POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
24 Maj 12, 16:37
¯ywe Srebro - ¯ywy Z³odziej
Autor Wiadomo¶æ
Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Do³±czy³: 03 Lis 2008
Sk±d: White Lake
Kontakt:
Wys³any: 1 Maj 10, 13:18   

Rozpocz±³e¶ monolog, który i tak do niczego nie prowadzi³. Altaria ju¿ mia³a Ciê wystrzeliæ, gdy us³ysza³a argument o ONZ. Wtedy lekko przystopowa³a, zarzuci³a Ciê na prawe skrzyd³o (jako... AMORTYZATOR?! o_O), po czym zaczê³a szybko frun±æ. Minêli¶cie: kanion, górkê, pagórek, chlapi±cego Feebasa, furgonetkê NFZ, stacjê Radia RMF FM, jakiego¶ ma³ego Pidgeya, lataj±cego Gyaradosa, oraz wiele innych cudów, o których lepiej nie mówiæ. A wszystko to w zaledwie piêæ sekund. Ruszyli¶cie pe³nym tchem, szukaj±c ucieczki. A raczej wyj¶cia z sytuacji. Altaria zapikowa³a, ruszy³a pe³n± par± na Swellowa. Ten dosta³ w ryja (dos³ownie), od dzioba. Chwilê zakrywa³ "twarz" skrzyd³ami, ale nic to nie da³o. Na jego "nosie" pojawi³a siê blizna. Lekkie wg³êbienie, na oko³o pó³ centymetra. Do wesela siê zagoi...
Niestety, orze³ odlecia³. Pofrun±³ daleko w przestworza, w³a¶ciwie to nad jeziorko. Chyba ma zamiar... zrzuciæ tam Swablu, który nie umie lataæ xX.

Matt 
Pewnie nie zna PokeMana
by wróciæ

Do³±czy³: 28 Kwi 2010
Sk±d: Z Bezludnej Wyspy
Kontakt:
Wys³any: 1 Maj 10, 13:54   

- No nie! Nie wytrzymam tego stresu. Dobra, mam pomys³a, wykonaj Mist, tak aby wytworzyæ gêst± mg³ê. Nastêpnie postaraj siê nie zauwa¿enie i cichutko podlecieæ do tego ptaka, ja na niego delikatnie wejdê. nawet nie poczuje, przecie¿ warzê z 40 kilka kilo, a on to gigant wielki i brzydki. Dodatkowo wiatr go ci±gle chlasta, wiêc mnie nie poczuje, nie mówi±c ju¿ o jego grubych piórach. Kiedy wejdê, to ty podleæ pod jego szpony, tam gdzie trzyma Swablu, b±d¼ pod ni± jakie¶ 2 metry, ja za¶ wejdê na jego nogê i uderzê j± z ca³ej si³y, a wie¿, ¿e nie jestem jakim¶ mam byle jakim ch³opakiem (có¿ za skromno¶æ x D), wtedy powinien pu¶ciæ twoje dziecko, dziêki czemu spadnie na twoje cia³ko. Ja skoczê za nim, tylko mnie z³ap! To ja nadstawiam kuper, to znaczy ty³ek (za du¿o Kaczora Donalda >.>). Nastêpnie szybki nur w ziemiê, leæ tam gdzie zobaczysz dobrze ukryte domy! Tam mieszkam - wo³am do Altari trzymaj±c kciuki i modl±c siê w duchu.

Nastêpnie czekam a¿ wykona polecenia. Kiedy bêdziemy blisko cia³a Swabllu, to có¿, delikatni wchodzê na cia³o poke ptaka i ruszam nisko przy ziemi, tfu, to znaczy nisko przy ciele tego poczka, aby nie stawiaæ du¿ego oporu powietrzu. Kiedy ju¿ bêdê na wyci±gniêcie rêki od nogi Godzilli i zobaczê, ¿e Altaria wyrobi³a siê w czasie walê jego z ca³ej si³y zatrza¶niêt± piê¶ci± (normalnie Karate Kid : 3). Po czym zeskakujê na poke-chmurê asekuruj±c Swablu aby nie spad³a. No có¿, Altaria nie poradzi sobie raczej w trzymaniu swego dziecka i leceniu z du¿±, tfu, bardzo du¿± prêdko¶ci±. No nie?
"Czemu to w³a¶nie ja musia³em siê w to wpl±taæ, teraz pewnie bym najada³ siê zelkami Akuku, lub æwiczy³ sztuki zabbójcy, czy tam z³odzieja... A tak? Ratujê jak±¶ chmurkê, której matka trakruje mnie jak wroga, jak jak±¶ rzecz, jak jaki¶ pocisk. Przynajmniej ONZ da³o jej do my¶lenia. Pokemony wiedz± co to jest? Ech, mniejsza z tym, trzeba... prze¿yæ! Jeszcze tyle lat przedemn±, tyle piêknych dni, tyle treningów i tyle przemi³ych chwil, oraz tyle narzekañ mistrza >.> Ale przynajmniej bym ¿y³. Stop! Matt, stop! Ty wpadasz w jak±¶ paranojê, we¼ g³êboki wdech i wydech,wdech i wydech, wszystko siê dobrze skoñczy i bêdzi git, majonez i ¿elki Akuku :3" - my¶lê do¶æ d³ugo dostaj±c pierwszy lv ¶wira!

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Kontakt:
Wys³any: 1 Maj 10, 14:18   

Ca³o¶æ dzia³a siê wyj±tkowo szybko. Swablu w szponach Swellowa piszcza³, a¿ Ursaringi us³ysza³y. Ty wraz z Altari± u¿yli¶cie gêstego Mista, który pokry³ ca³± powierzchniê jeziora. Niestety wiêkszo¶æ zmy³a unosz±ca siê, gor±ca para wodna. No ale có¿... Zaczêli¶cie manewrowaæ. Wskoczy³e¶ Swellowowi na plecy, z których oczywi¶cie od razu Ciê zwali³. Bola³o xX. Dodatkowo uderzenie skrzyd³em przywali³o Ci w lew± rêkê - z³amana nie jest, ale lekko podmia¿d¿ona xX. Z³apa³a Ciê Altaria, która szybowa³a niedaleko - oko³o piêædziesiêciu metrów dalej. No to pora¿ka...
Nadszed³ czas zemsty - Swellow pu¶ci³ Swablu! Jeste¶cie 50 metrów powy¿ej, nie ma szans. Chyba ¿e... Altaria mocno siê rozpêdzi³a. Jest tak szybka, ¿e nic j± nie zatrzyma. Leci strasznie mocno, POTWORNIE SZYBKO! A¿ jedno piwo wywali³o Ci z plecaka... ¯elki ocala³y. Mocno wdusi³a nitro, gaz, siódmy bieg i wszystko razem... Swablu dalej lecia³... Nagle chmurka przyjê³a inn± pozycjê: w³a¶ciwie to... wyrzuci³a Ciê w stronê lec±cego pisklaka o_O. Uda³o siê, z³apa³e¶ Swablu... Ale kto z³apie Ciebie? Co teraz bêdzie? Przyjdzie Skamory i was zje, potem Heatran roztopi Skarmora i twoje szcz±tki, nastêpnie trzêsienie ziemi, koniec ¶wiata i poweratak Arceusa... Nie, tak nie bêdzie. Zdecydowanie przyj±³e¶ pozycjê mocnego lotnika, ¿eby opór powietrza by³ jak najmniejszy. Wzlecia³e¶ tak na Altariê, której chyba po³ama³e¶ ¿ebra xX. Piszczy, ale dzielnie siê trzyma i u¶miecha. Mission Complete.
- Kurna, na dywanik, Silver! Mia³e¶ do jasnej cholery przynie¶æ mi piwo, a nie pieprzyæ co¶ w powietrzu sam do siebie i fruwaæ na jakim¶ uskrzydlonym gównie, do tego rzucaj±c siê na chmury. Wracaj, do cholery! - Rykn±³ kto¶ z do³u gro¿±c ³añcuchami. To tylko mistrz ciep³ych powitañ, szef...

Matt 
Pewnie nie zna PokeMana
by wróciæ

Kontakt:
Wys³any: 1 Maj 10, 14:51   

- Ups... sorry - zwracam siê do poczka - Za chwilê to ja bêdê po³amany - szepczê cicho sam do siebie. Kiedy ju¿ wyl±dujemy schodzê z poczka
- Sensei, niech pan pomorze tym pokemonom - mówiê k³aniaj±c siê jak najni¿ej, trzeba b³agaæ : 3 - Je¶li pan im pomorze to bêdê codziennie zmywa³, przynosi³ panu piwo i tylko co pan jeszcze chce - czas b³agaæ dalej oczywi¶cie - Proszê, bardzo ³adnie proszê, niech mistrz nie po³amie mi ko¶ci i niech im pomorze - dodajê jeszcze, stanowczo sta³em siê zbyt miêkki. Co¶ czujê, ¿e mistrz w najbli¿szej przysz³o¶ci we¼mie mnie na jaki¶ super, hiper d³ugi trening o ile prze¿yjê i bêdê w jednym kawa³ku, a nie jedna rêka tu, druga tam, g³owa gdzie¶ na drzewie, lew± nogê z¿era Skarmory... nie to zbyt okropne.

"Kurde, co siê ze mn± dzieje p³aszczê siê przed mistrzem, ¿al mi tych pokemonów, czy trening Darka nie przyniós³ efektów bezlitosnego cz³eka? Dobra, mniejsza z tym, trzeba teraz b³agaæ, aby ta Altaria, oraz Swablu(i ja) nie zosta³a zmia¿d¿ona przez w¶ciek³o¶æ mistrza" - my¶lê. Staram siê przez chwilê zapomnieæ o mojej po³amanej r±czce, co jak co, lecz chod¼ ¿ebra nie s± jakie¶ strasznie powa¿ne i raczej nie prowadz± do ¶mierci, lecz mog± spowodowaæ trudno¶ci w oddychaniu, oczywi¶cie lekkie. Do tego wiem, ¿e Altaria prze¿ywa wiêkszy ból ni¿ ja, wiêc ma pierwszeñstwo, ech ja i te uczucia >.> Przynajmniej dalej jestem cz³owiekiem i nie jedynie moja postaæ jest ludzka, oraz uczucia, chyba... - To jak pomo¿e pan im, mogê nawet przed³u¿yæ swoj± prace ooo...eee... 3 lata? - mówiê jeszcze, po czym my¶lê - "Czy ja przypadkiem nie przesadzam, przez dodatkowe 1095 dni chcê siê u¿eraæ z mym mistrzem? No có¿, te 1100 dni nie robi± du¿ej ró¿nicy, a ¿e ja ju¿ prze¿y³em, dziêki czemu mogê nacieszyæ siê chwilami mojego ¿ycia, o ile wcze¶niej Drake mnie nie zabije, lub nie o¶lepi, utnie jêzyka, sparali¿uje, lub u¶pi niczym psa. Przecie¿ to nie tyran, eemm, co do tego to nie jestem na 100% pewny" - my¶lê po raz kolejny tego z³ego i niedobrego dnia...
- Ah, mam jeszcze dwa piwka, jedno mi wypad³o i ¿eeeelki Akuku x D - zwracam siê do mistrza modl±c siê o to, ¿e lubi ¿eeeelki Akuku : 3 - „Przynajmniej wnuków nie bêdê nudzi³, o ile ich bêdê mia³”

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Kontakt:
Wys³any: 6 Maj 10, 21:12   

Altaria nieco krzywo na Ciebie spojrza³a, po czym wbi³a wzrok w szanownego pana "red nose senseia". Wyl±dowa³a szybko, a miszczu ju¿ czeka³ z ³añcuchem. Nie by³o zbyt fajnie... Rzuci³ siê na Ciebie, gdy po wys³uchaniu wyja¶nieñ odrzek³, upuszczaj±c ³añcuch.
- Dwa piwka? Je¶li browce, to masz darowane ¿ycie. - Powiedzia³, po czym sprawdzi³ etykietkê. "Mocny Full" - znaczy, ¿yjesz. Swablu zacz±³ piszczeæ z g³odu. - A we¼ se te ¿elki, nie wiesz co to zmys³ smakosza. A, nie my¶l, ¿e nie zauwa¿y³em braku laskowych... - Odrzek³ ponownie, po czym ³ykn±³ na miejscu jednego browca. Na nastêpny tydzieñ pozosta³ mu jeden, malutki Mocny Full. :zonk:
- Hmm? Chmura? Altaria? Albo mam kaca, albo widzê star± znajom±! Cze¶æ Cloda! - Mi³o odrzek³ w stronê chmurki XXL, po czym j± pog³aska³. Ona rzuci³a siê na niego, fakt. To chyba starzy znajomi... Swablu niemi³osiernie ujada o ¿arcie... Altaria wymownie spojrza³a na Ciebie.

Matt 
Pewnie nie zna PokeMana
by wróciæ

Kontakt:
Wys³any: 6 Maj 10, 21:30   

„Te, te upokorzenie by³o na nic?” - my¶lê i w moich my¶lach pokazuje siê taka postaæ Sakury robi±ca to co kiedy jest z³a. Taka fajna minka. Lub May gdy zjedli jej ¿are³ko : 3
- No dobra, niech zje moje ¿elki Akuku i tak mia³em je po¶wiêciæ dla senseia – mówiê do Altari wyobra¿aj±c sobie paczkê ¿elków z takimi skrzyde³kami anio³a odlatuj±cymi w stronê s³oñca, a¿ oczka mi siê zaszkli³y.
- Za chwilê wam co¶ przyrz±dzê do jedzenia i pójdê poæwiczyæ. Co chcecie ¿órek? Rosó³? A mo¿e pomidorow±? – wzdycham, po czym ruszam do domciu ugotowaæ du¿y koci±³ zupy. Zale¿y co bêd± chcieli. Po ugotowaniu jej nalewam wszystkim do miski (w przypadku poków, dla Altari jaka¶ duuu¿a miska, dla Swablu mniejsza, lecz i tak niezbyt ma³a), za¶ dla mnie i senseia zwyk³e talerze.
- Jak chcecie to ma dok³adkê – zwracam siê do miszcza i pokemonów. Po zakoñczeniu posi³ku dziêkujê ³adnie, jak to nakazuje dobre zachowanie i ruszam poæwiczyæ ciskanie no¿em i jeszcze po¿yczam od mistrza ³uk, oraz strza³y no i co 30 minut zmieniam broñ, któr± æwiczê. Po jaki¶ czterech zmianach idê po odpoczywaæ w cieniu.

„Tia, oczywi¶cie, no i z krzadzie¿y nici. Jakbym ukrad³ tego Swablu, to sensei by mnie tak zla³, przynajmniej tak mi siê wydaje, bo pierwszy raz widzê, ¿e mistrz z kim¶ siê przyja¼ni prócz ze swymi pokemonami, chociarz, to te¿ pokemon. Ech... za jaki¶ tydzieñ bêdzie trzeba siê przenie¶æ, policja wcze¶niej czy pó¼niej namierzy nasz± kryjówkê. Nie wolno czekaæ, to pewnie mi przyjdzie odnale¼æ jakie¶ wyludnione miejsce. Ech... I jeszcze moje ¿elki Akuku straci³em. E tam, jak bêdê w mie¶cie o kupiê sobie DWIE paczki, a¿ dwie!” - my¶lê jeszcze. Ubolewam po tych ¿elkach Akuku poniewa¿ jest to moje jedyna s³odycz prócz Snickersa, któr± lubiê <3

Sygnatura użytkownika

Mistrz Gry: Legendarny Legends
Imiê: Matt vel la Silver
Wiosen: 14
Zawód: Z³odziej piw, ratownik chmur, oraz ³owca leszczy
Sensei: Drake
Money: 800$

Ekwipunek:
Wa¿ne: Portfel, Przyrz±dy do Krzadzierzy
Balle: emm...chcê siê widzieæ z moim adwokatem
Medykamenty: Apteczka
Jedzenie: Szynka Konserwowa, Batony, Woda, Suchary, Mleko, P³atki Zbo¿owe, Paprykarz, Klopsiki w S³oiku, Pasztet, Cukierki, Przyprawy
Inne: Lina, Zapalniczka, Nó¿, Latarka, ¯y³ka, Szczoteczka do Zêbów, Saletra, Cukier, Zestaw Garnków i Sztuæców, Apteczka, £uk, Ko³czan z 10 Strza³ami

~Podziêkowanie dla Legendsa za tworzenie mi kolejnej, superowej gry i dla Raahala za gadanie ze mn± na GG (i nie napisanie dalej, ¿e wzór sygny ma odemnie, ale mniejsza z tym)

Kfiatki z PBF'ów

Z jakiego¶ innego PBF'u napisa³/a:
- To jak Diglet? Wolisz siedzieæ w ballu, czy na ramieniu?

To mnie rozwali³o. Nie pamiêtam, czy zacytowa³em to s³owo w s³owo, lecz jako¶ tak to brzmia³o.

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Kontakt:
Wys³any: 7 Maj 10, 15:45   

- Ta jest, dzi¶ nawet browca mi siê nie chce ¿³opaæ, jak kumpele odnalaz³em... Szkoda, ¿e nie mo¿e podaæ numeru telefonu. - Powiedzia³ szanow(a)ny pan sensei, widz±c twoj± "Inner Silver" minkê. Odmeldowa³ Ciê do budynku Twego, aby¶ ¿arcie zrobi³. W koñcu przyda siê go trochê... Po¶wiêciæ trzeba ¿elki... Wydoby³e¶ z szafki: dwa banany, jedn± marchew, pó³ pietruszki, pora (zgni³y, ofkors), dwa jab³ka, morele (trzeciej ¶wie¿o¶ci), oraz przedwczorajszy chleb. Do tego jest kilka gwo¼dzi w zawiasach szafy, zawsze mo¿na zrobiæ pewn± zupê.
Odnalaz³e¶ tak¿e ma³±, plastikow± michê (na pewno nie dla Swablu), oraz du¿±, drewnian± (by³aby w sam raz dla senseia, skoro i tak je jak prosiê). Zdecydowa³e¶ jednak daæ mu talerz, a Altarii ow± michê. Musi siê ni± zadowoliæ.
Zabra³e¶ ³uk, ko³czan i strza³y. Wyszed³e¶, po czym zacz±³e¶ strzelaæ w stronê ptaków, drzew, Magikarpiów, oraz foliowych torebek po zakupach, które kto¶ najzupe³niej przypadkowo wywali³ do jeziorka. Z braku innych zajêæ (-2 zagubione strza³y), odszed³e¶ stamt±d.
Powrót do chatki bywa przyjemny... Ale bez ¿elków nie :<. Wróci³e¶ powoli, po czym spróbowa³e¶ wej¶æ do domku. Zatrzyma³a Ciê jednak Altaria, odtr±caj±c. To, co zobaczy³e¶, przesz³o Twe naj¶mielsze oczekiwania. Pali³o siê u ciebie "górniejsze" piêtro, a u senseia zosta³y ma³e py³ki z chatki. Sam poszkodowany wymawia³ takie tre¶ci, które lepiej tu nie powtarzaæ. Swablu sta³ z boku, bardzo wystraszony...

Matt 
Pewnie nie zna PokeMana
by wróciæ

Kontakt:
Wys³any: 7 Maj 10, 16:18   

Sorry, jakbym ¼le napisa³ s³owo „cieñciwa”, a przed sob± nie mam, ¿adnego s³ownika, wiêc nie mogê sprawdziæ
--------------
"Co siê do cholery sta³o. Zapomnia³em wy³±czyæ gaz? Nie, raczej nie, tak szybko by nie zadzia³a³o, mo¿e zostawi³em ¿elazko w³±czone, hmm, raczej nie, nie przypominam sobie, ¿ebym co¶ prasowa³ w ostatnie dni. Gaz nie móg³ siê ulatniaæ, bo nie mamy go przecie¿! Co jaki¶ czas kupujemy zbiornik, czy dwa. A mo¿e jest jeszcze jeden, z którego siê ulatnia. Nie, to odpada, kto¶ musia³ podpaliæ, kurde, nie policja, oni siê do takich rzeczy nie zni¿aj±. To nie mo¿e byæ ¿aden dzieciak, m³odzian, bo by nie przeszed³ przez nasz zabezpieczenia. No chyba, ¿e powietrzem, lub wod±. Woda odpada, bo by musia³ p³on±æ przy brzegu, abym go nie zauwa¿y³, a tam równie¿ mam pu³apki zastawione. Czyli albo lód¼ podwodna, albo droga powietrzna, albo l±dowa, któr± przeby³ jaki¶ naprawdê zwinny i przewiduj±cy facet, je¶li wyrolowa³ mego szefa. Oczywi¶cie, to mo¿e byæ jedynie wypadek, lecz lepiej chuchaæ na zimne" - my¶lê, lecz drêczy mnie tylko jedno: czemu tego po¿aru wcze¶niej nie zobaczy³em!

- Sensei, to raczej nie jest zwyk³y wypadek, zbyt szybko spali³ dom, zanim my ujrzeli¶my ogieñ, a nawet je¶li zas³ania³y budynek drzewa, to musia³ siê ulatniaæ dym, niech pan ugasi po¿ar, lub postara siê go st³umiæ, ja poszukam sprawcy - wo³am do senseia. Po tych s³owach chwytam ko³czan, ³uk i nó¿, za¶ nastêpnie zaczynam sprintowaæ w stronê lasu szukaj±c jaki¶ znaków. Szczególnie po³amanych ga³±zek (w dwóch miejscach), innych ¶ladach na ziemi, uciekaj±cych pokemonów ptaków z lasu itp. Staram siê wyczuliæ moje wszystkie zmys³y, nie wierze w takie przypadki, nie dajê sobie powiedzieæ, nawet ¿e to by³ wypadek. Wiem, ¿e stoj± za osoby trzecie. Na ³uk zak³adam cieñciwê, powtarzaj±c sobie przestrogi mistrza: "£uk bez cieñciwy to niepotrzebny przedmiot do noszenia, ³uk z cieñciw± to broñ!". Zachowujê pe³n± czujno¶æ i przygotowanie do siêgniêcia do no¿a. Chod¼ mam nadziejê, ¿e to by³ tylko przypadek...

Sygnatura użytkownika

Mistrz Gry: Legendarny Legends
Imiê: Matt vel la Silver
Wiosen: 14
Zawód: Z³odziej piw, ratownik chmur, oraz ³owca leszczy
Sensei: Drake
Money: 800$

Ekwipunek:
Wa¿ne: Portfel, Przyrz±dy do Krzadzierzy
Balle: emm...chcê siê widzieæ z moim adwokatem
Medykamenty: Apteczka
Jedzenie: Szynka Konserwowa, Batony, Woda, Suchary, Mleko, P³atki Zbo¿owe, Paprykarz, Klopsiki w S³oiku, Pasztet, Cukierki, Przyprawy
Inne: Lina, Zapalniczka, Nó¿, Latarka, ¯y³ka, Szczoteczka do Zêbów, Saletra, Cukier, Zestaw Garnków i Sztuæców, Apteczka, £uk, Ko³czan z 10 Strza³ami

~Podziêkowanie dla Legendsa za tworzenie mi kolejnej, superowej gry i dla Raahala za gadanie ze mn± na GG (i nie napisanie dalej, ¿e wzór sygny ma odemnie, ale mniejsza z tym)

Kfiatki z PBF'ów

Z jakiego¶ innego PBF'u napisa³/a:
- To jak Diglet? Wolisz siedzieæ w ballu, czy na ramieniu?

To mnie rozwali³o. Nie pamiêtam, czy zacytowa³em to s³owo w s³owo, lecz jako¶ tak to brzmia³o.

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Kontakt:
Wys³any: 17 Maj 10, 17:46   

Chyba ciêciwa :d.

Ciê¿ki zbieg okoliczno¶ci... Górne piêtro (a zarazem parter), pali³ siê do reszty. Swablu nadal wystraszony sta³ w k±cie, przygl±daj±c siê po¿arowi. Chwilê sta³e¶, nie maj±c nic lepszego do roboty. Sensei dalej rzuca³ miêsem (zgadnij jakim gatunkiem, podpowied¼: ani kurczak, ani wo³owina). W panice skoczy³ nawet do po¿aru, wróci³ po minucie. W rêce trzyma³ jedyne, niedopite piwo. Jego strój nie ¶wiadczy³ o tym, ¿eby by³o tu chocia¿ trochê za ma³o ognia, aby wszystko siê sfajczy³o. Altaria polecia³a do jeziorka, po czym wynurzy³a siê wraz z kumplami. Byli niebiescy, mieli bia³e paski. Ka¿dy móg³by graæ na deskach teatru Potwora z Loch Ness. To s± chyba Gyaradosy. Rzuci³y ostro wod±, splunê³y mocno na ogieñ. Nie minê³y dwie minuty, jak gigantyczne odmêty piekielnego po¿aru usta³y, a zamiast tego w powietrzu unosi³ siê teraz zapach spalenizny, podobnej do tej tu¿ po po¿arze. Wszystko siê sfajczy³o. Poza dwoma, nieokrytymi pokojami w Twym domku. Chyba jeden dla senseia, a drugi dla Ciebie. Chwiejnym krokiem podeszli¶cie dalej, aby sprawdziæ stabilno¶æ murów. Dotkn±³e¶ mizernej konstrukcji, po czym ta siê zawali³a. Wszystko poch³on±³ ¿ywio³... Sensei nie umia³ wydusiæ s³owa, chyba nie wie co siê dzieje. Albo nie chce wiedzieæ. Jedno jest pewne - nie macie szans na nocleg tutaj. A bud¿et zmala³, przez cotygodniowe piwska. Jest go w sam raz na jedn± noc w malutkim hotelu, do tego dla dwóch osób. No có¿, pozostaje wam ³opata i kilof.
Postanowi³e¶ ruszyæ w poszukiwaniu sprawcy czynu. Pierwszy odruch by³ natychmiastowy - z³apa³e¶ za ³uk, oraz niezbêdny sprzêt (na szczê¶cie wzi±³e¶ go na trening). Do "ekipy" do³±czy³ Swablu, wskakuj±c Ci na ramiê. Altaria zosta³a przy miszczu, ale na po¿egnanie poliza³a swe dziecko. Ruszyli¶cie pewnym krokiem, do niepewnych okolic, zaro¶niêtych gêstymi drzewami. Ka¿de z nich mia³o oko³o metra wysoko¶ci, a niektóre dochodzi³y do dwudziestu. Mo¿na tu znale¼æ te¿ kilka krzaków - mo¿e s± na nich jagody?
Ostatecznie, wystrzeli³e¶ strza³ê ostatniej nadziei. Gdy wyl±dowa³a, z odleg³o¶ci dwustu metrów co¶ zapiszcza³o. Odg³os by³ krótki, ale znajomy. Co¶, jakby odg³os je¿a. Podbiegli¶cie tam (znaczy, ty, bo Swablu lata³ sobie w najlepsze, kiedy on siê tego nauczy³?!). Dotarli¶cie na miejsce. Obok strza³y, sta³ jeden Pokemon. By³ niebieski, mia³ intensywnie pal±cy siê ogieñ na plecach. Mordka na oko przypomina³a lejek, mia³ sko¶ne oczy. Ledwo trzyma³ siê w pe³ni na swych czterech, malutkich koñczynach. Ka¿da jego mina ¶wiadczy³a tylko o jednym - by³ z³y i wystraszony, ¿e kto¶ na niego napada broni± dystansow±. A do tego ba³ siê, Twego nastêpnego kroku.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: