POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
28 Maj 12, 16:17
Ying-Yang
Autor Wiadomo¶æ
Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 18 Lipiec 10, 23:59   Ying-Yang

Dzi¶ by³a zapowiadana wichura i sztorm... no có¿, mylili siê. Podobno pada w Goldenrod City, ale to ciê aktualnie nie obchodzi. Siedzisz na g³azie niedaleko wej¶cia do portu i medytujesz. Z reszt± to samo robi twój Meditite, siedzi obok ciebie i.... medytuje. (Jak wy tak mo¿ecie ?!)
Mijaj± godziny, a wy nawet nie drgniecie. Siedzicie tu prawie codziennie, dlatego tury¶ci my¶l±, ¿e jeste¶cie atrakcj± turystyczn±. Ostatnio jaki¶ kole¶ podstawia pod ciebie kapelusz. Ludzie wrzucaj± do niego pieni±dze, a on przychodzi wieczorem, bierze go wyjmuje trochê grosza, k³adzie obok ciebie i z s³owami ,,Dziêki brachu'' idzie do sklepu i kupuje chleb. Lecz jednego dnia nie przyszed³, trochê ci by³o szkoda, bo nawet lubi³e¶ wasz± pogawêdkê.

Cytat:
Retrospekcja :
- On - Dziêki Brachu
- Ty - *Cisza*

No có¿, z jednego mo¿na zrezygnowaæ, aby miecz czas na drug± czynno¶æ. Szkoda, ¿e to jest w³a¶nie dzi¶... minê³a godzina 6:00, a on zawsze przychodzi³ o 5:30, k³ad³ kapelusz i znika³ po przeciwnej stronie horyzontu, ni¿ siê pojawia³. No có¿....

A wiêc tak, masz plecak, ale uzna³em, ¿e je¶li ,,prawie'' ca³y dzieñ spêdzasz na medytacjach. To, ¿e potrzebujesz tylko chleba, wody i karmy dla pokemonów, tak wiêc masz :

4x Chleb, 2x Butelka wody 750ml., 5x Oran Berry, 3x Pokeball (Ah... jak ja kocham t± moj± kostkê xP)

Meditite:
P³eæ: Female
Natura: Spokojny
Ataki:
1. Bide
2. Meditate

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

Doorn 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 27 Mar 2010
Wys³any: 19 Lipiec 10, 11:25   

Medytuj±c co jaki¶ czas otwieram jedno oko i spogl±dam w stronê z której przychodzi³ ten kole¶. Jak widaæ dzi¶ mia³ wa¿niejsze sprawy. Spogl±dam na swojego pokemona
- Szkoda, ¿e nie przyszed³. Nie d³ugo wyruszymy po Jotho i nie zobaczymy go jaki¶ czas, a szczerze mówi±c to go polubi³em - powiedzia³em przerywaj±c nasza ciszê, choæ do oko³a by³o ha³a¶liwie. Po czym spogl±daj±c ostatni raz w dal wielkiej wody, tak jakby ¿egnaj±c siê z tym widokiem i miastem zaczynam siê zbieraæ do podró¿y.

Sory, ¿e tak ma³o, ale nie wiedzia³em co napisaæ.

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 19 Lipiec 10, 20:21   

Tak, jak dzi¶ pracowa³em na dzia³ce, sam siê zastanawia³em co napiszesz.... wybacz za mój b³±d. Teraz ja nie wiem co napisaæ, ale spróbujemy xP
---------------

Smutek, takie uczucie w³ada³o tob±, jeden z twoich wewnêtrznych duchów chcia³by zostaæ, ale drugi, pnie siê aby tylko znale¼æ twoich rodziców, i za przeproszeniem ich na pal nadziaæ, ¿e ciê zostawili. Oczywi¶cie by³ i trzeci duch wewnêtrzny, który jak na z³o¶æ trochê polubi³ twoj± ,,rodzinê'' i chcia³ z nimi zostaæ. W³a¶nie dlatego dopuszcza³e¶ do my¶li tylko te dwa pierwsze.
- Meeeeeeeedi - Powiedzia³ spokojnie twój pokemon, zawsze w³a¶nie te s³owa koñczy³y twoj± medytacjê.
Lecz co teraz ?

Sygnatura użytkownika

Doorn 
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 20 Lipiec 10, 17:50   

A wiêc za s³owami swojego pupila schodzê z g³azu, spogl±dam na nie go. Odwracam nastêpnie wzrok w stronê morza i nie daj±c poznaæ po sobie smutku zwi±zanego z podró¿± zak³adam plecak.
- No Medititte. Pora siê po¿egnaæ z miastem, morzem i z czym jeszcze tylko chcesz, bo pewnie przez d³ugi czas tu nie zajrzymy - po czym spogl±dam na pokemona z u¶miechem - Ale nie ma siê co za³amywaæ - uderzam go lekko po kole¿eñsku rêk± w ramiê - Na pewno czeka nas super przygoda, poznamy nowych ludzi, nowe wyzwania odwiedzimy nowe miejsca. Zobaczysz bêdziemy razem siê ¶wietnie bawiæ - dodaje i lekko pcham go do przodu - Chod¼. Zbierajmy siê w drogê.

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 25 Lipiec 10, 23:40   

Mo¿esz mnie za to zabiæ, mo¿esz poæwiartowaæ, ale albo zapomnia³em o twoim odpisie, albo go nie zauwa¿y³em. Wybacz, ale dzi¶ odpisu nie bêdzie, a mia³em tak± nadziejê. Wena niestety nie pozwala mi na takie ,,wybryki''.

Edit:

Ah ! Naogl±da³em siê dzi¶ Code Geass (Genialne Anime ! Jutro je skoñczê xP) i jestem gotów do odpisu :
----------

- MEEEEEEEEEDI ! - Zawo³a³ weso³o... jak widaæ twoja mowa przemówi³a do niego bardzo dobrze. Mo¿e powiniene¶ zostaæ mówc± motywuj±cym ?
Nie wa¿ne ! Wa¿ne teraz jest to, i¿ musicie siê zebraæ i odej¶æ w nieznane. Nieznane, mo¿e i straszne, ale za razem niesamowite i pe³ne niespodzianek, jakimi mo¿e ciê powitaæ. Teraz w³a¶nie takie rozumowanie, chodzi³o ci po g³owie. Ah.... nieznane, co dzi¶ nam poka¿e ?
Wybór jest prosty !
Albo idziesz w lewo, gdzie nigdy siê nie zapuszcza³e¶, albo idziesz prosto, gdzie kiedy¶ tam widzia³e¶ farmê Miltank'ów, czy jak to siê tam zwa³o.
Wiêc masz do wyboru nieznane, albo farmê. Co teraz ?

Sygnatura użytkownika

Doorn 
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 27 Lipiec 10, 10:27   

Stojê na rozwidleniu dróg i siê zastanawiam. Dobrze by by³o zacz±æ now± przygodê od czego¶ nowego taka pierwsza my¶l mi przychodzi do g³owy, ale z drugiej strony, mo¿e nie warto rzucaæ siê od razu w nieznane? Spogl±dam na mojego Medititta -A ty co na ten temat my¶lisz? Idziemy w lewo, czy w prawo? Czekam na to co powie, czy te¿ wybierze mój pokemon, ale je¿eli jednak on równie¿ nie mo¿e zdecydowaæ to zamykam na chwilê oczy i po szybkim namy¶le w g³êbi siebie ruszam w nieznane, czyli w lewo i mówiê do pokemona - Chod¼! Czas zacz±æ now± przygodê.

Sygnatura użytkownika
YAO YANG
MG: AFIL

Medititte
Ataki: Bide, Meditate

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 27 Lipiec 10, 12:31   

Po piêciu minutach doszli¶cie do ¶lepego zau³ku. Z lewej woda, z prawej wysokie ska³y, na wprost woda, a za tob± droga, sk±d przyszli¶cie. Niby mo¿na sobie pop³ywaæ, bo w koñcu widzisz tam p³ywaj±cych ludzi, ale pewnie to trenerzy. Mo¿na te¿ pewnie wczo³gaæ siê na ska³y, ale jak siê potkniesz ? To by na serio nie by³o mi³e.
- Medi... medi, medi med ? - Zapyta³ pokemon i mo¿na to by³o zrozumieæ jako ironiê, której znaczenie musisz mu wyt³umaczyæ. A mo¿e raczej nie ty, a kto¶ inny, bo w t³umaczeniu nie jeste¶, a¿ tak dobry.
- MEDI ! - Zawo³a³ nagle i wskaza³ na ska³y, a tam dziwne co¶. Niby nic a jednak widaæ lataj±ce sylwetki Magnemaite'ów. Co teraz zrobisz ? Olejesz je, czy mo¿e pogonisz za nimi na ska³y ?

Sygnatura użytkownika

Doorn 
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 27 Lipiec 10, 13:07   

Hmmm... magnemaite'y - my¶lê sobie - a czemu by nie z³apaæ jednego - mówiê do mojego pokemona - Medititte jeste¶ gotowy na walkê? Pewnie nie czyst±, bo jest ich trochê, ale mo¿emy spróbowaæ. Co nie? - po czym spogl±dam na dok³adn± ilo¶æ tych magnemeite'ów i powoli zaczynam siê wdrapywaæ na ska³y, do¶æ powoli i uwa¿nie, ¿eby przypadkiem nie zlecieæ na dó³, ale równie¿, ¿eby nie sp³oszyæ pokemonów na górze.

Sygnatura użytkownika
YAO YANG

Medititte

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 27 Lipiec 10, 18:22   

Niestety, dwadzie¶cia przestraszonych megnemite'ów nie by³o wcale szczê¶liwych z okazji twoich odwiedzin. A mo¿e jednak by³y, gdyby ataki piorunami by³y tego oznak±. Madititte bardzo dzielnie unika³ wszystkich ataków, puki trzy, no mo¿e 4 metalowe kulki zaatakowa³y naraz. Nie by³o mowy o uniku, twój kompan oberwa³ do¶æ mocno, a podkre¶laj±c, ¿e by³e¶ trochê dalej ni¿ on..... no teraz kolej na ciebie. Jednak Medititte siê jeszcze trzyma³, choæ obola³y i pokaleczony, to jednak stan±³ obok ciebie, a mo¿e raczej zwisa³ na jednej rêcê obok ciebie, drug± trzymaj±c siê za bol±ce go biodro.
- MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGNEZOOOOOOOOONNN !!!! - Us³yszawszy straci³e¶ grunt pod stopami i zacz±³e¶ siê obsuwaæ, ale w porê siê z³apa³e¶. Medi te¿ zszed³ ni¿ej, najprawdopodobniej nie by³ to wcale przyjazny krzyk. - MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGNEEEEEEEEEEEEZOOOOOOONNNN ! - Ponownie us³yszawszy dosta³e¶ niez³ego pietra, ale jednak zamar³e¶, gdy przed tob± pokaza³o siê ogromne ufo.

Sygnatura użytkownika

Doorn 
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 28 Lipiec 10, 17:42   

Prze³ykam ¶linê - To jest to! Wygl±da znacznie lepiej na ¿ywo, ni¿ na obrazku - mówiê sam do siebie. Mimo, i¿ jestem przestraszony, podziwiam uroki pokemona. Od razu my¶lê sobie, ¿e by³o by fajnie mieæ takiego w dru¿ynie. Ale po tym jak zachowa³y siê magnemiete'y to lepiej powoli zacz±æ siê wycofywaæ, ¿eby tylko go bardziej nie rozz³o¶ciæ. Tak wiêc spogl±daj±c na mojego Medititte kiwam lekko g³ow± do ty³u, co oznacza, ¿e powinni¶my siê mo¿e jednak wróciæ i wdrapywanie na t± ska³ê nie by³o m±drym posuniêciem. Po czym powoli dajê krok do ty³u i zaczynam schodziæ na dó³.

Sygnatura użytkownika
YAO YANG

Medititte

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów