POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
28 Maj 12, 11:25
''A niech to Feebas! Tato! Zamocuj porz±dnie ten worek!''
Autor Wiadomo¶æ
Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 25 Czerwiec 10, 10:08   

Wed³ug mnie Napieralski mia³ bardzo dobr± kampaniê, zreszt± jak zawsze, wiêc nie dziwiê siê, ¿e uda³o mu siê wyci±gn±æ tak dobry wynik jak 12%.
Dobrze, wiêc "pochylcie g³owy na b³ogos³awieñstwo." Niech dobry Bóg chroni ciê i wspomaga w twych trudnych chwilach.
Dziewczyny przytaknê³y i Susan zaczê³a prowadziæ Jordan na miejsce, gdzie æwiczy³a jej Roserade. Zdecydowanie siê polubi³y; rozmowa "uruchomi³a siê" niemal od razu. Gada³y jak najête, ale nic dziwnego... W koñcu to dziewczyny... :P

Gary wprawdzie ju¿ wsta³, ale mentalnie jeszcze spokojnie chrapa³ w ciep³ym ³ó¿eczku. Wiêc jego reakcja na twoje komunikaty ci nie zdziwi³a.

Hê?

Có¿, jak zawsze... Powtórzy³e¶ kilka razy i wreszcie zakapowa³.
- Tak, pomogê ci w ¶niadaniu...

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 26 Czerwiec 10, 11:45   

On jeszcze odpoczywa³? Z³apanie bandytów nie zrobi³o na nim ¿adnego wra¿enia? Zero adrenaliny i uczuciowo¶ci. Ot tak! Pomy¶la³em nieco zdziwiony.
No to choæ. Spytamy Joey czy nie ma tu jakiej¶ kuchenki aby¶my ugotowali te jajka i parówki. A potem zapoznam ciê z Susan. Teraz pewnie trenuje z Jordan. Powiedzia³em Garemu a po chwili zamy¶lenia spyta³em:
Mam pytanko. Mój Scyther u¿y³ dziwnego ataku. Walczy³em z tym obcym Machopem a nastêpnie Scyther powali³ go jednym ciosem. Potem po wyleczeniu wszystkich stworków zrobi³ to ponownie. Wiesz mo¿e jaki to atak? Spyta³em opisuj±c nastêpnie ruchy Scythera jakie wykonywa³ podczas tego ataku.

Sygnatura użytkownika

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 12 Lipiec 10, 10:05   

Chapsaj Chidori.
A teraz ogromna zmiana. Zapomnij o tych bajerach, jakimi by³y Physical Sweepers... Teraz wszystko jest "po normalnemu".
- Có¿, diagnoza jest prosta. Guillotine. Jeden z 4 ataków, które powoduj± natychmiastowe zej¶cie przeciwnika. Trzeba z nimi uwa¿aæ, bo maj± ma³e szanse trafienia. Twój Scyther i tak mia³ du¿e szczê¶cie, ¿e uda³o mu siê zadaæ ten cios 2 razy. Musi byæ bardzo utalentowany. Gratulacje. - przyzna³, co nie by³o w jego stylu.

Nar±ba³ siê, czy co? Nigdy wcze¶niej takiego czego¶ nie powiedzia³, przynajmniej nie pod twoim adresem.

Pocieszony tymi s³owami, zawlok³e¶ go do prowizorycznej kuchni, gdzie mo¿na by³o po wielu wysi³kach zrobiæ ¶niadanie.

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Wys³any: 12 Lipiec 10, 10:52   

Znaczy siê ¿e ³apie ju¿ ka¿dy rodzaj pokemona i mogê ich uczyæ dowolnych ataków.
Troszku mi g³upio jedyny twój gracz bez kolorka. No ale no nic nigdy mi nie zale¿a³o na laurach.
Jak oceniasz zakoñczone mistrzostwa. Mi prawdê mówi±c bardziej podoba³ siê mecz o trzecie miejsce ni¿ ten ostatni fina³owy.
Ach i jeszcze pytanko. Pok ma limit czterech ataków?
Nie¼le. Pochwali³ mnie. Chocia¿? Pochwali³ Scythera. No tak.Jakby to wygl±da³o jakby powiedzia³ co¶ mi³ego do mnie? Pomy¶la³em w duchu podczas przygotowania ¶niadania. Jak skoczyli¶my to na³o¿y³em jedzonko na talerze i posi³kuj±c siê Garym zabra³em ¶niadanko do trenuj±cych dziewcz±t. Stara³em siê im nie przeszkodziæ o ile robi³y co¶ skomplikowanego b±d¼ ciekawszego.

Sygnatura użytkownika

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 13 Lipiec 10, 09:25   

Widzisz. Wyró¿nianie siê jest dobre, polecam ci to hobby.
Oczywi¶cie, ¿e tylko 4 ataki.
Mistrzostwa by³y do¶æ ciekawe, ale fakt, ¿e mecz o 3. by³ lepszy ni¿ fina³. Wiêcej piêkna i mniej fauli. :P

Zagro¿enie ¿ycia? Wiêc gdy mu zagrozi³e¶, to ruszy³ swój zadek. Wyszli¶cie z PokeCenter. Pogoda by³a optymalna do spêdzania czasu na wolnym powietrzu. 23 stopnie, od czasu do czasu przewijaj±ce siê chmury daj± ³agodz±cy cieñ. Bez problemu trafili¶cie na miejsce treningu dziewczyn. Po ruchach Pokemonów Gary stwierdzi³, ¿e s± ju¿ przy koñcu, gdy¿ stworki s± zmêczone.

Co racja, to racja. Pokemony ju¿ siê s³ania³y na nogach. Ale Jordan i Susan dzielnie wydawa³y komendy. A¿ dziwne, ¿e gard³a im jeszcze nie siad³y. I kiedy Roserade po raz ostatni zaatakowa³a Magical Leafem, Buneary nie wytrzyma³a i musia³a ulec. Gary, ¿eby pokazaæ wasz± obecno¶æ krzykn±³ co¶ w stylu "Dobra walka!"... Dopiero wtedy zauwa¿y³y wasz± obecno¶æ i mogli¶cie siê po¿ywiæ.

Sygnatura użytkownika

Podziêkowania

POKECOLLECT FOREVER!

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Wys³any: 13 Lipiec 10, 11:25   

Nie spodziewa³em siê ¿e taka m³oda dziewczynka zdo³a pokonaæ Jodan. Nie dobrze. Trzeba jej znale¼æ jeszcze s³abszego przeciwnika. Mo¿e jaki¶ niemowlak zgodzi siê na walkê Pomy¶la³em przyjmuj±c zarazem do wiadomo¶ci fakt ¿e bêdzie trzeba spêdziæ z Jordan trochê czasu na treningu.
No moje panny nie przesadzajcie. Zachowajcie si³y na nastêpne pojedynki. Susan czy zgodzisz siê pokazaæ nam jakie¶ ciekawe miejsce po ¶niadanku. Jakie¶ które lubisz. Zapyta³em i zabra³em siê do jedzenia.
Podczas posi³ku stara³em siê zachowaæ nienaganne maniery. Kiedy siê najad³em zawo³a³em swoje stworki.
No panowie czas i na wasz posi³ek. Powiedzia³em sypn±³em im trochê karmy. nastêpnie nakarmi³em resztê stworków.

Sygnatura użytkownika

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 15 Lipiec 10, 14:10   

Susan i Jordan podesz³y do siebie, u¶cisnê³y sobie rêce i wymieni³y 2 s³owa. Nastêpnie wykona³y jednocze¶nie zwrot, jakby para w wojsku i równym krokiem podesz³y do was. Gary, oczywi¶cie, musia³ wymy¶liæ z³o¶liw± uwagê, która natychmiast musia³a opu¶ciæ jego usta.
- Patrz, jak roboty-bli¼niaczki. - szepn±³ ci na ucho.
Tak, tak. Wy te¿ wygl±dacie jak bli¼niaki, stoj±c tak ko³o siebie. Wprawdzie ma³o podobni, ale nie wszystkie s± jednojajowe. Przynajmniej mogliby¶cie byæ braæmi.
- Mogliby¶cie byæ braæmi. - zauwa¿y³a ze ¶miechem Susan.
Gary lekko siê oburzy³ i trochê niegrzecznie powiedzia³:
- Ja i ten mato³? Nie mam z nim nic wspólnego. - obróci³ siê do ciebie plecami - Nazywam siê Oak. Gary Oak. Ale nie ten Gary Oak.

Standardowo, musia³ rzuciæ co¶ g³upiego... Jak to Gary. Na szczê¶cie Susan zdawa³a siê zignorowaæ pierwsze dwa zdania i zapamiêta³a tylko autointrodukcjê. (chyba nie ma takiego s³owa...)
- Jestem Susan, mi³o mi.
W tym momencie Jordan nie mog³a znie¶æ tej pogawêdki:
- Ch³opaki, g³odna jestem! Jemy?

Sygnatura użytkownika

Podziêkowania

POKECOLLECT FOREVER!

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Wys³any: 15 Lipiec 10, 14:29   

SHINRA TENSEI zamiast SHINEA. ;)

Mato³? Co to ma do cholery znaczyæ! W koñcu wygra³em z tob±? Pamiêtasz jak twój marnie - z podkre¶leniem na to s³owo wytrenowany robak przegra³ z moim Machopem. Szkoda marnowaæ biednego Kricketune na trenera który nie chce go w pe³ni wykorzystaæ. Odpowiedzia³em grzecznie Garemu i wskaza³em paniom ¶niadanie.
Zapraszam. A ty Gary mo¿esz poczekaæ na resztki. Chyba ¿e siê oka¿e ¿e ten Gary Oak jest z nami. Naprawdê biedny Gary, ¿e musi dzieliæ imiê z kim¶ takim jak ty!
A nastêpnie zwróci³em siê do dziewczyn:
My¶lê ¿e bêdzie smakowa³o. Zarówna ja, jak i mój s³uga starali¶my siê aby posi³ek by³ smakowity i syc±cy po tym treningu.

Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez kowalt 8 Sierpieñ 10, 11:56, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Kontakt:
Wys³any: 3 Sierpieñ 10, 14:43   

Wybacz, mój kolega nie wymawia "r". xD

Bijatyka? A mo¿e chce walczyæ na Pokemony?

- Tylko piê¶ci.
A wiêc siê okaza³o. Czy przyjmiesz wyzwanie? Gary wygl±da na z³ego, mo¿e byæ trochê gro¼ny. Musicie siê jako¶ wydostaæ od dziewczyn, bo inaczej nic z tego.
- Kto wygra, bierze Jordan.

Teraz ju¿ przegi±³.

Sygnatura użytkownika

Podziêkowania

POKECOLLECT FOREVER!

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Wys³any: 8 Sierpieñ 10, 12:08   

Poprawi³em lekko tamten odpis. Ale widzê ze siê domy¶li³e¶ o co chodzi³o.
Jedyne co mo¿esz wzi±æ to schowaæ swoj± g³upotê! Prawdziwy d¿entelmen nie preferuje takich wyj¶æ. Jordan sama zdecyduje kogo wybraæ. A tak poza tym nie wiem po co mam siê o ni± biæ? Je¶li wygrasz to zabronisz mi przyja¼ni z ni±? Je¶li ci co¶ nie pasuje mo¿esz odej¶æ. Zjedz ten posi³ek i nie zatrzymujê! Jest masa osób które chcia³yby z tob± podró¿owaæ. Twój wybór.I nie zak³ócaj mi spokoju. Mam du¿o lepsze rzeczy do roboty ni¿ bójki. Je¶li poczu³e¶ siê ura¿ony to przepraszam ciê serdecznie.Po rêkach ca³owaæ nie bêdê bo nie wypada. Wyg³osi³em i kontynuowa³em ¶niadanie.

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: