POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: Drago
24 Grudzieñ 11, 18:32
Pokemon Blue Adventure!
Autor Wiadomo¶æ
Szymb 
Nosi czapkê Asha
*derp*

Do³±czy³: 05 Sty 2010
Sk±d: Sinnoh
Kontakt:
Wys³any: 9 Kwiecieñ 10, 21:34   Pokemon Blue Adventure!

Pokemon Blue Fanfick!

Rozdzia³ Pierwszy: "Wielki Dzieñ..."*

Ciemna noc. Pewien ch³opak nie ¶pi. Rozmy¶la o jutrzejszym dniu. Nie mo¿e zasn±æ. Wierci siê na ³ó¿ku, ale jego my¶li nie daj± mu spokoju. "Bulbê. Albo nie, Charmandera! Nieeeee, on jest s³aby, mo¿e Squitla? Nie, Bulba jest na niego dobry! Ale na niego Charmander!". Nagle otwieraj± siê drzwi i zapala ¶wiat³o:
- Znów nie mo¿esz zasn±æ? - Powiedzia³a kobieta, wygl±da³a na trzydzie¶ci lat, ale najbardziej uwagê przykuwa³y ciemnozielone w³osy. - Blue, mówi³am, ¿eby¶ nie bawi³ siê nakrêcanymi Pokemonami przed snem!**
- Oj, mamo! To moja ulubiona gra! - Odrzek³ Blue. Nie by³ ubrany w pi¿amê, jak zwykle. Dzi¶ spa³ nawet w swetrze. I by³ jedyn± osob±, która tego nie zauwa¿y³a...
- No dobra... We¼ to! - Poda³a mu tabletki.
- Co to, do jasnej... - Spojrza³ na napis na tabletkach. - CHCESZ MNIE USPAÆ?
- Przyda³oby siê. - I u¶miechnê³a siê. Wy³±czy³a ¶wiat³o i wysz³a. Blue jeszcze przez jaki¶ czas patrzy³ po ciemku na kszta³t tabletek. Nagle poczu³ siê senny. Postanowi³, ¿e wyrzuci tabletki za okno. Tak te¿ zrobi³. Chwilê pó¼niej ju¿ spa³....

- Dziadku, zaczekaj na mnie! - Krzycza³ od progu zdyszany Blue. Przebieg³ bez odpoczynku trzy kilometry.
- Blue! Hej! - Odrzek³ Profesor Oak. Sta³ przed swoim laboratorium i czeka³ na trenerów. - Wejd¼.
Blue pos³usznie wszed³. Jego oczom ukaza³o siê ogromne laboratorium, w którym pe³no wszêdzie by³o paczek, zape³nionych biurek i papierów na pod³odze. I tylko dwóch naukowców.
- Poczekajmy na Reda, on bêdzie wybiera³ pierwszy. - Rzek³ Profesor.
- A kto to?
- Twój rywal, nie pamiêtasz?
- Aaaaa, ten Red! Ten niemowa?
- Oj, nie nazywaj go tak!
Chwilê potem wszed³ do laboratorium ch³opak ubrany na czerwono: Czerwony Plecaczek, Czerwona Czapeczka, Czerwona Kurtka.
- No, to teraz wasza przygoda mo¿e siê rozpocz±æ! - Z rado¶ci± wykrzycza³ dziadek Blue. Red podszed³ do Pokeballi. Wzi±³ Charmandera.
- Ej, ja go chcia³em! - Naburmuszy³ siê Blue. Red kiwn±³ g³ow± z niezadowoleniem, od³o¿y³ Poka i wzi±³ Bulbazaura.
- Ej, TO MÓJ BULBA! - Wkurzy³ siê jeszcze bardziej Blue. Red nie zwróci³ na niego uwagi, odwróci³ siê i zacz±³ siê przemieszczaæ w stronê wyj¶cia. Blue pochwyci³ Pokeball z Charmanderem i krzykn±³:
- No to mo¿e chocia¿ przetestujmy te poki?
- Dobra... - Red cicho odpowiedzia³ i otworzy³ Pokeballa.
- COOOOOOOOOOOOO?! - Wydar³ siê Blue na ca³e miasto. - SCRATCH I GROOOOOOOOWL?
Red zatka³ uszy i cichutko powiedzia³ do Bulbazaura:
- Bulbazaur, Tackle! - Charmander Blue odskoczy³ w ty³ i oberwa³ potê¿nym Tackle.
- To co, popiszczymy? - Zapyta³ siê Blue. - Charmander, Growl! I nie przestawaj!
Pokemon Reda nie móg³ tego s³uchaæ, ukry³ siê miêdzi nogami Reda.
- Dobra, teraz, Scratch! Byle potê¿ny! - Charmander ruszy³, ale w tym momencie Bulbazaur wyszed³ z ukrycia.
- Bulba, spróbuj siê obroniæ i Tackle! - Bulba odskoczy³ i Charmander waln±³ siê o ¶cianê. Z pobliskiego pude³ka wylecia³y na niego dokumenty. Charmander zwija³ siê z bólu... I wtedy Bulbazaur ruszy³ na niego. Za³adowa³ mu potê¿nego kopniaka i Charmander wymiêk³. Blue krzycza³ ze z³o¶ci. Red wolniutko odszed³ i wyszed³.
- Ta walka nie by³a na zbyt wysokim poziomie... - Powiedzia³ Oak.
- Taaa, to daj mi Arceusa na setnym! - Odrzek³ Blue.
- Kiedy¶ mo¿e tobie uda siê to...
Nagle zadzwoni³ telefon Blue. Ch³opak go odebra³:
"Blue, nasz pies nie chce siê obudziæ, da³e¶ mu co¶?"
- Eeee....
-------------------------------
* - Na bazie Pokemon FireRed
** - Pokemon Rumble

Oceniaæ, made by szymbar15. Pokazujcie b³êdy!

Sygnatura użytkownika

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X530wfqAjTk[/youtube]

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 9 Kwiecieñ 10, 21:47   

Fajne, zabawne (szczególnie na koñcu) i milo siê to czyta, choæ w niektórych momentach niepotrzebnie u¿y³e¶ ,,.''.
Na zachêtê 7/10.
Czekam na wiêcej ^^

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

Szymb 
Nosi czapkê Asha
*derp*

Kontakt:
Wys³any: 9 Kwiecieñ 10, 21:56   

Bêdzie jeszcze dzi¶! Zedytujê ten post. Odcinek drugi to: "¯ycie Trenera"

Oczekujcie po 22:00...

Rozdzia³ Drugi: "¯ycie Trenera"*

- Dziadku, muszê i¶æ do domu. Mama wzywa, bo uspa³em psa tabletkami...
- Dobra, ale we¼ jeszcze to! - Oak wcisn±³ w rece Blue Pokegear.
- E... To jest... To... Do...
- Dzwonienia. I mo¿na instalowaæ parê bajerków. Na przyk³ad mapê...
- A, to taki bajer mia³a Lyra! A jak siê tego u¿ywa?
- Poradzisz sobie, jak przeczytasz instrukcjê.
- A gdzie ona jest?
- Oooooo, tu! - Z wysi³kiem jêkn±³ Oak. Poda³ Blue tysi±cstronicow± ksi±¿kê.
- Nie brakuje tobie dziadku Pokegearów? - Spyta³ zmieszany Blue.
- Nieee, ¿artowa³em. To tom pierwszy na piêæ.
- Ha, ha, ha, bardzo ¶mieszne! - Z niedowierzaniem u¶miechn±³ siê Blue.
- No to... Patrz! - Z wysi³kiem podniós³ cztery ksi±¿ki i po³o¿y³ je na ziemi tak, by by³o widaæ ok³adkê.
- Jest jaka¶ inna opcja?
- Aha, mo¿esz siê nauczyæ sam.
- O, to ju¿ lepsze!
- I chcia³em ci daæ jeszcze co¶. Apricorn Box. - Profesor podniós³ ma³e pude³ko podobne do lodówki turystycznej. - Ma siedem przegródek, ka¿da na inny typ. We¼ jeszcze rower i zmykaj. - Siêgn±³ do wielkiego pud³a i wyci±gn±³ z niego rower. Da³ go Blue.
- Dziêki! To, pa dziadku!
- ¯egnaj.

- Cze¶æ, mamo! - Blue zsiad³ z roweru pod swoim domem. Jego mama sta³a na progu.
- O! Widzê, ¿e dosta³e¶ swojego Pokemona! Jakiego? - Spyta³a siê mama z zazdro¶ci±.
- Charmandera. Trzech w koñcu nie mo¿na by³o mieæ. Jednego wzi±³ Red. Bulbazaura. - Sykn±³ ze z³o¶ci± Blue. Otworzy³ swojego Pokeballa.
- Walczyli¶cie ze sob± ju¿?
- Taaaaa... Przegra³em, bo mia³em zbyt s³abe ataki...
- To ty siê dar³e¶ na ca³y g³os! S³ychaæ by³o ciê i tu!
- No... Co¶ mi chcia³a¶ powiedzieæ?
- Kupili¶my ci z tat± Piêæ Pokeballi. We¼ je. - Mama szybko podbieg³a i wrêczy³a kulki.
- Czy chcia³by¶, bym ci ulokowa³a kasê?
- Trochê... We¿ te trzy tysi±ce. - D³ugo szuka³ w kieszeniach. Nagle wyj±³ ca³e pogniecione trzy tysi±ce Poke Dollarów.
- To prawie wszytko co masz!
- PRAWIE! - I u¶miechn±³ siê. - Mamo, jak mogê w³o¿yæ rower do plecaka?
- Eeee...
---------------------
* - Na bazie Pokemon Soul Silver.

[ Dodano: 9 Kwiecieñ 10, 22:30 ]
Rozdzia³ trzeci: "Trening w trawach!"*
- Hmmmm....., sama nie wiem!
- Czyli bêdê skazany na rower?
- Chyba tak. A co z tym psem?

Blue ruszy³ na rowerze i jecha³ coraz szybciej i szybciej. Byleby jak najdalej od z³ej mamy. Blue wie, ¿e nie dowiedzia³a siê ca³ej prawdy, ale lada moment by siê dowiedzia³a. Ca³kowicie nie zwraca³ uwagi na drogê. Nie zauwa¿y³ znaku "Route 1". Nagle jego rower na co¶ wpad³. Blue spojrza³ przed siebie. By³ to maleñki Rattata. Chcia³ walczyæ.
- Eeeeeeej! Zejd¼ mi z drogi!
Rattata nie zwróci³ na to uwagi. Chcia³ walczyæ. Rzuci³ siê Blue na koszulkê i zacz±³ gry¼æ.
- Charmander, ruszaj!
- Charrrrr!
- Charmanderze, nie mamy pola do popisu, ale zaatakuj go Scratchem! I jeszcze i jeszcze!
"Ale ci ludzie maj± pierwotne taktyki!" Pomy¶la³ Charmander i zaatakowa³. Rattata pad³. Pokaza³ ¿e to koniec walki. "BLUE! Z£AP GO!"
Ale Blue nie rozumia³ Charmandera i jecha³ na rowerze dalej. Kilka Rattatów pó¼niej pojawi³ siê Pidgey.
- Charmander, Scratch! - Charmander wkurzony mrukn±³ oczami i spali³ go Ember. - £aaaaaaa! Umiesz ju¿ Ember! Brawo Charmander!
Na pochwa³y by³o zbyt wcze¶nie, bo Pidgey nie wymiêk³. Wing Attackiem niemal¿e pokona³ Charmandera. Charmander z³apa³ Blue za spodnie i zacz±³ ci±gn±æ go w dó³.
"NIEEEEEE MAAAAAM SIIIIII£Y! Rzuæ Pokeball!"
Blue nie rozumia³, Charmander rozpru³ mu spodnie.
- O CO CHODZI??? - Spyta³ wnerwiony Blue. Charmander Pokaza³ mu plecak. Blue zrozumia³, ¿e chodzi o Pokeball. Wyj±³ go. Charmander pacn±³ siê o czo³o. - Pidgey, jeste¶ mój! - I Blue rzuci³ kulkê. Krêci³a siê, krêci³a i nagle zatrzyma³a.
"Jeeeej! Kolega! A teraz chod¼my dalej. NO JUUUUUU¯!"
Ze z³o¶ci Charmander spali³ mu podeszwê buta.
- No idziemy, idziemy! - Blue wzi±³ Charmandera do Pokeballa i ruszy³ w drogê na rowerze. - Viridian City ju¿ blisko.
Nagle Blue odpi±³ siê Charmander i Pidgey z paska. Zlecieli na ziemiê, Blue jecha³ dalej. Nagle zadzwoni³a do niego na Pokegear mama.
- Blue, gdzie s± twoje Pokemony? - Blue zacz±³ siê macaæ dooko³a.
- Eeee....
-------------------------------------
* - Gra bazowana na Pokemon Platinum, FireRed i Mystery Dungeon Explorers of Time.

Sygnatura użytkownika

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 9 Kwiecieñ 10, 22:37   

Nooo... trochê gorzej ni¿ wcze¶niej, bo skupi³e¶ siê kompletnie na dialogu... widaæ, ¿e na szybko, ale i tak dam 6/10 ^^

Sygnatura użytkownika

Szymb 
Nosi czapkê Asha
*derp*

Kontakt:
Wys³any: 9 Kwiecieñ 10, 22:42   

:( , szkoda. Spróbujê siê poprawiæ w czwartym odcinku. Za co dasz 9/10?

Sygnatura użytkownika

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 9 Kwiecieñ 10, 22:48   

Trzeci jest podobny do FF-a Futrzaka.
Czyli jest krótki i z pocz±tku nie wiem kto co mówi ;P
Za to jest ju¿ trochê lepiej, bo zaczynam dostrzegaæ ,,akcje''.

Dam.... hmm... mo¿e byæ 6,5/10 ? ^^

Sygnatura użytkownika

NineTailes 
Powoli siê wkrêca
Murzyñski Rycerz

Do³±czy³: 08 Sie 2009
Sk±d: yy..ee.. nie wiem?
Kontakt:
Wys³any: 10 Kwiecieñ 10, 08:52   

co masz do mojego FF'a? nie podoba sie nie czytaj. to tylko 1 rozdzia³(a nie ODCINEK)

Szymb 
Nosi czapkê Asha
*derp*

Kontakt:
Wys³any: 10 Kwiecieñ 10, 10:39   

Dobra, przed jedenast± trzydzie¶ci bêdzie "czwórka"!

Sygnatura użytkownika

NineTailes 
Powoli siê wkrêca
Murzyñski Rycerz

Do³±czy³: 08 Sie 2009
Sk±d: yy..ee.. nie wiem?
Kontakt:
Wys³any: 10 Kwiecieñ 10, 11:30   

no co ty.

Szymb 
Nosi czapkê Asha
*derp*

Kontakt:
Wys³any: 10 Kwiecieñ 10, 12:25   

Sorry, tata musia³ zabraæ mnie na spacer... bêdzie na 13:00!

Odcinek czwarty: "Pierwsze miasto"*
Blue by³ z³y na siebie. Wsiad³ na rower i wróci³ niemal¿e do Pallet Town. Nagle spojrza³ z niedowierzeniem: Na polanie le¿a³y dwa Pokeballe, ale puste. Obok niech stali Charmander i Pidgey. T³ukli siê z Rattatami.
- Ch³opaki, ja was zgubi... - Blue nie skoñczy³. Natychmiast wpad³ na niego Charmander i przytuli³ go. Pidgey - wrêcz przeciwnie. Podar³ Blue spodnie. Akurat, jeszcze te zniszczone przez Charmandera. - Mo¿emy jechaæ dalej, do Viridian?
Pokemony wpad³y w zachwyt. Charmander chcia³ siê ¶cigaæ, Pidgey te¿. Blue wsiad³ zdziwiony na rower. Spostrzeg³, ¿e jego Pokemony dziwnie siê zachowuj±. Parê minut pó¼niej Pidgey by³ w mie¶cie, potem dobieg³ wesolutki Charmander. Blue d³ugo nie by³o, a¿ nagle pojawi³ siê ca³y zziajany.
- Czemu¶cie mnie zostawili w ogonie? - Zapyta³ Blue z³y od stóp do g³ów. Nagle przed jego oczami pojawi³ siê obraz ogromnego miasta, drapacze chmur, Day-care, Pokemarket i pewien tajemniczy facet, który chcia³ co¶ powiedzieæ.
- Witaj w Viridian City - Rzek³. - Wiem, ¿e jeste¶ tu nowy, pomóc?
- Nie nad±¿am za Pokemonami! - Odrzek³ Blue.
- To zabierz je do Pokemon Center!
- Aaaaa... gdzie to jest?
- Za rogiem siódmej alei, nie da siê przeoczyæ. - Facet niezbyt przekona³ Blue, ale ch³opak pos³usznie poszed³. Nagle facet wyj±³ komórkê i powiedzia³ do niej - Szefie, mam jednego dzieciaka, drugiego nie dogoni³em...
- Ja wiem, widzia³em jak ucieka³. Czeka ciê sroga kara. - Odpowiedzia³ g³os i przerwa³ rozmowê.

- Dzieñ Dobry, Blue jestem, z Pallet. Alabastrii! - Rzek³ Blue staj±c przed lad± Pokemon Center.
- A, z Alabastrii! Z tamt±d by³ tak¿e taki... niemowny... trenerek. - Blue i kobieta zaczêli siê ¶miaæ. - Joey jestem. W ka¿dym Pokemon Center pracuje inna Joey, ale nas pomyliæ siê nie da. Uleczyæ Pokemony?
- Tja, jasne! - Blue poda³ kulki do Joey.
- Wróæ za trzy godziny. Przez ten czas pozwiedzaj Viridian.
- Nieeee...... poczekam.
- Zobaczymy! - Szepnê³a z dzikim u¶mieszkiem Joey.
Minê³a godzina, Blue zacz±³ siê bawiæ Pokegearem. Minê³a druga, Blue zasypia³. Godzinê pó¼niej Joey obudzi³a go g³o¶nym krzykiem:
- WSTAWAAAAAAJ! - I u¶miechnê³a siê. Blue zerwa³ siê z fotela.
- CO TO? WOJNA? - ¦miertelnie przera¿ony zawo³a³ Blue.
- Nieeeee.... Poki wyzdrowia³y! Mam tylko jedno pytanie. Kto da³ im Amfetaminê?
- Eeee.....
----------------------------
* - Bazowane na animce i ¿yciu.

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum