Kaze'aze - odrzucam, historia zbyt krótka, Euzebiurz Maciora(?), wa¿yfobia(?), nie jestem przeciwny humorowi w PBF'ie, ale bez przesady
piecka21 - przyjmujê, ale mam pro¶bê, chcia³bym ¿eby¶ w historii napisa³ co¶ o tym dlaczego tak pó¼no wyruszasz w podró¿ pokemon, grê zaczniemy w twoim domu kiedy bêdziesz szed³ do Elm'a po pokemona
Edit: piecka21 - teraz jest cacy
Imiê, Nazwisko/Ksywka : Yuki Judai
Profesja : Trener, ball marker, uczeñ Duel Academy.
Starter : Wymieniê 4 a Ty zadecyduj: Gligar, Buizel, Corphish, Munchlax
Opis Postaci : Nie mam pojêcia, co napisaæ:P
a) Wygl±d - b) Charakter - Judai to porywczy ch³opak lubi±cy rzucaæ siê w wir przygód. Rzadko odrzuca wyzwania innych trenerów. Najwa¿niejsi s± dla niego przyjaciele. Zbytnio siê niczym nie przejmuje. Ceni sobie walkê z silniejszymi trenerami.
Historia : W drzwiach zaczê³o robiæ siê coraz bardziej t³oczno. Ka¿dy chcia³ zaj±æ jak najlepsze miejsce w wielkiej sali, gdzie dyrektor Duel Academy mia³ wyja¶niæ wszystko o szkoleniu na trenerów pokemon. Po chwili ka¿dy ju¿ siedzia³ na swoim miejscu, ale nikogo oprócz uczniów ubranych w ró¿ne stroje tam nie by³o. Z nudów zapad³em w drzemkê... Wtedy dobieg³ mnie jaki¶ g³os:
- Dzieñ dobry Judai, nazywam siê Albus Dumbledore.- powiedzia³ starszy facet pochylaj±c siê nad nim.
- Profesor Dumbledor?- zapyta³em z niedowierzaniem. W tej samej chwili na sali rozleg³y siê ¶miechy i chichoty. Otworzy³em oczy i dopiero wtedy zrozumia³em, ¿e to by³ tylko sen. Zauwa¿y³em, ¿e w momencie, kiedy spa³em, pojawi³ siê prawdziwy dyrektor szko³y.
- Dzieñ dobry uczniowie Duel Academy. Pragnê was powitaæ w skromnych progach naszej szko³y. Jestem profesor Jason McFray, a obok mnie stoi Agnes, która przez wiele lat towarzyszy³a mi w podró¿ach pokemon, ale o tym innym razem. Wielu z was ciê¿ko pracowa³o, aby dostaæ siê do tej ekskluzywnej szko³y, przez co wasza wiedza o pokemonach nieco siê powiêkszy³a. Czas na rozdanie przedmiotów, które pomog± wam przebrn±æ przez pó³ roku nauki w DA.
Profesor mówi³ ³agodnym, a zarazem dostojnym g³osem i natychmiast przyst±pi³ do rozdawania jaki¶ paczek. Wreszcie przyszed³ czas na mnie. Podszed³em do profesora i odebra³em swoj± paczuszkê. Gdy ja rozdar³em zauwa¿y³em, ¿e znajduje sie tam kilka pokeballi, w tym jeden innego koloru, pokedex, jaki¶ podrêczny komputer i bon na ksi±¿ki. Gdy ka¿dy nacieszy³ sie ju¿ swymi przyborami profesor podj±³ dalsz± mowê.
- Wielu z was wie, co to s± za przedmioty. W pokeballu innego koloru, który jak niektórzy ju¿ sie domy¶lili jest starsz± wersj± pokeballa znajduje siê wasz pierwszy pokemon, z którym bêdziecie zmuszeni przyst±piæ do egzaminów, który zadecyduje, do jakiego akademika zostaniecie przydzieleni: Moltres-czerwony, Zapdos- ¿ó³ty, czy te¿ Articuno- niebieski. W komputerze znajdziecie wiele potrzebnych wam informacji, a tak¿e regulamin Duel Academy. Pokemony ³apaæ mo¿na tylko i wy³±cznie na terenie szko³y, wiêc nie wybierajcie siê na inne wyspy, by poszukaæ jakiego¶ rzadkiego okazu pokemona. W czasie ró¿nych lekcji bêdziecie poznawaæ wiele ró¿nych i coraz bardziej niesamowitych pokemonów, czy przedmiotów. My¶lê, ¿e powiedzia³em ju¿ chyba wszystko. Proszê was o przej¶cie do sali pojedynków, gdzie poznacie swojego pierwszego przeciwnika, po walce, z którym zostaniecie przydzieleni do odpowiedniej szko³y.- po ca³kiem d³ugiej mowie wskaza³ drzwi tutejszego Gymu, do którego wszyscy poszli z mieszanymi wyrazami twarzy, na których ukazywa³y sie to strach, rado¶æ, a jednocze¶nie niecierpliwo¶æ. Sam poszed³em do sali i natychmiast us³ysza³em swoje nazwisko wywo³ane przez sêdzie.
- Yuki Judai zmierzy siê z...- serce stanê³o mi w piersi oczekuj±c na pierwszego rywala...
Styl gry : Levelowa, pieni±dze i z humorem.
Kraina, Miasto/ Co¶ jeszcze : Jedna z wysp nale¿±cych do SWT (Stowa¿yszenie M³odych Trenerów) po³o¿ona nieopodal OI. Duel Academy.
Towarzystwo: Najlepiej dziewczyna, a pó¼niej moze jaki¶ ch³opak.
Cel: Ukoñczyæ Duel Academy i rozpocz±æ podró¿ pokemon.
Pro¶by do MG : Gra w realiach Yu-gi-oh Gx
Wojas021, przyjmujê. Fajnie wymy¶li³e¶ sobie t± szko³ê. Tylko nie znam siê zbytnio na Yu-Gi-Oh wiêc je¿eli móg³by¶ mi mniej wiêcej wyja¶niæ na PW lub GG to by³bym Ci wdziêczny. Grê zrobiê jak tylko odpiszê moim graczom.
[bmaciek, szymanski/maciekmaciek /b]
11 : Profesja : Nie dajê okre¶lonych klas, gdy¿ to jest wasza decyzja.
Starter : Musi byæ zgodny z regulaminem forum.
Opis Postaci : a) Wygl±d - Wysilcie siê trochê...
b) Charakter - Tak ja kwy¿ej...
Historia : Tu te¿ mogliby¶cie siê wysiliæ... w co najmniej piêciu zdaniach
Styl gry : (Levele/Bez levelów | Kasa/Bez kasy)
Kraina, Miasto/ Co¶ jeszcze : (Gdzie dok³adniej siê znajdujecie np. dom rodzinny)
Towarzystwo: Cel: Tylko jaki¶ sensowny proszê...
Pro¶by do MG : Ludzie z umiarem!
jestem nowy ale znam sie na rzeczy
[ Dodano: 9 Kwiecieñ 10, 22:12 ]
sory to nie ten plik wio, demoniasty/maciek :
[b]Wiek :10
[b]Profesja :trener
[b]Starter :crowganc
[b]Opis Postaci : skromna
[b][i]a) Wygl±d - czerwona czapka p spodnie a niebieska buska
[b][i]b) Charakter -mi³y przyjazny
[b]Historia :Pewnego dnia obudzi³em siê przestraszony bo jaki¶ dziwny stwór mnie obudzi³ mama powiedzia³a mi ¿e to pokemon crowgang i¿e bêdzie zemn± po pewnej drodze spotka³em broka i on podró¿owa³ zemn±
[b]Styl gry :fajny
[b]Kraina, jochto
[b]Towarzystwo: brok
[b]Cel: mieæ wszystkie pokemony
[b]Pro¶by do MG
maciekmaciek, odrzucam. Cz³owieku, przeczytaj podania innych, zastanów siê i dopiero we¼ siê za to. To co teraz napisa³e¶ to jest po prostu... tego nawet s³owami nie mo¿na opisaæ.
Profesja - jeszcze zniosê.
Wygl±d - no mo¿e jakie¶ cechy szczególne, czy jeste¶ chydy, czy gruby, a nie same ubrania.
Charaker - dwa s³owa? No co to ma byæ, mo¿e co¶ wiêcej?
Historia - opisz tu co robi³e¶ przed wyruszeniem na podró¿, jaki by³e¶, co siê wtedy wydarzy³o itd.
Styl gry - wybierasz miêdzi levelow± i nielevelow±
Cel - mo¿esz sobie pomarzyæ.
Reszte jeszcze jako¶ przebola³em.
Imiê, Nazwisko/Ksywka : Red (wiem, ¿e takie zwyk³e z gry, ale có¿...)
Profesja : Pocz±tkuj±cy trener
Starter : Eevee.
Opis Postaci : a) Wygl±d - Br±zowe, roztrzepane w³osy, owalny kszta³t g³owy, lekko zaokr±glone i zaczerwienione policzki. Oko³o 155cm
wzrostu, chudy. Czarna koszulka, na niej ¿ó³ta kamizelka z guzikami i dwoma kieszeniami, jeansowe rybaczki, szerokie buty, okulary
na nosie i daszek na g³owie.
b) Charakter - Bardzo pewny siebie ch³opak. Jest dzielny, uparty, mi³y, lecz ³atwo go mo¿na zdenerwowaæ. Nigdy
nie mówi o swojej dobroci. Weso³y ch³opczyna, zawsze obstanie za s³abszym
c) Umiejêtno¶ci - Gdy masz go przy sobie, nie potrzebny Ci pokedex. Wiêkszo¶æ pokemonów zna niemal¿e na pamiêæ.
Ekwipunek: 5 pokeballi, PokeGear, karma dla pokemonów, 2 potiony, 1 antidotum i notesik.
Historia : Red mieszka na wyspie Cinnabar. Mo¿e i ma³o tu pokemonów, lecz jest najwiêksze labolatorium pokemon
w Kanto. Ch³opiec ten przebywa tam bardzo czêsto. W wieku 4 lat pozna³ pierwszego pokemona - Magikarpia. Pewnego dnia
razem z ojcem na wybrze¿u Cinnabar ³owili ryby. Nagle co¶ poci±gnê³o za wêdkê - tak mocno, ¿e Sam(ojciec Reda)prawie pu¶ci³
wêdkê. Od tamtego czasu Red uczy siê na temat pokemonów, czyli ich zachowania, si³ê, ¶rodowisko, ewolucje i ataki. Jego rodzinnym
pokemonem jest Eevee. Znalaz³ on go pewnego dnia na spacerze. Po dwutygodniowych poszukiwaniach nie znalaz³ w³a¶ciciela.
Od tamtego czasu s± razem.
Styl gry : Levele i kasa :P
Kraina, Miasto/ Co¶ jeszcze : Wyspa Cinnabar.
Towarzystwo: Ashley
Cel: Poznanie wszystkich pokemonów, doj¶cie do ligi pokemon.
Pro¶by do MG : Czêste spotykanie pokemonów oraz nowe przyja¼ni.
Ca³kiem ciekawa historia, fajnie wykorzysta³e¶ podpunkt Umiejêtno¶ci i popar³e¶ to w historii. Ale za nim ciê przyjmê chcia³bym aby¶ napisa³ przyk³adowy opis, na tak± sytuacjê:
- Jeste¶ w lesie, powoli siê ¶ciemnia. Masz z³aman± nogê i chodz±c podpierasz siê o kijek, który znalaz³e¶. Twoim towarzyszem podró¿y jest Spoink. Do najbli¿szego centrum pokemon s± jakie¶ 3 godziny marszu. W plecaku masz latarkê, laptopa, namiot, jedzenie (niestety tylko jedna porcja) i ¶piwór.
Powoli szukam miejsca na nocleg. Noga coraz bardziej puchnie i ból nie ustaje. Znalaz³em odpowiednie miejsce na przenocowanie. Dzielê siê ze Spoink'iem jedzeniem, którego nie mam wiele. Po ¶rednio przespanej nocy ruszam w dalsz± drogê. Robiê przerwê co jaki¶ czas, aby odpocz±æ. Nagle s³yszê rozmowy
- Halo! Mo¿e mi kto¶ pomóc? - wo³am dono¶nie. Zza drzew wychodzi ma³a dziewczynka
wraz z matk±
- Ch³opcze, co ci siê sta³o? - pyta siê dr¿±cym g³osem niska kobieta.
- Z³ama³em nogê podczas upadku.
- Usi±d¼ sobie. Masz tu trochê wody! Zaraz przyjdê z mê¿em, jest niedaleko.
Po piêtnastu minutach dobrze zbudowany mê¿czyzna podchodzi do mnie
- Poka¿ t± nogê! - mówi mi³ym lecz dono¶nym g³osem
- To nic takiego. - odpowiadam mu obojêtnie.
Noga puchnie coraz bardziej, a ból nie daje mi spokoju.
- Zaraz zawiniemy ci t± nogê.
- Dobrze, dziêkujê.
Po krótkiej chwili noga by³a owiniêta w banda¿
- Musimy doj¶æ do domu, wtedy co¶ zjesz i pojedziemy do lekarza!
Pocz±tek jest niez³y, a¿ do stwierdzenia: "Nagle s³yszê rozmowy". To ja piszê czy co¶ s³yszysz, czy nie wiêc ten dialog pó¼niej te¿ odpada. Zamiast dialogu mog³e¶ bardziej rozwin±æ fragment o tym co robisz po przebudzeniu siê, mog³e¶ szukaæ jedzenia lub wody itp.
Mimo wszystko przyjmujê, ale na razie na okres próbny!
Gra albo za 30 min. albo jutro.
Wiek: 30 Do³±czy³: 26 Maj 2009 Posty: 369 Sk±d: z okolic komputera
Kontakt:
Wys³any: 29 Kwiecieñ 10, 09:31
Dobra, skoro szymbar zrezygnowa³ , to zapiszê siê do ciebie.
Imiê, Nazwisko/Ksywka : Tom
Profesja : Trener
Starter : Lapras
Opis Postaci : a) Wygl±d - Br±zowe oczy i w³osy, ¶rednio wysoki, nosi d³ugie spodnie, czapkê i bluzê, ewentualnie (gdy jest zimno) sweter.
b) Charakter - Tom jest mi³ym, skromnym, inteligentnym ale ma³o cierpliwym trenerem. Jest trochê roztrzepany, ale w walce koncentruje siê tylko na swoim Pokemonie, rywalu i wszystkim z czym siê to wi±¿e.
c) Umiejêtno¶ci - spora wiedza na temat lodowych pokemonów,
Ekwipunek: Pokedex, 5 pokeballi, jedzenie dla pokemonów, 2 Potiony
Historia : Tom urodzi³ siê i mieszka³ w Snowpoint, by³ synem przewodnika po Snowpoint Temple i wszyscy my¶leli, ¿e pójdzie w ¶lady ojca. Jednak od dzieciñstwa bardzo interesowa³ siê walkami Pokemon. Codziennie rano z ukrycia obserwowa³ treningi i walki Candice. A¿ pewnego razu podczas treningu, jej pokemon rozwali³ drzewa, za którymi siê chowa³. Candice nie by³a zadowolona z tego, ¿e kto¶ podpatruje jej metody treningowe, jednak dowiedziawszy siê, ¿e Tom chodzi³ codziennie patrzeæ jak trenuje, da³a mu pod opiekê rannego Delibirda. Delibird szybko zaprzyja¼ni³ siê ze swoim opiekunem. Nawet po wyzdrowieniu nie chcia³ opu¶ciæ trenera. Tom z pomoc± Candice nauczy³ Delibirda wielu ataków np. Ice Beama i Blizzarda. Pewnego dnia, kiedy odda³ Delibirda (po szczególnie ciê¿kim treningu) na leczenie do Pokemon Center i uda³ siê na spacer, wszystkie pokemony w Pokemon Center zosta³y ukradzione. Tom szybko pobieg³ miejsce kradzie¿y, gdzie dowiedzia³ siê od znajomego Rangera, ¿e za kradzie¿± sta³ Zespó³ R, który swoj± g³ówn± bazê i miejsce przechowywania skradzionych pokemonów ma w Kanto. Tom natychmiast zarezerwowa³ bilet na statek, uda³ siê do domu, w po¶piechu wrzuci³ do plecaka najpotrzebniejsze rzeczy, nie zapominaj±co urodzinowym prezencie od ojca pokedexie. W chwili, kiedy mia³ wej¶æ na statek spotka³ Candice, która ¿yczy³a mu powodzenia i da³a mu Pokeballa mówi±c, ¿e to bardzo rzadki i szczególny Pokemon - Lapras.
Styl gry : Levelowa z kas±
Kraina, Miasto/ Co¶ jeszcze : Kanto, dom rodzinny w Snowpoint
Towarzystwo: ewentualnie jaki¶ przyjaciel.
Cel: Odzyskaæ Delibirda.
Pro¶by do MG : Bez w±tków mi³osnych oraz w±tki z moim ulubionym pokemonem (który to chyba widaæ po avku i sygnie )
Sygnatura użytkownika
Nowi userzy to spamerzy,
¦redni userzy to lamerzy,
a Starzy userzy to szpanerzy,
Czyli normalny jest tylko Henio by QuerryPass
Ostatnio zmieniony przez Tommy 6 Lipiec 10, 19:41, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.