POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: Drago
24 Grudzieñ 11, 18:32
Zanshou Adventures
Autor Wiadomo¶æ
Kawasaki-kun
Bug Catcher
aka mentor

Do³±czy³: 04 Lis 2008
Wys³any: 5 Wrzesieñ 10, 13:41   Zanshou Adventures

Elo! Znów pisze ficka, akcja bedzie sie rozgrywaæ w regionie Zanshou, poki,bêd± wymyslone przezemnie ale czasami tez trafi± siê te z I/II/II/IV gen.
--------------
Rozdzia³ 1. Pocz±tek

Od wielu lat, ten ¶wiat zamieszkiwany jest przez stworki, nazywane pokemonami. Wielu ludzi ¿yje z nimi, inni wykorzystuj± je do walki. Wielu ludzi zajmuje siê badaniami nad tymi stworkami. Te przygody bêd± mia³y miejsce w Regionie Zanshou, gdzie g³ównym bohaterem bêdzie Subaru Sawada, m³ody ch³opak który pragnie zostaæ najlepszym trenerem Pokemon, w³a¶nie dzi¶ rozpocznie swoj± przygodê. Spotka wiele nowych pokemonów, nowych przyjació³ jak i wrogów, oraz prze¿yje nie zapomniane przygody.
-Pora wstaæ! Ju¿ ósma rano! Po¶piesz siê albo spó¼nisz siê po swojego pierwszego pokemona!-By³o s³ychaæ ¿eñski g³os z kuchni, czym prêdzej ubra³em siê i zszed³em do kuchni..
-No nareszcie, zjedz ¶niadanie i szybko id¼ do laboratorium profesora.-Dodaje mama, szybko jem kanapkê z mas³em i szynk± i wybiegam z domu.
-Dobra, w któr± teraz stronê?-Mówiê i rozgl±dam siê po ca³ym otoczeniu, znalaz³em wielki budynek, pierwsze co mi przysz³o do g³owy to by³o: „To musi byæ tam!” i pêdem ruszy³em w jego stronê.
-Dzieñ dobry! Ja po pierwszego pokemona!-Mówiê szybko wchodz±c do budynku, po chwili, podchodzi do mnie starszy pan w bia³ym fartuchu i ¶miesznymi okularami.
-Wybacz, zosta³ nam tylko jeden pokemon, nazywa siê Daby, chcesz mo¿esz go wzi±æ, je¿eli nie, poczekaj do jutra, profesorowie z innych regionów powinni przys³aæ inne startery.-Mówi profesorek, po chwili przede mnie wychodzi ma³y, czarny stworek w niebieskim kapeluszu.
-Piiii!-Zacz±³ piszczeæ i próbowa³ wej¶æ ci na ramie.
-O, to w³a¶nie on.-Mówi profesor.
-Chcesz go?
-Jest s³odki! Dobrze, biorê go.-Mówiê i pomagam mu wej¶æ na moje ramie.
-Nazwê ciê Maluch.
-Piii!-Zapiszcza³ rado¶nie pokemon.
-No to ¿yczê wam udanej podró¿, i we¼ jeszcze to, pokedex i parê pokebali, przydadz± ci siê.-Mówi , i po tych s³owach wychodzê z laboratorium i idê przedstawiæ mojego nowego towarzysza mamie.

Sygnatura użytkownika

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 5 Wrzesieñ 10, 13:48   

Wiêcej odstêpów. Tzn: "konkretna czê¶æ" potem linijka odstêpu / dwie i dalej piszesz. Bo zbite to jest i brzydko wygl±da. Jak nie wiesz ocb to patrz na mój FF albo Domina (który za bardzo przesadza XD)
Po ka¿dym My¶lniku, spacja. Bêdzie bardziej przejrzyste.
Pocz±tek zawsze jest nudnawy, nie wa¿ne kto go pisze XD
Na pocz±tek 7/10

Titiz 
Powoli siê wkrêca
30.10 urodzinki :D

Do³±czy³: 13 Lut 2009
Kontakt:
Wys³any: 5 Wrzesieñ 10, 15:33   

Nie¼le, ale jak wspomnia³ Kojot Oddzielaj od siebie czê¶ci

6,5/10

Sygnatura użytkownika

By Mr. Koper

,,A day without you is like a year without rain''

Matt Yuri

MG: Kojot

Poki: Snorunt, Koaruhie

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 5 Wrzesieñ 10, 17:28   

:> £ad i sk³ad, ale nie za du¿o dialogu jak na tak ,,krótki'' tekst ?
Mi³o siê czyta³o, dawaj wiêcej, to bêdê mia³ lektury na nudne dni :>

8/10

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

Matt 
Pewnie nie zna PokeMana
by wróciæ

Do³±czy³: 28 Kwi 2010
Sk±d: Z Bezludnej Wyspy
Kontakt:
Wys³any: 8 Wrzesieñ 10, 21:50   

Po pierwsze posiadasz w FF'ie du¿o b³êdów interpunkcyjnych, które jednak przemilczmy, poniewa¿ rozumiem, ¿e nie jest ³atwo jednak opanowaæ zasady stawiania znaków przystankowych, nawet ja mam z tym problem, ale mniejsza z tym. Dalej, przera¿a mnie jego krótko¶æ, oraz nudne scenki. Tak naprawdê, to nic siê w nim nie dzieje, nie wymagam od Ciebie od razu ataku ró¿owych Jedi, czy czego¶ tego pokroju, ale nieco akcji, inteligentnych rozmów. Ostatnie jest, to ¿e Twój zasób s³ownictwa nale¿±cego do tych "eleganckich", oraz do tak zwanych "Miodnych Zdañ" jest nik³a, wrêcz zerowa dlatego proszê Ciê i dajê Ci radê, poczytaj sobie nieco ksi±¿ek, nie komiksów, ksi±¿ek pokroju "Trylogia Czarnego Maga", a nastêpnie we¼ siê za pisanie kolejnych czê¶ci, oraz na przysz³o¶æ siê zastanów czy to co piszesz jest na skalê powa¿anego forum. Jak na razie oceniam owy FF na 2/10, mo¿e ostro na pocz±tek, ale niestety powiem szczerze, ten FF nie jest dobry, a nie chcê u¿ywaæ ju¿ gorszych s³ów.

Sygnatura użytkownika

Mistrz Gry: Legendarny Legends
Imiê: Matt vel la Silver
Wiosen: 14
Zawód: Z³odziej piw, ratownik chmur, oraz ³owca leszczy
Sensei: Drake
Money: 800$

Ekwipunek:
Wa¿ne: Portfel, Przyrz±dy do Krzadzierzy
Balle: emm...chcê siê widzieæ z moim adwokatem
Medykamenty: Apteczka
Jedzenie: Szynka Konserwowa, Batony, Woda, Suchary, Mleko, P³atki Zbo¿owe, Paprykarz, Klopsiki w S³oiku, Pasztet, Cukierki, Przyprawy
Inne: Lina, Zapalniczka, Nó¿, Latarka, ¯y³ka, Szczoteczka do Zêbów, Saletra, Cukier, Zestaw Garnków i Sztuæców, Apteczka, £uk, Ko³czan z 10 Strza³ami

~Podziêkowanie dla Legendsa za tworzenie mi kolejnej, superowej gry i dla Raahala za gadanie ze mn± na GG (i nie napisanie dalej, ¿e wzór sygny ma odemnie, ale mniejsza z tym)

Kfiatki z PBF'ów

Z jakiego¶ innego PBF'u napisa³/a:
- To jak Diglet? Wolisz siedzieæ w ballu, czy na ramieniu?

To mnie rozwali³o. Nie pamiêtam, czy zacytowa³em to s³owo w s³owo, lecz jako¶ tak to brzmia³o.

Kawasaki-kun
Bug Catcher
aka mentor

Do³±czy³: 04 Lis 2008
Wys³any: 9 Wrzesieñ 10, 18:13   

Dziêki za ocenê, nowe rozdzia³y bêdê stara³ siê wstawiaæ w niedziele. Je¿eli jest kto¶ chêtny kto chcia³by mi pomóc w poprawianiu bledów, piszcie na GG 7773142

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: