Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ.
Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG
Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG Drago za ca³okszta³t
DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê
Jak kiedy¶ gra³em, a wtedy wierzcie mi gra³em jak nub to mia³em Feraligatora na 94 lvl a reszta to lugia na 50 lvl i jaki¶ nobki na lvl poni¿ej 30
Oto, co mo¿e stworzyæ cz³owiek, któremu naprawdê siê nudzi:
Mam dosyæ liczne stadko poków ze wzglêdu na moje zami³owanie ³apania wszystkich stworków, jakie mi siê spodobaj± z wygl±du. £±cz±c to z moim perfekcjonizmem wychodzi strasznie du¿a ilo¶æ czasu, któr± muszê spêdzaæ z wszystkimi pokami na treningu. Aktualnie znajdujê siê dopiero co po rozmowie z Lance'm. A oto moja dru¿yna:
Todd - Croconaw na 29 levelu towarzyszy mi od samego pocz±tku. ostatnio trochê go zaniedba³em, co teraz staram siê nadrobiæ. Nie mia³em pomys³u co do jego imienia, a ¿e by³ na pocz±tku uroczym aligatorkiem, to da³em mu zdrobnienie jego nazwy. Dopiero pó¼niej przypomnia³em sobie, ¿e przecie¿ bêdê go ewoluowa³, wiêc imiê bêdzie ju¿ mniej pasowaæ
Cirrothe - Vulpix na 27 lvlu. W³a¶ciwie te¿ towarzyszy mi od pocz±tku. Gdybym by³ bohaterem Pokemon Adventure, to mia³bym j± zanim dosta³bym startera ;) Jeden z moich ulubionych poków, aktualnie trenujê j± intensywnie, ¿eby w koñcu móc ewoluowaæ j± w upragnionego Ninetales'a. Jej imiê wymy¶li³em ju¿ dawno temu, ¿eby nazwaæ nim co¶ innego. Jako, ¿e jest bardzo piêkne, nazwa³em tak moj± lisicê
Sigurd - Scyther na 27 lvlu. Duma i chluba mojego sk³adu. Zdobyty podczas Bug Catching Conquest (wygranym zreszt± przeze mnie). Ju¿ od momentu, w którym zasiad³em do gry wiadome by³o, ¿e go zdobêdê. Zamierzam wyszkoliæ go na silnego poka bez ewoluowania go w Scizora. Powód? Scizor ssie, Scyther rz±dzi. Imiê odziedziczy³ po bohaterze z mitologii skandynawskiej, który znany by³ z miecza, który by³ w stanie przeci±æ kowad³o.
Hugin - Pigeotto na 20 lvlu. Jeden z pierwszych poków, którego z³apa³em. Jego imiê pochodzi od jednego z kruków, które donosi³y Odynowi informacje ze ¶wiata ¶miertelników
Munin - Fearow na 27 lvlu. Razem z Pigeotto stanowi jak na razie g³ówn± si³ê moich poków lataj±cych. Jego imiê pochodzi od drugiego kruka, który dostarcza³ Odynowi informacje ze ¶wiata ¶miertelników.
Angus - Butterfree na 23 lvlu. Wychowa³em go od Caterpie. Bardzo pomocny w moim sk³adzie ze wzglêdu na zdolno¶ci usypiania i parali¿u. Imiê wzi±³ od celtyckiego boga mi³o¶ci i wszystkiego, co ro¶nie
Margoth - Noctowl na 20 lvlu. Pokemon lataj±cy raczej rzadko wykorzystywany przeze mnie do walki, za to czêsto u¿ywam jej umiejêtno¶ci Fly i Flash. Z tego wzglêdu pe³ni kluczow± rolê w moim sk³adzie. Jej piêkne imiê zosta³o wymy¶lone przeze mnie. Wyj±tkowo pasuje do sowy ;p
Abazigal – Gyarados na 31 lvlu. Pierwszy z mojej pary Gyarados’ów. Wyhodowa³em go od Magikarpa, którego z³owi³em go w jeziorze. Wymaga³o to ode mnie sporo wysi³ku, jako ¿e Magusie nie potrafi± robiæ nic, ale op³aca³o siê . ma Surf’a, wiêc bardzo mi pomaga nie tylko w walce. Imiê pochodzi od pewnego niebieskiego smoka z gry Baldur’s Gate 2
Firkraag – Czerwony Gyarados na 30 lvlu. Drugi do pary. Dopiero go z³apa³em przy Lake of Rage. Jeszcze nim nie powalczy³em, ale zamierzam go wyhodowaæ na silnego zawodnika w mojej dru¿ynce. Imiê wzi±³ po czerwonym smoku z gry Baldur’s Gate 2.
Talatha – Alakazam na 31 lvlu. Mam ogromn± s³abo¶æ do tych poków, wiêc by³o pewne, ¿e bêdê j± mia³ w teamie. Jeden z najpotê¿niejszych poków w mojej dru¿ynie. Dziêki psychoatakom niewielu jest siê w stanie jej przeciwstawiæ. Rozwali³em ze dwa Gymy bez pomocy ¿adnego innego poka. Imiê sam wymy¶li³em. Wiecie, chyba nie ma takiej mitologii, która mia³aby jakiego¶ psiona, z którego imiê móg³bym dla niej wzi±æ ;P .
Rocky – Onyx na 26 lvlu. Wymieni³em go z NPCem. Swoj± drog± strasznie g³upi ci NPCe w pokemonach... Wymieniaæ takiego czo³ga na Bellsprout’a?! Ale wracaj±c do tematu, wa¿ny pok w team’ie. Jako ¿e mam gdzie¶ Scissor’a, zamierzam u¿yæ Metal Coat na nim. Zamierzam zrobiæ z niego mojego g³ównego stalowego poka. Jako ¿e nie mogê zmieniæ mu imienia, zosta³o mi tylko zacisn±æ zêby i jako¶ wytrzymaæ t± zniewagê ;/ .
Gelde – Weepinbel na 31 lvlu. Jeden z pierwszych w team’ie, z³apany jako Bellsprout. Jeszcze trochê go potrenujê a¿ siê nauczy Razor Leaf i zmieniam go w Victreebel’a. Imiê równie¿ sam wymy¶li³em. My¶lê, ¿e jej jako¶ pasuje ;)
Deimos – Gengar na 29 lvlu. Bardzo pomocny ze wzglêdu na Mean Look. Nie z³apa³bym bez niego Entai’a. A jak jeszcze nauczy siê Dream Eater’a, to mo¿e w koñcu bêdzie móg³ siê jeszcze sprawdzaæ w walce ;) . Imiê wzi±³ od jednego z ksiê¿yca Marsa, mo¿na je przet³umaczyæ jako „przera¿enie”
Enthar – Golem na 27 lvlu. Mam go od Geodue, z³apa³em go ju¿ na samym pocz±tku gry. Zawsze by³ ca³kiem silny, a po ewolucji z pewno¶ci± stanie siê jeszcze silniejszy. Imiê wzi±³em nie pamiêtam sk±d. Napisa³em pierwsze, co mi siê skojarzy³o z kamieniem ;) .
Norny – Psyduck na 27 lvlu. Trudno mi o nim cokolwiek mówiæ, bo niewiele nim walczy³em. Dziêki Confusion i Surf ca³kiem silny, aczkolwiek jeszcze mnie nie satysfakcjonuje, zapewne ze wzglêdu na wygl±d. Zdecydowanie chcê go zobaczyæ jako Golduck’a. Imiê specjalnie dopasowa³em do niesfornego wygl±du tego poka, mo¿e zmieniê je po ewolucji.
Gotrat – Raticate na 20 lvlu. Ma mnóstwo potrzebnych mi skilli, takich jak Rock Smash, Cut czy Strenght. Z tego powodu niespecjalnie preferujê go do walki, choæ ze wzglêdu na Hyper Fang nie jest a¿ taki s³aby. Imiê z³o¿y³em z do¶æ „ostrych” sylab, ¿eby pasowa³o do jego ostrych zêbów.
Eilistraee – Gloom na 30 lvlu. Bellossom to jeden z niewielu s³odziuchnych poków, jakie mi siê spodoba³y, nie dziw wiêc, ¿e hodujê tego poka. Wbrew pozorom dziêki unieruchamiaczom ca³kiem silny, ja jednak chcê przekierowaæ jego rozwój w stronê Solar Beam. Imiê wziê³a od Faeruñskiej bogini natury, ksiê¿yca i dobrych mrocznych elfów.
Cathrine – Crabby na 21 lvlu. Z³apa³em go nie pamiêtam nawet ju¿ kiedy i do teraz mi towarzyszy. Nie gra zbyt wielkiej roli, ale zd±¿y³em polubiæ jego wygl±d to jest. Mo¿e kiedy¶ stanie siê silnym Kinglerem, o ile starczy mi si³y na trenowanie go. Imiê wybra³em, gdy¿ przypomina mi z jakiego¶ powodu odg³os przecinania.
Hoggy – Arbok na 27 lvlu. Ca³kiem cool wygl±da, mo¿e zrobiê z niego g³ównego truciciela. Jak na razie nie pe³ni zbyt znacz±cej roli w dru¿ynie. Imiê niestety nie ma jakiej¶ historii.
Muscle – Machamp na 32 lvlu. Uwielbiam tego poka. Za wygl±d i skille. Drugi po Talath’cie, który rozwali³ sam ca³y gym. G³ówna zapora miê¶niowa w dru¿ynie. Kolejny, którego dosta³em z wymiany, wiêc nie mo¿e siê pochwaliæ fajnym imieniem. Niestety.
Thorine – Elekid na 23 lvlu. Ca³kiem silny i cool wygl±da. Lubiê tê rodzinkê poków. Jak podro¶nie to bêdzie g³ówn± elektryczk± w dru¿ynie. Imiê to ¿eñska wersja imienia boga gromów. Mam nadziejê, ¿e siê nie obrazi ;) .
Regis – Parasect na 26 lvlu. Poza Scyther’em chyba mój ulubiony pok-robak. Uwielbiam jego wygl±d Dziêki zarodnikom ca³kiem silny i przydatny, ale nad si³± ataku trzeba jeszcze popracowaæ. Imiê niespecjalnie oryginalne, ale mnie siê podoba i pasuje do niego ;) .
Slayer – Slowpoke na 21 lvlu. Niespecjalnie wiem, co robi w moim team’ie. W³a¶ciwie jest ca³kiem silny dziêki Confusion i Water Gun, ale nie wiem za bardzo, do czego ma s³u¿yæ. Ani czy ewoluowaæ go w Slowbro czy w Slowkinga. Tylko z nim k³opoty... Jego imiê nada³em mu od tak po prostu dla jaj ;) . Wielki, potê¿ny, leniwy Slayer .
Sahrim – Sandshrew na 20 lvlu. Bardzo podoba mi siê Sandslash, to go z³apa³em ¿eby pó¼niej ewoluowaæ. Jeszcze siê nie wykaza³ si³± ani przydatno¶ci±, ale usilni nad tym pracujê. Imiê nic nie znaczy, po prostu zlepi³em kilka liter tak, ¿eby brzmia³y razem jak najbardziej „piaskowo” ;)
Aquanox – Poliwag na 20 lvlu. Szczerze mówi±c nie mia³em pomys³u na nazwê dla tego poka. Próbowa³em znale¼æ co¶ fajnego, ale mi niespecjalnie wychodzi³o. Co do samego poka to jeszcze nie jest na odpowiednim levelu ¿eby co¶ o nim powiedzieæ. W przysz³o¶ci zamierzam go ewoluowaæ w Politoed. Jeszcze nie wiem, jak± ¶cie¿kê rozwoju ataków dla niej wybraæ.
Yggdrasil – Sudowoodo na 20 lvlu. Bardzo ciekawy pok. Sporo umie, ale do¶æ rzadko go u¿ywam. Mimo to dosyæ silny i przydatny. Nosi dumnie imiê wielkiego jesionu z nordyckiej mitologii.
Fenrir – Growlithe na 20 lvlu. Mam s³abo¶æ do psów, wiêc z³apa³em go, jak tylko siê pojawi³. Na razie trenujê go przed ewolucj±, zobaczymy, co z tego wyniknie. Imiê przej±³ po potê¿nym wilku z nordyckiej mitologii.
Ankheg – Shellder na 20 lvlu. Fascynuje mnie wygl±d jego ewolucji. Z reszt± w tej formie te¿ udowodni³ swoj± przydatno¶æ. Zrobiê z niego zamra¿acza. Imiê wzi±³ od pewnego faeruñskiego potwora, z którego pancerza wykonywano ¶wietne zbroje.
Morrigan – Pinsir na 14 lvlu. Z³apa³em go na moim drugim Bug Catching Contest. Jego wygl±d jest wyj±tkowo dla mnie satysfakcjonuj±cy. Do tego wydaje siê byæ ca³kiem mocny. Imiê nosi po celtyckiej bogini wojny i zniszczenia.
Azuil – Marill na 15 lvlu. W³a¶ciwie ca³kiem mi zbêdny, po prostu raz mi wyskoczy³ z trawy to pomy¶la³em „A co mi tam, z³apiê sê” Od tego momentu tkwi w moim box’ie i nie wiem, co mam z nim zrobiæ. Imiê to prosty zlepek literek, jaki mi przyszed³ do g³owy.
Cliodna – Goldeen na 16 lvlu. Jedna z rybek team’u. Dopiero co z³apana. Jeszcze nie wiem, co mam z ni± zrobiæ, ale zapowiada siê nie¼le. Imiê wziê³a od celtyckiej bogini ¶mierci.
Latis – nowo z³apany Lapras na 20 lvlu. Jeden z poków, w którego pok³adam spore nadzieje. Po odpowiednim treningu z pewno¶ci± bêdzie silna. Imiê zawdziêcza celtyckiej bogini wody.
Togepi – có¿, Togepi jak Togepi. Nie mam co z nim zrobiæ. Niespecjalnie lubiê takie poki, tote¿ siedzi w boksie i czeka koñca ¶wiata...
Doppler – Ditto na 15 lvlu. Polubi³em jego mo¿liwo¶ci transformacji, ale po z³apaniu okaza³y siê niezupe³nie przydatne. Staram siê go rozwijaæ, ale co¶ mi nie idzie. Przynajmniej mam reproduktora do Day Care Center ;)
Kyuubi – Eevee na 20 lvlu. Dosta³em go od Billa. Od tego czasu staram siê jak mogê go uszczê¶liwiæ, ¿eby zmieniæ go na Espeona. Bogowie tylko wiedz±, co z tego wyniknie... Imiê wynika z braku pomys³u. Jak co¶ mi siê wymy¶li to zmieniê
Kiddo – Dunsparce na 20 lvlu. Z³apa³em go w jakiej¶ jaskini. Od tego czasu siedzi w boksie. Mo¿e siê kiedy¶ przyda, na razie nie widzê jednak na niego miejsca w team’ie.
Volty – Voltorb na 20 lvlu. Kolejny wymieniony. Jak na razie jeszcze nim nie walczy³em, ale mam nadziejê wyhodowaæ go na silnego Electrode
Entei - nowy nabytek w moim team'ie. Ile¿ siê nabiedzi³em, ¿eby go w koñcu go z³apaæ! Ci±gle siê budzi³, rani³ moje poki, niszczy³ Ultra Balle, my¶la³em, ¿e to siê nigdy nie skoñczy. Na szczê¶cie w koñcu uleg³ i teraz siedzi pos³usznie w boksie czekaj±c, a¿ bêdzie mi potrzebny. Nie zwyk³em nadawaæ imion legendom, ma wiêc swój stary tytu³.
Jak na razie to by by³o na tyle.Jeszcze spory kawa³ek przede mn±, wiêc co¶ jeszcze na pewno z³apiê, ale jak na razie chcê siê skupiæ na trenowaniu starej grupy.
W boxie mam jeszcze masê pokemonów. Min: Scizor, Alakazam, Pidgeoto...
Sygnatura użytkownika
Mistrz Gry: Legendarny Legends
Imiê: Matt vel la Silver
Wiosen: 14
Zawód: Z³odziej piw, ratownik chmur, oraz ³owca leszczy
Sensei: Drake
Money: 800$
Ekwipunek: Wa¿ne: Portfel, Przyrz±dy do Krzadzierzy
Balle: emm...chcê siê widzieæ z moim adwokatem
Medykamenty: Apteczka
Jedzenie: Szynka Konserwowa, Batony, Woda, Suchary, Mleko, P³atki Zbo¿owe, Paprykarz, Klopsiki w S³oiku, Pasztet, Cukierki, Przyprawy
Inne: Lina, Zapalniczka, Nó¿, Latarka, ¯y³ka, Szczoteczka do Zêbów, Saletra, Cukier, Zestaw Garnków i Sztuæców, Apteczka, £uk, Ko³czan z 10 Strza³ami
~Podziêkowanie dla Legendsa za tworzenie mi kolejnej, superowej gry i dla Raahala za gadanie ze mn± na GG (i nie napisanie dalej, ¿e wzór sygny ma odemnie, ale mniejsza z tym)
Kfiatki z PBF'ów
Z jakiego¶ innego PBF'u napisa³/a:
- To jak Diglet? Wolisz siedzieæ w ballu, czy na ramieniu?
To mnie rozwali³o. Nie pamiêtam, czy zacytowa³em to s³owo w s³owo, lecz jako¶ tak to brzmia³o.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.