TV Puls ostatnio daje wiêcej animowanych seriali. Smaczku dodaje fakt, ¿e takowe by³y wy¶wietlane kiedy¶ na Polsacie, TVP czy te¿ nawet na TVN. Oto lista tych seriali i kana³y, w którym kiedy¶ by³y:
TVP: Jetsonowie, Flintstonowie, serie "Byli sobie..."
Polsat: WITCH, Gad¿et i Gad¿etinis, serie "Byli sobie..."
TVN: Animaniacy, Tom i Jerry (nie jestem pewien)
inne: seriale ze starego TMT (Zaczarowany o³ówek, 2 koty + 1 pies)
Wiêc tak: Jaka jest szansa, ¿e pojawi± siê Pokemony na TV Puls? Oceniam na 25%. Dlaczego tak ma³o? Wszak WITCH ma mniej wiêcej t± sam± tematykê co Poki i to jest w stylu anime, ale ilo¶æ odcinków mo¿e co nieco odstraszyæ (albo i nie, bo Flintstonowie, w porównaniu z Pokemonami, licz±c sezon 1-6, ma niespe³na po³owê mniej epków, co Poki). Poza tym, by³ sza³ na Pokemony, nie tylko ze strony dzieci, wiêc TV Puls, bêd±cy bardziej rodzinnym kana³em, móg³by podsun±æ takowe rozwi±zanie.
Które sezony? Najprêdzej które¶ z pocz±tkowych (1-6). Je¶li TV Puls podczas emisji Poków bêdzie mia³o wiêksz± ogl±dalno¶æ, to to bêdzie oznaczaæ realne szanse na 7, 8 i 9 sezon po polsku. Na sezony 10-12 nie ma na razie co liczyæ, bo nie zosta³y wyemitowane na Polsacie i TV4
Zwiêkszone szanse na Poki na TV Puls mo¿e byæ ich brak na Disney XD. Ale to tak szybko nie nast±pi (na szczê¶cie).
Na TV Puls mamy Jerrego Springera, World Wrestling Entertainment i serie ukrytych kamer, wiêc TV Puls jest kana³em typowo mieszankowym, wiêc mo¿liwe jest wszystko.
...a jak wy na to spogl±dacie?
Sygnatura użytkownika
Vintage Krug is back!
Ostatnio zmieniony przez kurnik3478 25 Marzec 10, 19:37, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Mi jako¶ nie pasuj± Pokemony do tego kanalu. Poza tym teraz leca tam straszne starocie, czyli rzeczy, ktore sa bardzo tanie, a Pokemony zapewne to by³by ju¿ wiêkszy koszt dla tej stacji. No chyba ze przyja³by sie ten blok z bajkami i stacja by na tym sporo zarobila.
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Drogie bravo!
Mam na imiê Aga i mam 12 lat. Pisze do was poniewa¿ mam ogromny problem. W naszej klasie s± ju¿ tylko dwie dziewice( tzn. ja i nasza nauczycielka), postanowi³am wiêc , ¿e nie mogê straciæ dziewictwa ostatnia zw³aszcza , ¿e za trzy tygodnie nasza nauczycielka(31lat) wychodzi za m±¿ i pewnie to zrobi.Chcia³am zrobiæ to z Mariuszem najprzystojniejszym ch³opakiem w naszej podstawówce, jednak on powiedzia³ ,¿e dziewczyny mu nie w g³owie bo chce zostaæ trenerem pokemonów:-/
Co mam zrobiæ ¿eby przekonaæ Mariusza do tego pierwszego razu, nie mogê przegraæ z pokemonami bo to bêdzie wstyd na ca³± szko³ê. POMOCY
Mi jako¶ nie pasuj± Pokemony do tego kanalu. Poza tym teraz leca tam straszne starocie, czyli rzeczy, ktore sa bardzo tanie, a Pokemony zapewne to by³by ju¿ wiêkszy koszt dla tej stacji. No chyba ze przyja³by sie ten blok z bajkami i stacja by na tym sporo zarobila.
PokeMan kiedy¶ powiedzia³ co¶ takiego, ¿e jak ostatnio na Polsacie by³y Pokemony (mówiê o 6 sezonie), wtedy nie by³o ani grama dochodów z serialu, widaæ, ¿e albo z³a pora (strasznie rano), albo po prostu nikt poków nie lubi (w co wrêcz nie wierzê). Bardziej dochodowy by³ taki Kapitan Flamingo, co teraz non-stop leci na Jetix Play ;( . Wiêc dla Pulsu straty notabene by nie by³o
Po drugie, WITCH, jak ju¿ mówi³em, ma tê sam± tematykê i ten sam styl, co Pokemony, w dodatku kompletnym starociem to to nie jest zupe³nie, a Gad¿et i Gad¿etinis to tak jakby kontynuacja Inspektora Gad¿eta.
Po trzecie, je¶li starocie, to seriale kultowe. Jetsonowie i Flintstonowie by³y kultowe, Pokemony zreszt± te¿. Chocia¿ przyznam, ¿e produkcje stajni Hanna-Barbera maj± przewagê nad japoñskim Anime, wiêc po Jetsonach (dopiero co lec± pierwsze odcinki) mo¿e byæ Scooby-Doo...
Skoro WITCH by³ na Pulsie, Pokemony te¿ mog± byæ. Skoro dla Pulsu WITCH by³ odpowiedni, Pokemony te¿ bêd± odpowiednie. I gitara!
¦miem spodziewaæ siê ich gdzie¶ od lata tego roku, o ile by by³a taka szansa...
niestety, jaka¶ nowa seria spolszczona przez Eurocom, ale niestety z Gajd± jako lektor, ale co siê dziwiæ jak studio upada
[ brak nowych zleceñ
( najnowszych Rrangersów nagrali, ale DXD nie kwapi siê tego pu¶ciæ )
i odej¶cie starej kadry ]
i teraz robi± lektorsy, a na dodatek ( tak jak kiedy¶ EnBeEf przy bodaj s4 )
- wg. pewnego dialogisty/kogo¶ z ich dawnej administracji - maj± jakie¶ k³opoty z wyp³acaniem kasy
Krug napisa³/a:
Poza tym, by³ sza³ na Pokemony, nie tylko ze strony dzieci, wiêc TV Puls, bêd±cy bardziej rodzinnym kana³em,
niestety, nadal wg. niektórych rodziców - którzy znaj± poki z Polsatu - Pokemony to "japoñskie z³e kreskówki", za to wg. rodziców znaj±cych poki z Jetixa - s± okej.
Krug napisa³/a:
Je¶li TV Puls podczas emisji Poków bêdzie mia³o wiêksz± ogl±dalno¶æ, to to bêdzie oznaczaæ realne szanse na 7, 8 i 9 sezon po polsku.
przedtem powinni wyemitowaæ pierwsze 6 serii, chocia¿ tego Witcha puszczaj± TYLKO drug± seriê, pierwszej serii nie wyemitowali
Krug napisa³/a:
Zwiêkszone szanse na Poki na TV Puls mo¿e byæ ich brak na Disney XD.
Niewiele to znaczy, bo takie s1-5 by³y/s± od jednego dystrybutora,
s6 by³o na Polsacie w 2009 prawdopodobnie tylko dlatego, ¿e jest od GMC które na maxa wyexploatowali w tym¿e roku, puszczaj±c zdubowane przez nich filmy animowane
m in. w niedziele
( Przygody Kota w butach - anime z Klimkiem i W³odarczykiem jako polskie g³osy )
- i ¶wiêta
( seria filmów o Mroziku - te¿ z tradycyjnymi Pokemonowymi aktorami pokroju B³a¿ejewki, Chudy, Ko¿uszek itp. ), z kolei takie s11 by³o w studiu w postaci obrandowanych kaset z logiem Jetix i zegarcode te¿ by³o z Jetixa...
filmy pokemon w polsce pochodz± od 2 niezale¿nych dystrybutorów..
paqo napisa³/a:
Poza tym teraz leca tam straszne starocie, czyli rzeczy, ktore sa bardzo tanie, a Pokemony zapewne to by³by ju¿ wiêkszy koszt dla tej stacji.
Szczerze mówi±c, to obecnie s±dzê, ¿e koszt licencji jest du¿o mniejszy ni¿ koszt dubu s7
paqo napisa³/a:
No chyba ze przyja³by sie ten blok z bajkami i stacja by na tym sporo zarobila.
Blok siê przyj±³, ju¿ chyba drugi rok funkcjonuje.
Krug napisa³/a:
PokeMan kiedy¶ powiedzia³ co¶ takiego, ¿e jak ostatnio na Polsacie by³y Pokemony (mówiê o 6 sezonie), wtedy nie by³o ani grama dochodów z serialu, widaæ, ¿e albo z³a pora (strasznie rano), albo po prostu nikt poków nie lubi (w co wrêcz nie wierzê). Bardziej dochodowy by³ taki Kapitan Flamingo, co teraz non-stop leci na Jetix Play ;( . Wiêc dla Pulsu straty notabene by nie by³o
Ceny reklam na Polsacie by³y/s± mniej wiêcej sta³e, gdy¿ nie zale¿± od tytu³u serialu, ale godziny kiedy s± emitowane. Dochód by³, nawet wiêkszy ( 1000 z³ za pokemonów kontra 400 z³ obecnie ) ni¿ obecnie maj± z tego Polsatu News który retransmituj±, ale tutaj ju¿ tego timeslotu kreskówki, ani nic innego nie odzyska : buduj± widowniê PN + taki program robi dobre PR Polsatowi. Co innego, ¿e o emisji w 2009 roku, niewielu te¿ wiedzia³o ( takich zwyklaków pokroju mojego kolegi, który owszem o emisji na Tv4 s³ysza³, ale o najnowszej na Polsacie - nie ).
Iñsza sprawa, ¿e za pierwsz± seri± pokemona krêci³ siê rok temu ZigZap, podobnie jak za Marvelami. Z tym, ¿e te drugie zablokowa³ DXD co jest potwierdzone, a pierwsza sprawa nie jest wyja¶niona ( a przynajmniej ja o tym nie wiem ).
A¿ bojê siê reakcji Daru, jak nie daj bo¿e zobaczy temat, a co dopiero mój post...
Jeszcze iñsza sprawa, ¿e Technicznie uzyskanie licencji na ( powtórne ) s1-5 i s7-8 mo¿e byæ diabelnie trudne...
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Ale prêdzej na TV Puls puszcz± Czarodziejki z Ksiê¿yca Lub Dragon Ball`a ni¿ Pokemony
Nie puszcz±, bo Puls kreuje siê na stacjê rodzinn±, wiêc lesbizm i kuse spódniczki ( Sailor Moon ) lub zabijanie siê ( DB ) nie przejdzie. Pomijaj±c, ¿e ww. pozycje nie maj± gotowego dubu ( ma³o prawdopodobne by sami zlecili ), wiêc by³aby ponowna lektorka, która tylko by zrazi³a starych fanów, bo jednak IMO Eurocom siê nadaje tylko do dubu, a to, ¿e ostatnio robi± lektory do wiêkszo¶ci Pulsowych audycji, to tylko powód do smutku.
M4tEUSh! napisa³/a:
Z tego co pamiêtam Pokemony mo¿na ogl±daæ od +7 a animacje na Pulsie s± bez ograniczeñ wiekowych [?]
Rozpiêto¶æ maj± du¿±, raz puszcz± Karmelkowy obóz, a raz £icza, które jednak dzieli kilka lat grupy docelowej, wiêc pokemony pasuj± pod tym wzglêdem. Tylko z tymi pokemonami, to mo¿e byæ problem z ¶ci±galno¶ci± wcze¶niej wymienionych przeze mnie sezonów.
Sygnatura użytkownika
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Moim zdaniem Pokemony na Pulsie s± bardzo realne.
Pamiêtam jak ogl±da³em Simpsonów, bo nie mam CYFRY +, tylko UPC.
Zapewne puszcz± serie od 1 do 3, bo tam jest najmniej przemocy i du¿o przyja¼ni, a PULS to telewizja niepokolanów(?).
Jedn± przeszkod± jest to, ¿e jest to program RELIGIJNY, a POKI zbytnio nie s± prokatolickie.
ZigZapowi mówiê stanowcze NIE. Kana³ jak dla mnie kierowany dla m³odzie¿y ubogiej umys³owo i bez ¿adnych perspektyw. Posiada on kana³y, którymi nawet wstyd siê podetrzeæ.
Natomiast taki JETIX PLAY, ma du¿y potencja³. Codziennie ogl±dam tam moje ulubione klasyki: Dzieciaki z klasy 402, Rodzina Toffu, Ludwiczek<3 i Kot EEk. Szkoda, ¿e nie leci tam KLESZCZ, bardzo fajny serial animowany, ale to historia na inny temat.
Podsumowuj±c, gdyby pu¶cili to bym ogl±da³. Najlepsza pora to 15-16, codziennie.
Nie obrazi³bym siê, jakby zakoñczyli po Wyspach Pomarañczowych, bo jak to siê mówi, lepszy rydz, ni¿ nic.
Jedn± przeszkod± jest to, ¿e jest to program RELIGIJNY, a POKI zbytnio nie s± prokatolickie.
Masz bardzo stare informacje, kiedy byli Simpsonowie tam, to inwestorem by³ Rupert Murdoch ( potentat medialny z zachodu ), potem siê wycofa³ - st±d niedokoñczyli Simpsonów i paru programów, bo licencje mia³ ww., potem nadal 25% mieli franciszkanie, a resztê D.D±bski..zreszt±, odsy³am do specjalistycznych for, gdzie skomplikowana historia tej stacji jest lepiej opisana. Obecnie ta stacja ju¿ nie jest religijna. o, na wiki kto¶ ³adnie opisa³ dzieje stacji > http://pl.wikipedia.org/w...inwestor.C3.B3w
p4key napisa³/a:
ZigZapowi mówiê stanowcze NIE. Kana³ jak dla mnie kierowany dla m³odzie¿y ubogiej umys³owo i bez ¿adnych perspektyw. Posiada on kana³y, którymi nawet wstyd siê podetrzeæ.
W³a¶nie nie, zamiast kreskówek, inwestuj± w ambitne programy dla NISZ, np. anime z napisami ( nisza, bo co to jest 15 tys. widzów ), albo "przymierzalnia" dla dziewczyn...lepsze to ni¿ ci±gle kreskówki powtarzane po raz enty, przynajmniej staraj± siê tworz±c co¶ nowego, oryginalnego, alternatywnego wobec taniej jednorodnej i ci±gle takiej samej sieczki .
p4key napisa³/a:
Nie obrazi³bym siê, jakby zakoñczyli po Wyspach Pomarañczowych, bo jak to siê mówi, lepszy rydz, ni¿ nic.
Wys³aæ im listê odcinków których nie ma po PL w necie, niech je puszcz±, ktos nagra i mo¿e byæ. Chyba najtañsze rozwi±zanie dla nas i dla nich.
Sygnatura użytkownika
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.