POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
25 Maj 12, 05:25
Gra Wikkaza
Autor Wiadomo¶æ
valen 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 29 Wrz 2009
Sk±d: Kanto
Wys³any: 3 Kwiecieñ 10, 11:03   

Ogólnie:
Wydawa³o siê ¿e obie walki stanê³y w miejscu, pokemony lekko zdyszane odsuwa³y siê od siebie zamiast walczyæ w zwarciu wiêc walka powoli stawa³a siê coraz wolniejsza, za to bardziej dok³adna.
Sneasel:
Ten radzi³ sobie lepiej ni¿ wcze¶niej, kolejne kontry i samodzielne ataki wychodzi³y mu znakomicie co obfitowa³o w wynikach, ciacha³ przeciwnika pazurami ile wlaz³o, do³adowanie Cutem by³o bardzo dobrym zagraniem, nagle piê¶æ pokemona za¶wieci³a siê lekko niebieskawym ¶wiat³em... £UP! Mocne uderzenie lodow± piê¶ci± odrzuci³o przeciwnika tak daleko ¿e... wypad³ za arenê! Sneasel wygrywa.

--------------------------------------------------------------------------
Sneasel umie Ice Punch w 20% (szczegó³y w grze Mini [chyba na 1 stronie]).

Tymczasem Chinchou radzi³ sobie jeszcze lepiej ni¿ wcze¶niej, duszek wydaje siê zupe³nie nie wiedzieæ co robi a w dodatku zosta³ pozostawiony przez swojego trenera samemu sobie, dopiero na koñcu tej tury, kiedy kaktus ju¿ odpad³, Edward przypomnia³ sobie ¿e ma te¿ drugiego pokemona co trochê wyratowa³o sytuacjê, jednak Chinchou wci±¿ utrzymuje olbrzymi± przewagê.

72%
17%

Sygnatura użytkownika
Nakarm moje jaja :prosi:

A ju¿ najbardziej to ciemnozielone z lewej.

wikkaz 
Gapa, gubi PokeBalle
GGG³odzilllaaaa

Do³±czy³: 02 Lis 2008
Sk±d: £ód¼
Kontakt:
Wys³any: 4 Kwiecieñ 10, 20:14   

- Sneasel ¶wietnie sobie poradzi³e¶. Jestem z ciebie dumny. Nauczy³e¶ siê nowego ataku i szybko rozwali³e¶ przeciwnika. Teraz nale¿y ci siê porz±dny odpoczynek, choæ tu do mnie i patrz na koñcówkê walki. A potem zawrócê was do Balli i pójdziemy po¿egnaæ siê z reszt±.

Chinchou jeste¶ niesamowita. Ju¿ prawie wygra³a¶. Masz ogromn± przewagê i wierze w to, ¿e szybko uda ci siê go rozwalaæ. Supersonic pewnie jeszcze dzia³a wiec to ci dodatkowo pomo¿e. Zacznij od serii mocnych Bubble. Nastêpnie podp³yñ do niego i uderz go mocno Water Pulse. Zaraz po tym powiêksz moc wodnego ataku tak, aby woda podtopi³a twojego przeciwnika i kiedy ci siê to uda po prostu przygnieæ go do ziemi. Zaraz po tym uderz go kilkoma mocnymi uderzeniami czó³ek. Potem znów podtop go kilkoma silnymi Water Pulse i Bubble. Kiedy to zrobisz oddal siê od niego, bo mam dobry pomys³, który pewnie go ju¿ wykoñczyæ. Namierz go dobrze, po czym zacznij na niego pêdziæ przy pomocy, Water Pulse. Tylko zamiast na ataku wejd¼ do jego ¶rodka i zacznij siê krêciæ. Woda wtedy nabierze mocy i zacznie wirowaæ, przez co atak stanie siê o wiele silniejszy. Kiedy to zrobisz uderz w niego kilkakrotnie z ca³ych si³. Atakuj go tak d³ugo t± kombinacj± a¿ nie padnie. Je¶li bêdziesz mia³a z tym problemy u¿ywaj te¿ po³±czenia Water Pulse i Bubble. Nie dawaj mu szansy na atak. Uderzaj z ca³ych si³ i ca³y czas okr±¿aj go, aby nie mia³ gdzie uciec. Stosuj takie same sposoby na obronê jak wcze¶niej, bo ¶wietnie ci to wychodzi.

valen 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 29 Wrz 2009
Sk±d: Kanto
Wys³any: 6 Kwiecieñ 10, 14:42   

Mo¿naby opisaæ tê walkê i turê na bardzo d³ugim kawa³ku papieru, mo¿naby napisaæ setki s³ów ale mo¿na te¿ okre¶liæ j± zaledwie kilkoma krótkimi zdaniami. Chinchou radzi³a sobie ¶wietnie i prawie wszystko wykona³a tak jak nale¿y, przeciwnik wymy¶la³ skomplikowane taktyki które w wiêkszo¶ci przypadków nie dzia³a³y, ogólnie powiedziawszy zbyt wiele ryzykowa³ za bardzo niepewn± nagrodê. Nagroda okaza³a siê byæ dla niego wrêcz niemo¿liwa do zdobycia, Chinchou p³ynnie przechodz±c do kolejnych ataków roz³o¿y³a ducha ca³kowicie. Edward przez chwilê patrzy³ na was ca³kowicie zaskoczony, wrêcz nie móg³ uwierzyæ ¿e przegra³, widaæ by³ pewien zwyciêstwa i mia³ na nie ochotê. Spogl±da³ na Ciebie zazdro¶nie. Nagle odezwa³ siê, mia³ przestraszony g³os i widaæ by³o ¿e wrêcz zmusza siê do mówienia, co¶ by³o ca³kowicie nie tak, przecie¿ nikt nie zachowywa³by siê w ten sposób gdyby nie mia³ ku temu wyra¼nego powodu.
- Dobrze, da³e¶ sobie radê ze mn±, pokona³e¶ mnie. Nie spodziewa³em siê takiego obrotu spraw, mia³em nadziejê ¿e wygram i bêdê móg³ z czystym sumieniem odej¶æ bez zdradzania swojej tajemnicy. Wiem ¿e tego ode mnie nie wymagasz ale ja robiê to gdy¿ honor zabrania mi teraz odej¶æ bez s³owa wyja¶nienia. Pamiêtasz mojego kuzyna Damiana? Tego co ma 22 lata i przyje¿d¿a tu czasem do swoich starych kumpli którzy jak powszechnie wiadomo inteligencj± nie grzesz±. By³ tutaj jaki¶ czas temu, rodziców nie by³o na chacie wiêc zaprosi³ kilku najbardziej zaufanych kolesiów. Oni co¶ brali, przy³apa³em ich na tym. Wtedy powinienem odej¶æ i powiedzieæ komu¶ o tym lub nawet milczeæ, ja g³upi jednak poszed³em do nich i spyta³em ich o to. Nie wiem co mnie pokusi³o, da³em siê namówiæ, dali mi co¶ innego ni¿ sami mieli, mówili ¿e to jest s³absze. Widzê ¿e podejrzewasz ¿e jestem narkomanem, niestety jeste¶ w b³êdzie, to by³ jeden i ostatni raz, skutki jednak s± nieodwracalne. Widzê ¿e dalej nie rozumiesz, powiem Ci wiêc. To co¶ by³o ska¿one. Mam HIV. A to ju¿ pierwszy krok do AIDS. Teraz nie dziw siê ¿e nie chcia³em was widzieæ. Zamierzam dostaæ siê do kliniki w Celadon City. ¯egnaj. - Powiedzia³ i pu¶ci³ siê biegiem przed siebie.

Uua zaszala³em.

Sygnatura użytkownika
Nakarm moje jaja :prosi:

A ju¿ najbardziej to ciemnozielone z lewej.

wikkaz 
Gapa, gubi PokeBalle
GGG³odzilllaaaa

Do³±czy³: 02 Lis 2008
Sk±d: £ód¼
Kontakt:
Wys³any: 16 Kwiecieñ 10, 23:51   

Przepraszam, ¿e nie odpisywa³em, ale ostatnio nie mam w ogóle czasu. Strasznie du¿o czasu zajmuje mi ostatnio nauka i badania lekarskie do technikum :(
--------------------------------------
Po tym, co siê przed chwil± wydarzy³o stojê jak wryty. Ca³y czas nie mogê uwierzyæ w to, co przed chwil± powiedzia³ mi mój przyjaciel. Jednak ja go rozumiem i chcê dla niego jak najlepiej, wiêc nie powiem nikomu o tym, co mi teraz powiedzia³. Jednak, kiedy dotrê do Celadon odwiedzê go w tej klinice, aby sprawdziæ stan jego zdrowia. Mam nadziejê, ¿e jako¶ z tego wyjdzie. Dobrze by by³o gdyby wymy¶lili na to jaki¶ lek, który pomo¿e ludziom wyleczyæ siê z tego. Jestem jednak dumny z Edwarda, ¿e chce przez to wszystko przechodziæ sam. Gdyby nam o tym powiedzia³ z pewno¶ci± by¶my go wsparli. Ale nic muszê poczekaæ i dopiero potem siê z nim zobaczê.
- Chinchou jeste¶ niesamowita. Poradzi³a¶ sobie z przeciwnikiem wprost nieziemsko. Wspaniale radzisz sobie w walkach i widaæ, ¿e masz do tego talent. Bêdziemy go dopracowywaæ aby¶ z czasem stawa³a siê coraz lepsza. Teraz jednak wróæ do Balla, bo przyda ci siê porz±dny odpoczynek.- Mówiê i zawracam moich podopiecznych do Balla.
Chwilê po tym szybko kierujê siê do laboratorium Oaka, aby po¿egnaæ siê z reszt± przyjació³ oraz z samym Oakiem.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: