POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: Drago
20 Wrzesieñ 10, 20:19
Nabór

Kto?
Titiz
20%
 20%  [ 1 ]
Maron
80%
 80%  [ 4 ]
G³osowañ: 5
Wszystkich G³osów: 5

Autor Wiadomo¶æ
Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 18 Wrzesieñ 10, 22:32   Nabór

Dobra. Niniejszym nabór zosta³ zakoñczony, wypada³oby przedyskutowaæ podania na forum Redakcji. Zg³osi³y siê 4 osoby. Titiz, Mentor, Maron i...
Nie, nie zgadniecie. Byakurai.

Titiz i Maron chc± na Ogólne ¯ycie, Mentor na PokeNiusy, a Byaku bêdzie znów pisa³ odcinki. My¶lê, ¿e tych dwóch ostatnich jest przes±dzonych, mimo ¿e nie by³y najlepsze ich podania (kilka b³êdów, które mo¿na ³atwo wyeliminowaæ), to uznajê, ¿e s± oni przyjêci. Tam mamy wakaty, tam przyda siê uzupe³nienie.
Teraz, z mojego lenistwa, odci±¿ê siebie i podam wam podania Marona i Titiza. Macie czas do soboty, aby zdecydowaæ, kto bêdzie w naszej ciasnej i przytulnej grupce. Powodzenia. (Oczekujê ocen konstruktywnych i popartych wnioskami i przyk³adami)

Maron

Kategoria:

¯ycie

Referencje:

Nie jestem mo¿e znanym pisarzem, ale mogê pochwaliæ siê korekcj± i recenzowaniem PZG Dominlola, uwa¿am, ¿e piszê nie za d³ugo, ale dobrze i ³adnie. Jako, ¿e tu moderowa³em, wydaje mi siê, ¿e to potwierdza moj± odpowiedzialno¶æ, to jak to forum lubiê i ¿e siê na nie logujê.

Dlaczego ja:

Jak ju¿ mówi³em: moderowa³em tu, co oznacza, ¿e potrafiê wykorzystaæ dany mi limit zaufania, oraz nie zawie¶æ "pracodawcy". Piszê ³adnie, mam wystarczaj±co czasu na redagowanie i chcê siê tym zaj±æ. My¶lê, ¿e bêdê móg³ podzieliæ siê z moimi pomys³ami i zaanga¿owaniem, a przede wszystkim jestem tu raczej lubiany i my¶lê, ¿e dziêki mojemu rozgadaniu bêdê wiedzia³ czego oczekuj± oraz czego chc± ludzie od gazety swojego forum.

Artyku³:

Ostatnio na naszym forum rozpoczê³a siê nietypowa akcja pod prost± nazw± "Kampania Wrze¶niowa", czyli akcja, która ma na celu dalsze popularyzowanie forum i jeszcze wiêksze starania o to, by userzy czuli siê na PokeCollect dobrze.
Przedsiêwziêcie to jest wymy¶lonym przez Drago pocz±tkiem planu, maj±cym pokazaæ userom pracê, jak± wykonuje TEAM, by umiliæ u¿ytkownikom ¿ycie oraz podnie¶æ Morale na forum. Jak na razie widaæ, ¿e na naprawdê wielk± skalê jest ta akcja oraz jak wa¿na jest ona dla przysz³o¶ci forum. W¶ród ju¿ dokonanych czê¶ci Kampanii
Wrze¶niowej s± m. in. zakoñczenie Wakacyjnej Ligi Pokemon, kolejna edycja Poke Trophy oraz Poke Artu, do tego osobi¶cie szykujê
turniej Shoddy Battle. Oprócz konkursów sam zrezygnowa³em z pracy moderatora forum, a teraz startujê w nowo og³oszonym naborze
do gazetki PC, która wraca po przerwie. Kolejn± rzecz± dziej±c± siê za moj± przyczyn± jest ulepszenie forumowego bota imieniem
Henryk. Do tego mamy jeszcze piêæ tajnych planów, których nie mogê zdradzi³, a które w swoim czasie zapewne uj¿± ¶wiat³o dzienne
za spraw± naszego forumowego TEAMU.
Tak wiêc, mo¿na krótko powiedzieæ, ¿e "siê dzieje" i oby w przysz³o¶ci forum rozwija³o siê dalej w takim têpie co obecnie.

Titiz

1. Stanowisko:Ogólne ¿ycie forum(je¿eli mo¿na to Wywiady, lub Humor)
2. Referencje: Do¶wiadczenia jako tako nie mam, ale kiedy¶ próbowa³em dostaæ siê do szkolnego kó³ka dziennikarskiego lecz nie uda³ to mi siê (by³o wtedy kiedy ch³opcy maj± WF ;()
3. Dlaczego ja?Mam wystarczaj±co du¿o czas ¿eby sprawowaæ funkcjê redaktora, a poza tym chcê du¿o i jak najlepiej przyczyniaæ siê do rozrostu forum i jak najwiêcej w nim uczestniczyæ.
4. Przyk³adowy artyku³ na stanowisko, o które siê ubiegasz. Napisz cokolwiek, byle z sensem i ³adnie. Od niedawna na naszym forum pojawi³o siê parê zmian. Paqo niestety odszed³ z grona Administracji, na rzecz by³ego junior Admina Drago, lecz nadal jest widywany na forum.Kolejn± zmian± jest mo¿liwo¶æ zmiany nick'ów w odpowiednim temacie, gdy siê o to postaramy Adminowie mog±(lecz nie musz±!)zmieniæ nam nick. Pewnie zastanawiacie siê kto ju¿ skorzysta³ z tej opcji, takimi u¿ytkownikami s±: DominLol(teraz Nexus DominLol), Inaku¶(teraz Inaka), Rahunne(teraz ValadiN)czy te¿ Mentor(teraz Katsuyuki Kawasaki).Jeden z moderatorów zrezygnowa³ z tego¿ stanowiska, a jest nim Maron sam skomentowa³ t± sprawê tak:
Cytat:
Tak, krótko mówi±c ostatnio nie mam ochoty do sprawowania tej pozycji. My¶la³em, ¿e odejdê po pó³ roku, odchodzê po równych 8 miesi±cach. Niestety przez ostatnie dwa obija³em siê, wiêc wychodzi na to samo...

, no có¿ ¿egnamy ciê z bólem z twojej by³ej funkcji.Dobrze,dobrze, ale pewnie zastanawiacie siê co z konkursami, no có¿ sprawa z konkursami wygl±da nawet nie¼le.W³a¶nie ruszy³a kolejna edycja PokeTrophy tym razem bêdzie ona dotyczyæ gier R/S/E.Jak na razie zapisa³o siê dwoje u¿ytkowników,je¿eli ciekawi Was kto startuje zagl±dnijcie do tematu do tego stworzonego.A kto wygra³ w PokeTrophy FR/LF? Oczywi¶cie znowu wygra³ mg! Serdecznie mu gratulujê! Za nied³ugo(ju¿ 7 Wrze¶nia)koñczy siê termin sk³adania prac w PokeArt'cie, a w najbli¿szej przysz³o¶ci bêd± one oddane do g³osowania w dwóch kategoriach. Pewnie my¶licie, ¿e kategorie dziel± siê na prace pisemne i graficzne,ale otó¿ nie.W tej edycji zniwelowano prace pisemne, poniewa¿ w poprzedniej edycji tylko jeden z pokecollect'owców wys³a³ pracê o tej¿e tematyce.No có¿ my¶lê, ¿e ju¿ wszystko Wam drodzy u¿ytkownicy przekaza³em.

Podania s± UnTouched, nie poprawia³em ich.

Moim kandydatem jest Maron, ze wzglêdu na lepsze referencje i o wiele lepszy tekst. Titiz nie stawia spacji po kropkach, co jest karygodne. Poza tym, nie wydaje mi siê on dobrym kandydatem.

Zapraszam.

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!
Ostatnio zmieniony przez Drago 18 Wrzesieñ 10, 23:05, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Drago 
Nosi czapkê Asha
:drago:

Do³±czy³: 04 Lis 2008
Wys³any: 18 Wrzesieñ 10, 23:04   

Manor wypad³ o niebo lepiej, ale nie jestem przekonany co do jego zapa³u. Na pocz±tku bêdzie bardzo aktywny, a pó¼niej mo¿e byæ ¶rednio.

Z racji, ze forum potrzebuje ¶wie¿o¶ci to raczej wybra³bym Titiza.

Sygnatura użytkownika
:drago:

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 18 Wrzesieñ 10, 23:05   

Wywiady?! *Patrzy w lustro i widzi Wkurzonego Afila* Humor?! *Patrzy na Nen'a* A to tupet! On chce nas wygry¼æ! *Kole¶ nie wie o czym mówi- patrz Afil*
Poza tym, muszê przyznaæ 100% racjê Nenowi(Mojemu MG-owi)!
Zg³oszenie Maron'a jest estetyczne, co te¿ daje lepszy odbój u czytelnika gazetki. Napisa³ on tylko to, co by³o potrzebne, ³adnie, sk³adnie i na temat. Napisa³ o wa¿nych rzeczach i nie skupia³ siê na g³upotach.
Niestety Titiz mnie... zawiód³. Mo¿e i nawet jest fajnym userem, i mo¿na z min pogadaæ, ale tutaj wcale nie zab³ysn±³. (Jak ju¿ wcze¶niej zwróci³ na to uwagê Nenloth) Pisze on spacje raz przed kropk±, raz za, raz przed przecinkiem, raz za... i sk±d tu do jasnej ciasnej wziê³a siê ta przerwa?! Nastêpn± rzecz±, jak± chcia³bym skomentowaæ jest fragment, w którym wspomnia³ o legalnej zmianie nicku... no có¿, mo¿e i rzeczywi¶cie nadaje siê to do artyku³u, ale nie s±dzicie, ¿e powinno byæ to napisane gdzie¶ pod koñcówkê? Ja tak uwa¿am, a jeszcze jednym b±belkiem powietrza w tej mazi jest to, i¿ nie tylko 4 userów zmieni³o sobie tam nicki... przecie¿ jednym z nich by³ nawet sam Titiz. Nie wspomnê ju¿ o nieciekawych zwrotach, jednym dopisku i koñcówce.... która dobi³a mnie s³owami ,,¿e ju¿ wszystko Wam drodzy u¿ytkownicy przekaza³em.''.

Teraz zjadê go trochê bawi±c siê w psychologa:

Autor tego tekstu próbuje siê popisaæ, pokazaæ jaki jest ¶wietny i inteligentny, np. w sformu³owaniu ,,edycji tylko jeden z pokecollect'owców wys³a³ pracê o tej¿e tematyce.'' widaæ bardzo wyra¼nie u¿yte s³owa, które nie pokrywaj± siê z tekstem. To nie jest jednak, jedyna z moich uwag, nastêpnym s³owem, do którego muszê siê przyczepiæ jest ''Za nied³ugo'', oczywi¶cie mamusia mnie uczy³a, i¿ jest to zwrot na 50% niepoprawny. Powinno siê mówiæ ,,Nied³ugo'', b±d¼ ,,Ju¿ Niebawem'', wtedy tekst jest bardziej estetyczny i ³atwiejszy w odbiorze. G³upio-m±dre nawi±zanie kontaktu z czytelnikiem nie powinno byæ tu tak przekazywane w takiej ilo¶ci, a jednak powinno tego trochê byæ.

END

Teraz zjed¼cie mnie za obrazê, albo do³adujcie jazdê po kim¶ x]

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 19 Wrzesieñ 10, 18:11   

Oczywi¶cie mój g³os leci na Marona. Podoba mi siê jego styl pisania, który ma pewn± wy¿szo¶æ nad stylem Titiza. Poza tym Maron nie robi tylu b³êdów sk³adni jêzykowej, co Titiz. Dla mnie Maron bêdzie idealny. ^^

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 20 Wrzesieñ 10, 18:48   

Cóz. Nexus siê nie podpisa³, ale po ilo¶ci g³osuj±cych widzê, ¿e tu ju¿ s± wszyscy. Có¿... Chyba czas na og³oszenie wyników! Tylko jeszcze Drago musi siê o tym dowiedzieæ.

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

Vabigoon 
Powoli siê wkrêca
Howgh!

Do³±czy³: 07 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 20 Wrzesieñ 10, 19:05   

JA g³osowa³em na Marona >x nie my¶lcie sobie ¿e siê mnie tak ³atwo pozbêdziecie, wybra³em go bo wiem ¿e sobie poradzi i z robot± raz na miesi±c nie bêdzie mia³ problemów, poza tym ma fajniejsze podanie.

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 20 Wrzesieñ 10, 19:09   

Blah. To nawet g³os Domina nic tutaj nie zmieni. :P

Sygnatura użytkownika

Podziêkowania

POKECOLLECT FOREVER!

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 25 Grudzieñ 12, 06:59   

Nenloth napisa³/a:
Titiz i Maron chc± na Ogólne ¯ycie,

Ogólne ¿ycie ? To w pisemkach typu "Sukcesy i pora¿ki" a nie...
Nenloth napisa³/a:
Byaku bêdzie znów pisa³ odcinki

Zaproponowali mu posadê scenarzysty ?
Nenloth napisa³/a:
Nie jestem mo¿e znanym pisarzem,

O LOL...
Nenloth napisa³/a:
Ostatnio na naszym forum rozpoczê³a siê nietypowa akcja pod prost± nazw± "Kampania Wrze¶niowa", czyli akcja, która ma na celu dalsze popularyzowanie forum i jeszcze wiêksze starania o to, by userzy czuli siê na PokeCollect dobrze.

Czuli siê dobrze ? Przecie¿ IM do tego wystarcza³ offtop i SB.
Nenloth napisa³/a:
W¶ród ju¿ dokonanych czê¶ci Kampanii
Wrze¶niowej s± m. in. zakoñczenie Wakacyjnej Ligi Pokemon, kolejna edycja Poke Trophy oraz Poke Artu, do tego osobi¶cie szykujê
turniej Shoddy Battle.

Nic dla mnie.
Nenloth napisa³/a:
Moim kandydatem jest Maron, ze wzglêdu na lepsze referencje i o wiele lepszy tekst. Titiz nie stawia spacji po kropkach, co jest karygodne. Poza tym, nie wydaje mi siê on dobrym kandydatem.

Chocia¿ tu Nen napisa³ co¶, z czym mogê siê zgodziæ.

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 25 Grudzieñ 12, 08:35   

PokeMan napisa³/a:
Nenloth napisa³/a:
Byaku bêdzie znów pisa³ odcinki

Zaproponowali mu posadê scenarzysty ?

Zazdro¶cisz? Bo ja tak ^^

Nenloth napisa³/a:
Nie jestem mo¿e znanym pisarzem

Mo¿e :ninja:

PokeMan napisa³/a:
Nenloth napisa³/a:
W¶ród ju¿ dokonanych czê¶ci Kampanii
turniej Shoddy Battle.

Nic dla mnie.

Dla mnie w sumie te¿, ale to przynajmniej nie "umi³owany" offtop :D

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych