POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: Conquest
29 Marzec 13, 06:24
Bia³ow³osy trener wyrusza z dziewczyn± w Kanto!
Autor Wiadomo¶æ
Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 25 Czerwiec 10, 14:07   Bia³ow³osy trener wyrusza z dziewczyn± w Kanto!

- No wiêc co?
Widzia³e¶ to, tak jakby¶ na serio z ni± sta³... Z Bell±, z piêkn± niebieskook± brunetk± ubran± w przepiêkn± czarn± sukienkê z niebieskimi dodatkami. W tym samym momencie poczu³e¶ siê tak jak cz³owiek, który oberwa³ w ³epetynê twardym przedmiotem, wiêc musia³e¶ wróciæ do realnego ¶wiata, w którym nie istnia³a taka dziewczyna, o której marzy³e¶... To znaczy - ona istnieje, ale z zachowania nie jest atak, jak± chcia³by¶ j± widzieæ.
- To po co w koñcu do mnie zadzwoni³e¶? - zapyta³a, patrz±c na ciebie wzrokiem, w którym kry³o siê zniecierpliwienie. Spojrza³e¶ na ni± i zacz±³e¶ jej wszystko t³umaczyæ. ¯e chcesz wyruszyæ w podró¿ po Kanto... I takie inne bajery... No i czy nie chcia³aby wyruszyæ z tob±... Bella wys³ucha³a ciê cierpliwie i u¶miechnê³a siê.
- No skoro tak prosisz... I tak nie mam nic ciekawego do roboty... Tylko daj mi chwilkê, to siê spakujê... - odpowiedzia³a i pobieg³a szybko w stronê swojego domu. Zosta³e¶ sam ze swoim Pokemonem, Charmanderem... Wysypa³e¶ wszystko, co mia³e¶ w plecaku na trawê... Nic ciekawego, zwyczajne rzeczy typu PokeDex, PokeGear, 5 Pokeballi, 10 kanapeczek, dwie butelki wody, dwie paczki TuttiFutti i szmal o warto¶ci 200 jenów... Nic ciekawego, normalne wyposa¿enie dla trenera... Wzi±³e¶ do rêki PokeDex i zrobi³e¶ to, co musi zrobiæ ka¿dy trener ze swoim Pokemonem (czytaj: zeskanowa³e¶ go):
Cytat:

#004 - Charmander

P³eæ: Ch³opak
Level: 5
Zdolno¶æ: Blaze
Ataki: Scratch, Growl
Sp. Atak: Sunny Day

Tymczasem wróci³a Bella, co oznacza³o tylko jedno - trzeba ju¿ ruszaæ.
Mam nadziejê, ¿e o niczym nie zapomnia³am i uwzglêdni³am najwa¿niejsze rzeczy, a gra ci siê podoba.

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-
Ostatnio zmieniony przez Inaka 26 Lipiec 10, 08:19, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Byakurai 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Bear wants justice

Do³±czy³: 14 Sie 2009
Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 25 Czerwiec 10, 20:45   

Gra siê podoba
- Tu sobie odpoczniesz. - Mówiê po czym przypinam pokeball na swoje miejsce. Rozgl±dam siê po okolicy by zobaczyæ czy co znajduje siê przede mn±. Czy nie ma jakiej trawki, by potrenowaæ. Wyci±gam te¿ pokegear i patrzê jakie ma opcje.
- I jak Bella jakiego pokemon'a wybra³a¶ na startera? - Pytam siê by rozpocz±æ jako¶ rozmowê.

Sygnatura użytkownika

*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*

Ich bin eine :zombie:

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 28 Czerwiec 10, 18:43   

No có¿ - trawka by³a, wiêc mo¿na by by³o urz±dziæ sobie porz±dny trening. Bella obrzuci³a ciê spojrzeniem typu "Ale ty jeste¶..." i zaczê³a mówiæ:
- No, wiêc wybra³am tego no... Wybra³am Squirtle'a. - powiedzia³a w koñcu, u¶miechaj±c siê niepewnie - Spodoba³ mi siê bardzo no i mia³ tak± s³odk± minkê... - doda³a, uzasadniaj±c swój wybór. U¶miechn±³e¶ siê do niej, zaczynaj±c rozpracowywaæ swojego PokeGeara. Po dwóch minutach wiedzia³e¶ ju¿ o nim wszystko - posiada takie opcje jak wskazywanie czasu, telefon czy dziwnie uproszczona mapka - a to wszystko na specjalnych kartach...
Có¿, trawka tak kusi... Mo¿e warto zacz±æ jaki¶ mini trening czy co¶ takiego?

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:

Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 2 Lipiec 10, 01:41   

- Dobrze Charmander, jest trawka, a w niej na pewno s± te¿ pokemon'y. Zacznijmy wiêc trening. Na pocz±tek znajd¼ jakiego¶ pokemon'a, po czym zaatakuj go z ty³u Scratch. Pó¼niej oddal siê i u¿yj Growl po czym dodaj Scratch. - Mówiê do mojego pokemon'a. Rozgl±dam siê po tym poletku trawy za jak±¶ Rattata'± czy Pidgey'em a mo¿e i nawet Caterpie.
- I co znalaz³e¶ co¶? - Pytam siê Charmander'a

Sygnatura użytkownika

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 20 Lipiec 10, 14:27   

Zamiast odpowiedzieæ, Charmander po prostu ruszy³ w stronê czego¶ (Co po chwili okaza³o siê Pidgey`em) i zacz±³ na niego machaæ pazurami. No, ale niezbadane s± wyroki Nieba i ptaszysko siê w koñcu znudzi³o "wiecznym" unikaniem Twego ognistego kumpla. Innymi s³owy - machnê³o skrzyd³ami tu¿ przy ziemi tak, by do oczu Twojego Pokemona dosta³o siê trochê piachu i kurzu, a nastêpnie odlecia³o na najbli¿sze drzewo.
- Nie s±dzisz, ¿e s³abo ci posz³o? - us³ysza³e¶ ¶miech swojej towarzyszki. Pewnie wed³ug niej wygl±da³o to komicznie, no, ale co siê tym przejmowaæ - to nie jej Squirtle toczy walkê.

Pidgey - 99,9% HP
Charmander - 93% HP + lekkie obni¿enie jako¶ci widzianego obrazu.

Sygnatura użytkownika
Cytat:

Cytat:

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 20 Lipiec 10, 14:37   

- Hym ... mój drogi Charmander'ze, zrób tak. Spróbuj jako¶ zwaliæ z drzewa przeciwnika, po czym machnij obok niego ogonem, by poparzyæ Pidgey'a. Gdy to zrobisz u¿yj Growl, oraz dodaj Scratch by zadaæ obra¿enia poke-ptakowi. Gdy to zrobisz powtórz kombinacjê, wskocz na Pidgey'a ogonem oraz atakuj Scratch. - Mówiê do mojego pokemon'a
- To jego pierwsza powa¿na walka, ale na pewno da sobie radê. - My¶lê po czym przygl±dam siê ruchom ognistej jaszczurki.Rozgl±dam siê te¿ po otoczeniu, nie wiem jakie¶ beli, korzenie, stare kory. Co¶ co mój pokemon móg³bym przypaliæ i rzuciæ w przeciwnika.

Sygnatura użytkownika

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 21 Lipiec 10, 13:24   

Charmander ruszy³ szybko w stronê drzewa i uderzy³ o nie g³ow±, ale jedyne co siê sta³o, to to, ¿e Twój ognisty przyjaciel odbi³ siê od niego i wyl±dowa³ na ziemi. Pidgey zacz±³ wydawaæ z siebie dziwne odg³osy (które mia³y byæ chyba ¶miechem) i zlecia³, a Twój Pokemon skoczy³ i zaatakowa³ go ogonem. Nastêpnie przygwo¼dzi³ go swoim cia³em i zacz±³ drapaæ ptaszysko, ale nie na d³ugo, poniewa¿ upierzony wróg dziobn±³ go lekko i machn±³ mu skrzyd³ami tu¿ przed jego twarz±.

Pidgey - 79,8% HP
Charmander - 89,9% HP

Sygnatura użytkownika
Cytat:

Cytat:

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 27 Lipiec 10, 08:17   

- Charmander spróbuj wskoczyæ ponownie na Pidgey'a, gdy to ci siê uda szybko uderzy swoimi pazurkami u¿ywaj±c Scratch, po czym szybko machnij go ogonem, gdy to zrobisz ustaw siê przy drzewie, i gdy Pidgey bêdzie chcia³ ciê zaatakowaæ, odskocz by ten waln±³ g³ow± w ro¶linê i do³ó¿ mu z ogona. - Mówiê do mojego pokemon'a. Patrzê co robi Bella, na pewno siê nudzi, co mo¿e robiæ kiedy ja tu walczê?
- Mo¿e ty tez potrenuj? Mo¿e to trochê potrwaæ. - Mówiê do Belli po czym skupiam siê na walce

[ Dodano: 19 Wrzesieñ 10, 17:28 ]
Wypisujê siê Inaka sory

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum