ot, parasolkê, snajperkê.
W przypadku zamienienia siê w pistolet, potrafi wystrzeliæ naboje, które daj±c trafionemu niezwyk³± moc. Te naboje to tzw. ,,Naboje Ostatniej Woli''. Je¶li osoba trafiona przez te naboje ¿a³uje, ¿e nie zrobi³a czego¶ za ¿ycia, odrodzi siê, by to naprawiæ. Je¶li za¶ cz³owiek niczego nie ¿a³uje, to.... umiera.
Pierwsze spotkanie Tsuny i Reborna wydawa³o siê do¶æ niewinne, póki Reborn nie wpakowa³ jednej ,,Kuli Ostatniej Woli'' w g³owê niewinnego ch³opaka. ,,Martwy'' Tsuna upada na ziemiê, ¿a³uj±c, ¿e nigdy nie powiedzia³ Kyoko o swojej mi³o¶ci do niej, co by³o jego biletem do bardzo g³o¶nego krzyku ,,REBORN !'', zniszczenia ubrania (jedyna nieniszczona czê¶æ garderoby to majtki, a w tym przypadku bokserki.) i odrodzenia w bardzo odwa¿nej, prawie niezniszczalnej i bardzo wysportowanej formie.
W tej w³a¶nie formie nasz bohater wyruszy³, by powiedzieæ swojej ukochanej, ¿e j± kocha, a czy mu siê uda, to sami zobaczcie.
Mam nadziejê, ¿e siê podoba i, ¿e kogo¶ namówiê kogo¶ na zobaczenie.
Anime jest gatunkiem Komedii, wiêc powinno siê mi³o ogl±daæ, a teraz zapraszam do dyskusji.[/swf][/center]
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Wiêc, mo¿e teraz ja.
Anime gorsze od mangi, wiêc je¶li nadal nie czyta³e¶ - przeczytaj. Nie wiem, czy wiesz, ¿e w mandze Gokudera pali³ papierosy, w anime to ocenzurowali.
Najgorszy Arc. to Daily Arc. Od Konfliktu Pier¶cienia (Nice try, Sauron...) zaczyna siê ciekawiej.
Zadam pytanie; która grupa postaci najbardziej ci siê podba? Je¶li mo¿esz, dodaj uzasadnienia.
1. Zdecydowanie Arcobaleno - nie do¶æ, ¿e postacie tajemnicze ("kl±twa" dalej nie wyja¶niona), to jeszcze z genialnym wrêcz charakterem. Chocia¿by teksty Reborna i Colonello do Skulla (biedny, musi mówiæ do nich "-sempai").
2. Varia +10 - za Bella, Frana i Squalo (VOOOI!). IMO, Viper/Mammon lepszy, ale ¿aba jest udana.
3. Irie, Spanner i te ró¿owe laski (lol XD) - w sumie, to nie ¿adna konkretna grupa - aczkolwiek lubiê wzrok Spannera XD Taki.. obojêtny. Irie z przysz³o¶ci te¿ przesta³ siê zachowywaæ jak baba. Carvello (nie pamiêtam dok³±dnie jak na nie wo³ano) te¿ nie s± najgorsze.
4. Stra¿nicy - trzeba przyznaæ, ¿e mnie wkurzaj±. A szczególnie Tsuna i Gokudera. Ci±gle tylko "10-ty.." "10-TY!!". Reszta, a szczególnie Kuromu/Mukuro mog± byæ.
---
Tak siê zastanawiam - widzia³e¶ dros³ych Arców, nie? Je¶li nie, to daj znaæ - zalinkujê ci na PW. Mniejsza - w ka¿dym razie, wyobra¿asz sobie doros³ego Reborna w anime? Typu, taki powa¿nie wygl±daj±cy mafiozo, z kapeluszem i tak dalej, plus infantylno¶æ piêcioletniego Reborna. Mówiê tu o jego schizach- przebieranki (za kwiatki doniczkowe/kasztany/staruchów), bomby, Leono-m³otek, drzemki (szczególnie kiedy Tsuna co¶ mówi).
Hm, my¶lê, ¿e doros³y, gro¼ny facet który zasypia podczas walki to za du¿o na moj± psychikê.
Wiem, bo ten temat za³o¿y³em 28 marca, a mangê troszeczkê zacz±³em ³ykaæ ;P
Arców doros³ych widzia³em ;P A je¶li chodzi o te grupy... hmm. to wygl±da jako¶ tak:
1. Varia (Obojêtnie kiedy, obojêtnie jak ;P) Za genialnego Squalo, chodzi o jego ,,VOOOOI!'', za Bell'a i Fran'a, którzy dobijaj± mnie, zachowuj±c siê jak rodzeñstwo... a mo¿e bardziej za ,,Przestañ rzucaæ we mnie no¿ami... to boli...''
2. Arcobaleno... bo s± zbyt brutalni.... choæ jednak s± dwa wyj±tki.
3. ,,Poboczni'' Irie, który jest niezdolny do walki przez ból brzucha... Spaner, który jest git, i te ró¿owe, które... dziwnie s± wszêdzie.
4. Vongola... niektórzy s± fajni... ale jak dla mnie... ta grupa jest zbyt ,,s³odka''.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Pisz±c Vongola masz na my¶li Stra¿ników Iksa, czy ogólnie, ca³± rodzinê, od Prima do Obecnego Szefa? Je¶li pierwsz± opcjê - pisz konkretniej, bo mo¿na pomy¶leæ, ¿e nie lubisz ich wszystkich.
Je¶li drug± - wybacz, zwracam honor.
Nie widzê w IX ¿adnej s³ita¶no¶ci.. ale mo¿e jestem ¶lepy.
S³itta¶ny to jest Dino "Galpuj±cy Mustang". Strasznie mnie denerwuje. Szczególnie jego charakter bez Romario i spó³ki przy boku.
Ostatnio zainteresowa³ mnie pewien temat:
Co my¶lisz o "niedorobinej" Lal Mirch? I o paringu LalxColonello? (Nie, nie chodzi mi o podteksty - ot,tyle ile mamy w anime/mandze)
BTW, ciekawe czy Yama-chan nadal my¶li, ¿e to zabawa XD
---
Edit: Arcobaleno? Brutalni?! Ma³e, ¶liczne têczowe dzieci...? Nie s±, a przynajmniej wiêkszo¶æ. No, i gdzie tu brutalno¶æ takiego Verde i jego aligatora? (Nie, fillerów - konkretniej momentu w którym u¶pi³ Arców i Tsuna prawie odda³ pier¶cienie- nie zaliczam) Wiêkszo¶æ to w zasadzie ciep³e kluski z fajnym charakterem.
(Dam ci RC je¶li wska¿esz w którym momencie Luche/Aria/Uni <nieptrzebne skre¶liæ - jako, ¿e Arce Nieba by³y trzy wybieraj dwoln±> u¿y³y przemocy. Przecie¿ Luche to nawet przed lawin± siê nie obrni³a ._. Reborn musia³ zestrzliæ.)
Dok³adnie, z tymi no¿ami to tak by³o "Sempai, mo¿esz przestaæ rzucaæ tymi no¿ami? To denerwuje. (Ale mo¿e mamy ró¿nych t³umaczy XD)
Chyba, ¿e chodzi³o ci o to:
"Bell, mo¿esz wyj±æ te sztylety z moich pleców?"
"Shihihi~, nie. Je¶li do po³udnia nie wróc± do mojej kieszeni wyprujê ci flaki <3"
Luche to pierwszy Arcobaleno nieba, ten jeszcze za czasów doros³ego Reborna, Cola, Skulla i reszty,
Aria to córka Luche (i tu siê pojawia pytanie: jak dziecko mo¿e urodziæ co¶ swoich rozmiarów). Skolei Uni to córka Arii.
Ka¿da z nich ma smoczek, ale tylko Luche mia³a typow± frmê Arca. Ciekawe czemu..?
W którym¶ czapterze Uni powiedzia³a do Reborna: "Dziadku Reborn" XD
Luche to pierwszy Arcobaleno nieba, ten jeszcze za czasów doros³ego Reborna, Cola, Skulla i reszty,
Aria to córka Luche (i tu siê pojawia pytanie: jak dziecko mo¿e urodziæ co¶ swoich rozmiarów). Skolei Uni to córka Arii.
Ka¿da z nich ma smoczek, ale tylko Luche mia³a typow± frmê Arca. Ciekawe czemu..?
W którym¶ czapterze Uni powiedzia³a do Reborna: "Dziadku Reborn" XD
HEJ! To jest ju¿ nie fer! :P
One niby by³y Arcobaleno, no ale bez przesady... uznajmy ¿e mówimy o przeklêtej 7 z czasów, gdy to Tsuna poznawa³ Reborn'a ;P
A to z porodem Luche... by³o to troszkê bardziej wyja¶nienie w tych filerach o próbach Arcobaleno... ale z moj± pamiêci±... nie pamiêtam co tam mówili.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
A nie by³o! A guzik, i nie by³o!
Tam by³o tylko i wy³±cznie jak Reborn pozna³ Luche.
I z tego co pamiêtam, to w ogóle wspomnienia Lal Mirch by³y. Podczas walki Wszyscy VS Reborn.
BTW, czemu wszyscy (Oprócz Lal, której siê upiek³o) maj± byæ przeklêci, a nagle wychodzi taka Uni z konpii i okazuje siê, ¿e ona, defakto nie ma ¿adnych skutków kl±twy.
Rozwali³ mnie ten tekst z dziadkiem Rebornem. Ale, wydaje mi siê, ¿e to niemo¿liwe.
Bo przecie¿ oni wszyscy sie poznali na tym "Kó³ku dla Niezwyk³ych", czy jak im tam by³o. Wiêc nie mo¿liwe, ¿e ona zna³a go wcze¶niej i w dodatku by³a z nim w ci±¿y.
---
Wyobra¼ sobie, ¿e na temat wchodzi jaki¶ user- ot, taki, nie fan KHR XD
Patrzy, czyta i pyta: "O czym oni k***a gadaj±?!"
Niby tak... ale mo¿e jednak kilka ,,gor±cych w±tków'' wyjdzie na jaw niebawem. Mo¿e zobaczymy twarz Reborn'a... a poza tym, nie uwa¿asz, ze jego bokobrody s± ¶liczne? xP
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Fakt XD Szczególnie w podstawowej formie.
Czeeekaj, czeeekaj.
Ty teraz mówisz o mandze, nie? W sensie, z t± twarz± XD
A tam, "gor±ce w±tki".
Mi to siê widzi tak, ¿e bêd± szli przez t± wyspê, szli, powoli tracili ludzi (jak Ryohei'a), a podczas decyduj±cej walki Enma VS. Tsuna Reborn wtr±ci siê z jakim¶ epickim tekstem o swojej przesz³o¶ci.
Co jak co, ale wspomnienia w KHR s± bardziej ni¿ udane.
Pamiêtaj! W Reborn!, kiedy nie wiadomo o co chodzi, chodzi o smoczki
---
Edit: Jak my¶lisz, czemu IX zabrania Rebornowi siê w walki wtr±caæ, mimo, ¿e Tsuna ju¿ praktycznie go nie potrzebuje?
Ah, oni to by bez siebie d³ugo nie wytrzymali~
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.