- Przecie¿ ju¿ ci mówi³am ch³opcze.... nie ma tu ¿adnego pokemona stalowego, z reszt± jedyn± osob± jaka przysz³a po ,,pokonaniu liderki'' to sama liderka, nikt wiêcej. - Powiedzia³a do¶æ zdenerwowana, widaæ lekko j± wkurzy³e¶ - I nie pytaj siê mnie, sk±d wiem, ¿e chodzi³o ci o liderkê, bo i tak ci nie odpowiem. - Doda³a po chwili, a twoje ,,¶ledztwo'' zaczê³o zataczaæ krêgi. Za to obra¿ona, czy te¿ nie, siostra Joy uda³a siê na zaplecze. Widaæ papierosek pomo¿e w tak ,,stresuj±cej'' sytuacji jaka powsta³a przed lad±. A wiêc przypadek o leczeniu i stalowym pokemonie odpada... co dalej ?
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Afil po pierwsze ja nie czajnik ¿eby czaiæ
A po drugie zawsze mo¿esz trochê pro¶ciej, a jak dojdziemy np. do 5 strony mo¿esz
trudniej, ale stopniowo a¿ za³apiê twój tok my¶lenia.
------------------------------
Mog³em byæ trochê milszy... a zreszt± ona i tak by mi nie pomog³a.Skoro nie by³o tu ¿adnego pokemona stalowego to oznacza, ze pokemon tego trenera zna atak tego typu, b±d¼ innego... Ale przecie¿ takich poków jest pe³no co robiæ?- zaczynam gor±czkowo my¶leæ. - Skoro nikt nie przyszed³ po pokonaniu liderki to oznacza, ¿e ten pokemon nie poniós³ wiêkszych obra¿eñ... Ale pomy¶lmy czy to nie jest jedna wielka ¶ciema? Jedynym cz³owiek, który widzia³ tego trenera jest sama Roxanne... Czy ona specjalnie przegra³a? Albo rozpu¶ci³a tak± plotkê?- zacz±³em wyczuwaæ nutê spisku. -Nie Roxanne nigdy by tak nie post±pi³a! A to oznacz, ¿e tylko ona zna prawdê trzeba z ni± pogadaæ! Ale jak to mo¿liwe, ze nawet przy najmniejszych obra¿eniach nie przyniós³ tu swojego pokemona? Hmmmmm.... Chyba, ¿e ten pokemon umie ruch typu Rest, lub Synthesis!
-Muszê to sprawdziæ w pokedex'ie- wyci±gam urz±dzenie - Pokedex powiedz mi jakie pokemony mog± nauczyæ siê ruchów Synthesis, Rest albo Softboiled!
A mnie zagi±³e¶... -.-
Nie wiem, gdzie mam ich szukaæ...
------------
Na ekranie pokeDex'u wyskoczy³ komunikat:
,,Wyszukiwanie w toku....''
Czas trwania: 14h 33min.
No tak... w przesz³o¶ci mog³e¶ nie instalowaæ na pokedex'ie nielegalnych oprogramowañ, gier, MP3 i MP4. W³a¶nie dlatego, wygl±da to tak, jak wygl±da, a nie wygl±da, tak jak powinno wygl±daæ... czy s³owo wygl±daæ nie brzmi trochê dziwnie ? Eeee niewa¿ne, za to wa¿ne jest to, ¿e gdyby¶ zrobi³ reset, defragmentacje dysku.... w koñcu to te¿ jaki¶ komputer... to byæ mo¿e trwa³oby to o wiele mniej. Tylko jeden ma³y szkopu³... gdy zresetujesz pokedex, wszystkie wgrane na pocz±tku dane o pokemonach zostan± utracone, a ty bêdziesz musia³ je zbieraæ w³asnorêcznie. Jak w grach pokemon, którymi bawi³e¶ siê w wczesnej m³odo¶ci... bardzo wczesnej. By³by to pewnie ciekawe, ale na 100% te¿ mêcz±ce.. a wiêc... decyzja nale¿y do ciebie.
Wracaj±c do Roxanne... przypomnij sobie napis na sali... a drugie to, ¿e siostra Joy mówi³a co¶ o pokemonach twojej ,,idolki'', jednak¿e ta g³upia tajemnica lekarska....
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Mog³e¶ na bulbapedi wpisaæ rest i by wyskoczy³o jakie pokemony go umiej±
------------------------------------------------
To normalnie jest z³o¶liwo¶æ rzeczy martwych!Chol***, zawsze gdy cz³owiek potrzebuje sprawdziæ co¶ w urz±dzeniach elektronicznych one zawsze odmawiaj± pos³uszeñstwa Ze w¶ciek³o¶ci walê piê¶ci± w ¶cianê.
- Uspokój siê!- mówiê sam do siebie. - Czemu ja mówiê sam do siebie?!Mi ju¿ odbija...
Dobra z³ó¿my wszystko w logiczn± ca³o¶æ... Roxanne zosta³a pokonana... tylko ona widzia³a trenera jak i jego pokemony b±d¼ pokemona... Siostra Joy nawija co¶ o tajemnicy lekarskiej... Piêæ powodów zamkniêcia sali... No dalej my¶l! Od czego masz mózg?! Zaraz niech ja tylko przypomnê sobie te piêæ powodów... Dwa z nich mia³y wspólny, ¿e tak siê wyra¿ê motyw, a dok³adniej medycyna. Ona i jej pokemony musz± siê podleczyæ. Hmmmm mo¿e to nie przypadek, ¿e Joy mówi³a co¶ o tajemnicy lekarskiej... Ale o co w niej chodzi. No có¿ trzeba przeprosiæ pielêgniarê, bo dalej nie zajdê.
Zaczynam wo³aæ Siostrê Joy.
-Siostro Joy - zaczynam okazywaæ swoj± skruchê, nie chêtnie, ale w s³usznej sprawie. - Bardzo przepraszam, ¿e na pani± nakrzycza³em... Niech pani wyjdzie... Dzia³a³em pod chwil± zdenerwowania, dlatego wybuch³em... Wybaczy mi Siostra? - grzecznie proszê. - I mo¿e opowie mi o tej tajemnicy lekarskiej? Strasznie mnie zaciekawi³a!
Teraz pytanie czy ,,po³knie haczyk '' i wyjdzie z okrycia, oj oby tak, bo nigdzie nie zajdê
---------------------------------
Wersja poprawiona !
Ja inaczej zrozumia³em pojêcie zaplecze , ale to nic
Sygnatura użytkownika
By Mr. Koper
,,A day without you is like a year without rain''
Matt Yuri
MG: Kojot
Poki: Snorunt, Koaruhie
Ostatnio zmieniony przez Titiz 13 Wrzesieñ 10, 14:38, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie podchodzisz, gdy¿ tam wstêp maj± tylko osoby upowa¿nione.
Zaplecze, to co¶ takiego, czego nie widzisz, a jest xP
W tym przypadku jest to inny pokój, za lad±. A wiêc mijasz ladê i wchodzisz do tamtego pokoju, jakby nic ?
Nastêpna rzecz, która mnie u ciebie wkurza, to to, ¿e dla ciebie poprawa, to tylko napisanie tak, aby by³o wszystko ok.
-----------
Czeka³e¶ i czeka³e¶, a¿ siê nie doczeka³e¶, no có¿, chyba na serio siê na ciebie obrazi³a. A wiêc teraz jedyne, co mog³e¶ zrobiæ to czekaæ, ale ju¿ tyle czeka³e¶, mia³e¶ tego dosyæ. Ja te¿ mia³bym dosyæ, ale w moim przypadku, u¿y³bym amunicji i broni palnej, której ty... na szczê¶cie ...nie masz.
- Miss ? - Us³ysza³e¶ z pokeballa, ah.. to chyba by³o co¶ z serii ,,Co siê sta³o?'', albo ,,Czemu jeste¶ smutny?''. Nie do koñca mo¿na to by³o zrozumieæ, w koñcu by³± w pokeballu, a wiêc wiesz...
--------
Odpis bez weny, bo nie chcia³o mi siê pisaæ, ale jednak musia³em.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Nie musia³e¶, ja siê tylko grzecznie spyta³em
----------------
- Missi chcesz wyj¶æ tak? Ju¿ Ciê wypuszczê... - mówiê i naciskam guzik, który znajduje siê na ¶rodku bia³o - czerwonej kuli.
- Ach Missi nic nie idzie tak jak bym tego chcia³, przez mój wybryk Siostra Joy siê obrazi³a, by³a osob±, która mog³a siê przydaæ... Najwidoczniej ta zagadka zostanie nierozwik³ana i trzeba siê z tym pogodziæ... Ach jakby ¿ycie by³a takie proste jak siê wydaje ludzie ¿yli by znacznie d³u¿ej... No nic trzeba siê braæ do domu, bo nic z tego nie wyjdzie... - mówiê ze smutkiem patrz±c siê w oczy mojej wybranki w podró¿ pokemon.
Och i znowu nic z tego... ja to zawsze muszê wszystko zepsuæ... A chcia³em o tak wiele rzeczy zapytaæ siê tego trenera i co mam? Nawet zgni³ej figi nie dosta³em... A jedyn± pomocn± osob± w tej sprawie by³a Siostra Joy, ale ona... Chwila! W³a¶nie wpad³em na doskona³y pomys³! I nie ma takiej opcji ¿eby nie wypali³!
- Missi mam pro¶bê, jeste¶ pokemonem typu duch i mo¿esz przenikaæ przez ¶ciany... Mog³aby¶ podlecieæ do Siostry Joy i zachêciæ j± jako¶ ¿eby wysz³a? Proszê... Jeste¶ takim s³odkim pokemonem na pewno Ci siê nie oprze! - mówiê z nadziej± i zarazem z entuzjazmem w duchu.
Odpiszê puki mogê, bo ci obieca³em wczoraj.. a dzi¶ odpis bêdzie taki nieciekawy, bo w oko oberwa³em z poz³otka.. i nie mogê siê skupiæ.
------------------
Pokemon zgodnie z twoj± wol± przelecia³ przez ¶cianê, ale niestety nie da³o to takiego efektu, jaki by¶ chcia³. Bo Siostra Joy nie wysz³a spokojna z swojego ,,zaplecza'', a wybieg³a przera¿ona krzycz±c co¶ o duchu. Oczywi¶cie rozwój wydarzeñ te¿ nie by³ dobry... bo w kilku minutach pojawi³ siê Renger, który oczywi¶cie chcia³ za wszelk± cenê uratowaæ piêkn± niewiastê od strasznego ,,potwora'' jaki podobno znajduje siê na zapleczu. A wiêc jak ju¿ pewnie siê domy¶li³e¶ Renger wparowa³ do miejsca, gdzie to twoja Missy, niechc±cy, ale jednak przestraszy³a obiekt twoich pytañ.
*Chwila ciszy*
Nikt nie wiedzia³ o co chodzi, siostra Joy przera¿ona, nie wypluje nawet s³owa... chyba nielubi za bardzo duchów... Renger nie daje znaku ¿ycia... co siê dzieje?!
A tu nagle *BUM!*
Renger sko³owany wybiega i uderza o ¶cianê, a Missy nie ma... co siê sta³o?
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Chwila co tu siê sta³o? Ledwo mrugn±³em, a tu jaki¶ Rend¿erek uderza w ¶ciana, Siostra Joy jest przera¿ona, no ale chyba nie z powodu Missi... Co tu jest grane? Co to jaki¶ kiepski film akcji? Ta sprawa robi siê coraz dziwniejsza...
- Ty jeden Rengerze za dychê! Co¶ ty zrobi³!? Co zrobi³e¶ z moim pokemonem - w tej chwili emocje zaczê³y wrêcz mn± targaæ i drê siê mu prosto w twarz. Przytomny czy nie i tak mu nie odpuszczê!
- Co z ni± zrobi³e¶ gadaj i to w tej chwili! Je¿eli ,,spadnie jej choæ jeden w³os z g³owy'' to lepiej módl siê co z tob± zrobiê, a uwierz mi nie bêdzie ciekawie... - wypuszczam z siebie ca³± z³o¶æ i próbuje wyluzowaæ...
Hmmmm na pewno nic siê mu nie sta³o... No, ale nie lubiê Rengerów, a na kim¶ musia³em siê wy¿yæ.
- Przepraszam nie chcia³em pani wystraszyæ... Bardzo mi przykro... Ja chcia³em tylko przeprosiæ... - mówiê i podchodzê do Siostry Joy - No, ale mój pokemon nie jest taki straszny co? - pytam próbuj±c dodaæ nutê weso³o¶ci.
- Missi gdzie jeste¶? Wyjd¼ ten Renger nic Ci nie zrobi, on tylko chcia³ uratowaæ Joy... A wiesz jacy oni s± maja maniê ratowania ludzi... Chod¼ musimy kontynuowaæ misjê!
Sygnatura użytkownika
By Mr. Koper
,,A day without you is like a year without rain''
Matt Yuri
MG: Kojot
Poki: Snorunt, Koaruhie
Ostatnio zmieniony przez Titiz 2 Pa¼dziernik 10, 08:59, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Bêdziesz walczyæ o Shiny? ;P
A teraz niemi³e sprawy:
-1- Kto powiedzia³, ¿e zniknê³a, nie wiesz czy tam jest, czy nie.
-2- On jest nieprzytomny >.< Ale to mo¿na zaliczyæ jako zabawn± scenkê.
-3- Dawaj trochê wiêcej opisów, co robisz, bo w jednej chwili ,,szarpiesz'' rengera, aby wydusiæ z niego info, a w drugiej mówisz nadal zwrócony do rengera, ale adresatem twoich s³ów jest Siostra Joy.
A wiêc tak:
Nie dam ci odpisu, puki nie zaczniesz czytaæ ze zrozumieniem, a je¶li masz jakie¶ problemy, to czytaj mój odpis 2-3 razy. Nawet mo¿esz zagl±daæ pisz±c ju¿ swój.
Popraw, bo nie odpiszê, a jak jeszcze raz siê wkurzê na twój wpis, to daje kwarantanne.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
nie nie chce
1.,,Renger sko³owany wybiega i uderza o ¶cianê, a Missy nie ma... co siê sta³o?'' - nie ma, kaput, zniknê³a, schowa³a siê itp. tak to rozumiem
2.On jest nieprzytomny >.< Ale to mo¿na zaliczyæ jako zabawn± scenkê. - tak to w³a¶nie mia³o byæ
3.Dawaj trochê wiêcej opisów, co robisz, bo w jednej chwili ,,szarpiesz'' rengera, aby wydusiæ z niego info, a w drugiej mówisz nadal zwrócony do rengera, ale adresatem twoich s³ów jest Siostra Joy. ,,-- Przepraszam nie chcia³em pani wystraszyæ... Bardzo mi przykro... Ja chcia³em tylko przeprosiæ... - mówiê i podchodzê do Siostry Joy ''- yyy nie rozumiem Cie napisa³em, ¿e mówiê i podchodzê... Albo nie zauwa¿y³e¶ lub co¶ albo ja naprawdê jestem Niewierny.... No nic poprawiæ? Napisz PW albo co¶ to usunê posta i poprawiê
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.