POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: Drago
24 Grudzieñ 11, 18:25
FAQ RSE
Autor Wiadomo¶æ
Maron 
Nosi czapkê Asha
By³y mod

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Sk±d: Zza biurka
Kontakt:
  Wys³any: 10 Styczeñ 10, 21:11   FAQ RSE

FAQ POKEMON ruby/sapphire/emerald

Pytania podstawowe
PYTANIE:Czym ró¿ni± siê poszczególne wersje?
ODPOWIED¬:Ruby i Sapphire ró¿ni± siê pokemonami, a Emerald jeszcze tym, ¿e nie wspó³dzia³asz z ¿adnym z Teamów. W poszczególnych wersjach mo¿na z³apaæ:
-RUBY-GROUDON, LATIOS
-SAPPHIRE-KYOGRE, LATIAS
-EMERALD-RAYQAZA, LATIOS/LATIAS
Pozosta³e po lidze(Latios/Latias z EON TICKET)

PYTANIE:Jakie to teamy?
ODPOWIED¬:Team AQUA i MAGMA, chc± one przej±æ Groudona I Kyogra

PYTANIE:Ile czasu jest potrzebne na grê?
ODPOWIED¬:Zale¿y od do¶wiadczenia. Przej¶cie do ligi pocz±tkuj±cego to 40-100 godzin.

Pytania dodatkowe
PYTANIE:Gdzie mogê breedowaæ?
ODPOWIED¬:Breed mo¿na robiæ w Mauville (lider Wattson)

PYTANIE:Mo¿na wymieniaæ pokemony miêdzy RSE, a FR/LG?
ODPOWIED¬:Tak, je¿eli w FR/LG jeste¶my po misji z kryszta³ami

PYTANIE:S³ysza³em Volt Tackle. CO to jest?
ODPOWIED¬:Jest to atak, który mo¿e umieæ Pichu, którego jeden z rodziców trzyma³ light Ball.

PYTANIE:Co to s± EV/IV? Czy s± w RSE?
ODPOWIED¬:Ta, s± to punkty, które otrzymuj± pokemony za pokonanie poszczególnych, innych pokemonów.

PYTANIE:Mo¿na mieæ startery z G/S/C?
ODPOWIED¬:W Emerald dostaniesz jednego z nich po skompletowaniu Hoenn Dexa

PYTANIE:A co z Contestami? By³y w anime!
ODPOWIED¬:Tak, s± tu. w Emerald w Lilycove.

PYTANIE:Da siê o¿ywiæ skamieliny? Gdzie?
ODPOWIED¬:Rustboro, siedziba Devon, I piêtro, kole¶ na dole po prawej. Przekazujesz, wychodzisz, wchodzisz i masz skamielinê na 20 Lvlu. (by BarcaFan)

PYTANIE:A jakie mogê znale¼æ?
ODPOWIED¬:W Sapphire i Ruby mo¿na zdobyæ tylko jedn±,a w Emerald obie z Root Fossil i Claw Fossil

PYTANIE:Jaka jest ró¿nica miêdzy Mach a Acro Bike?
ODPOWIED¬: Mach Bike pozwala nam pokonaæ wystêpuj±ce tu i ówdzie strome piaskowe skarpy, a tak¿e umo¿liwia pokonanie dziur wystêpuj±cych w niektórych lokacja (wymagana jazda na przy¶pieszeniu). Acro Bike daje nam mo¿liwo¶æ jazdy na tylnym kole, przeskakiwanie po kamykach a tak¿e przeskakiwanie bia³ych mostków które mo¿emy spotkaæ w Safari lub na pó³noc od Odale Town.

PYTANIE: Jak zdobyæ Feebas'a?
ODPOWIED¬: Na Route 119 znajduje siê du¿a rzeka. Feebasa mo¿emy spotkaæ na zaledwie 6 losowych polach na tej rzece ³owi±c przy pomocy Good lub Super Rod. Pola z Feebasem mo¿na zmieniaæ w Dewford po przez zapodanie pewnemu go¶ciowi nowego trendu. Nigdy mi siê to nie uda³o, wiêc wiedzcie, ¿e jest trudno.

PYTANIE: Jak dostaæ siê do niedostêpnych miejsc w Shoal Cave (Route 125)?
ODPOWIED¬: Wszystko zale¿y od godziny. w pwenych godzinach ma miejsce odp³yw a w pewnych przyp³yw. Warto odwiedziæ jaskiniê w obu porach poniewa¿ znajduj± siê tam cenne przedmioty oraz mo¿na z³apaæ silne pokemony typu lodowego.
1 AM-przyp³yw
2 AM-przyp³yw
3 AM-odp³yw
4 AM-odp³yw
5 AM-odp³yw
6 AM-odp³yw
7 AM-odp³yw
8 AM-odp³yw
9 AM-przyp³yw
10 AM-przyp³yw
11 AM-przyp³yw
12 PM-przyp³yw
1 PM-przyp³yw
2 PM-przyp³yw
3 PM-odp³yw
4 PM-odp³yw
5 PM-odp³yw
6 PM-odp³yw
7 PM-odp³yw
8 PM-odp³yw
9 PM-przyp³yw
10 PM-przyp³yw
11 PM-przyp³yw
12 PM-przyp³yw

PYTANIE: Co to jest za dom na Route 110? Czemu jest pusty?
ODPOWIED¬: Jest to Trick House i wcale nie jest pusty. Ukrywa siê w nim w³a¶ciciel, a my musimy go znale¼æ. Ka¿dorazowe odnalezienie Trick Mastera mo¿liwa nam udzia³ w pewnym wyzwaniu. Wyzwañ jest 8, ka¿de polega na pokonaniu pewnego pomieszczenia wype³nionego licznymi utrudnieniami. Nagrod± s± ciekawe przedmioty. Trzeba jeszcze zaznaczyæ ¿e nowe wyzwania odblokowuj± siê dopiero po zdobyciu okre¶lonej liczby odznak.

PYTANIE:Co to s± sekretne bazy?
ODPOWIED¬:W RSE wystêpuj± miejsca: Ona w ska³ach, du¿e drzewa... Gdzie za pomoc± secret power (taki atak) mo¿na utworzyæ sobie bazê.

PYTANIE:Gdzie jest najlepsza wêdka?
ODPOWIED¬:Jest w Lilicove, ma j± jeden z ludzi.

PYTANIE:Czy jest dzieñ i noc?
ODPOWIED¬:NIE

PYTANIE:Rosn± zasadzane przez mnie berry?
ODPOWIED¬:Tak, ale nie na ka¿dym Romie i nie na ka¿dych ustawieniach.

PYTANIE:Co to Bad EGG?
ODPOWIED¬:Kara za u¿ywanie kodów

PYTANIE:Jest RSE po polsku?
ODPOWIED¬:Nie, nie ma ¿adnej z wersji

Pytania z gry

PYTANIE:Zaci±³em siê! Co teraz?
ODPOWIED¬:Najlepiej nie martw siê, napisz mi na PW, albo lepiej na GG: 415746. Zreszt± na forum jest du¿o ludzi chêtnych do pomocy!

A ze starego FAQ
Abandoned Ship Co to jest?
£ód¼ dziêki której znajdziemy pare itemów oraz ewoluujemy Clamperla
Jak to zrobiæ
Szukamy kluczy w pomieszczeniach, otwieraj± one nowe pomieszczenia. W ostanim znajdziemy scanner. Zanie¶my go do kapt. Sterna (Slateport)
Dostajemy Deep Sea Fang lub Deep Sea Scale.
Gdy pok trzyma w czasie wymiany Deep Sea Fang ewoluuje w Huntail, a gdy Deep Sea Scale to w Gorebyss
A jakie znajdziemy itemy?
TM 13 - Ice Beam
TM 18 - Rain Dance
Dive Ball
Luxury Ball
Water Stone
Revive
Scanner
Escape Rope
Harbor Mail
Szególnie przydatny jest Ice Beam,gdy¿ ciê¿ko go zdobyæ, a to jedyny atak lodowy który mog± mieæ np. smoki
Pokemony mnie ci±gle atakuj±... Da siê temu zapobiec?
Podobno gdy posiadasz Acro Bike i chcesz aby poki rzadziej Ciê atakowa³y, podnosisz przednie ko³o do góry. Je¿eli za¶ chcesz by atakowa³y Ciê czê¶ciej skaczesz
Du¿o tracê, gdy mój pokemon ma zmiany stanu, da siê im jako zapobiec?
W czasie walki dwa na dwa je¿eli twój pok zosta³ zamro¿ony mo¿esz u¿yæ w drugim pokemonie ognistego ataku np.Overhead by go odmroziæ. Twój pok traci trochê ¿ycia ale jest odmro¿ony. Dzia³a to w 2 strony
Co zrobiæ gdy widzê walkê 2 legend Groudon'a i Kyogre'a
Idziemy do Sky Pillar, czeka tam Rayqaza
Pokemony:
Banette, Claydol, Sableye, Golbat i Altaria!
Czy Rayqaza tam wróci?
Tak, w Emerald odrazu (£apanko!)
W ruby i Sapphire nie dostaniemy go przed lig±
Gdzie jest bagon?
Na koñcu meteor falls
Gdzie jest beldum
Dostaniemy go po lidze. W Mossdeep wchodzimy do Stevena i le¿y pokeball z Beldumem

Proszê o pomoc! Napiszcie pytania z gry (tam gdzie siê ludzie zacinaj±) Ma³o jest tego w Centrum Pomocy. Dostaniecie Rare za ka¿de 3! I powiedzcie co poprawiæ!
I sam liczê na cukierki! Robi³em na podstawie wpisów z Centrum pomocy!

Podziêkowania i Rare Candy dla Escallibur (Pomaga, dok³ada nowe pytania) i BarcaFan'a (Jedna z odpowiedzi to jego cytat

Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 13 Styczeñ 10, 18:18   

Do³o¿y³bym jeszcze pomoc z tematu "Safari Zone" i najczêstsze pytanie w Emeraldzie:
"Po lidze skasowa³ mi siê save! Co mam robiæ? :( :( :( :( :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: "

//Safari zone?? OK, ale daj mi na PW jaki¶ wzór, albo przyk³adowe pytania. I z tym po lidze to nie wiem, bo raz jest ³atwo, a kiedy indziej jest tak jak mi siê teraz sta³o, ¿e nic kompletnie mu nie pomo¿e :P// Maron

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!
Ostatnio zmieniony przez Maron 2 Luty 10, 19:49, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

piecka21 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³: 28 Mar 2009
Wys³any: 20 Maj 10, 10:15   

mam zapytanko jacy s± w emerald nauczyciele ataków i gdzie oni s±?

Sygnatura użytkownika
Mistrz Gry - Inaku¶

P³eæ: Dziewczyna
Zdolno¶æ: Overgrow
Ataki: Tackle, Growl
Sp. Atak: GrassWhistle
Plecak: Kanapki, Pokedex, Pokegear, 4xPokeball

P³eæ: Facet
Zdolno¶æ: Gluttony
Ataki: Scratch, Leer, Lick
Sp. Atak: Rain Dance
Towarzyszka:Lucy

Pokemony:

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 20 Maj 10, 10:39   

pieca, wejd¼ se na serebii.net->emerald->move tutors i po sprawie, tak trudno?

poda³bym linka bezpo¶rednio, ale nie moge na serebii wej¶æ.

[ Dodano: 20 Maj 10, 14:10 ]
http://www.serebii.net/emerald/movetutor.shtml

http://www.serebii.net/em...or-battle.shtml

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

szynacha 
Pewnie nie zna PokeMana
Tyranitars' Trainer

Do³±czy³: 07 Sty 2011
Sk±d: Wrze¶nia
Wys³any: 23 Styczeñ 11, 09:12   

ma³e pytanie: mam 3 odznaki, przeszed³em meteor falls i siê nudzê... wszêdzie gdzie teraz mogê ruszyæ jest jaka¶ przeszkoda - kamieñ w fiery path, sandstorm niedaleko fiery path i woda wszêdzie indziej... nie wiem, co robiæ...

Sygnatura użytkownika
Simon, you're the best pokemons' trainer on the world!

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 23 Styczeñ 11, 10:09   

u¿yj solucji z valhalii : O

http://www.pokemony.com/p...apphire-Solucja

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: