Niebo zrobi³o siê jeszcze pochmurniejsze i ciê¿sze ni¿ godzinê temu. Wielka deszczowa pompa wisia³a nad ca³ym Kanto. Ludzie w pospiechu przebywali ca³e miasto by wróciæ do domów. Zmachani pêdzili prosto z pracy, czy te¿ matki z dzieæmi odchodzi³y od placów zabaw. Tylko jeden cz³owiek, wysoki o bardzo d³ugich, patykowatych nogach, ubrany na czarno z s³uchawkami na uszach siedzia³ na ³awce obok Salonu Gier. Czyta³ gazetê z wyra¼nym oburzeniem na twarzy. Obok niego siedzia³a ma³a ro¶linka. Tu³ów by³ koloru jagody a tylko soczyste, zielone li¶cie wyrasta³y z g³ówki. Pomy¶la³by kto ¿e to odmiana cebuli, ale nie. By³a to Oddish. Bawi³a siê bardzo zrêcznie twym no¿em sprê¿ynowym wygrzebanym z plecaka.
G³ówna strona gazety "Kanto CoroCoro" g³osi³a:
Cytat:
JU¯ ZA TYDZIEÑ! Rozpoczyna siê budowa huty i fabryki produkuj±cej Pokeballe w Pewter City! Wykwalifikowanych robotników prosimy o zg³aszanie siê pod dany numer: ********* . Wynagrodzenie równe 900$ w ci±gu ca³ego dnia! od 6:00 do 20:00! Nowa przysz³o¶æ Kanto!
Zacisn±³e¶ zêby z wiadomego powodu. Po co buduj± kolejne fabryki zanieczyszczaj±ce ¶rodowisko? W Lavender Town jest ju¿ jednak taka Fabryka. Ech, w dzisiejszym ¶wiecie nikt siê tym nie przejmuje. Pogniot³e¶ gazetê i cisn±³e¶ j± do ¶mietnika. Wsta³e¶. Oddish schowa³a narzêdzie do plecaka, zapiê³a go, a potem wskoczy³a ci na plecy. Zaczê³o padaæ. Poci±g do Pallet Town odchodzi za pó³ godziny. Do Lavender trzeba i¶æ 2 dni. Co decydujesz?
---------------------
Chcesz zdobywaæ odznaki? Pokedex, PokeNav i 5 balli ju¿ masz.
Sygnatura użytkownika
Podziêkowania
Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ.
Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG
Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG Drago za ca³okszta³t
DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê
Wiek: 30 Do³±czy³: 10 Maj 2009 Posty: 4027 Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 20 Czerwiec 10, 12:58
Ekobo¿ek? Bez przesady...
My¶li boldem, wypowiedzi italiciem, ok?
Deszcz... Dlaczego mnie to nie dziwi? W sumie, to nawet dobrze, kiedy pada. Podleje ro¶linki, trochê mog± urosn±æ. Pomo¿e te¿ Oddish, mojemu pupilowi... - w tym momencie siêgam za g³owê i g³aszczê Oddish, dotykaj±c jej aksamitnych li¶ci - Ale deszcze i elektronika raczej nie wspó³graj±... Trzeba zdj±æ lub os³oniæ s³uchawki.
W takim¿e celu siêgam do plecaka i wyjmujê ¶redniej grubo¶ci kurtkê z dobrym, nieprzemakalnym kapturem. Teraz o wiele lepiej.
- Có¿, Oddish... Do dotarcie do Pewter jeszcze bêdziemy musieli chwilê poczekaæ... Ale nie opó¼niajmy. Trzeba pój¶æ do tego Lavender, mo¿e zd±¿ymy na nastêpny poci±g. Wskakuj do plecaka, szkoda ¿eby¶ ca³a mok³a. Zostaw tylko li¶cie. - mówiê i z westchnieniem ruszam w kierunku Miasta Lawendy.
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Rozpada³o siê na dobre. Deszcz bêbni³ w dachy, ulice i samochody. Bieg³e¶ szybko byle by tylko wej¶æ ju¿ w las i schroniæ siê pod koronami drzew. Miasto powoli siê koñczy³o. .... ostawi³e¶ za sob± Celadon. Po lewej stronie drogi, tkwi³a w ziemi, krzywa tabliczka i wyryty napis "Lavender Town". Niewielki u¶miech wst±pi³ na twoj± twarz. Niestety, równie szybko jak siê pojawi³, znikn±³. Z lasu wysz³o dwóch mê¿czyzn, w dziwnych strojach. Jakby z jakiej¶ sekty, czy co¶ w tym rodzaju. Po ¶rodku czarnych kostiumów widnia³o wielkie czerwone "R"
Podejrzani kolesie zagrodzili ci drogê. Nic nie mówili tylko u¶miechali siê szyderczo. Nagle jeden z nich powiedzia³ g³o¶no: - Zobacz Isao, ten kole¶ hoduje w plecaku ro¶linê!- i wyci±gn±³ mocnym ruchem reki Oddish z plecaka za li¶cie. Ma³a zapiszcza³a g³o¶no. Wezbra³ w tobie gniew. Tr±ci³e¶ rêkê ch³ystka i jagódka wylecia³a w powietrze, l±duj±c w twych objêciach.
-O, proszê. Rycerzyk Okr±g³ego Sto³u. Wyskakuj z kasy!- zawo³a³ drugi mê¿czyzna. Co jest grane?
Sygnatura użytkownika
Podziêkowania
Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ.
Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG
Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG Drago za ca³okszta³t
DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê
Kontakt:
Wys³any: 23 Czerwiec 10, 12:45
Widzê, ¿e przyjê³a¶ formê Legendsa...
- Ro¶linê? RO¦LINÊ? Ty debilu! Nie masz pojêcia co to jest ro¶lina! Dla ciebie to tylko nêdzny chwast, który mo¿na wyci±æ, zniszczyæ, zdeptaæ, spaliæ, zgnoiæ i zrzuciæ w przepa¶æ! Tak, tak my¶lisz! Dla ciebie to tylko zielone co¶, co dostarcza ci tlen, ¿eby¶ móg³ ¿yæ jak ¿ycioodbiorca i zabijaka! Teraz ci co¶ powiem.
Ro¶liny to co¶ wiêcej! To ¿ywe stworzenia! Poza tym, to one czyni± nasz ¶wiat piêknym! Pomy¶l, jakby wygl±da³a ta droga, gdyby nie by³o tutaj drzew, trawy i kwiatów! Jeden wielki pas piachu i ziemi... To nie jest dobre. Poza tym, nie wszystko co ma li¶cie musi byæ ro¶lin±! Oddish, bierz ich!
Koñcz±c swoje pasjonuj±ce przemówienie, które zapewne rozbawi ich do ³ez, rzucam Oddish, aby u¿y³a jednego ze swych ataków, które mog± spowodowaæ co¶ nieprzyjemnego dla tej dwójki.
Kurde, go¶cie my¶l±, ¿e ro¶liny s± nikomu niepotrzebne... Tacy s± najgorsi, im siê nie da przemówiæ do rozumu... Dlatego moja misja bêdzie bardzo trudna...
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Oddish ruszy³a jak machina bojowa do ataku. Ze wszystkich stron nap³ynê³y p³atki ró¿, nios±c ze sob± osza³amiaj±c± woñ. z pocz±tku zemdli³o ciê, ale szybko poczu³e¶, ¿e ten zapach jest dla ciebie orze¼wiaj±cy. Tego nie mo¿na by³o powiedzieæ o facetach którzy ciê zatrzymali. Odganiali siê jak od stada komarów. Nagle zobaczy³e¶ ze kto¶ obok ciebie stoi. By³ to ch³opak odrobinê starszy od ciebie.. Jego mina nie by³a przyjazna, lecz wyra¿a³a za¿enowanie. - Dalej, nie umiesz sobie poradziæ z Team Rocket? To idioci.. Neandertalczycy I stopnia. Mo¿e by¶ wyj±³ swój Pokedex, bo przecie¿ go masz i zobaczy³ jakie ta jagoda ma ataki co? Sam Sweet Scent na d³ugo ich nie zatrzyma.- powiedzia³ wynio¶le.
Rockeci oprzytomnieli i rozpoczê³a siê prawdziwa walka. Do walki zosta³y wybrane dwa, takie same !
Wê¿e sycza³y niemi³osiernie. Ch³opak nie pró¿nowa³, wystawi³ do walki Charmandera, którego znasz z opowie¶ci ojca. nie bacz±c na nic, wyci±gn±³e¶ pokedex i szybko zeskanowa³e¶ Oddish.
Cytat:
#043 - Oddish
P³eæ: Samica
Level: 5.[0]
Ataki: Absorb | Sweet Scent
Atak Specjalny: Magical Leaf
Ability: Chlorophyll | W czasie s³onecznej pogody Szybko¶æ podwaja siê. Koñczy z koñcem s³onecznej pogody lub ze zmiana pokemona.
Wê¿e ruszy³y z otwartymi paszczami.
Sygnatura użytkownika
Podziêkowania
Kontakt:
Wys³any: 24 Czerwiec 10, 12:49
I kolejny... Super maniak wyzywania rzeczy naturalnych... Jagoda... Czy ju¿ nikt nie zna normalnych imion rzeczy? Przynajmniej nie nazwa³ tego ro¶link±, tylko u¿y³ jakie¶ nazwy gatunkowej. Dobra... Teraz trzeba siê zmobilizowaæ. Jest nas dwóch, sytuacja do¶æ równa. ¯adnych specjalnych warunków nie ma, trzeba walczyæ ile fabryka... Przepraszam, natura... da³a.
- S³uchaj. Nie wiem, co¶ za jeden, ale nazwanie Oddish jagod± nie by³o do¶æ mi³e. Ale ci to wybaczam. Teraz musimy wspó³pracowaæ. Jak mo¿esz, to u¿ywaj Sunny Day. Z tego co wiem, to Charmander mo¿e znaæ ten atak.
A ty, Oddish, zacznij od swojego Ataku Specjalnego! Magiczny Li¶æ, ruchy! Potem wspomó¿ to atakiem, który mo¿e trochê os³abiæ wê¿e! S³odki Zapach! Nastêpnie kontynuuj ciosy Magicznym Li¶ciem! Próbuj u¿ywaæ swojej mocy natury, aby obudziæ drzewa, li¶cie i trawy do ataku! Gdy bêdziesz czu³a siê gorzej, u¿yj Poch³oniêcia, aby siê lekko uleczyæ! Do roboty!
Sygnatura użytkownika
Blondyn odrzuci³ g³owê w bok, mrucz±c co¶ pod nosem. Charmander uniós³ spojrzenie ku niebu i za¶wieci³ oczami na z³oto. S³oñce, wysz³o zza chmur (dzisiaj cumulusów ;P) i natar³o promieniami na miejsce bitwy. Zrobi³o siê nagle niemi³osiernie gor±co i ciep³y pot wst±pi³ na twoje czo³o. Otar³e¶ sp³ywaj±ce kropelki rêk± i powróci³e¶ do obserwowania akcji Oddish. Jej li¶cie b³yszcza³y teraz silnie i zdrowo ukazuj±c swoje ukryte piêkno. Poczu³e¶, ¿e dziwny, magiczny duch walki wst±pi³ w was. Wiatr ko³ysa³ drzewa, jakby by³y sk³onne walczyæ w imieniu innych ¿ywych stworzeñ. Trawa szemra³a cicho pod nogami i szeptem zanosi³a porady Jagódce. Przez przestrzeñ przewija³y siê leniwie li¶cie brzóz i buków.
Magiczny li¶æ stawi³ silny opór pierwszej turze uderzeñ wê¿y. Poharatane i odbite z podwójn± si³± od ostrych, jasnozielonych przecinaków, z hukiem wróci³y pod nogi swych trenerów. Syk zmiesza³ siê z wiatrem.
Jednak niczego nie da siê zdzia³aæ bez bezpo¶redniej walki. Grzechotniki, zmuszone atakowaæ rozpoczê³y serie uderzeñ Poison Stingiem. Fioletowe ig³y pikowa³y w stronê pokemonów. W zmieszaniu s³ychaæ by³o d³ugie i wyczerpuj±ce taktyki Rocketów. Czas wybraæ jednego z przeciwników na g³ówny cel, a tego drugiego zostawiæ Charmanderowi i blondynowi. Mo¿e jednak nie zostaniecie sami? Pobliskie krzewy czerwonej ró¿y, przesy³aj± wam jej p³atki z dziwn± nu¿±c± woni±.
VS
76 HP | 100 HP
Celno¶æ Ekansa spad³a do 90 %
Sygnatura użytkownika
Podziêkowania
Kontakt:
Wys³any: 11 Lipiec 10, 14:07
Debile... My¶l±, ¿e uda im siê mnie pokonaæ... ¦mieszne... Wprawdzie, to jedna z pierwszych walk, któr± Oddish toczy tak "na powa¿nie", ale i tak sobie ¶wietnie radzi. Czujê, ¿e bêdziemy siê bez problemu dogadywaæ. Ciekawe, co ten arogancki blondasek sobie o nas my¶li. Pewnie uzna³ nas za jakich¶ loserów i nie chce siê z nami zadawaæ. To siê jeszcze oka¿e...
- Oddish! Poka¿ im, na co naprawdê ciê staæ! Magiczny Li¶æ, ruchy! Wykorzystaj tak¿e trochê swoich mocy i spróbuj podnie¶æ trochê trawy, tworz±c zas³onê, ale Truj±ce ¯±d³a nie trafia³y w nasze Pokemony! Jeste¶ teraz szybsza dziêki Sunny Day i Chlorophyllowi! Masz szansê, szkoda by³oby j± zmarnowaæ, tak¿e, wykonuj uniki, bo Ekansy zapewne nie bêd± trafiaæ, g³ównie przez S³odki Zapach! A przy okazji u¿ywaj tego ataku, to ci jeszcze pomo¿e! I pamiêtaj, gdy bêdziesz siê gorzej czu³a, zawsze mo¿esz zaatakowaæ Poch³oniêciem, aby siê delikatnie uleczyæ!
Sygnatura użytkownika
P³atki kwiatów otoczy³y wê¿e, lecz lada moment zniknê³y. Rzuci³e¶ okiem na walkê Charmandera. Jaszczur ¶wietnie sobie radzi³. By³ niesamowicie szybki, i nieustannie u¿ywa³ Metal Claw. To pewnie jego atak specjalny. Co uderza³ w Ekansa, wraca³ z powrotem na miejsce, odbija³ siê od nogi blondyna i naciera³ z powrotem. Kolejna seria Magical Leaf i Poison Sting, zderzy³a siê ze sob± wywo³uj±c jak±¶ g³êbsz± reakcjê chemiczn±, co da³o du¿o dymu. W ca³ym zamieszaniu nie zadzia³a³a tarcza z trawy, bo Ekans zaszed³ Oddish od ty³u z atakiem Gryzienia. Trzyma³ teraz Jagódkê w paszczy zadaj±c jej ból. W porê jednak ognisty jaszczur, b³ysn±³ pazurami i powali³ wê¿a.
Oddish wykorzysta³a chwilê na ponowny Sweet Scent, jednak atak by³ nieudany. Atak Absorbu uda³ siê w 100%, podbieraj±c trochê, ¿ycia Ekansowi i przekazuj±c j± Oddish. Charmander wykoñczy³ drugiego grzechotnika. Blondyn jednak nie dawa³ znaku, aby jaszczur pomóg³ Oddish. Patrzy³ z pogard± na walkê tych dwojga.
VS
63 HP | 80 HP
Celno¶æ Ekansa spad³a do 80 %
Sygnatura użytkownika
Podziêkowania
Kontakt:
Wys³any: 2 Sierpieñ 10, 12:21
Zaczynam ciê¿ko oddychaæ i staraæ siê uspokoiæ.
Nate... Spokojnie... Ten przyjemniaczek zapewne nie ma zamiaru nam pomagaæ. Dobrze, poradzimy sobie sami. Niech siê gapi, nic mnie to nie obchodzi! Tylko jak na niego spojrzê... To a¿ siê gotujê! Ma co¶ nieprzyjemnego w oczach... Uwa¿a, ¿e jest lepszy od innych... Nienawidzê takich ludzi.... Teraz siê skup. Trzeba to wygraæ!
- ODDISH!- ryczê tak g³o¶no, ¿e a¿ sam siê przera¿am - Oddish. Proszê! Zaatakuj z pe³n± moc±! Magiczny Li¶æ! Atakuj tak dobrze, jakby¶ walczy³a dla samej matki natury! Ona zapewnia ci wsparcie! Poka¿ jej, ¿e ty tak¿e potrafisz byæ dobra dla natury! Potem S³odki Zapach! Niech to wype³ni ca³y ¶wiat, niech poczuj±, ¿e tutaj jeste¶! B±d¼ sercem ¶wiata! Na koniec Poch³oniêcie! Niezale¿nie, co by siê dzia³o! Atakuj tak d³ugo, ¿eby wróciæ do pe³nego zdrowia! To powinno za³atwiæ sprawê raz na zawsze!
Zerkam k±tem oka na blondaska i cichutko warknê.
Sygnatura użytkownika
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.