W zwi±zku z tym ¿e pojawi³o siê w cholerê i trochu pytañ o uszczê¶liwianie poksów, zamieszczam tutaj mój poradnik do przeró¿nych wersji gier. Bezczelnie zlamowany z reva, ale mój to mam prawo.
// Dane Ogólne \\
Po pierwsze zacznijmy od podstawowych spraw odno¶nie ewolucji przez szczê¶cie. Aby j± osi±gn±æ potrzebne s± punkty szczê¶cia. Po z³apaniu Pokemona ma on podstawow± ilo¶æ PSZ (Punkty Szczê¶cia). Jest on przedstawiony na serebii dex, chocia¿ w grach GSC/HGSS dzia³a to inaczej. A oto jak dzia³a:
Cytat:
| Pokemon z³apany do Friend Balla: Podstawowe PSZ wynosz± 200! |
| Pokemon z³apany w innego balla: Podstawowe PSZ wynosz± 70. |
| Pokemon jest wymieniany: Zawsze wynosi 70. |
| PSZ potrzebne do ewolucji: 220 |
| Maksymalne PSZ: 250 (chyba!) |
No i tak to wygl±da.
// How to make up? \\
Tu sprawa jest trudniejsza, bo d³u¿sza. Wiêc znowu mo¿e niby tabelka:
Cytat:
| 512 kroków z Pokemonem: +1 PSZ |
| Stat Up item na Poku (Proteiny): +2 PSZ |
| Pokemon zdobywa nowy Level: +3 albo +5 PSZ |
| Wizyta Pokemona u Daisy: +3 PSZ |
Oka, a teraz to co OBNI¯A nasz Happiness:
Cytat:
| Pokemon Mdleje: -1 PSZ |
| Heal Powder u¿yty na Pokemonie: -5 PSZ |
| Energy Powder u¿yty na Pokemonie: -5 PSZ |
| Energy Root u¿yty na Pokemonie: -10 PSZ |
| Revival Herb u¿yty na Pokemonie: -15 PSZ! |
No to ³adnie, tych przedmiotów szczerze nie polecam. Nawet w ostateczno¶ci. No có¿, jest ju¿ o wszystkim i wszystko wiecie. Ale mo¿e nie wszystko. Nie napisa³em jeszcze u Haircut Brothers. S± dwaj, m³ody i stary. Mówi±c pro¶ciej: procenty to szansa na dane dodatkowe punkty. Liczba du¿a to koszt (300 od m³odego, 500 od starego). A za to dostajemy:
Nie wspomnia³e¶ o Metodzie Soothe Bell. Dodatkowo uszczê¶liwia te¿ pokemona to ¿e jest w party i je¶li dajesz mu berry tj; Pomeg, Kelpsy, Qualot, Hondew, Grepa, Tamato. - Zmniejsz±j± 100 evów (25 statów)
Ostatnio zmieniony przez Kojot 28 Kwiecieñ 10, 16:44, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.