POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
25 Maj 12, 07:43
Zapisy 2
Autor Wiadomo¶æ
Doorn 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 27 Mar 2010
Wys³any: 1 Kwiecieñ 10, 01:25   

1.Imiê i Nazwisko(Mo¿e byæ ksywka): Shane White
2.Wiek: 16 lat
3.P³eæ: Ch³opak
4.Wygl±d:
Blizna na piersi.
5.Charakter: Spokojny, odwa¿ny, sympatyczny ch³opak. Choæ po poznaniu prawdy zmienia siê jest arogancki, opryskliwy.
6.Profesja:Trener(mo¿e kiedy¶ spróbuje si³ jako koordynator)
7.Historia: (Nie za d³uga od 5 do 10 linijek[Albo d³u¿sza wed³ug uznania]): Zaczynaj±c od pocz±tku to jestem Shane wraz z "rodzicami" mieszkam na Cinnabar Island, znaczy siê mieszka³em ale wszystko po kolei. Z rodzicami sobie ¿y³em spokojnie, jak ka¿dy normalny ch³opak troche rozrabia³em, od zawsze lubie pokemony itp. Nie d³ugo mam wyruszyæ w podró¿ ¿ycia. Mam ju¿ plecak z ca³ym ekwipunkiem i oczywi¶cie pokemona a mianowicie mam Onix`a. Ale od jakiego¶ czasu zacz±³em co¶ podejrzewaæ, dok³adniej to to, ¿e moi rodzice co¶ przede mn± ukrywaj±. G³ównie rodzice nigdy nie chcieli, tym bardziej bardzo unikali tematu mojej blizny, któr± mam na piersi. Pewnego dnia pods³ucha³em ich rozmowê. Tak jak my¶la³em.
- Mark musimy mu o tym powiedzieæ - powiedzia³a moja matka do ojca.
- Anno co ty wygadujesz? Nie po to ok³amujemy go przez 16 lat, ¿eby teraz powiedzieæ mu o wszystkim. Zreszt± jak ty to sobie wyobra¿asz? - mówi³ ojciec - Synu nie jeste¶ naszym dzieckiem! Jaka¶ kobieta przynios³a Ciê do nas jak mia³e¶ roczek i zostawi³a wraz z t± karteczk±: "Opiekujcie siê nim dobrze. Proszê. Z dopiskiem Saffron City ul. Big Benn`a 24"?
Gdy to us³ysza³em wyszed³em z ukrycia i przerwa³em im.
-Co? O czym wy rozmawiacie? Nie jestem waszym synem? Ok³amujecie mnie przez ca³e ¿ycie? Dlatego nie potraficie powiedzieæ sk±d mam t± bliznê? Do¶æ tego ok³amywania! Mia³em dopiero za miesi±c wyruszyæ po Kanto, ale skoro tak to... - nie dokoñczy³em. Wyrwa³em ojcu kartkê. Ze z³oszczony pobieg³em do pokoju zabra³em plecak, pokeballa z Onix`em i ruszy³em na statek do Pallet, gdzie zacznê swoj± przygodê. Mam nadzieje, ¿e uda mi siê kiedy¶ odnale¼æ prawdziwych rodziców, albo chocia¿ jaki¶ ¶lad po nich. Mo¿e kiedy¶ równie¿ przebaczê rodzicom, którzy mnie wychowywali i ok³amywali przez ca³e ¿ycie.
8.Starter: Onix
9. Kraina i miasto: Kanto, Pallet Town
10.Gra lvl/nie lvl: nie lvl
11.Pro¶by do Mg: Mam nadzieje, ¿e bedzie fajna gra.

GRA ODRZUCONA, Z POWODU Z£AMANIA REGULAMINU PBF'u.
Ostatnio zmieniony przez Vabigoon 1 Kwiecieñ 10, 09:20, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Do³±czy³: 03 Lis 2008
Sk±d: White Lake
Kontakt:
Wys³any: 1 Kwiecieñ 10, 17:52   

Imiê: Rayan Carl
P³eæ: Mê¿czyzna
Wygl±d:
Charakter: Sympatyczny, aczkolwiek dyskutant. Kole¿eñski, aczkolwiek czasem potrafi dokopaæ ludziom. Szczery do bólu, wieczny leñ i ¶pioch. Troskliwy, nieco zwariowany (ale pozytywnie). Ma poczucie humoru.
Profesja: Trenerohodowca :D
Historia: Tutaj mo¿na by waln±æ tekst, ¿e ma³y Rayan poszed³ do profesora £o³ka i dosta³ Sk³irtela. Ale nie, bo wygl±da³o to nieco inaczej. Otó¿ piêknego, lipcowego dnia ch³opak mia³ urodziny (czternaste). Wbrew pozorom nie dosta³ w prezencie ¿adnego poksa, lecz swój wymarzony must-have od wielu, wielu lat... Mowa tu oczywi¶cie o gitarze. Bialutka gitara z nut± ciemniejszej bieli po³yskuj±ca w s³oñcu od dzieciñstwa by³a jego marzeniem. Wcze¶niej æwiczy³ na Guitar Hero, ale jako¶ wola³ realny instrument. A, by³bym zapomnia³. Sprzêt by³ elektroniczny.
Z braku innych zajêæ, Rayan postanowi³ wyj¶æ w okolice Route 102 (jeszcze za Oldale), aby nieco poæwiczyæ zdolno¶ci artystyczne. (chcia³ sprawdziæ, czy poksy uciekn± w trakcie niemi³osiernego jazgotu, czy bêd± kulturalnie s³uchaæ). Na drodze napotka³ Electrika, który porwa³ mu gitarê, do tego na³adowa³ j± elektryczno¶ci±. Na szczê¶cie instrument nie spiek³ siê, jedynie nieco zaostrzy³ swoje i tak ju¿ ciê¿kie brzmienie. Mimo wszystko ch³opak by³ wprost w¶ciek³y na pieska. Mo¿e nic by siê dalej nie dzia³o, gdyby po drodze ma³ego psiaka nie zaczepi³a dwójka Seviperów, która a¿ prosi³a siê o solidne lanie. Oczywi¶cie Rayan nie mia³ ani poksa, ani ¿adnych gad¿etów. Jego jedynym ekwipunkiem by³a gitara.
Nie my¶l±c d³ugo oraz przypominaj±c sobie filmy o hipnotyzacji, zacz±³ graæ na swym sprzêcie. Jazgot by³ tak ciê¿ki, ¿e nawet wê¿e nie wytrzyma³y, odczepiaj±c siê od Electrika (ludzie woko³o jednak mówili, ¿e ch³opak ma talent).
Electrike podszed³ do gitary, któr± czternastolatek trzyma³ w rêku. Szarpn±³ za dwie struny, potem d³ugo za trzy i krótko za cztery. Dziwnym trafem okaza³o siê, ¿e niedosz³y kradziejca umie graæ!
Wraz z swym nowym kumplem, Rayan poszed³ do pobliskiego sklepu instrumentalnego. Chodzi³o oczywi¶cie o zakup sprzêtu dla ma³ego poczka... I tutaj suprajz! Okaza³o siê, ¿e jest jedna gitara. Rozmiar mini (oko³o metra d³ugo¶ci), porêczna, w sam raz na Electrika (pamiêtasz Ukukle Pichu? ). Ma³y poczek zaczepi³ j± o grzbiet i brzuch, niebieska gitarka sta³a siê nieod³±czn± towarzyszk± Electrika, a poczek nieod³±cznym towarzyszem Rayana.
No i tak to siê dzia³o, przez dwa d³ugie lata. Rayan postanowi³ wyruszyæ w ¶wiat dawaæ koncerty, jednocze¶nie hoduj±c podopiecznych. Przy okazji z inicjatywy "startera", ch³opiec postanowi³ trochê dorabiaæ kasy walcz±c w Gymach. Ale planów na przysz³o¶æ nie ma, poza jednym: kariera.
Starter: Electrike
Region: Hoenn, Littleroat Town
Typ Gry: Levelowa
Pro¶by: Zasada 7 linijek : )

Byakurai 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Bear wants justice

Do³±czy³: 14 Sie 2009
Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 1 Kwiecieñ 10, 18:02   

Skoro tak to tylko 3 miejsca wolne xD

Przyjêty

Sygnatura użytkownika

*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*

Ich bin eine :zombie:

tommyw 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 25 Lip 2009
Sk±d: z Johto
Wys³any: 2 Kwiecieñ 10, 10:47   

1.Imiê i Nazwisko: Richy
2.Wiek: 15 lat
3.P³eæ: facet
4.Wygl±d:
5.Charakter: Spokojny i wychowany w wiêkszo¶ci sytuacji, ale furiê mo¿e u niego wywo³aæ jaka¶ nieznaczna drobnostka. Trochê naiwny, lecz bez przesady - jak mu siê wci¶nie co¶ naprawdê nieprawdopodobnego to nie uwierzy. Uwielbia wszystko co s³odkie i milusi ;)
6.Profesja: Trener i Koordynator
7.Historia: Richy pochodzi z zamo¿nej rodziny trenerskiej. Rodzice nie popierali jego niechêci do walk, których uparcie unika³, wiêc zapisali go do szko³y dla m³odych trenerów. Jak siê pó¼niej okaza³o by³ on najgorszym pocz±tkuj±cym jaki uczêszcza³ do tej szko³y. Raz nie wytrzyma³ tyranii rodzicielskiej i uciek³ z domu, ale po tygodniu zosta³ znaleziony w pobliskim Centrum Pokemon. Przez nastêpny tydzieñ by³ trzymany pod ¶cis³ym nadzorem w obawie przed kolejn± ucieczk±. Mija³y miesi±ce, a rodzice dalej nie akceptowali jego upodobañ. W koñcu zdo³a³ ich przekonaæ do pozwolenia mu we wziêciu udzia³u w lokalnych Pokazach Pokemon. Wygra³ bez wiêkszych problemów dziêki czemu zdoby³ uznanie rodziny. Po roku za swoim domem w krzakach znalaz³ dziwne jajo nieznanego mu Pokemona. Podczas, gdy ogrzewa³ je przy kominku pêk³o i wyklu³ siê z niego Pokemon jakiego nigdy wcze¶niej nie widzia³. Po oglêdzinach stworka stwierdzi³, ¿e jest to ów tajemniczy mroczny lis, który pojawi³ siê w Sinnoh. Zaprzyja¼ni³ siê z nim i razem postanowili wyruszyæ w swoj± podró¿. Mimo swojej niechêci do walki postanowi³ równie¿ zostaæ trenerem, ¿eby jednak pój¶æ rodzicom na rêkê.
8.Starter: Zorua
9. Kraina i miasto: Johto, na obrze¿ach Cherrygrove City
10.Gra: nie lvl.
11.Pro¶by do Mg: szczerze mówi±c nie wiem, hmm, po prostu, ¿eby by³a ciekawa gra :D

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 2 Kwiecieñ 10, 17:49   

Sory ale odrzucam. Chodzi o startera, mia³em tylko jednego miejsce gracza z Zorua'±

Sygnatura użytkownika

Frodo 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 07 Kwi 2010
Wys³any: 8 Kwiecieñ 10, 18:08   

1.Imiê i Nazwisko(Mo¿e byæ ksywka).Musashi Kagezaki
2.Wiek 16
3.P³eæ: mêska
4.Wygl±d:Ch³opak ubrany przewa¿nie w "D¿insy" bluzkê z pidgeotem i ma zielone w³osy
5.Charakter .dowcipny, weso³y, mi³y, czasami gadatliwy. Nie grzeszy inteligencj±, chocia¿ woli siê j± nie chwaliæ. £atwo nawi±zuje nowe znajomo¶ci. Otwarty na innych
6.Profesja:Trener,Koordynator,Z³odziej pokemon,Fotograf TRENER
7.Historia: (Nie za d³uga od 5 do 10 linijek[Albo d³u¿sza wed³ug uznania])Musashi od urodzenia mieszka³ w Hoenn, a dok³adnie na wyspie Mossdeep. Mia³ mnóstwo kolegów, a jego najbli¿szymi przyjació³mi byli Ganju - trochê niezdarny, ale zawsze pomocny, Hisagi - zawsze wymy¶la³ najlepsze pomys³y na zabawê oraz Kimiko - dziewczyna, która od zawsze podkochiwa³a siê w Musashim. Od dzieciñstwa tworzyli nieroz³±czn± grupê.
Pewnego dnia, Hisagi wymy¶li³, ¿e tego dnia przejd± siê do Shoal Cave. Na pocz±tku Ganju i Kimiko stawiali opór, ale po kilku minutach zmienili zdanie i wszyscy wyruszyli do jaskini. Wziêli ³ódkê, która znajdowa³a siê przy brzegu i pop³ynêli. S³oñce ¶wieci³o, gdzieniegdzie przelatywa³y Wingulle.
Po 20 minutach przybili do brzegu. Wej¶cie do jaskini by³o ogromne, mog³a siê w nim zmie¶ciæ ciê¿arówka.
Pierwszy z ³ódki wyskoczy³ Hisagi i od razu pobieg³ w stronê wej¶cia. Zaraz po nim wyskoczyli Ganju i Kimiko, a na koñcu Musashi.
Wchodz±c do jaskini, wszyscy poczuli zimny wiatr przeszywaj±cy ich cia³a.
- Mo¿e nie powinni¶my wchodziæ do ¶rodka? - rzek³a Kimiko.
- No co ty, bêdzie fajnie! - odpar³ jej Hisagi i ruszy³ jako pierwszy.
Na soplach wisia³y stada Zubatów, a na najwiêkszym z nich wisia³ przeogromny Golbat.
Hisagi od razu go zauwa¿y³ i pobieg³ w jego stronê.
- Hisagi, czekaj! - krzyknê³a reszta, ale zrobi³a to w najmniej odpowiednim momencie.
Krzyk by³ tak g³o¶ny, ¿e Golbat obudzi³ siê i zacz±³ lecieæ w stronê Hisagiego.
Hisagi zamar³ w bezruchu. Reszta jego kompanów nie wiedzia³a, co ma zrobiæ. My¶leli, ¿e ju¿ po nim.
Jednak sta³o siê co¶ nieprzewidywalnego. Tu¿ przed atakiem Golbata, nad Hisagim rozleg³a siê mg³a i w tym momencie Hisagi rozp³yn±³ siê w powietrzu, po chwili znajduj±c siê przed jego przyjació³mi. Nikt nie wiedzia³, czemu to siê wydarzy³o.
W tej samej chwili, przed Musashim i reszt± pojawili siê: Snorunt, Spheal, Ralts oraz Zubat. Pokemony stanê³y w obronie Musashiego i jego przyjació³. Po chwili ruszy³y w stronê Golbata. Snorunt zaatakowa³ jedno ze skrzyde³, Spheal drugie, Ralts u¿y³ Supersonic, by zdezorientowaæ przeciwnika, a wszystkiego dope³ni³ Zubat. Z ca³ej prêdko¶ci uderzy³ Golbata. Ten ju¿ po chwili odlatywa³ w stronê wnêtrza jaskini.
Pokemony podesz³y w stronê Musashiego i innych i zaczê³y siê u¶miechaæ.
- Nn.. Nie wiem, jak wam podziêkowaæ. Naprawdê nam pomogli¶cie. Dziêki. rzek³ Musashi i podszed³ w stronê Snorunta.
- Snorunt, czy ... czy nie chcia³by¶ zostaæ moim pokemonem? - spyta³ siê nie¶mia³o Musashi. Snorunt od razu przytuli³ siê do niego, co oznacza³o, ¿e siê zgadza.
Reszta pokemonów post±pi³a tak samo. Zubat podlecia³ do Hisagiego, Spheal poturla³ siê do Ganju, a Ralts podesz³a do Kimiko.
................................................
Od tego dnia minê³o 8 lat ...
Musashi, jak to zwyk³ robiæ codziennie, wyszed³ ze Snoruntem na spacer. Po drodze spotka³ resztê: Kimiko, Ganju i Hisagiego.
- No to mo¿e przejdziemy siê do Centrum Kosmicznego? - rzuci³ Hisagi.
- Pewnie, czemu nie. - odpar³ Ganju.
I tak grupa ruszy³a w stronê centrum.
Ochroniarz przepu¶ci³ ich i wszyscy weszli do ¶rodka. Podeszli do okna.
W ¶rodku znajdowa³a siê ogromna sala laboratoryjna, a po ¶rodku sta³y dwa du¿e zbiorniki. Widocznie teraz przeprowadzano jaki¶ eksperyment.
Nagle dwa zbiorniki zaczê³y ¶wieciæ i dosz³o do wielkiej eksplozji. Na szczê¶cie, okna wytrzyma³y i nikomu siê nic nie sta³o. Jednak po chwili do szyby podlecia³y jakie¶ dwa nieznane Musashiemu pokemony. Popatrzy³y na niego i od razu odlecia³y.
- Chod¼cie, musimy pomóc innym! - powiedzia³ Ganju i zacz±³ schodziæ do laboratorium. Reszta ruszy³a za nim.
W laboratorium by³o mnóstwo rannych. Dobrze, ¿e to by³y tylko lekkie obra¿enia.
Do Musashiego podszed³ jeden z naukowców.
- Czy.. Czy widzia³e¶ dwa pokemony, które podlecia³y do szyby i nagle zniknê³y?
- Tak, ale sk±d one siê tutaj wziê³y?
- To by³y Deoxysy, pokemony z kosmosu. Niedawno je schwytali¶my i przeprowadzali¶my badania. Jednak dosz³o do jakiego¶ zwarcia i Deoxysy siê wydosta³y. Pomo¿ecie nam je z³apaæ? - spyta³ siê naukowiec/
Musashi spojrza³ na resztê przyjació³.
- Pewnie, czemu nie. Tylko gdzie one teraz siê znajduj±?
Naukowiec podszed³ do komputera.
-Wed³ug danych, znajduj± siê teraz nad Blackthorn City. Wszczepili¶my im czipy, ¿eby¶my mogli je odnale¼æ. Dok³adniej to s± w Smoczej Jaskini. Ale ¿eby tam siê dostaæ, musisz pokonaæ wszystkich liderów z Jotho. Zgadzasz siê na to?
- Tak, zgadzam siê. Jednak jak dostaniemy siê do Jotho?
- Zjaw siê tutaj jutro. Otrzymacie ode mnie przepustki na statek.
- Dobrze, do zobaczenia jutro. - rzek³ Musashi i wraz ze swoj± grup± wyszli z Centrum Kosmicznego.
Przed Centrum, ka¿dy poszed³ w stronê swojego domu. Nastêpnego dnia, czeka³a ich nowa przygoda.
8.Starter snorunt
9. Kraina i miasto New bark town johto
10.Gra lvl/nie lvl nie lvl
11.Pro¶by do Mg----

Sygnatura użytkownika

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 18 Kwiecieñ 10, 22:22   

Jak na razie mam jeszcze 2 miejsca wolne

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez Byakurai 27 Kwiecieñ 10, 22:18, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

jagodowy 
Gapa, gubi PokeBalle
nie znosi Asha x3

Do³±czy³: 06 Kwi 2009
Wys³any: 21 Kwiecieñ 10, 17:31   

1.Imiê i Nazwisko:(np: Jak Kowalski) Michael Clarsoon
2.Wiek:(10-30 lat) 15
3.P³eæ:(tu chyba t³umaczyæ nie trzeba xD ) Mêska
4.Wygl±d: (mo¿e byæ obrazek, mo¿e byæ opis) Wysoka, szczup³a postaæ. Ciemne, krótkie w³osy. Bia³y T-Shirt, Ciemne Jeansy.
5.Charakter: Mi³y, weso³y, uczynny, szczery, lekkomy¶lny, z³o¶liwy
6.Profesja: Trener
7.Historia: Michael od dziecka marzy³ o tym, aby zostaæ najlepszym Koordynatorem na ¶wiecie. Pewnego, s³onecznego dnia okaza³o siê, ¿e to marzenie mo¿e siê spe³niæ, gdy¿ Michael dosta³ jajo jakiego¶ Pokemona. Niestety jego wiedzia na temat Pokemonów by³a zbyt ma³a, aby Michael móg³ dowiedzieæ siê, jaki Pokemon wyklujê siê z jaja. W dniu, w którym Michael mia³ wyruszaæ z jaja wyklu³ siê piêkny Squirtle. Michael od razu postanowi³, ¿e Squirtle bêdzie jego starterem. Nazajurz okaza³o siê, ¿e kuzyn Michaela, Adrian równie¿ ma zamiar wyruszyæ w podró¿ wraz ze swoim starterem - Nidoran (F).
8.Starter: Squirtle
9.Kraina i miasto Kanto, miasto analogicznie
10.Gra lvl/nie lvl: Lvl.
11.Pieni±dze/brak pieniedzy Oczywi¶cie, ¿e chcê otrzymaæ kasê ;3
12.Pro¶by do Mg: Brak specjalnych ^^

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 21 Kwiecieñ 10, 21:02   

Przyjêty

Sygnatura użytkownika

Shervus 
Pewnie nie zna PokeMana
Floatzel fan

Do³±czy³: 30 Kwi 2010
Wys³any: 30 Kwiecieñ 10, 18:50   

1.Imiê i Nazwisko:(np: Jak Kowalski) Shaver Akuma
2.Wiek:(10-30 lat) 11
3.P³eæ:(tu chyba t³umaczyæ nie trzeba xD ) Mêska
4.Wygl±d: (mo¿e byæ obrazek, mo¿e byæ opis) Wysoki, szczup³y. Ciemne br±zowe krótkie w³osy. Szara koszulka , Jasne Jeansy.
5.Charakter: Mi³y
6.Profesja: Trener
7.Historia: Ch³opak d³ugo czeka³ na podró¿... Gdy nareszcie mia³ 10 Lat rodzice powiedzieli ¿e muszê jeszcze dorosn±æ... Pewnego dnia gdy bawi³em siê na dworze zaatakowa³ mnie Senstret... Upad³em i zemdla³em... Chwile pó¼niej obudzi³em siê przed ma³ym Buizelem...
-Bui bui! -Powiedzia³ pokemon...
Przypomnia³em sobie ¿e kupi³em 3 pokeballe bo jutro mia³em wyruszyæ... stukn±³em buizela Ballem i poszed³em do domu.Nastêpnego dnia wyruszy³em w towarzystwie Buizela... mojego startera...
8.Starter: Buizel
9.Kraina i miasto Sinooh, Pastoria
10.Gra lvl/nie lvl: Lvl.
11.Pieni±dze/brak pieniedzy Kaska : >
12.Pro¶by do Mg: Spotykanie du¿o wodnych pokemonów

Sygnatura użytkownika

Buizel
Lv:5 [ 0% ]
Ability: Swift Swim.
Ataki:Sonic Boom,Growl,Water Sport,Quick Atack.
Sp Atak:Water Gun

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: