K O R P I K L A A N I
Jonne Järvelä – gitara elektryczna, wokal
Kalle "Cane" Savijärvi – gitara elektryczna
Jarkko Aaltonen – gitara basowa
Matti "Matson" Johansson – perkusja
Jaakko "Hittavainen" Lemmetty – skrzypce, jouhikko, flet
Juho Kauppinen – akordeon
gdybym mia³a wybraæ miêdzy Misty a May g³os na May.
miêdzy May a Dawn ju¿ prêdzej Dawn.
U mnie i tak wygrywa Dawn.
Sygnatura użytkownika
Jestem zago¿a³± fank± Pikacha i Eeveelucji! Ale jak chodzi o bohaterów to wygrywaj± Ash i Dawn! Lubie te¿ Bakugan, troche nawet bardziej ni¿ Pokemon <LOL> Obrazek nie jest z Pokemon, wiêc Sorry. Naprawde to jestem dziewczyn± ale na Avatarze mam CH£OPCA
Kasuma... Nie dlatego , ¿e jestem jej fank± , ale dlatego ¿e przez ca³± seriê podró¿owa³a z Satoshim , przy okazji ukazuj±c swoje uczucia do niego.. To chyba by³a seria Jotho.. By³a tam taka dziewczyna ze Slugm± ( która pó¼niej przesz³a proces ewolucji ) no i ona tak podskakiwa³a do Saotshiego.. Kasuma zrobi³a siê zazdrosna i j± wyko³kowa³a.. Czy to nie jest ostateczny dowód.. Na dodatek , w przeciwieñstwie do innych bab , by³a ona mentork± dla Satoshiego , a nie Satoshi jej mentorem.. ( Pozdro Haruka ! <szczególnie.> Pozdro równie¿ dla ciebie Hikari!) Master Quest [...] a z reszt±.. Wiele osób wspomina³o ju¿ ten temat.. No wiêc.. G³os na Kasumê.. Nie oszukujmy siê - ona okazywa³a jakiekolwiek uczucia do Satoshiego , nie to co Haruka i Hikari.. ( czy mi siê zdaje , albo Haruka czêsto robi³a blusha przy Drew , a sam on co¶ tam do niej.. ) No wiêc [...] , jak ju¿ mówi³am , g³osik na Kasumi.
Nie pamiêtam czy siê tu wypowiadalem. No cuz, z racji tego i¿ dziewczyn u Asha jest wiele, bêdê ocenial ka¿d±.
Misty- najbardziej dojrzala i najbardziej st±pa po ziemi, poucza Asha (co mnie ju¿ zaczelo wkurzaæ =.=) no i ma najprostszy design jaki dziewczyna mo¿e mieæ (I like it ) Zawsze udawalem ze siê przebieram w Misty. Niestety, po tym jak odeszla z serialu u mnie rownie¿ zeszla do ''postaci martwych''. Imo, mo¿e i pasuje do Asha bo jednak co¶ miêdzy nimi iskrzy. Ale nie wydaje mi siê by potrwalo to za dlugo. Spamistow ktorzy mowi± ¿e chc± powrotu Misty (omg mamy BW a Iris to Misty2 gdyz wszystko jest wzorowane na 1 serii o.O) mnie te¿ denerwuj±. Jedynie u Misty podoba mi siê ¿e trenuje moje dwa ulubione Pokemony (ale znowu wywy¿sza tego mniej lubianego przeze mnie -.- jak ona tak mo¿e ??) Ogolnie mowi±c: NIE
May- Dziewczyna jak dziewczyna, jest sexi ;d a w stroju od pokazów Wallece'a wygl±da przepiêknie. Przypomina mi m± siostrê (cioteczn±) bo jest naprawdê ladna. Jej wystêpy w konkursach nie bardzo mi siê spodobaly (mo¿e przez to ¿e wolê bardziej DP i efekty 3D ? ) ale sama seria AG jest naprawde ¶wietna. Byla beztalenciem na pocz±tku, za¶ w Johto kompletnie siê zmienila (pomimo i¿ od jej po¿egnania minêly 2 serie do Wymiaru Walki). S±dzê i¿ z Ashem bardziej by siê ukladalo ni¿ z Misty no ale.. ona ma Drew ;/
Dawn- Uwielbiam tê dziewczynê !! (serio) Nie jest taka wkurzaj±ca jak Misty, i nie jest tak± chwalipiêt± jak May. Lubiê j± gdy¿ ma fajne poczucie humoru. Co z tego ¿e ma wszystko ró¿owe? Typowe jak dla 10 latki, a May ma jak na 10latkê za du¿e piersi i wygl±da na conajmniej 17 ;d. Pierwsza dziewczyna w dlugich wlosach (uwielbiam dziewczyny z dlugimi wlosami ^.^ mniam) i z kozaczkami (roxx ). Podobaj± mi siê jej kombinacje ruchowe. Nie wiem czy kto¶ wie bo kto¶ siê upieral i¿ wszystko krêci siê wokol niej. Nie wiem czy wiecie ale ona byla glówn± postaci± w DP PRAWIE zastêpuj±c Asha. Jako koordynatorka jest ¶wietna i chyba najbardziej by siê jej ulozylo z Ashem (no ale obydwoje musz± te¿ dorosn±æ)
Iris- Z ka¿d± generacj± mam tak ¿e jak siê pojawia nowa dziewczyna to wolê j± od poprzedniej, ale tutaj tak nie jest. Dlaczego? Iris na samym pocz±tku podobala mi siê tylko z artu, gdy zobaczylem j± na zapowiedziach to wiedzialem ¿e jej wlosy nie zmieszcz± siê do ekranu , no i jeszcze Axew we wlosach o maaaatko o.O Obecnie do tego ju¿ przywyklem, ale nie odpowiada mi to ¿e probuje ''na sile'' udawaæ Indiankê/Latynkê. Jedyne co mnie u niej dziwi to jak ona moze nosiæ taki maly plecaczek, du¿e wlosy i sie przy tym nie poci ? To jest chore, nie mniej jednak te¿ bardzo oryginalne. Iris ma wiele cech podobnych do Misty przez co uwa¿am j± za drug± Misty. Przede wszystkim nie posiada roweru (wreszcie, ten schemat ju¿ siê przejadl o.O) no i ma ciemn± karnacjê (marzylem o tym, chociaz bohaterkê z V geny wyobra¿alem sobie inaczej ). Widzimy w 4 odcinku BW ze probuje uratowaæ Asha ale to za malo niestety (nie mniej jednak b. fajne ). Szkoda ¿e mniej juz sie wspina na drzewach bo historyjka o ''dzikiej dziewczynie ¿uj±cej jagody w lesie'' jest genialna ale niestety zmienila siê na ''wesol± dziewczynkê ktora dostaje orgazm na widok sw33t pokemonów''. Nie podoba mi siê u Iris to ¿e nie jest koordynatorem i ¿e nie ma wlasnego zdania. Co jak co, ale Iris tak jak Misty zaczely mnie nudziæ i o wiele bardziej wolê May i Dawn . Iris jest u mnie jednak na drugim miejscu, pomimo i¿ mi trochê przynudza
Teraz z gier;
Crystal- bez komentarza
Leaf- Dziewczyna z gier FR/LG (w Mandze byla to Blue ktora imo jest genialn± postaci±, uwielbiam j± niestety w FR/LG zrobili z niej grzeczn± dziewczynkê ale szkoda mi te¿ jej rodzicow, eeh, muszê nadrobiæ zaleglosci w czytaniu ) Sugeruj±c siê mang± napewno pasowalaby do Reda (ake Ash z anime), bardzo by pasowala do Asha/Reda o wiele bardziej ni¿ Misty (ktora ta ma zr±bany charakter w mandze -.-) s±dze ¿e to idealne dopelnienie.
May- patrz wy¿ej
Dawn- patrz wy¿ej
Lyra- Widzieli¶my j± w anime i w grach wiêc mogê siê wypowiedzieæ trochê. Denerwuje mnie ¿e Lyra byla z Khnory'm zamiast z Ethanem, a szkoda. Nie mniej jednak Lyra zauwa¿a i¿ co¶ iskrzy pomiêdzy Ashem a Dawn, jednak¿e z osobistego punktu widzenia uwa¿am i¿ to Lyra byla by dobr±± par± dla Asha. Mo¿e nie tak genialn± jak Leaf, ale bardzo wyrozniaj±c± siê designem (aah, gdyby tak Ash mogl z ni± i z Maxem podrozwaæ po Johto Battle Frontier marzenia *.*) Nie wiem czemu nikt jej nie lubi bo wol± oble¶n± Crystal ;/. Wlosy Crystal jak i design mnie po prostu dobijaj± (tak samo Gold z G/S/C) debilny charakter w anime i w mandze wiele tlumaczy o niej, szkoda ¿e nie dali Lyra'y do Speciala za co ¿alujê ;/. Wracaj±c do Lyra'y to znowu jest jedna zaleta bo w angielskiej wersji dubbinguje j± ta sama aktorka co ma glos za Iris, za¶ w polskiej ta sama aktorka ktora podkladala Fretkê z Fineasza i Ferba, London Tipton i inne role dubbingowe z poków czyli Monika Pikula (bardzo mi siê podoba jej glos, ma ona talent nie z tej ziemii choæ i tak wolê Magdalenê Krylik która ta jest dla mnie aniolem i idealem)
Hilda- Debilne imie, wolalem wcze¶niejsze Whitlea. No cuz, dziewczyna robi wra¿enie, tylko na cholerê jej ta czarna kamizelka i palemka na czubku glowy ? -.- I znowu schemat z czapkami, tez mnie to trochê dobija. Nie mniej jednak jest bardzo wa¿na zaleta ktor± lubiê u Hildy, a przede wszystkim jest to torba na ramiê (wreszcie, ju¿ nie mogê znie¶æ dziewczyn z plecakami May te¿ ma kaburê i dobrze !) oraz niebieskie spodnie które o dziwo przypominaj± mi te z Misty. Tylko problem jest taki i¿ ja jej nie widzê w paczce u Asha. Z Hilbertem komponuje siê piêknie, nawet z N'em ale znaj±c ¿ycie to tworcy zr±bali by jej charakter tak samo jak w mandze (blagam, nie przypominajcie mi o charakterze White bo kogo¶ zabijê -.-) Czy ona nosi trepy? O_O Ju¿ wolê adidasy Crystal (jej jedyna zaleta chyba :3) i kozaki Dawn ktore imo s± lepsze. Choæ mogla by nosiæ czulenka (pozdro Iris). W sumie to cale szczê¶cie ¿e jej nie ma w paczce gdy¿ schemat latynoskiej i dzikiej dziewczynki jest imo lepszy ni¿ kolejnej pluszakowatej babki z gier . Chocia¿ chcialbym by pojawila siê na 1 odcinek i dlatego z niecierpliwo¶ci± oczekujê Musicali w B/W (anime).
To moja opinia, jej to chyba moja najdlu¿sza w tego typu tematach, wow :O a¿ sam siê sobie dziwiê, nie mniej jednak przygotujcie siê na jeszcze dlu¿sze posty pozdrawiam
Co do dziewczyny dla Asha, to odpowied¼ jest prosta i jednoznaczna - ¿adna. Ten ziomek wszak wcale nie interesuje siê p³ci± przeciwn±, nie ogarnia s³owa mi³o¶æ, co zosta³o idealnie pokazane w odcinku "Zakochany Cottonee!", czyli ca³kiem niedawno. Pod wzglêdem dziewczyn to "straszny z niego dzieciak" Reasumuj±c to póki co ¿adne dziewczê nie jest dla niego
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.