POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
24 Styczeñ 17, 16:20
Pokemon Diamond and Pearl Galactic Battle!!
Autor Wiadomo¶æ
Vados
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 05 Gru 2009
Wys³any: 16 Maj 10, 21:55   

Hej, witam was.. PokeMan powiedzia³ mi bym tu napisa³a, wiêc pisze.
Mam pewien pomys³ (nie dotyczy to 12 sezonu) ¿e mogliby¶my razem wspólnie zrobiæ re-fan dubbing 10 serii Pokemona, albo ''wyci±gn±æ '' g³osy i je odpowiednio przefiltrowaæ na te odpowiednie z 11 serii. Chêtnie bym zmieni³a g³osy (w 10 serii) bohaterom takim jak:

Ash
Brock
Joy
Jenny
James
Meowth
Dawn (chocia¿ bym tego nie chcia³a, chêtnie zmieni³abym w 11 serii :( )

Wiêcej szczegó³ów znajdziecie tu :http://forum.xipog.pisz.pl/viewtopic.php?p=138583#138583

Chcia³abym tak zrobiæ, bo denerwuje mnie to ¿e w 10 i 11 serii s± inne g³osy, co prawda nie mam a¿ tak wielkich zastrze¿eñ, tylko Dawn z 11 serii mnie siê nie podoba. Gdybysmy zrobili re-dubbing (wyci±ganie g³osu z ¶cie¿ki i jego przefiltrowanie) to by¶my musieli z ka¿d± seri± w której wyst±pi pani Wyr±bkiewicz tak robiæ, a tak to tylko z DP mo¿emy tak zrobiæ. Co wy na to ? Jak dla mnie to dobry pomys³ .

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 17 Maj 10, 13:35   

Vados napisa³/a:
Mam pewien pomys³ (nie dotyczy to 12 sezonu) ¿e mogliby¶my razem wspólnie zrobiæ re-fan dubbing 10 serii Pokemona, albo ''wyci±gn±æ '' g³osy i je odpowiednio przefiltrowaæ na te odpowiednie z 11 serii. Chêtnie bym zmieni³a g³osy (w 10 serii) bohaterom takim jak:

Ash
Brock
Joy
Jenny
James
Meowth
Dawn (chocia¿ bym tego nie chcia³a, chêtnie zmieni³abym w 11 serii :( )

Wiêcej szczegó³ów znajdziecie tu :http://forum.xipog.pisz.pl/viewtopic.php?p=138583#138583

Chcia³abym tak zrobiæ, bo denerwuje mnie to ¿e w 10 i 11 serii s± inne g³osy, co prawda nie mam a¿ tak wielkich zastrze¿eñ, tylko Dawn z 11 serii mnie siê nie podoba. Gdybysmy zrobili re-dubbing (wyci±ganie g³osu z ¶cie¿ki i jego przefiltrowanie) to by¶my musieli z ka¿d± seri± w której wyst±pi pani Wyr±bkiewicz tak robiæ, a tak to tylko z DP mo¿emy tak zrobiæ. Co wy na to ? Jak dla mnie to dobry pomys³ .

Nie to niedobry pomys³ Vados...spójrz na to z innej strony...
Twój pierwszy fandub odc. 35 s1 ( http://forum.xipog.pisz.p...?t=3015&start=0 ) powstawa³ w wielkich bólach...przysz³a¶, spamowa³a¶ nawet o 5 rano skrzynkê PW ludzi itp.... nie wziê³a¶ pod uwagê, aby poznaæ specyfikê fora na które wesz³a¶. Bo niestety, ale OBECNIE pokefora s³u¿± lansowaniu siê
( PokeMan, p4key itd. )
, rzucaniu miêsem
( kiedy¶ gang chaxa kontra reszta "o¶wieconego" PPSu, teraz gwardia Poke kontra pobratymcy Vulpa kontra idioci z ma³ych syfków które maj± tylko PBF i uwa¿aj±, ¿e "fora typu Revival, to trza spamowaæ...co¶ tam co¶ tam " )
, spamowaniu ( Forumowe zabawy < spam niskich lotów i PBF < spam lotów wysokich ) itp. rzeczy.

NIE znajdziesz tutaj ludzi chêtnych do fandubbingowania. Wystarczy, ¿e o zwyk³ym dubbingu Pokemon, s± zdolne pisaæ na poziomie mo¿e z 6-7 osób, a co dopiero TO. Przy twoim pierwszym fandubie o którym wspomnia³em, uda³o Ci siê tylko "za³atwiæ" Karotena do roli PokeDexa, mnie do ¶piewania czo³ówki ( prawo zabrania u¿ywaæ openingu w którym ¶piewa Radek, to ci kiedys t³umaczy³em na PW ) a i tak, musia³ to wszystko ostatecznie lektorzyæ twój brat...

Da³em ci kontakt do mojego znajomego, co ma wiêksze kontakty m in. z Mleko z która nagra³ piosenkê nauczyciela z jakiego¶ anime i tymi co robili fandub DragonBallKai czy jako¶ tak, w ka¿dym razie t± najnowsz± seriê DB + pokefanka z bodaj Niemiec...niewa¿ne...
W ka¿dym razie, ja jego nie wytrzasn±³em z pokefor, bo tam go nie by³o. Podobnie on, gdy szuka³ ludzi, nie korzysta³ z pokefor z powodów które opisa³em powy¿ej. je¶li tak Ci zale¿y, aby zrobiæ co¶ dla niewdziêcznych PL Pokefanów, to to zrób, ale z fanami sztuki fandubbingowania. Niestety, pokefan ( przekre¶lony znak równo¶ci ) fanduby. Nie ka¿dy pokefan jest fanem dubbingu, ba jak wiesz, jest awersja wobec tego na co dzieñ, a potem p³acze, jak studio nie ma ¼róde³ nawet gdyby mia³o zrobiæ dobr± obsadê ( "e, te fora pokemon, to tam nie ma nic o starych aktorach, ani terminach polskich." )

PokeFani maj± w du**e dubbing pokemona, a tym bardziej jaki¶ fandub...tzn. nic nie robi±, tylko narzekaj±, kiedy wysz³o s10, a powinni wtedy co¶ robiæ...na szczê¶cie wtedy byli Atek i Darek co to wszystko uratowali ( p. Marzena, TE¯ na pocz±tku uwa¿a³a, ¿e Pokemon to staroæ... ), ale oni nie bêd± wiecznie i zapowiada siê, ¿e jak bêdzie jaka¶ kolejna seria, albo Polsat siê obudzi, to ich ju¿ nie bêdzie, a g³upi lud bêdzie siê dziwi³, je¶li bêdzie kolejny nowy dub...ale wszak, tak trudno napisaæ co¶ madrego na forum, aby potem p.Brewiñska czy Szymañski, jak wejd± tutaj to siê dowiedzieli, ¿e Pjuter to po Polsku Marmoria...przyk³ady mo¿na mno¿yæ.

Tak wiêc, og³aszaj±c jaki¶ casting
( http://forum.xipog.pisz.p...?t=2879&start=0 tylko tam nie piszcie, bo to z stycz. 2009 r. jest :P ) i narzucaj±c siê, nic nie zdzia³asz.
Poza tym, ludziom naprawdê £ATWIEJ jest zrobiæ jakie¶ odpisy w pewnych dzia³ach, czy odpowiedzieæ w spamerskim temacie typu za co lubisz Pikachu, ni¿ siê wzi±æ, za cu¶ takiego. No i wreszcie pora nie ta. KONIEC SZKO£Y. ludzie oceny poprawiaj±, a potem wyje¿dzaj± na wakacje.

Co do g³osów z s10 i s11...o s10 niewielu pamiêta , bo to by³o krócej emitowane ni¿ s4, które Polsat emitowa³ jeden jedyny raz, a potem TV4 te¿ jeden jedynt raz powtórzy³...razem ok. 4-5 mies. emisji, gdy s10 by³o emitowane nieca³e 2 miesi±ce, dawno temu...Tak wiêc, pomys³ nieco od czapy, no i jeste¶ niestety jedyn± jego entuzjastk± + twoj brat i koledzy.

A napisa³em Ci aby¶ tutaj, napisa³a swoje opinie co do dubbingu ogólnie, bo pisaæ odpowiedzi na twoje posty z Reva na swoim Blipie, to niewygodny pomys³. I tak tam Ci nikt m±drze nie odpisze, a tutaj ja chocia¿ jestem, a Darek to szybciej napisze co¶ o dubie tutaj ni¿ na Revie, bo zawsze mnie lubi poprawiaæ - kiedy by zyskaæ na czasie - niektóre opisywane przeze mnie kwestie MUSzê uogólniaæ, to Bach! , Darek PokeMana poprawi zaraz. A i, czasami kogo¶ z fanów dubbingu w ogóle, uda mi siê tutaj namówiæ...choæ i tak szybko wychodz±, bo tutaj nic siê nie dzieje, tylko ludzie siê napieprzaj± atakami w Play By Forum...

A je¶li chcesz napisaæ co¶ o Kwieciñskim który ci nie pasowa³ w odc. 6 i otrzymaæ sensown± odpowied¼, to zapraszam na http://pokecollect.net.pl...p?t=10&start=50 lub na spekulacje do http://pokecollect.net.pl/viewtopic.php?t=750

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Vados
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 17 Maj 10, 13:49   

Mnie nie chodzi o fandubbing, lecz o przeróbkê g³osów w programie do tego stworzonym...przefiltrowaæ g³osy z 10 serii na te odpowiednie z 11 serii ;) . Rozmawia³am z twoim koleg±, umie to zrobiæ... a nic innego mi nie pozostaje jak tylko czekaæ :[ heh.. xD

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Kontakt:
Wys³any: 17 Maj 10, 13:58   

Cytat:
Mnie nie chodzi o fandubbing, lecz o przeróbkê g³osów w programie do tego stworzonym...przefiltrowaæ g³osy z 10 serii na te odpowiednie z 11 serii ;) . Rozmawia³am z twoim koleg±, umie to zrobiæ... a nic innego mi nie pozostaje jak tylko czekaæ :[ heh.. xD

To pisz tak, abym móg³ zrozumieæ.
Poza tym, skoro to tylko program to mo¿esz sama sobie zrobiæ...wszak ja te¿ moje proste filmiki/mp3 robi³em samemu, choæ te trudniejsze to zleca³em mojemu koledze.
No i w³a¶nie, to nie tak hop siup, w jeden dzieñ ¶wiata nie zmienisz. Zreszt±, przecie¿ i tak efekt twojej pracy doceni± tylko nieliczni.

Sygnatura użytkownika

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Vados
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 17 Maj 10, 14:33   

To dobrze...lepsi ju¿ tacy nieliczni ni¿ ¿adni, prawda? ;)

NineTailes 
Powoli siê wkrêca
Murzyñski Rycerz

Do³±czy³: 08 Sie 2009
Sk±d: yy..ee.. nie wiem?
Kontakt:
Wys³any: 17 Maj 10, 16:41   

PokeMan napisa³/a:
No i w³a¶nie, to nie tak hop siup, w jeden dzieñ ¶wiata nie zmienisz.

tutaj siê z tob± nie zgodzê. ca³y ¶wiat siê zmieni³(wobec polaków) po katastrofie w smoleñsku.
@top
po³±czyæ si³y trzeba :vabi: mo¿e byæ co¶ wysz³o :[

Vados
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 17 Maj 10, 18:21   

Masz absolutn± racjê ! :)

Trzeba siê zjednoczyæ, je¿eli kto¶ umie ''wyci±gn±æ'' g³osy aktorów, tak by ¶cie¿ka dzwiêkowa zosta³a ca³a, oraz odpowiednio je przefiltrowaæ to proszê pisaæ na PW.

Widaæ Poke, ¿e nie nad±¿asz w temacie ;p oj...

Mnie tam osobi¶cie w obsadzie SUN'a nic nie przeszkadza, za¶ nie mo¿na dopu¶ciæ do tego by by³y inne g³osy bohaterów!! Musimy co¶ zrobiæ!!

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Kontakt:
Wys³any: 17 Maj 10, 18:46   

Vados napisa³/a:
Trzeba siê zjednoczyæ, je¿eli kto¶ umie ''wyci±gn±æ'' g³osy aktorów, tak by ¶cie¿ka dzwiêkowa zosta³a ca³a, oraz odpowiednio je przefiltrowaæ to proszê pisaæ na PW.

mogê siê za³o¿yæ o funt k³aków, ¿e nawet je¶li dostaniesz jaki¶ PW, to i tak ¿adna pomoc z niego nie wyniknie, why ? pisa³em wczesniej...

Vados napisa³/a:
za¶ nie mo¿na dopu¶ciæ do tego by by³y inne g³osy bohaterów!! Musimy co¶ zrobiæ!!

jej, gdzie ? w s12 ? s12 zrobi Eurocom, wiêc g³ówne role mêskie bêd± zachowane, nie martw siê...

w ogóle, to przestajê rozumieæ, ocb Ci w ogóle...

Sygnatura użytkownika

AtoMan
Pewnie nie zna PokeMana
+99 do lansu

Do³±czy³: 05 Lis 2008
Wys³any: 21 Czerwiec 10, 18:11   

nic was nie rozumiem zarównie¿

http://www.youtube.com/watch?v=qECzLvhxa98

i wogle ten

Sygnatura użytkownika
harikenja!

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Kontakt:
Wys³any: 2 Lipiec 10, 20:12   

Jak uda³o mi dos³ownie przed kilkoma godzinami dowiedzieæ, nagrania do 12 serii której premiera bêdzie jutro na DXD ju¿ trwaj±. Wiem, ¿e w serii zagra³ jeden z aktorów udzielaj±cy g³osu jednej z podstawowych postaci, w zwi±zku z czym nale¿y przypuszczaæ, ¿e zmian g³osowych nie bêdzie - przynajmniej tych g³ównych postaci, chocia¿ o postacie poboczne raczej siê nie martwiê. Praca ostro wre, wed³ug moich informacji studio ma w planach przygotowanie ca³ej serii do koñca lipca. Aktualnie na dzieñ dzisiejszy ( naprawdê dzisiejszy ) , nagrano ju¿ 29 z 52 zleconych odcinków. Do¶æ d³ugo zwlekano z powiadomieniem mnie o tym.

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez PokeMan 2 Lipiec 10, 22:13, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: