POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: Drago
24 Grudzieñ 11, 18:32
Pokemon Zero Gravity - Tom I/III 30/30
Autor Wiadomo¶æ
Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 1 Lipiec 10, 12:14   

O W MORDÊ POKABU! ZEKROM! :D

Wiedzia³em, ¿e pozytywnie nastawisz siê do 5 genki... wiedzia³em. 10/10

B³êdy:
Jeden który zauwa¿y³em to:
Cytat:
Jeste¶ jak sola w oku

Aha, i ciekawe jak Zekrom bêdzie flirtowa³ z Melody, tak apropo. xD

Jakubox 
Gapa, gubi PokeBalle
^ to nie prawda!

Do³±czy³: 25 Lis 2008
Sk±d: Lublin
Kontakt:
Wys³any: 1 Lipiec 10, 12:19   

Jak ¶wietnie poczytaæ co¶, co ma ¶wietnie u¿yte znaki interpunkcyjne. Mo¿e nie chodzi mi o poprawno¶æ, ale o ich miejsce, to znaczy np. ',' znajduje siê zaraz po wyrazie a nie po spacji tak jak pisz± ludzie NK. Wiem, ¿e siê czepiam, ale jak dla mnie to du¿o znaczy ;) Jedyne co siê mo¿na przyczepiæ to chyba to, ¿e w pierwszym akapicie po 'spyta³a siê' powinien byæ raczej dwukropek ;)

Powodzenia i dotarcia do koñca Ci ¿yczê, bo chyba to jest najwa¿niejsze ;)

Sygnatura użytkownika

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 2 Lipiec 10, 11:49   

Rozdzia³ XXIX

Czu³em narastaj±c± moc w swoim ciele, jakby co¶ chcia³o wyrzuciæ moj± duszê z niego.
-Oddaj mi siê ch³opcze, a ujdziesz z ¿yciem! – powiedzia³a tajemnicza si³a.
-N…nie! – Krzycza³em.
Ból by³ zbyt silny, pad³em na kolana, spod moich nóg zaczê³a siê wydobywaæ fala energii.
-Tak, czujesz jak Zekrom ciê wype³nia prawda? Czujesz narastaj±c± w sobie negatywn± energiê, sprawia to niewyobra¿alne cierpienie, a ty nic nie mo¿esz zrobiæ, jeste¶ bezsilny! – Krzykn±³ Cyrus w moj± stronê.
Ból stawa³ siê jeszcze wiêkszy, nie mog³em siê w ogóle ruszyæ.

-Power! Dalej, oddaj mu swoje cia³o! Proszê! – Krzycza³a Giratina.
-N…nie! To…m…moja wina! Ja….to….naprawiê! – Odpowiedzia³em ostatkiem si³
Cyrus wykorzysta³ moment mojej s³abo¶ci, rzuci³ Mars na ziemiê po czym pomkn±³ w moj± stronê, b³yskawicznie pokona³ Umbreona i Zoroark’a i po³o¿y³ rêkê na moim czole.
Gdy tylko jego skóra dotknê³a jego czo³a, my¶la³em ¿e oszalejê! Ból by³ jeszcze potê¿niejszy.
Traci³em zmys³y, wszystko wirowa³.
-Power, proszê! Oddaj mu siê! POWER!!! – Krzyknê³a raz jeszcze Giratina.
-Ch³opcze, oddaj mi siê, a mo¿e oszczêdzê twoich przyjació³. – Rykn±³ Zekrom.

-Nie….bêdzie….potrzeby! – odpowiedzia³em.
-TAK! MÓJ PANIE! POCH£OÑ GO! PRZEJMIJ GO! ROZERWIJ JEGO DUSZÊ NA STRZÊPY!!! POKA¯ SIÊ!!! – krzycza³ maniakalnie szef TG.
Mars siê obudzi³a wsta³a ledwo ¿ywa. Na pocz±tku nie wiedzia³a co siê dzieje, ale jak zobaczy³a mnie, od razu siê wybudzi³a.
-NOWY ¦WIAT! NOWY £AD! NOWY PORZ¡DEK!!! TY MI TO DASZ!!! – rykn±³ Cyrus.
-POWER! – krzyknê³a Mars. Przez ten ca³y krzyk ledwo j± s³ysza³em. – POWER!! NIE ODDAWAJ MU ZEKROM’A!!! WYKORZYSTA GO DO STWORZENIA NOWEGO ¦WIATA!!! ZNISZCZY NAS WSZYSTKICH!!! ZNISZCZY WSZYSTKO!!! NIE PODDAWAJ SIÊ! POWER!!!

Te s³owa mog± wam siê wydawaæ zwyczajne, ale dla mnie, by³y czym¶ czego potrzebowa³em. By³y dla mnie Meritum, którego tak bardzo potrzebowa³em.
Po chwili zauwa¿y³em jak spod munduru wypad³ mi medalion. Medalion by³ ma³y, by³y to 3 ko³a po³±czone za sob±, niebieskie, czerwone i ¿ó³te na czarnym tle. Ka¿de z nich mia³o inn± warto¶æ, niebieskie, przyja¼ñ, czerwone, mi³o¶æ, ¿ó³te, rodzina. Przypomnia³ mi jeszcze mocniej o co tak naprawê walczê.
Przywrócenie ziemi jej w³a¶ciwego toru, pokój na ¶wiecie, Nero, Solo, Komandor, Kat, Mars, Elise, Melody… to dla nich walczê.
-Chcesz siê wydostaæ? No, to zobaczymy- pomy¶la³em sobie.
Nie wiem jak to zrobi³em, ale wesz³am do swojej duszy. Zobaczy³em jak Giratina walczy z jakim¶ wielkim cieniem.
Moja rêka by³a czarna, w trybie u¿ycia mocy. Ja za¶ unosi³em siê w powietrzu i czu³em siê ¶wietnie, nie by³em wcale zmêczony. Wnêtrze by³o ciemnie, nieprzyjazne.

-Ej, Zekrom, wynocha z mojej duszy! – krzykn±³em po czym zacz±³em lecieæ na niego z pe³n± moc±.
-Heh, nic mi nie mo¿esz zrobiæ ch³opcze. Ja jestem teraz tob±. – odpowiedzia³ cieñ poczym wystrzeli³ z pyska jakim¶ promieniem. Giratina podlecia³a pode mnie i zablokowa³a atak.
-Teraz, zadrap mu twarz, a os³abnie. – krzyknê³a Giratina.
Kiwn±³em g³ow± i polecia³em jeszcze mocniej, przygotowa³em swoje szpony do ataku.
Za¶ na zewn±trz, sytuacja zaczê³a siê uspokajaæ.
-Co siê….CO SIÊ DZIEJE!? – Krzycza³ Cyrus.
-Power walczy z Zekrom’em?....Ale…jak to mo¿liwe? – Pomy¶la³a Mars.
By³em ju¿ blisko, nie wiem jak, ale instynktownie moje szpony zaczê³y ¶wieciæ czerni±. Giratina odwraca³a uwagê Zekrom’a wiêc mia³em czyste pole do ataku.
- No Zekrom, czas siê po¿egnaæ! – Powiedzia³em gdy by³em ju¿ gotowy do ataku. Zbli¿y³em siê do lewego oka, wzi±³em zamach i krzykn±³em.
- SHADOW….SLASH!!! - Rykn±³em.
Oko zosta³o powa¿nie zadrapane. Pokemon a¿ siê za nie z³apa³.
-Wykoñcz go!!! – Krzyknê³a Giratina – Uderz w klatkê piersiow±!!!
Skumulowa³em w swojej prawej d³oni trochê energii. Utworzy³y one kulê.
Gdy by³a gotowa, zacz±³em lecieæ na niego najszybciej jak tylko mogê.
Gdy by³em wystarczaj±co blisko uderzy³em kul± prosto w klatkê piersiow±.
-WYNOCHA!!! – Krzykn±³em!

----------------------------------------------------------------------------
KOREKTA: DOMINLOL-SAN

DZI¦, GODZINA 15, OSTATNI ROZDZIA£!

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 2 Lipiec 10, 12:23, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Kawasaki-kun
Bug Catcher
aka mentor

Do³±czy³: 04 Lis 2008
Wys³any: 2 Lipiec 10, 11:56   

Super! Dawaj Power! wywal z siebie Zekroma! Uratuj wszystkich! O kurde, za bardzo siê wczu³em. odcinek tak samo super jak tamten 10/10 nie mogê siê doczekaæ 30 rozdzia³u

Sygnatura użytkownika

Blue 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³a: 13 Gru 2009
Kontakt:
Wys³any: 2 Lipiec 10, 11:59   

Muszê przyznaæ, ¿e opu¶ci³am siê nieco w czytaniu PZG. Na szczê¶cie po rozmowie z tob± nadrobi³am to dosyæ szybko. Ogólnie wszystko trzyma siê kupy, nie zanudzasz tak jak ja :D Podoba mi siê pomys³ powi±zania Rivalsa z Zerkomem, to zawsze co¶ nowego. Chcê zobaczyæ jak Power wykoñcz Cyrusa.. to mo¿e byæ niez³e przedstawienie. ¯yczê aby¶ dotar³ do koñca tej sagi i wierzy³, ¿e jeste¶ dobry, cokolwiek inni powiedz±.

Sygnatura użytkownika
Podziêkowania

Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ. :*

Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG :*

Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG :D Drago za ca³okszta³t :*

DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê :*

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 2 Lipiec 10, 12:14   

Hehehe.... Ale z tego Rivalsa koks. Napierdziela w Legendarne Poki i wychodzi bez zadra¶niêcia. No, w jednym przypadku. :D

10/10.

Czekam na koniec sagi, i czekam ju¿ by pisaæ reckê. :sliniak:

piec 
Pewnie nie zna PokeMana
Master of Disaster

Do³±czy³: 27 Kwi 2010
Sk±d: ynawia
Wys³any: 2 Lipiec 10, 13:20   

Czyta³em wyrywkowo, ale doszed³em do wniosku, ¿e syf. Samymi dialogami wiele nie osi±gniesz, a i te to poziom podstawówki.

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 2 Lipiec 10, 15:00   

ROZDZIA£ XXX

¦wiat³o rozb³ys³o, Zekrom zacz±³ znikaæ w nico¶ci. Chcia³em popatrzeæ na ten widok, ale by³em zbyt zmêczony, zamkn±³em oczy.
Obudzi³em siê kilka dni pó¼niej, w szpitalu z reszt± oddzia³u.
By³em dosyæ d³ugo nieprzytomny, wiêc ¶wiat³o mnie mocno razi³o. Po chwili przyzwyczai³em siê. Wszyscy byli nieprzytomni i w banda¿ach. Czu³em siê lepiej, obola³y, ale bez niczego z³ego w mojej duszy.

- Dziêkujê Giratina – pomy¶la³em –Chcia³a¶ mi pomóc, a ja nie domy¶li³em siê…G³upek ze mnie. Przepraszam.
- Nie musisz ….to moja powinno¶æ – odpowiedzia³a smoczyca.
- A co z Zekrom’em? – spyta³em – Czy ju¿ go nie ma?
- W twojej duszy? – dopowiedzia³a - Nie, nie ma go, jest za to uwiêziony w Odwróconym ¦wiecie, otworzy³am portal kiedy kiedy go trafi³e¶ i zosta³ tam wessany. Nie ucieknie tak szybko, bo tylko ja mogê otworzyæ portal do Odwróconego ¦wiata. Przepraszam, chcia³am powiedzieæ… my.
- Jak to my? – spyta³em.

- Jestem twoim Pokemonem Obroñc±, u¿yczam ci swej mocy do obrony, ¿yjemy w jednym ciele i wspieramy siê wzajemnie– odpowiedzia³ Pokemon.
- Giratino, pos³uchaj, mówi³a¶ o jakiej¶ przepowiedni- zacz±³em - Co to za przepowiednia?
-To stara przepowiednia z Ruin Soloaceon’u. Mówi, ¿e nadejdzie czas, kiedy cz³owiek i pokemon bêd± ¿yæ jak wspólny organizm, wtedy te¿, rozpocznie siê zaciêta bitwa o nowy ¶wiat.-odpowiedzia³a smoczyca.

Wtedy otworzy³y siê drzwi od korytarza, zobaczy³em May, Mars, Kat, Yellow i Reda. Podeszli do mnie.

- Cze¶æ – powiedzia³em.
- M³ody, nie wiem, co siê dok³adnie dzia³o, ale niez³e przedstawienie da³e¶ – powiedzia³a May – Szacun.
- Dobrze ¿e chocia¿ ty doszed³e¶ do siebie – powiedzia³a Kat.
- Power, s³uchaj… - zaczê³a Mars – To chyba twoje – doda³a wyci±gaj±c mój medalion z kieszeni munduru i k³ad±c go na stoliku obok.
- Dziêki. – odpowiedzia³em.
- Power, pos³uchaj-zacz±³ Red-Po tym co widzia³em, nie ma w±tpliwo¶ci ¿e drzemie w tobie ogromny potencja³…
- Wiêc mamy dla ciebie propozycje.-przerwa³a Yellow- Mianowicie wspólne treningi zemn±. – doda³a blondynka.

- Z..tob±? – spyta³em – Ale jak to?
- Widzisz, jestem dzieckiem Lasu Viridian, potrafiê porozumiewaæ siê z pokemonami i dowiedzieæ siê co my¶l±, oraz je uspokoiæ. – powiedzia³a blondynka - Mia³am ju¿ styczno¶æ z takimi przypadkami jak ty, mogê te¿ panowaæ nad Pokemonami Obroñcami, wiêc gdyby co¶ posz³o nie tak, mog³abym natychmiast zainterweniowaæ…

- Ale to dopiero jak wyzdrowiejesz-przerwa³a jej Kat – Na razie odpoczywaj.
Chod¼cie, zostawmy go – doda³a.
Wszyscy poszli tylko Mars zosta³a nad moim ³ó¿kiem.
- Nie idziesz z nimi? – spyta³em?
- Nie, musimy porozmawiaæ – odpowiedzia³a.
Zdziwi³em siê trochê.

- Pos³uchaj, wiedzia³am co siê dzia³o podczas ca³ej bitwy, ¿e Cyrus wzi±³ mnie za zak³adniczkê…- zaczê³a rudow³osa – Wiem te¿ przez co musia³e¶ przej¶æ, chcê ciê bardzo przeprosiæ, ¿e musia³e¶ tyle wycierpieæ przeze mnie.-doda³a.
Nasta³a niezrêczna chwila ciszy.
- Jeszcze raz przepraszam-doda³a.
Po tych s³owach zaczê³a i¶æ w stronê drzwi. Gdy ju¿ mia³a je otworzyæ, odwróci³a siê do mnie.
- Nie wiem tylko jednego, czemu chcia³e¶ mnie uratowaæ? – spyta³a.
- Zale¿y mi na tobie. – odpowiedzia³em – Jeste¶ moj± przyjació³k±.
Po tych s³owach rudow³osa u¶miechnê³a siê.
Otworzy³a drzwi i wysz³a. Minê³y dwa miesi±ce.

Miasto wróci³o do swojego poprzedniego stanu, nam sprezentowano now± bazê PPD, 3 krotnie wiêksz± od starej, a my wrócili¶my do zdrowia. Mi zosta³o jeszcze tylko kilka banda¿y tu i ówdzie.
- Ech…i znowu sielanka – pomy¶la³em – Teraz, po pokonaniu Cyrusa zostaje nam tylko odnalezienie sposobu na powrót planety na jej orbitê.

Gdy tak szli¶my do swojego pokoju, napotka³a nas niema³a niespodzianka.
- Ej, gdzie wy idziecie? – spyta³a nas Kat na korytarzu.
- My? Do swojego pokoju – odpowiedzia³a Melody.
- Wy ju¿ tam nie mieszkacie.-odpowiedzia³a Kat - Dostali¶cie awans.
- A…a…awans?! – spyta³a Melody.
-Tak, awansowali¶cie z Kadetów na Funkcjonariuszy. – odpowiedzia³a rudow³osa - Nie jeste¶cie ju¿ Oddzia³em Zero a Oddzia³em Mars. Wasze pokoje s± na trzy piêtra wy¿ej.
- YAY! -pisnê³a Melody –MAMY AWANS! MAMY AWANS! - krzyknê³a ¶ciskaj±c mnie z ca³ych si³.
- Chod¼cie, zaprowadzê was – doda³a Kat.

Weszli¶my do windy i po chwili byli¶my na 5 piêtrze.
Kat zaprowadzi³a nas do du¿ych , metalowych drzwi. Gdy siê otworzy³y, zobaczyli¶my pokój ¶redni rozmiarów, jakie¶ 10x12m, du¿±, srebrn± kanapê z czerwonym obiciem, kilka foteli, piêkny widok na Mt.Coronet i kilka innych drzwi, wszystko to sk±pane w szaro¶ci.

- Ka¿de z was ma w³asny pokój, wiêc nie musicie siê tak ¶ciskaæ jak to by³o dawnej. –powiedzia³a Kat. – Poznajcie now± bazê i id¼cie spaæ, jutro ceremonia, wrêcz± wam medale, awansuj± was i powitamy nowego komandora – doda³a Kat.
- Nowego… komandora? – spyta³em – Co siê sta³o z komandorem Archiem? – spyta³em.
- Có¿…. On zgina³ w walce.-odpowiedzia³a rudow³osa.
Rado¶æ z nowego pokoju przeminê³a tak szybko jak siê pojawi³a.
- Ale nie martwcie siê, jestem pewna ¿e jest z nas wszystkich dumny.-doda³a po chwili. – Dobrze kadeci. Mi³ego Dnia, Ceremonia jutro o 8 rano.

Rano wstali¶my dosyæ wcze¶nie, bo o 6, umyli¶my siê, wyszykowali¶my i byli¶my gotowi. Na ceremonii zobaczyli¶my nawet Nero na wózku inwalidzkim, podjecha³ i stan±³ obok nas.
Poniewa¿ mieli¶my dostaæ awans, za³o¿yli¶my specjalne, bia³e mundury ze z³otymi znaczeniami i z³otymi odznakami a piersi. Mars dosta³a awans z Kapitana na Oficera.

Sama ceremonia ci±gnê³a siê z 2 godziny. Po awansowaniu nas, postanowiono wy³oniæ nowego komandora. I nowego cz³onka bazy.
Okaza³o siê, ¿e to Red zostanie nowym komandorem, a Yellow bêdzie u nas pracowaæ jako lekarz w naszym szpitalu. Nastêpnie, zrobiono nam niespodziankê, Kat otwiera Laboratorium PPD i zatrudnia Nero jako wynalazcê i testera nowych urz±dzeñ.

Wszystko skoñczy³o siê dobrze. Wiedzia³em ¿e Cyrus jeszcze bêdzie mnie chcia³ dorwaæ, ale nie przejmowa³em siê tym. Liczy³o siê to co jest.

KONIEC POKEMON ZERO GRAVITY
TOM I

---------------------------------------------------------------------------
TOM ZOSTANIE WYDANY ZA DWA TYGODNIE, TRWA KOÑCOWA OBRÓBKA

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 2 Lipiec 10, 16:39, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 2 Lipiec 10, 15:05   

O_o

"Synchro Chip - £aduj!!. Rozpoczynam Cyber Fuzjê"

10/10

@Down
Zamiast Synchro Chipa jest Trigger ^^ "

S±dzê, ¿e w nastêpnym tomie dowiemy siê ¿e Yellow te¿ ma Pokemona Obroñcê.

Kawasaki-kun
Bug Catcher
aka mentor

Do³±czy³: 04 Lis 2008
Wys³any: 2 Lipiec 10, 16:29   

Gratulacje ze uda³o ci siê dokoñczyæ ten jeden tom, wiele ludzi by po paru rozdzia³ach rzuci³o projekt (np. ja ^^ ) Oczywi¶cie dziesiêæ na dziesiêæ! Szykujê co¶ dla ciebie tylko musimy siê o tym "czym¶" zgadaæ na GG. Jeszcze raz Gratulacje.

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: