- Do telewizyjnego, w³a¶nie leci moja ulubiona telenowela.. - Odpowiedzia³, a¿ nad zbyt szczerze - A ty idziesz za mn±, bo chcia³em siê ciebie o co¶ zapytaæ... - Dokoñczy³ otwieraj±c drzwi od telewizyjnego, albo jak to niektórzy nazywaj± salonu. Nastêpnie odwróci³ siê i pchn±³ ciê ³okciem... tak jakby na pocieszenie, ale ty tego zbytnio nie rozumia³e¶.
- Pamiêtam jeszcze czasy... - Ponownie zacz±³ twój dziadziu¶ id±c w kierunku sto³u w japoñskim stylu. - ...kiedy ty te¿ ogl±da³e¶ t± telenowele. - Dobijaj±cy humor... a mo¿e epic fail.... powiem.... ¿e nikt nie by³by pewien w tej sytuacji.
- Witaj wnuczku.. - Zza pleców odezwa³ siê g³os... damski... a poniewa¿ powiedzia³ ,,wnuczku'' mo¿na wnioskowaæ i¿ jest to babcia - Ty te¿ bêdziesz ogl±da³ nasz serial ?
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
-Najwidoczniej, tak.-Mówiê zawiedzionym wzrokiem i siadam an kanapie, co jaki¶ czas spogl±dam an dziadka co robi.
-Po co mówi³em prawdê, gdybym sk³ama³, by³oby inaczej.-Mówiê w my¶lach.
-Ale... Prêdzej czy pó¼niej i tak by siê dowiedzia³.-Dodajê, zaczynam rozgl±daæ siê po ca³ym pokoju, po chwili uspokajam siê i ogl±dam telenowele. K±tem oka sprawdzam co robi dziadek.
----------
Sorki ¿e krótko.
Dziadek spokojnie ogl±da³ serial, lecz nagle siê odwróci³ i spojrza³ na ciebie.
- Czy chcesz mi co¶ powiedzieæ ? - Zapyta³ siê natychmiastowo wyczuwaj±c twój ,,strach'' i wycofanie wzroku gdzie¶ w przeciwnym kierunku.|
- Je¶li nie, to nie kryj siê tak z tym wzrokiem, a je¶li tak to powied¼, a ciê wys³uchamy. - Powiedzia³a babcia siedz±c obok dziadka.
Chwile grozy... ty tak to teraz odbiera³e¶. Patrzy³e¶ przestraszony w przestrzeñ obok telewizora.. co chwilê my¶la³e¶ co powiedzieæ, ale nie mog³e¶ wykrztusiæ s³owa, a jednak móg³by¶ siê zebraæ w sobie i powiedzieæ... ale taki stan, w jakim siê znajdujesz uznajesz jako ,,wygodny''.
- Gdy bêdziesz gotowy, powied¼ - Powiedzia³ dziadek, a wzrok, jaki na sobie odczuwa³e¶ znikn±³ wraz z koñcem tego zdania.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
-Co mam wiêcej powiedzieæ? Wszystko ju¿ powiedzia³em.-Mówiê ze spuszczon± g³ow±, po chwili podnoszê j± i ogl±dam dalej telewizjê czekaj±c na odpowied¼ dziadka i babci.
-Czuje ¿e ¼le zrobi³em mówiæ dziadkowi prawdê, ale gdyby policja przysz³a? co bym zrobi³...-Mówiê w my¶lach.
-Jeszcze co¶?-Pytam siê dziadka.
Dziadek odwróci³ g³owê powoli w twoj± stronê i przeszy³ ciê swoim spojrzeniem.
- Czy to trochê nie za aroganckie, zwracaæ siê tak, do swojego dziadka ? - Skosi³ ciê s³owami dziadek, co lat ma ju¿ wiele na swoim karku.
- A k³amstwo nic by ci nie da³o.... sam powiniene¶ o tym wiedzieæ najlepiej. - Doda³ po chwili ponownie odwracaj±c g³owê w stronê szklanego ekranu. W tej chwili babcia wsta³a i uda³a siê do wyj¶cia, tam stanê³a i spojrza³a na ciebie. Pokaza³a aby¶ poszed³ za ni±, najwidoczniej ma do ciebie jak±¶ sprawê.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
-Nie wiem o czym ty mówisz dziadku.-Mówiê powoli id±c w stronê babci. dochodz±c do babci odwracam lekko g³owê i katem oka patrzê na dziadka.
-No co tam babciu?-Pytam siê kobiety co te¿ ma wiele lat na karku. Ci±gle patrz±c siê an babcie powtarzam w my¶lach "Co¶ siê sta³o czy co?". W koñcu po krótkiej chwili mówiê to.
-Co¶ siê sta³o czy co?-Mówiê patrz±c na pomarszczon± twarz Babuni. Wci±¿ co jaki¶ czas spogl±dam katem oka an dziadka czekaj±c na odpowied¼ babci.
Ostatnio zmieniony przez Kawasaki-kun 28 Grudzieñ 10, 12:13, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
To napisz jak masz wene.... bo to jest lekkie przegiêcie :/
A i jeszcze jedno, je¶li nie masz weny, to po co piszesz, je¶li napisa³e¶ w nieobecno¶ciach? -.-
Odpisu nie bêdzie puki nie poprawisz, nie bêdê siê mêczy³ na sam dialog.... masz u mnie ,,-'' :<
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
-Nie wiem o czym ty mówisz dziadku.-Mówiê powoli id±c w stronê babci. dochodz±c do babci odwracam lekko g³owê i katem oka patrzê na dziadka.
-No co tam babciu?-Pytam siê kobiety co te¿ ma wiele lat na karku. Ci±gle patrz±c siê an babcie powtarzam w my¶lach "Co¶ siê sta³o czy co?". W koñcu po krótkiej chwili mówiê to.
-Co¶ siê sta³o czy co?-Mówiê patrz±c na pomarszczon± twarz Babuni. Wci±¿ co jaki¶ czas spogl±dam katem oka an dziadka czekaj±c na odpowied¼ babci.
Ju¿ sobie przypomnia³em sk±d ta postaæ
VOCALOID! Ten program xP
------------------
Babcia z powag± na twarzy i w dodatku bez s³owa, z³apa³a ciê za rêkaw i poci±gnê³a, aby¶ nie sta³ w przej¶ciu jak ko³ek. Po czym odesz³a na kilka kroków i pokaza³a ci, ¿e masz i¶æ za ni±... a ty oczywi¶cie to robi³e¶. Gdy ju¿ dotarli¶cie do ,,miejsca'' gdzie ciê prowadzi³a, biedna staruszka przemówi³a.
- Kyle.... wiem, ¿e niebawem wyruszysz w swoj± podró¿, wiem, ¿e mo¿e to siê zdarzyæ nawet jutro, ale wied¼, ¿e je¶li wyruszy³by¶ bez mojego b³ogos³awieñstwa, nie darowa³abym ci. Otó¿ chcê ci przekazaæ dwie prawdy jakimi szczyci siê nasza rodzina, poza tym chcia³abym daæ ci "symbol narodzin", który tak samo jak ,,Prawdy'' jest w naszej rodzinie od pokoleñ.
Kyle, jak pewnie wiesz, nasza rodzina jest jedn± z wojowników pobliskiej ,,Wie¿y Bellsprout'ów'' dlatego jeste¶my w posiadaniu reliktu ,,Moon Stone'', który jak powiada stara legenda: ,,O¿ywi³ swoim blaskiem tysi±c pól i miliony ro¶lin, ale tylko z g³êbi ¿ycie powsta³o.''. Tak oto mój drogi wed³ug legend powsta³y przodkowie Bellsprout'ów i jego ewaluacji. Teraz chcia³abym, przekazaæ tobie dwie prawdy naszej rodziny:
Pierwsza powiada, ¿e nikt z rodzinny Flower, na ranienie natury pozwoliæ nie mo¿e.
Druga powiada, ¿e ¿ycie istnieje tylko po to, aby je wykorzystaæ.
To tyle ode mnie, masz moje b³ogos³awieñstwo. - Koñczy, i wychodz±c z pokoju daje ci pude³ko z Moon Stone i Moon Ball.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.