Czy wyzwanie jest wci±¿ aktualne? Dobra nie czekam na odpowied¼ tylko zaczynam...
IMIÊ: ARCHI
WERSJA GRY: POKEMON FIRE RED
WYBRANY TYP: LATAJ¡CE POKEMONY
ID NO: 17389
STARTER: CHARMANDER
CEL: STAÆ SIÊ NAJLEPSZYM TRENEREM LATAJ¡CYCH POKEMONÓW NA ¦WIECIE
MIÊDZY WALKAMI: Otrzyma³em Charmander'a.
WALKA 1
ARCHI VS. GMYREK
CHARMANDER (LVL 5)---SQUIRTLE (LVL 5)
PODSUMOWANIE: Pierwsza walka jak to pierwsza walka. Jako ¿e nie jestem amatorem ciosów obni¿aj±cych statystyki pra³em Squirtl'a Scratchem na co on najpierw przez dwie rundy obni¿a³ mi obronê Tail Whip'em by potem zaatakowaæ Tackle'm...niestety nie zd±¿y³ w pe³ni wykorzystaæ mego os³abienia i pad³ po 4 rundach.
MIÊDZY WALKAMI: Z³apa³em Pidgey'a (lvl 2), Caterpie (lvl 3) i Weedle'a (lvl 3), z³apa³em Mankey'a (lvl 2) i Pikachu (lvl 3) do nauki HM'ów, Charmander ewoluowa³ (lvl 16) w Charmeleon'a, Pidgey ewoluowa³ (lvl 18) w Pidgeotto, Caterpie ewoluowa³ (lvl 7) w Metapod'a, Metapod ewoluowa³ (lvl 10) w Butterfree.
WALKA 2
ARCHI VS. GMYREK
CHARMELEON (LVL 16)---PIDGEY (LVL 9)
PIDGEOTTO (LVL 18)---SQUIRTLE (LVL 9)
BUTTERFREE (LVL 16)---
PODSUMOWANIE: Kolejne starcie z Gmyrkiem. Do walki z Pidgey'em wystawi³em Butterfree który jednym Confusion'em zmiót³ przeciwnika z areny. Drugim i zarazem ostatnim pokemonem Gmyrka by³ Squritle. Szybka wymiana ciosów Tail Whip-Confusion i po dwóch rundach walka zakoñczy³a siê moim zwyciêstwem.
WALKA 3
ARCHI VS. BROCK LEADER PEWTER POKEMON GYM
CHARMELEON (LVL 17)---GEODUDE (LVL 12)
PIDGEOTTO (LVL 18)---ONIX (LVL 14)
BUTTERFREE (LVL 18)---
PODSUMOWANIE: Nadszed³ czas zawalczyæ o pierwsz± odznakê. Charmeleon id¼...zmierzysz siê z Geodude'm Brock'a. Wystarczy³ jeden cios Metal Claw zadaj±cy poczwórne obra¿enia (super efektywne plus krytyczne) i Gedude wróci³ do pokeballa. Pora na Onix'a...scenariusz by³ bardzo podobny jednak Onix wytrzyma³ a¿ dwa moje ciosy samemu zadaj±c tylko jeden Rock Tomb (który mimo i¿ super efektywny nie zmniejszy³ mi ¿ycia choæby do po³owy). BOULDERBADGE nale¿y do mnie...
WALKA 4
ARCHI VS. GMYREK
CHARMELEON (LVL 22)---PIDGEOTTO (LVL 17)
PIDGEOTTO (LVL 20)---RATTATA (LVL 15)
BUTTERFREE (LVL 20)---SQUIRTLE (LVL 18)
MAGIKARP (LVL 17)---ABRA (LVL 16)
PODSUMOWANIE: Po raz trzeci drogê zagrodzi³ mi Gmyrek. Nie s³uchaj±c jego przechwa³ek od razu przyst±pi³em do walki. Naprzeciw siebie stanê³y dwa Pidgeott'y. Po krytycznym uderzeniu Quick Attack na które przeciwnik odpowiedzia³ identycznym ale du¿o s³abszym atakiem jego pasek ¿ycia zmieni³ barwê na czerwony. Drugi Quick Attack nie da³ mu najmniejszych szans... Tak samo ze sceny zszed³ Rattata...jeden Quick Attack Pidgeotta i po zabawie. Kolejna walka to Squirtle vs Butterfree. Najpierw pokemon Gmyrka przez dwie rundy zwiêksza³ sobie obronê Withdraw'em co wykorzysta³em na zbicie mu paska ¿ycia Confusion'em. Za drugim razem uderzenie by³o tak silne ¿e pokemon zosta³ og³upiony i uderzy³ sam siebie koñcz±c kolejn± rundê. Ostatnia runda by³a ¿a³osna...Abra który potrafi³ tylko u¿ywaæ Teleport'a...dwa Ember'y Charmeleon'a zakoñczy³y walkê i star³y u¶mieszek z gêby Gmyrka.
MIÊDZY WALKAMI: Magikarp ewoluowa³ (lvl 20) w Gyarados'a.
WALKA 5
ARCHI VS. MISTY LEADER CERULEAN POKEMON GYM
CHARMELEON (LVL 25)---STARYU (LVL 18)
PIDGEOTTO (LVL 25)---STARMIE (LVL 21)
BUTTERFREE (LVL 25)---
GYARADOS (LVL 25)---
PODSUMOWANIE: Po wycieñczaj±cym treningu przyszed³ czas na zdobycie drugiej odznaki. Do walki wystawi³em Gyarados'a...naprzeciw stan±³ Staryu. Wystarczy³ jeden Dragon Rage który zabiera zawsze 40 punktów ¿ycia aby pokemon Misty zemdla³. Ostatnim przeciwnikiem w tej batalii by³ Starmie...Gyarados dokoñcz to co zacz±³e¶. Dwa Dragon Rage sprawi³y ¿e zdoby³em kolejn± odznakê. Wróg co prawda u¿y³ Swift'a ale rany które zada³ mojemu pupilowi by³y znikome. CASCADEBADGE do³±czy³a do moich trofeów...
WALKA 6
ARCHI VS. GMYREK
CHARMELEON (LVL 32)---PIDGEOTTO (LVL 19)
PIDGEOTTO (LVL 30)---WARTORTLE (LVL 20)
BUTTERFREE (LVL 30)---RATICATE (LVL 16)
GYARADOS (LVL 30)---KADABRA (LVL 18)
PODSUMOWANIE: Po raz kolejny Gmyrka spotka³em na statku. Mimo i¿ ci±gle dostaje bêcki niczego go to nie nauczy³o wiêc pora na kolejn± lekcjê. Do walki z Pidgeotto wystawi³em Charmeleon'a. Pokemon Gmyrka by³ szybszy i zaatakowa³ Quick Attack'iem ale dwa silne Ember'y wys³a³y go do pokeballa. Nie wycofa³em swojego pupila mimo i¿ na arenie pojawi³ siê wodny Wartortle. Zmniejszy³ mi ¿ycie do po³owy super efektywnymi Water Gun ale sam poleg³ od potêgi mojego Scratch'a. Pora na Raticate...jeden Metal Claw wystarczy³ (i dodatkowo zwiêkszy³ mój i tak du¿y atak). Od ostatniego spotkania Abra Gmyrka ewoluowa³ ale i na niego mam strategie. Gyarados i jego super efektywny mroczny atak Bite. Kolejny raz Gmyrek po³o¿y³ uszy po sobie i da³ dyla...rany jaki on irytuj±cy
MIÊDZY WALKAMI: Charmeleon ewoluowa³ (lvl 36) w Charizard'a.
WALKA 7
ARCHI VS. LT.SURGE LEADER VERMILION POKEMON GYM
CHARIZARD (LVL 36)---VOLTORB (LVL 21)
PIDGEOTTO (LVL 32)---PIKACHU (LVL 18)
BUTTERFREE (LVL 30)---RAICHU (LVL 24)
GYARADOS (LVL 30)---
PODSUMOWANIE: Zapowiada siê ciê¿ka batalia dla moich lataj±cych pokemonów. Pierwsze starcie: Pidgeotto kontra Voltorb. Rozpocz±³em Quick Attack'iem na co przeciwnik odpowiedzia³ zadaj±cym zawsze 20 punktów obra¿eñ Sonicboom'em. Kolejny Quick Attack i jestem o krok bli¿ej zwyciêstwa. Nastêpny do golenia...Pikachu. Z braku lepszych pomys³ów po raz kolejny Pidgeotto zaatakowa³ Quick Attack'iem co by³o strza³em w dziesi±tkê. Pokemon przeciwnika wróci³ do pokeballa. Teraz czas na najgro¼niejszego przeciwnika...Raichu. Podobnie jak poprzednio z niesamowit± szybko¶ci± zaatakowa³em Quick Attack'iem zmieniaj±c pasek ¿ycia przeciwnika na ¿ó³ty. On jednak nie pozosta³ mi d³u¿ny i sparali¿owa³ mojego Pidgeotto Thunder Wave'm. Wóz albo przewóz... Uda³o siê Parali¿ nie zadzia³a³ i ostatni Quick Attack dosiêgn±³ celu wyrzucaj±c Raichu poza obrêb areny. THUNDERBADGE nale¿y do mnie...
WALKA 8
ARCHI VS. ERIKA LEADER CELADON POKEMON GYM
CHARIZARD (LVL 40)---VICTREEBEL (LVL 29)
PIDGEOT (LVL 38)---TANGELA (LVL 24)
BUTTERFREE (LVL 39)---VILEPLUME (LVL 29)
GYARADOS (LVL 38)---
PODSUMOWANIE: Nadszed³ czas na walkê o czwart± ju¿ odznakê. Walkê...w której moje lataj±ce pokemony pokaza³y w pe³ni swoj± potêgê. Pidgeot wyszed³ (a w³a¶ciwie wylecia³) na arenê zaatakowa³ 3 razy Wing Attack'iem (po jednym na ka¿dego wrogiego pokemona) zadaj±c super efektywne obra¿enia i przyniós³ mi w dziobie RAINBOWBADGE...
WALKA 9
ARCHI VS. GMYREK
CHARIZARD (LVL 40)---PIDGEOTTO (LVL 25)
PIDGEOT (LVL 38)---GROWLITHE (LVL 23)
BUTTERFREE (LVL 39)---EXEGGCUTE (LVL 22)
GYARADOS (LVL 38)---KADABRA (LVL 20)
XXX---WARTOTRLE (LVL 25)
PODSUMOWANIE: Ehhh...po raz kolejny ten pajac Gmyrek zagrodzi³ mi drogê. Mój Butterfree po dwóch silnych Psybeam'ach powali³ Pidgeott'a który zd±¿y³ tylko obni¿yæ mu celno¶æ Sand-Attack'iem. Równie¿ Growlithe do¶wiadczy³ potêgi Psybeam'a (który zada³ obra¿enia krytyczne). Na Exeggcute'a natomiast ¶wietnie podzia³a³y dwa Gust'y (obra¿enia super efektywne). Pokemon Gmyrka próbowa³ siê co prawda broniæ Hypnosis'em ale nie trafi³ Do walki z Kadabr± standardowo wys³a³em Gyarados'a z jego super efektywnym Bite. Podwójny Dragon Rage zmiót³ z areny Wartortle'a (i jego s³aby Bite). Gmyrek czy Ty siê nigdy nie nauczysz?
WALKA 10
ARCHI VS. GMYREK
CHARIZARD (LVL 45)---PIDGEOT (LVL 37)
PIDGEOT (LVL 42)---GROWLITHE (LVL 38)
BUTTERFREE (LVL 44)---EXEGGCUTE (LVL 35)
GYARADOS (LVL 42)---ALAKAZAM (LVL 35)
XXX---BLASTOISE (LVL 40)
PODSUMOWANIE: I znowu ten irytuj±cy pajac z przero¶niêtym ego. Do walki z Pidgeot'em wys³a³em Gyarados'a. Wystarczy³ jeden Hydro Pump (obra¿enia krytyczne) i by³o po zabawie. Podobnie sytuacja wygl±da³a z Growlithe'm z t± ró¿nic± ¿e zamiast obra¿eñ krytycznych Hydro Pump zada³ obra¿enia super efektywne. Naprzeciw Exeggcute'a stan±³ Charizard...Flamethrower i obra¿enia super efektywne. Czy trzeba co¶ wiêcej mówiæ? Na starcie z Blastoise'm wys³a³em Pidgeot'a który co chwila znika³ z pola walki dziêki atakowi Fly wiêc wszystkie ciosy wroga by³y niecelne. Pad³ po trzech turach. I wreszcie standard...Bite Gyarados'a przeciwko Alakazam'owi. Wystarczy³ jeden super efektywny atak i bitwa dobieg³a koñca.
MIÊDZY WALKAMI: Otrzyma³em Lapras'a do nauki HM'ów.
WALKA 11
ARCHI VS. SABRINA LEADER SAFFRON POKEMON GYM
CHARIZARD (LVL 45)---KADABRA (LVL 38)
PIDGEOT (LVL 43)---MR.MIME (LVL 37)
BUTTERFREE (LVL 45)---VENOMOTH (LVL 38)
GYARADOS (LVL 44)---ALAKAZAM (LVL 43)
PODSUMOWANIE: Przysz³a pora na zdobycie kolejnej odznaki. Wbrew przypuszczeniom nie wys³a³em do walki Gyarados'a z Bite'm ale Pidgeot'a z jego potê¿nym Wing Attack. Tak zosta³ pokonany pierwszy pokemon Sabriny Kadabra. Mr.Mime wytrzyma³ dwa Wing Attack'i skontrowane jedynie Reflect'em. Na Venomoth'a wystarczy³ jeden potê¿ny (i super efektywny) Fly. Przeciwnik próbowa³ pomieszaæ zmys³y mojego poka Supersonic'iem ale nie trafi³ Walka z Alakazam'em wygl±da³a identycznie jak z Mr.Mime'm z t± ró¿nic± ¿e tu do¶wiadczy³em obra¿eñ od Psychic'a...jednak nie wystarczaj±cych. Zwyciê¿y³em i MARSHBADGE nale¿y teraz do mnie...
WALKA 12
ARCHI VS. KOGA LEADER FUCHSIA POKEMON GYM
CHARIZARD (LVL 48)---KOFFING (LVL 37)
PIDGEOT (LVL 47)---MUK (LVL 39)
BUTTERFREE (LVL 45)---KOFFING (LVL 37)
GYARADOS (LVL 45)---WEEZING (LVL 43)
PODSUMOWANIE: Walka totalnie schematyczna. Charizard kosi³ ka¿dego przeciwnika Flamethrower'em. ¯aden z pokemonów Kogi nie wytrzyma³ wiêcej ni¿ jednego ciosu. SOULBADGE...szósta odznaka przypiêta do kurtki. Liga jest ju¿ coraz bli¿ej...
MIÊDZY WALKAMI: Z³apa³em Ditto (lvl 30) do rozmna¿ania, otrzyma³em Aerodactyl'a (lvl 5), z³apa³em Spearow'a (lvl 3) i Zubat'a (lvl 10).
WALKA 13
ARCHI VS. BLAINE LEADER CINNABAR POKEMON GYM
CHARIZARD (LVL 52)---GROWLITHE (LVL 42)
PIDGEOT (LVL 51)---PONYTA (LVL 40)
BUTTERFREE (LVL 50)---RAPIDASH (LVL 42)
GYARADOS (LVL 50)---ARCANINE (LVL 47)
PODSUMOWANIE: Przedostatnia odznaka jest na wyci±gniêcie rêki. Gyarados i Hydro Pump. Czy trzeba czego¶ wiêcej na bandê ognistych pokemonów? VOLCANOBADGE zasili³a moj± malutk± kolekcjê
MIÊDZY WALKAMI: Z³apa³em Moltres'a (lvl 50).
WALKA 14
ARCHI VS. GIOVANNI LEADER VIRIDIAN POKEMON GYM
CHARIZARD (LVL 55)---RHYHORN (LVL 45)
PIDGEOT (LVL 55)---RHYHORN (LVL 50)
BUTTERFREE (LVL 55)---DUGTRIO (LVL 42)
GYARADOS (LVL 55)---NIDOQUEEN (LVL 44)
XXX---NIDOKING (LVL 45)
PODSUMOWANIE: Wreszcie...ostatni z trenerów. Ma³o tego...okaza³o siê ¿e nasz tajemniczy lider to nie kto inny jak tylko Giovanni...przywódca Team Rocket. Walka by³a ¶miesznie ³atwa...tak jak ostatnio Gyarados i jego Hydro Pump...komentarz jest zbêdny. Oto moja wej¶ciówka do ligi pokemon...EARTHBADGE.
WALKA 15
ARCHI VS. GMYREK
CHARIZARD (LVL 55)---PIDGEOT (LVL 47)...chyba bo zapomnia³em zerkn±æ
PIDGEOT (LVL 55)---RHYHORN (LVL 45)
BUTTERFREE (LVL 55)---GROWLITHE (LVL 45)
GYARADOS (LVL 55)---EXEGGCUTE (LVL 45)
XXX---ALAKAZAM (LVL 47)
XXX---BLASTOISE (LVL 53)
PODSUMOWANIE: Znowu ten pajac...czy on siê nigdy nie nauczy? Pidgeot, Rhyhorn i Growlithe zostali pokonani Hydro Pump Gyarados'a. Exeggcute poleg³ od Wing Attack Pidgeot'a (super efektywny). Alakazam i Blastoise natomiast najpierw zostali u¶pieni Sleep Powder Butterfree a potem oklepani a¿ mi³o. Alakazam Silver Wind'em a Blastoise Psybeam'em. I tak po raz kolejny Gmyrek dosta³ kopa w ten jego durny zad
WALKA 16
ARCHI VS. LORELEI ELITE FOUR
CHARIZARD (LVL 60)---DEWGONG (LVL 52)
PIDGEOT (LVL 60)---CLOYSTER (LVL 51)
BUTTERFREE (LVL 60)---SLOWBRO (LVL 52)
GYARADOS (LVL 60)---JYNX (LVL 54)
XXX---LAPRAS (LVL 54)
PODSUMOWANIE: Pierwsza walka w lidze pokemon. Charizard pokona³ Dewgong'a dwoma Slash'ami z których jeden zada³ krytyczne obra¿enia (jednak mój pokemon te¿ zdrowo oberwa³ super efektywnym Surf). Do nastêpnej potyczki wys³a³em Butterfree który u¶pi³ przeciwnika Sleep Powder'em i wykoñczy³ trzema Psybeam'ami. Slowbro poleg³ po dwóch Fly'ach Pidgeot'a. Zd±¿y³ tylko pu¶ciæ Amnesi'e która jednak na nic mu siê nie przyda³a oraz dwa niecelne Surf'y. Na Jynx'a wystarczy³y trzy otumaniaj±ce go Bite'y Gyarados'a. Lapras'em by³o podobnie jak z Jynx'em z t± ró¿nic± ¿e na koniec musia³em dobiæ go Hyper Beam'em.
WALKA 17
ARCHI VS. BRUNO ELITE FOUR
CHARIZARD (LVL 60)---ONIX (LVL 51)
PIDGEOT (LVL 60)---HITMONCHAN (LVL 53)
BUTTERFREE (LVL 60)---MACHAMP (LVL 56)
GYARADOS (LVL 60)---HITMONLEE (LVL 53)
XXX---ONIX (LVL 54)
PODSUMOWANIE: Na oba Onix'y wystarczy³o po jednym super efektywnym Surf'ie Gyarados'a. Z kolei Hitmonchan poda³ siê kiedy uderzy³ w niego potê¿ny Wing Attack (super efektywny jak zawsze) Pidgeot'a. W ten sam sposób poleg³ Machamp i Hitmonlee.
WALKA 18
ARCHI VS. AGATHA ELITE FOUR
CHARIZARD (LVL 60)---GENGAR (LVL 54)
PIDGEOT (LVL 60)---GOLBAT (LVL 54)
BUTTERFREE (LVL 60)---ARBOK (LVL 56)
GYARADOS (LVL 60)---GENGAR (LVL 58)
XXX---HAUNTER (LVL 53)
PODSUMOWANIE: Butterfree najpierw u¶pi³ dwa Gengar'y, Golbat'a, Arbok'a i Haunter'a Sleep Powder'em a potem odes³a³ ich do pokeballa (Gengar'y dwoma Psybeam'ami a Golbat'a, Arbok'a i Haunter'a trzema Confusion'ami).
WALKA 19
ARCHI VS. LANCE ELITE FOUR
CHARIZARD (LVL 60)---GYARADOS (LVL 56)
PIDGEOT (LVL 60)---AERODACTYL (LVL 58)
BUTTERFREE (LVL 60)---DRAGONAIR (LVL 54)
GYARADOS (LVL 60)---DRAGONAIR (LVL 54)
XXX---DRAGONITE (LVL 60)
PODSUMOWANIE: To bêdzie d³uga i ciê¿ka walka. Na pocz±tek do walki stanê³y dwa Gyaradosy...najpierw zaatakowa³em dwoma Bite'ami które otumani³y wroga a potem dobi³em go Hyper Beam'em. Na Aerodactyl'a ¶wietnie podzia³a³ super efektywny Surf Gyarados'a. Dwa Dragonair'y z kolei pokona³ Pidgeot u¿ywaj±c Fly. Dragonite natomiast poleg³ u¶piony najpierw Sleep Powder'em Butterfree a potem dwoma Hyper Beam'ami Gyarados'a.
WALKA 20
ARCHI VS. GMYREK
CHARIZARD (LVL 60)---PIDGEOT (LVL 59)
PIDGEOT (LVL 61)---BLASTOISE (LVL 63)
BUTTERFREE (LVL 61)---RHYDON (LVL 59)
GYARADOS (LVL 60)---ALAKAZAM (LVL 57)
XXX---EXEGGCUTOR (LVL 61)
XXX---ARCANINE (LVL 59)
PODSUMOWANIE: Nadszed³ czas na ostateczne skopanie Gmyrkowi dupska. Pidgeot poleg³ po krytycznym ataku Hyper Beam Gyarados'a. Blastoise zosta³ najpierw u¶piony przez Sleep Powder Butterfree a potem powalony przez Bite'y Gyarados'a. Rhydon i Arcanine równie¿ musieli siê poddaæ kiedy jego Hydro Pump (super efektywny) w nich uderzy³. Na Alakazam'a wystarczy³ Flamthrower Charizard'a natomiast Exeggcutor wróci³ do pokeballa po super efektywnym Wing Attack Pidgeot'a. I tak Gmyrek poleg³ po raz ostatni a ja zosta³em najlepszym trenerem lataj±cych pokemonów na ¶wiecie
Generalnie nie wszystkie poki mog± siê nauczyæ wszystkich HM'ów. A poza tym ³apiê je z czystej chêci kolekcjonowania...regulaminu nie ³amiê...nie walczê nimi ani nie trenujê. S± tylko po to ¿eby zape³ni dexa
E tam...ja nie widzê w tym ¿adnego problemu. A je¿eli komu¶ naprawdê a¿ tak bardzo przeszkadza to ma pecha Generalnie ten regulamin jest niedopracowany. Prosty przyk³ad...
3. Starter u¿ywany tylko do 3 Gymu. (nie obowi±zuje typu fire,water i grass)
4. Mo¿na ³apaæ pokemony z innego typu je¿eli ten pokemon ewoluuje w ten typ.(np: Caterpie - Bug - Metapod - Bug Butterfree - Bug , flying)
Na prostym przyk³adzie: walczê pokami lataj±cymi...jako starter wybra³em Charmandera (ognisty) który po ewolucji w Charizarda (ogieñ/lataj±cy) kwalifikuje siê do moje gromadki ale trzeci punkt mówi wyra¼nie ¿e od 3 gymu mo¿na walczyæ tylko starterami typów ¿e tak powiem g³ównych (ogieñ/woda/ro¶lina)...czyli zabrania mi u¿ywania Charizarda w dru¿ynie lataj±cej b±d¼ np Venusaura w dru¿ynie truj±cej. I do którego punktu mam siê stosowaæ?
Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez Gracz9 5 Lipiec 10, 19:05, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.