POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
9 Lipiec 12, 09:01
Pokemon SoundTrack
Autor Wiadomo¶æ
MojeGBA 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 28 Lut 2009
Sk±d: Crystal River City
Kontakt:
Wys³any: 3 Marzec 09, 00:57   Pokemon SoundTrack

NFO DLA MODÓW:By³ podobny temat, ale o openingach, za¶ ten jest o piosenkach dostêpnych na CD (niekoniecznie w Polsce)

Q: Które piosenki / melodie z SoundTracków Pokemon wam siê podobaj± a które doprowadzaj± do nerwicy? I jak bardzo?

Jak dla mnie pocz±tkowe SoundTracki by³y dobre...
Dobry by³ Pokemon Theme (PL/ENG), PokeRap(PL/ENG), What Kind Of Pokemon Are You / Sekrety Pokemon?, Viridian City (PL/ENG), The Time has come (ENG), Together Forever oraz PokeRap GS i piosenki z openingów sezonów 1-4.
Nie do wytrzymania s± natomiast Polskie wersje piosenek w których pojawiaj± siê dialogi bohaterów - szczególnie straszny Pikachu, a tak¿e Polskie piosenki: Nadszed³ Czas - piosenka dobra, ale w wykonaniu angielskim.

Na uznanie zas³uguje tak¿e melodia - "The Legend Comes to live" - melodia znana z filmu "Pokemon 2000", dziêki której Lugia odzyska³a si³ê.

PS. Chodzi mi o piosenki które kiedykolwiek pojawi³y siê w Anime / Filmach.

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 16 Kwiecieñ 09, 18:21   

MojeGBA napisa³/a:
Pokemon Theme (PL/ENG)

Podobno, nasze ch³opaki, dogra³y jakie¶ melodie do naszego Thema, i np. mamy ró¿ny melodycznie open.

MojeGBA napisa³/a:
What Kind Of Pokemon Are You / Sekrety Pokemon?

Tuataj pora¿ka Lubomira Jêdrasika w t³umaczeniu. Porównaj polski sens s³ów z ANG, s³abe, tyko koncówka dobra.

MojeGBA napisa³/a:
Nie do wytrzymania s± natomiast Polskie wersje piosenek w których pojawiaj± siê dialogi bohaterów - szczególnie straszny Pikachu, a tak¿e Polskie piosenki: Nadszed³ Czas - piosenka dobra, ale w wykonaniu angielskim.

PL piosenki powsta³y Daleeeeeko ( kilka mies) przed powstaniem wersji TV, st±d te dziwne g³osy itd.

Do nerwicy ? Kupczyk Grzegorz (rockman) i Mo¿esz wszystko - total niewypa³ wykonania, chocia¿ partie chóralne sa dobre.

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Do³±czy³: 03 Lis 2008
Sk±d: White Lake
Kontakt:
Wys³any: 23 Kwiecieñ 09, 21:38   

Sekrety Pokemon
Spurt!
Together & Kimi no Soba De

Nie wiem czemu, ale mam jako¶ s³abo¶æ do tych soundtracków. Zgrywa³em je na MP3, nie wiem czemu ale po prostu je lubiê (nawet czê¶ci siê nauczy³em na pamiêæ).

Jap. Open. 6 [Adobance Adobencha czy co¶]

No to ju¿ przegiêcie, tak wolne tempo ¿e nie przepadam...
Ale i tak na MP3 s³ucham xD .

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 24 Kwiecieñ 09, 20:46   

Dla mnie najlepsze s± ten PokeRap z 1 serii Pokemon i piosenki z filmu 11, nie pamiêtam jakie. Ale za to te z filmu 12 by³y jakie¶ nieciekawe....

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Kontakt:
Wys³any: 28 Maj 09, 06:42   

Legends napisa³/a:
Together & Kimi no Soba De

Legends napisa³/a:
siê nauczy³em na pamiêæ)

Togetera ? Gratulujê pamiêci :)
poxer napisa³/a:
Ale za to te z filmu 12 by³y jakie¶ nieciekawe....

Bo ka¿dy kolejny film, to wiêksze g*wno - taka prawda np. w filmie 11 na 187 kwestii Brocka - tylko 30 to text, a reszta to reakcje, ehhh....

Sygnatura użytkownika

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Helmut 
Pewnie nie zna PokeMana
Herr Admiral

Do³±czy³: 27 Mar 2010
Kontakt:
Wys³any: 10 Maj 10, 19:19   

Witam, mam takie pytanie dotycz±cego soundtracka z anime Pokemon, konkretnie z oryginalnej serii.

Jest bowiem taki fajny kawa³ek przewijaj±cy siê przez odcinki pierwszych sezonów, jednak nie mogê nigdzie znale¼æ go wyodrêbnionego w mp3 czy czym¶ podobnym, ani nawet jego tytu³u (a zainteresowanie nim na YT jest spore, du¿o osób o niego pyta).

Oto przyk³adowa scena, w którym leci ta muzyka (od 3:53):
http://www.youtube.com/watch?v=TVtwEbxiRdI
Oprócz tego s³ychaæ j± jeszcze w paru innych momentach (Charmeleon ewoluuje w Charizarda, Bulbasaur uczy siê Solarbeam, Squirtle uczy siê Hydro Pump). Wie kto¶ mo¿e, gdzie mogê znale¼c ten utwór?

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Kontakt:
Wys³any: 16 Styczeñ 11, 11:18   

Helmut napisa³/a:
Witam, mam takie pytanie dotycz±cego soundtracka z anime Pokemon, konkretnie z oryginalnej serii.

Z³e miejsce, my tutaj pisali¶my o piosenkach z anime, a nie o podk³adach melodycznych których raczej na CD nie wydano.

Sygnatura użytkownika

skm94 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 01 Mar 2010
Kontakt:
Wys³any: 26 Styczeñ 11, 17:08   

@Helmut - ta melodia jest na tej p³ycie pod nazw± "Pokemon Gym". Oprócz tego jest tam wiele innych ciekawych backgroundów, polecam.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: