POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
28 Maj 12, 11:25
Nowy rzu³f w starym Ho³en
Autor Wiadomo¶æ
Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 4 Wrzesieñ 10, 17:43   Nowy rzu³f w starym Ho³en

Zieeeeew... Witaj, nowy dzionku! S³oneczko ¶wieci, ptaszki æwierkaj±, zwierzaczki siê wyleguj±, zero chmurek 24 stopnie w skali Celsjusza... Taaak. Wspania³y dzieñ. Naprawdê dobry, ¿eby zacz±æ swoj± podró¿ z Pokemonem, który towarzyszy ci od kilku tygodni. Na razie to tylko zwierz±tko, karmione masowymi ilo¶ciami jedzenia, ale teraz czas go nauczyæ walki! Nawet w niesprzyjaj±cych warunkach. Stworzonko, o które chodzi, to oczywi¶cie Turtwig, ¿ó³wik z innego regionu, który ¶rednio pasuje do Hoenn.
Wsta³e¶, wykona³e¶ wszelkie czynno¶ci, które powinny nast±piæ rano. Szybki bieg na dó³, zwin±³e¶ 2 kanapki z talerzyka na stole w kuchni, nala³e¶ troszkê herbatki i wróci³e¶ do swojego pokoju. Z ogromnej szafy w rogu pokoju wygrzeba³e¶ br±zowy podró¿ny plecak. By³ naprawdê poka¼nej wielko¶ci, przyda siê do tej podró¿y. 2 gryzy, ³yk i szukamy potrzebnych rzeczy. Dobra... Balle, karma "Crunchy", jaka¶ woda i co tam jeszcze potrzebujesz (czas na twoj± inwencjê). Ok. Mamy wszystko.
Wszystko? Nie! Brakuje jeszcze tego, co ka¿dy trener powinien dostaæ na pocz±tku podró¿y! PokeDex! Szybko zjad³e¶ kanapki i ruszy³e¶ do laboratorium, oddalonego zaledwie kilkaset metrów od twojego domu.

* * *

- Proszê bardzo, Max! Powodzenia w podró¿y! - krzycza³ profesor Birch.
Gdy wychodzi³e¶, przy drzwiach pojawi³a siê May.
- Cze¶æ, Maxiu. Masz ju¿ ca³y ekwipunek?
Zanim zd±¿y³e¶ cokolwiek mrukn±æ, dziewczyna poci±gnê³a ciê w stronê wyj¶cia z miasta.
- Choæ, leniuchu! Ruszamy!
Towarzyszka by³y ubrana wybitnie na sportowo. Czerwona bluzka, czarne, troszkê zbyt obcis³e szorty, czarno-bia³a bandana na g³owie i buty do biegania firmy z trzema paskami w logo. May... Niebieskooka s±siadka... Dobrze by³o j± poznaæ.

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 4 Wrzesieñ 10, 18:52   

~ Do jakiego miasta teraz wybieramy siê May? Ty zamierzasz walczyæ o odznaki czy o wst±¿ki? A tak apropo to kogo wybra³a¶ na 1 Pokemona?
W miêdzy czasie postanwiam zeskanowaæ mojego Poczusia PokeDexem. Jako ¿e ojciec, nie lubi jak siê bra³o jego rzeczy, wreszcie mogê zobaczyæ jakie ataki zna ten Turtwig!
Wyci±gam z kieszeni czerwony PokeDex mniejszy od pude³ka na odznaki. Namierzam kamerk± na Pokeball. Nic siê nie dzieje.
A w³a¶ciwie to jak to siê robi? Jak ojciec skanowa³ Pokemony to wydawa³o siê to dziecinnie proste.! Mo¿e by zapytaæ May o radê, w koñcu ona siê zawsze lepiej zna³a na takich rzeczach. I jakby nie patrzeæ, to ona pierwsza uczy³a mnie o ¶wiecie Pokemonów!.

---
Szary kolor oznacza my¶l.
Ma³a pro¶ba:
Tylko 4 Ataki. Nie lubi jak jest wiêcej. Mo¿e byc 4 + Specjalny.

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 13 Wrzesieñ 10, 17:28   

My¶li wola³bym boldem, gadanie w kursywie od zwyk³ego my¶lnika.
Pewnie, ¿e tylko 4 i special.
- Có¿. Mo¿e ty mi podpowiesz, dok±d pójdziemy... - mówi±c to, rzuci³a ci urz±dzenie w kszta³cie jajka w kolorze khaki. Klikn±³e¶ na pulsuj±cy niebieski przycisk i urz±dzenie wy¶wietli³o mapê ca³ego regionu Hoenn.
- Jak dla mnie, to mo¿e najpierw pójd¼my do Oldale.
Schowa³a swoj± mapkê, wyci±gnê³a PokeDex i PokeBalla.
- Wyjd¼, Marill! - krzyknê³a, otwieraj±c swoj± pi³kê.
W Balla wyskoczy³ taki oto Pokemon:

Nastêpnie kliknê³a parê razy i najecha³a PokeDexem na Marilla. Urz±dzenie zabrzêcza³o i pokaza³o co¶ na jej ekranie.
Hmmm... £atwe. Wypu¶ci³e¶ Turtwiga i zrobi³e¶ dok³adnie to samo, co wykona³a May. A jednak dzia³a...

Cytat:
Turtwig, Pokemon malutki li¶æ.

Wykonana z gleby skorupa na jego grzbiecie twardnieje, gdy pije wodê. ¯yje przy jeziorach.

Turtwig
Level: 5
P³eæ: Male
Ability: Chlorophyll
Natura: Bold (all random)
Ataki: Tackle, Withdraw, Absorb
Special: Energy Ball

Turtwig jest naprawdê ciekawy wszystkiego co go otacza.

No to ju¿ wiemy, czego siê po nim spodziewaæ.

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Wys³any: 18 Wrzesieñ 10, 13:20   

- Dobrze, mo¿emy i¶æ do Oldale, ale Ty prowadzisz!
Chowam Pokedex, jak i Pokeball do kieszeni.
- May, ale Ty nadal mi nie powiedzia³a¶ kim chcesz zostaæ! Czy Koordynatork± czy byæ mo¿e Trenerk±?
Patrzê na May, jednocze¶nie oczekujê na jej odpowied¼.

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 2 Pa¼dziernik 10, 19:41   

- Dobra, czyli teraz kierunek Oldale. I dlaczego to ja mam prowadziæ? Dlaczego nie pójdziemy razem, a przecie¿ i tak s± znaki. Damy sobie radê, raczej nie zab³±dzimy. Z tego co je¼dzi³am tam kiedy¶ rowerem pamiêtam, ¿e to do¶æ prosta droga. Chod¼, nie wlecz siê za moim ty³kiem, bo bêdê czu³a siê niezrêcznie.
Wow, ostra babka. Od razu tak agresywnie?
Poniewa¿ ciê poci±gnê³a, nie mia³e¶ wyboru, jak zrównaæ siê z ni±. Wtedy mogli¶cie spokojnie porozmawiaæ. Dziewczyna poruszy³a w±tek, o który j± zapyta³e¶.
- Jak widzia³e¶, mam Marilla. Ten Pokemon raczej ¶rednio siê nadaje do walki... Raczej jest pokazowy. A zw³aszcza jego ewolucja, której nazwy nie pamiêtam, ale mam jej obraz w g³owie. Raz widzia³am to w telewizji. By³ naprawdê fantastyczny. Od tego czasu zajê³am siê pokazami. I chcê w przysz³o¶ci zostaæ koordynatork±.
W momencie kiedy skoñczy³a to zdanie, na drodze pojawi³a siê taka sama parka jak wy. Od razu zaproponowali wam walkê. 2 v 2, ka¿dy po jednym Pokemonie. Przegrany oddaje 500$ (masz) zwyciêzcy. May a¿ siê pali do takiego wyzwania.
- Co za snoby!- mówi.

Sygnatura użytkownika

Podziêkowania

POKECOLLECT FOREVER!

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Wys³any: 5 Pa¼dziernik 10, 15:07   

- Dobra okej zgadzam siê na wspólna walkê. Ryzyko jest wielkie, bo to pierwsza nasza walka, jednak praktyka czyni mistrza. Ty staraj siê ochraniaæ mojego Turwiga, natomiast ja zajmê siê atakowaniem. Przystajesz na tak± strategiê? - szepczê do ucha May.
Chowam rêkê do kieszeni, w celu znalezienia PokeBalla. ¦ciskam go kurczowo w pogotowiu, gdyby nasi rywale rozpoczêli ju¿ bitwê. Czekam na decyzjê May. Bez wzajemnej pomocy nie ma sensu walczyæ.

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 14 Pa¼dziernik 10, 18:54   

- Mamy siê chroniæ? W sumie... Profesor mówi³ mi, ¿e mocn± stron± mojego Marilla jest HP, wiêc mo¿e taka strategia poskutkuje... Mo¿emy spróbowaæ. Je¿eli nic z tego nie wyniknie, gramy szaleñczo, na zadawanie masy obra¿eñ. Do boju! Marill, wychod¼!
Niebieska kula wyskoczy³a z Balla i po krótkim wyja¶nieniu przez trenerkê o co tu chodzi, mysz przyjê³a bojow± pozê i by³a gotowa do walki. Wypu¶ci³e¶ Turtwiga i te¿ wyklarowa³e¶ mu sytuacjê. Teraz by³a kolej naszych kochasiów.
- Wyjd¼ Butterfree! - krzyknê³a dziewczyna.
- Onix, czas na bitwê!
Na ¶cie¿ce przed wami pojawi³y siê oto takie Pokemony:

Tak wiêc, czas na bitwê! Wy, jako wyzwani zaczynacie.
- Max, atakuj. Ja bêdê ciê os³aniaæ. Marill! Zacznij od ruchu Water Sport. Max, to os³abi ich ogniste ataki. Onix mo¿e takowe mieæ, wiêc uwa¿aj!

Sygnatura użytkownika

Podziêkowania

POKECOLLECT FOREVER!

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Wys³any: 17 Pa¼dziernik 10, 14:43   

- Spokojna g³owa. Turtwig nabierz prêdko¶æ Tackle. Wyskocz i staraj siê wirowaæ. W miêdzyczasie skumuluj Energy Balla. Celuj w g³owê Onixa. To jego s³aby punkt. Wirowanie pozwoli Ci na ewentualne odparcie ataków ognistych, choæ tym powinna zaj±æ siê May. Uwa¿aj na Sleep Powder Butterfree, gdy¿ mo¿e takowy atak posiadaæ. Gdyby¶ nie móg³ unikn±æ ataku ognistego, wypu¶æ j± i zejd¼ na ziemiê. Bêdzie dym który Ciê ukryje, i bêdziesz móg³ spokojnie celowaæ w niego Energy Ballem.

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 15 Listopad 10, 19:30   

Turtwig spokojnie wys³ucha³ twoich pró¶b i rozpocz±³ swój obrotowy taniec. Niczym Rapid Spin, ale nie zadawa³ on ¿adnych obra¿eñ. Onix, jako wolny i spokojny Pokemon nie przej±³ siê tym i u¿y³ Curse. Marill siê spokojnie wzmocni³ u¿ywaj±c Defense Curl. Bêdzie pe³ni³ rolê g±bki, która ¶ci±gnie ataki.
Jednak¿e twoje podejrzenie okaza³y siê s³uszne. Ju¿ w pierwszej turze m³oda trenerka poleci³a swojemu Butterfree u¿yæ Sleep Powder. Jednak¿e ten ruch nie trafi³. Szybko wyci±gn±³e¶ swój Dex, aby sprawdziæ Ability, bo co¶ tutaj nie gra³o. Butterfree normalnie mia³ Ability Compound Eyes, a Dex pokazywa³ Tinted Lens, a za nim krótkie wyja¶nienie. Hmmm... Zastanawiaj±ce. Mo¿e profesor co¶ na to poradzi, w koñcu jest niedaleko...
W ka¿dym b±d¼ razie, Turtwig w koñcu wypu¶ci³ swojego Energy Balla. Ten trafi³ i zada³ potê¿ne obra¿enia Onixowi.

Onix: 30% HP +1 Atk, Def; -1 Spd
Butterfree: 99% HP

Sygnatura użytkownika

Podziêkowania

POKECOLLECT FOREVER!

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Wys³any: 2 Grudzieñ 10, 19:09   

- Fantastycznie. Wszystko posz³o po naszej my¶li. Doskonale walczymy razem May. Teraz powinni¶my wykoñczyæ tego Onixa.
Turtwig, bombarduj Onixa Energy Ballami. Unikaj ka¿dego ataku Butterfree. Wyeliminowanie Onixa u³atwi nam bardzo sprawê. Gdy Butterfree bêdzie siê zbli¿a³, rozpêd¼ siê i uderz Tackle. Gdy nie bêdziesz pewny, ¿e dasz sobie radê ukryj siê w trawie. Odnów Energiê ruchem Synthesis. Mo¿e równie¿ siê trochê na Withdrawowaæ. Wierzê w Ciebie...
Ostatnio zmieniony przez Nenloth 23 Grudzieñ 10, 11:16, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: