POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
24 Maj 12, 16:41
Zapisy :3
Autor Wiadomo¶æ
jagodowy 
Gapa, gubi PokeBalle
nie znosi Asha x3

Do³±czy³: 06 Kwi 2009
Wys³any: 7 Marzec 10, 18:55   Zapisy :3

Na pocz±tku proszê o przeczytanie TEGO tematu.

Kod:
[b]Imiê, Wiek[/b]
[b]Wygl±d[/b]
[b]Profesja[/b]
[b]Kraina[/b]
[b]Starter[/b]
[b]Charakter[/b]
[b]P³eæ[/b]
[b]Historia[/b]
[b]Cel[/b]
[b]Pro¶by, ¿yczenia[/b]

Z A P R A S Z A M
Ostatnio zmieniony przez jagodowy 27 Marzec 10, 17:19, w ca³o¶ci zmieniany 8 razy  

GreenDay 
Pewnie nie zna PokeMana
yyy...mleko

Do³±czy³: 23 Mar 2010
Sk±d: Rzeszów City
Kontakt:
Wys³any: 23 Marzec 10, 14:37   

O, bêdê pierwszy xD

Imiê, Wiek Green 17
Wygl±d
ProfesjaTrener oczywi¶cie :)
Kraina Kanto OFC
Starter Magby OFC
Charakter Mi³y dla siebie, poków, szybko znajduje sobie przyjació³, uczciwy, weso³y, czasem lubi po¿artowaæ . Czasami konfident, k³amca i sory ale nie mogê wymy¶lec trzeciego -.-
P³eæ Mê¿czyzna
Historia-Zostaw mnie Ty potworze!!!
-uahahahaha!!! JEB! (Head Shot)
-Obel masz jakie¶ wie¶ci od Artisa??
-Tak Rahaal, ostatnio napisa³ list ¿e szuka tego swojego Darkraia... wg mnie On nie istnieje :/
-Ey, zostaw mojego brata w spokoju OK? On w to wierze i ja te¿... znajdzie go w koñcu...
- Jak przygotowania do wielkiego zniszczenia ludzko¶ci Darkrai?
- Uahahaha
-Czyli?
-uahahah muszê znale¼æ jeszcze 5 jêzyków, 8 g³ów, 134 palce a do tego 32 stopy...
-tak, jest ju¿ bardzo blisko.... Nied³ugo zniszczymy ca³± ludzko¶æ!!! UHAHAHAHA!!!
Obel,Artis i Rahaal byli braæmi, mieszkali w Vermillion City. Wynajmowali wraz z rodzicami ma³y domek nie opodal lasku... byli bardzo z¿yci ze sob±, wszêdzie razem chodzili bla bla bla... pewnej strasznej, zimnej nocy Artisowii przy¶ni³ siê jaki¶ stwór, wygl±da³ jak zjawa, koloru czarnego z dziwn± g³ow± prawie piszczelow±. Co¶ mu wtedy powiedzia³, nie chcia³ jednak wyjawiæ co to takiego by³o. Od tej pory brat zamkn±³ siê w sobie, nic nie jad³, nie pi³.... nie by³ ju¿ taki sam jak kiedy¶. Dok³adnie w jego urodziny kiedy wszyscy mieli dla niego jaki¶ prezent, dosta³ jeszcze jeden, by³ pod drzwiami do mieszkania. Otworzy³ paczkê i znalaz³ jaki¶ naszyjnik, przedstawiaj±cy o dziwo tego czarnego, nieumytego stwora... wtedy wszystko nam opowiedzia³, wyjawi³ swój najwiêkszy sekret który t³umi³ w sobie 5 pe³nych, zimnych lat... oczywi¶cie wy¶miali¶my go i wmawiali¶my ¿e to tylko sen. Poszed³ spaæ, za³o¿y³ naszyjnik na szyjê. Znowu mia³ ten sen, ale teraz ca³kiem inaczej... wydawa³o mu siê jakby go prze¿ywa³, co¶ jak kino 3d. Wsta³ z ³ó¿ka, wzi±³ najpotrzebniejsze rzecze i próbowa³ wyj¶æ z domu... Ojciec wyszed³ przed niego i...
-Gdzie idziesz?- zapyta³ ojciec
- Spotkaæ siê z moim panem, Darkrai'em..- odpowiedzia³
-Z kim?? Co, co Ty gadasz wgl?
-lepiej usuñ mi siê z drogo bo nie rêczê za siebie...
Powiedzia³ i zaczêli siê szarpaæ. Wtedy sta³o siê co¶ okropnego, z naszyjnika wylecia³ promieñ który ale urwo³!!! g³owê ojcu... wszêdzie p³ywa³y strumyki krwi... Sprawca jednak spokojnie wyszed³ z domu... la³ ostry, zacinaj±cy i porywisty deszcz. Ja z drugim bratem i matk± podeszli¶my pod nieboszczyka, widzia³em te ³zy na policzkach, ten ¿al za to wszystko... tej chwili nie zapomnê nigdy... Zacz±³em szukaæ brata, znalaz³em go w jaskini, gdzie¶ w lesie. Wyrwa³em mu naszyjnik i wrzuci³em do wody, nagle sta³ siê jaki¶ dziwnie spokojny, wrêcz normalny, taki jakiego zna³em przed paroma laty.
-Bracie, wróæ do domu...
-Nie mogê, nie mogê patrzeæ na Matkê, nigdy nie spojrzê jej w oczy...
- Co w Ciebie wtedy wst±pi³o? a zreszt±, niewa¿ne wróæ do nas, potrzebujemy Ciê...
-Nigdy, Darkrai musi zap³aciæ za to co zrobi³ mi i mojej rodzinie...
- Okey to ruszaj, ale uwa¿aj na siebie...- powiedzia³em po czym jego ju¿ nie by³o :/
Po paru latach ja i rodzina pozbierali¶my siê po tym zdarzeniu, nie by³o to ³atwe. Prowadzili¶my normalne ¿ycie, inne dzieci z miasta mia³y ju¿ poki, niestety nie mieli¶my na to czasu jak na razie... po paru miesi±cach postanowili¶my wyruszyæ w podró¿... wziêli¶my po jednym poku od Profesorka... dobrze nam sz³o (razem z bratem)... wygrywali¶my sporo walk, nigdy nie nudzili¶my siê. Pewnego dnia odkryli¶my jak±¶ jaskiniê, dobywa³y siê z niej straszliwe jêki i krzyki... weszli¶my, prawdopodobnie by³o to najgorsze co mo¿na by³o zrobiæ. Ale nic, b³±dzili¶my po korytarzach, jêki by³y coraz czêstsze... zobaczyli¶my brata, przywi±zany by³ do jakiego¶ urz±dzenia, które ... przy nim sta³ ten w³a¶nie potwór, bawi³ siê nim jak zabawk±... (powrót do pocz±tku) w koñcu zabi³ go... straszny widok, jeszcze gorszy ni¿ widok ojca... rzucili¶my siê na niego z bratem ale uciek³ jakim¶ dziwnym teleportem. Mia³ kolegê, to chyba jego szef, podobny do psa z okrêgiem na plecach o.O
W koñcu nasze drogi siê rozesz³y, ka¿dy poszed³ w swoj± stronê... szukali¶my zabójcy na w³asn± rêkê. Teraz to zemsta by³a dla mnie najwa¿niejsza...

CelZem¶ciæ siê na Darkraiu i jego tajemniczym wspólniku a reszta oka¿e siê w praniu :)
Pro¶by, ¿yczenia Proszê o ENG nazwy ataków a nie PL, mi³±, ciekaw± i ¶mieszna grê ale czasem powa¿n±. Gra nielewelowa xD

P.S. jakby¶ nie zrozumia³ historii to pw xD

jagodowy 
Gapa, gubi PokeBalle
nie znosi Asha x3

Wys³any: 23 Marzec 10, 14:43   

Rzeczywi¶cie troszkê popl±tana ta historia, ale da siê prze¿yæ. Whoa, pierwszy gracz w historii mojego prowadzenia gier na PokeCollectcie, a¿ siê ³ezka w oku krêci ;3, nie przed³u¿aj±c przyjêty, grê za³o¿e za oko³o 20 minut i tak dosta³em pw, wiem ¿e chcesz grê nielevelov± =D

Run
Gapa, gubi PokeBalle
Lubie Placki

Do³±czy³: 24 Sty 2010
Wys³any: 23 Marzec 10, 17:09   

Imiê, Wiek Luqe, 14 lat
Wygl±d
Profesja Trener
Kraina Kanto
Starter Tyrogue
Charakter Jest przyjazny, ale tylko dla ludzi, których zna, ogólnie jest bardzo waleczny, nigdy siê nie poddaje, zawsze robi to, co sobie postanowi³, czêsto wykazuje siê sprytem, nawet w najgorszej sytuacji potrafi roz¶mieszyæ ludzi (¿artowni¶), jest bardzo uczciwy. Negatywne cechy u Jake to jego po¶piech, zbyt szybkie chêci do dzia³ania, czêsto zachowuje siê jak "idiota", to znaczy, nie jest zbyt m±dry. Czêsto stara siê unikaæ nieprzyjemnych sytuacji za pomoc± k³amstw.
P³eæ Mê¿czyzna
Historia Luqe zbudzi³ siê rano my¶l±c tylko o tym, czy w koñcu ukoñczy swoj± szko³ê. Nie lubi³ bowiem do niej chodziæ, marzy³ o prawdziwej podró¿y jak ka¿dy ch³opiec w jego wieku. Jak ka¿dy ch³opak, zawsze chcia³ zostaæ trenerem pokemonów. Chcia³ jak najszybciej wyruszyæ z domu, jednak nie móg³ tego zrobiæ ze wzglêdu na szko³ê, któr± musia³ ukoñczyæ.
-Do zobaczenia matko! – krzykn±³ gdy wychodzi³ z domu
Ruszy³ pewnym krokiem w stronê szko³y, dzisiaj mia³ o to pisaæ test ukoñczeniowy. Nie stresowa³ siê tym, gdy¿ my¶la³, ¿e ma wystarczaj±c± wiedzê, aby zdaæ klasówkê na dobr± ocenê. Wszed³ do klasy, us³ysza³ swoje nazwisko i zasiad³ w ostatniej ³awce Sali. Dosta³ sprawdzian, z pozoru wygl±da³ na ³atwy. By³o tak jak przypuszcza³, pytania typu „czy jêzyk Lickitung’a jest d³u¿szy od jego cia³a”. Zna³ na nie odpowiedzi, po dwudziestu minutach odda³ wype³nion± kartê odpowiedzi. Uda³ siê w kierunku sto³ówki szkolnej, mia³y tam byæ dzisiaj jego ulubione danie mianowicie wy¶mienite udko kurczaka z porcj± frytek. Podczas swojego posi³ku my¶la³ o tym co bêdzie je¿eli zawali test? Bêdzie musia³ siedzieæ w szkole kolejne 3 lata? A mo¿e nie dostanie w ogóle pozwolenia na podró¿? Na sam± my¶l o tych rzeczach przechodzi³y po jego ciele ciarki. Odniós³ pusty talerz po jedzeniu i pewnym krokiem ruszy³ w stronê klasy. Poczeka³ kilkana¶cie minut, musia³ zaczekaæ na wyniki owego testu. Nauczycielka podesz³a do ch³opca i rzek³a:
-¦wietny test Luqe, napisa³e¶ go najlepiej z ca³ej klasy. Wró¿ê ci dobr± karierê Hodowcy Pokemon
Po tych s³owach spojrza³ na swój test, nie móg³ uwierzyæ napisa³ go na maksymaln± ilo¶æ punktów! Teraz my¶la³ tylko o tym jak bêdzie wygl±da³a jego podró¿. Wyszed³ z klasy i jak najszybciej pobieg³ do domu!
Cel Zostaæ najlepszym trenerem [:O], prze¿yæ ciekaw± przygode
Pro¶by, ¿yczenia No có¿, fajna gierka i ciekawa :] Grê Nielevelow± najlepiej :] Angielskie nazwy ataków.

Sygnatura użytkownika

jagodowy 
Gapa, gubi PokeBalle
nie znosi Asha x3

Wys³any: 23 Marzec 10, 17:17   

No có¿, bez wiêkszych zastrze¿eñ, nic dodaæ, nic uj±æ ;]
Przyjêty, grê za³o¿ê za chwilkê =D

Misia 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³a: 22 Mar 2010
Sk±d: Wielkopolska.
Wys³any: 23 Marzec 10, 23:16   

Imiê, Wiek Serenity Evangeline Pixie Love Kelly Diana McDonnery. [14]
Wygl±d
Profesja Koordynator
Kraina Hoenn.
Starter Je¶li mo¿na- Caterpie. Je¶li nie- Mudkip
Charakter Serenity Evangeline Pixie Love Kelly Diana McDonnery jest osob± burzliw±. Czêsto siê wkurza o wszystko. No ale musi mieæ powód. Chocia¿by powodem tym by³a skarpetka na lewej stronie- których ona nie cierpi. Pewnie dlatego chodzi w fioletowych czó³enkach. Kocha wszystko co francuskie. Ot co. Tak po prostu. Stara siê byæ jak najmilsza dla innych- by dawaæ wzór- ale rzadko jej to wychodzi. Bo jak to uj±æ? Ona sama czêsto wychodzi z siebie. Jest szczera. Szczera do bólu. Dos³ownie. ¶wietnie dogaduje siê z pokemonami. Podobno.. Nigdy jej nie wychodzi z facetami... Czemu¿ to? Chyba tylko ona nie wie, ¿e jest mêcz±ca i za³amuj±ca. S³ynie z "pytanek Serenity Evangeline Pixie... (...)" to co¶ typu "dlaczego traw jest zielona?".
P³eæ Nie widaæ xD ? Kobita. xD
Historia Serenity Evangeline Pixie Love Kelly Diana pochodzi z rodu McDonnery. Ród ten sprawowa³ w³adzê od setek lat w Hoenn. Jest ona jedn± z bardzo wielu wnuczek Królowej. Stara siê o tron- jak jej "sweet" kuzynostwo. Ach bo oni wszyscy siê "taaak lubi±!" (przed kamerami). S± tak zwan± "¶mietank± Hoenn". Z nich wszystkich o¶miu ona uchodzi za t± ¶mieszn±. Dzieci j± wprost uwielbiaj±- zawsze je roz¶miesza. Co najgorsze- nie¶wiadomie. A ona tak boi siê dzieci! Na co dzieñ je¼dzi sobie na rapidash' ach i innych takich arystokratycznych rzeczach. Pewnego razu babcia Królowa wezwa³a ich wszystkich do siebie. To jest: Serenity... (bla bla..)- ¶miesznego leniucha, Garego- nadêtego, dumnego aroganta[16], Marisol zarozumia³± dziewczynkê [9], Mery druga zarozumia³a, siostra bli¼niaczka Marisol, obydwie wykurzaj±ce, chc± rz±dziæ razem [9], Mark powa¿ny sztywniak, ma³o mówi, a jak ju¿ to nudy, polityka i jeszcze raz polityka...[16], Kendra piêkniutka, uwa¿a siê za naj i w ogóle[15], Cerian, ona- du¿o gada, lekkoduch, jedyna normalna[14], Dylan, brat, sk³ócony z rodzin± (ojciec, matka, Ja.) brat. O co posz³o? Zawsze siê obra¿a³, nikt nie pamiêta o co, ale nie chce siê pogodziæ bo ¿±da publicznych przeprosin i prezentów nie z tej ziemi. Zadufany w sobie i tyle.. [13]
Cel Nie przynie¶æ wstydu swemu rodowi. Przej±æ koronê- nie da innym siê wyko³owaæ! Ot co!< reszta siê jako¶ potoczy No w ka¿dym razie babcie wezwa³a o¶miu wnuków i powiedzia³a, ¿e wie kot bêdzie nastêpc± tronu. Potem doda³a, ¿e to ¿art. Ach za to j± wszyscy kochaj±, ¿artuje sobie nawet w powa¿nych chwilach. Da³a ka¿demu pokemona. Obojêtnie jakiego. Podobne w miarê. I kaza³a ruszyæ po odznaki lub wst±¿ki. Kto zdobêdzie ich wiêcej w ci±gu 1,5 roku zostanie nastêpc± tronu. Do tego 1,5 roku nie wlicza siê 6 miesiêcy na trening. Mamy przej¶æ ca³e Hoenn, be z zdobywania odznak i wst±¿ek! Jedynie jakie¶ konkursy! Phi! Potem wróciæ i zacz±æ wy¶cig o tron. Wszystko bêdzie krêcone kamerami i zrobione w postaci show! xD Ca³± babcia. Ale nikt nie bêdzie móg³ siê dowiedzieæ niczego o innych uczestnikach. Je¶li siê dowie... odpada.^ ^.
Pro¶by, ¿yczeniaHmm.. chcê grê ju¿ kiedy idê, jest po tym wszystkim. bo !i Za przeproszeniem i! nie lubiê tego cackania siê po pocz±tku i dostanie pokemona.. takie sranie w banie... < s o r r y <;

Sygnatura użytkownika
My PBF:
My MG: aj.![pracujê nad tym!]
My Name?: ?

Pokemon[s]:
..

jagodowy 
Gapa, gubi PokeBalle
nie znosi Asha x3

Wys³any: 24 Marzec 10, 08:34   

I dopie³a¶ swoich starañ ^-^ Chyba wiesz o co chodzi, nie ? Patrz swoja sygnatura, punkt mg. Nie muszê nic wiêcej mówiæ ? No dobra oczywi¶cie z wielkim u¶miechem Ciê przyjmujê, no i ten Caterpie *.*

Desjani 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³a: 02 Sty 2010
Wys³any: 24 Marzec 10, 15:25   

Imiê: Desjani
Wygl±d:
Profesja: Hodowca
Kraina: Kanto
Starter: Charmander
Charakter: Pozytywne: mi³a, uczynna, lubiê Pokemony, prawdomówna (nie zawsze na szczê¶cie dla mnie), bezinteresowna. Negatywne: szybko potrafiê wpa¶æ w z³o¶æ, nie lubiê Poke-robaków,
Historia:
Mieszkam z rodzicami. Mama jest koordynatorem Pokemon, a tata hodowc± elektrycznych Pokemonów. Gdy mia³am 3 lata dziki Ampharos uratowa³ mnie przed w¶ciek³ym Shiftry. Nie zd±¿y³am mu podziêkowaæ, bo odszed³. Od tamtej pory próbowa³am go odnale¿æ, ale bezskutecznie. W wieku 9 lat postanowi³am zostaæ trenerem Pokemon,a w przysz³o¶ci koordynatorem. Rodzice wiedzieli, ¿e jestem uparta i zrobiê jak zechcê, wiêc gdy mia³am 16 lat dali mi wyposa¿enie i wtedy wybra³am siê po mojego pierwszego Pokemona.
Cel: Zostaæ mistrzem i znale¼æ wspania³ych przyjació³.
Pro¼by, ¿yczenia: Gra levelowa.

ZMIENI£AM
Ostatnio zmieniony przez Desjani 25 Marzec 10, 13:38, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  

jagodowy 
Gapa, gubi PokeBalle
nie znosi Asha x3

Wys³any: 24 Marzec 10, 17:47   

Ech no wiêc tak wypunktujê, bêdzie ³atwiej znie¶æ Ci tê gorycz ;x

1. Nie przyjmujê ju¿ Trenerów, bo mam ich za du¿o, teraz chcê hodowcê, i jakiego¶ innego ludzika o w³asnej, wymy¶lonej profesji, takiej wiesz ... nietypowej XD

2. Historia niezbyt mi siê podoba jest krótka, monotoona, denna, ¿a³osna ;<

Wybacz, ale nie.

Do poprawy ^-^

Desjani: Tak no niech Ci bêdzie, przyjêta.

Legends 
Powoli siê wkrêca
5th gen forever...

Do³±czy³: 03 Lis 2008
Sk±d: White Lake
Kontakt:
Wys³any: 26 Marzec 10, 19:22   

Pora na dobitkê.

Imiê, Wiek: Rayan Carl, 16 lat.
Wygl±d:
Profesja: Trener and Hodowca
Kraina: Hoenn ofkors.
Starter: Electrike
Charakter: Sympatyczny, aczkolwiek dyskutant. Kole¿eñski, aczkolwiek czasem potrafi dokopaæ ludziom. Szczery do bólu, wieczny leñ i ¶pioch. Troskliwy, nieco zwariowany (ale pozytywnie). Ma poczucie humoru.
P³eæ: Spróbuj zgadn±æ na podstawie wygl±du. jak nie wiesz, to facet
Historia: Tutaj mo¿na by waln±æ tekst, ¿e ma³y Rayan poszed³ do profesora £o³ka i dosta³ Sk³irtela. Ale nie, bo wygl±da³o to nieco inaczej. Otó¿ piêknego, lipcowego dnia ch³opak mia³ urodziny (czternaste). Wbrew pozorom nie dosta³ w prezencie ¿adnego poksa, lecz swój wymarzony must-have od wielu, wielu lat... Mowa tu oczywi¶cie o gitarze. Bialutka gitara z nut± ciemniejszej bieli po³yskuj±ca w s³oñcu od dzieciñstwa by³a jego marzeniem. Wcze¶niej æwiczy³ na Guitar Hero, ale jako¶ wola³ realny instrument. A, by³bym zapomnia³. Sprzêt by³ elektroniczny.
Z braku innych zajêæ, Rayan postanowi³ wyj¶æ w okolice Route 102 (jeszcze za Oldale), aby nieco poæwiczyæ zdolno¶ci artystyczne. (chcia³ sprawdziæ, czy poksy uciekn± w trakcie niemi³osiernego jazgotu, czy bêd± kulturalnie s³uchaæ). Na drodze napotka³ Electrika, który porwa³ mu gitarê, do tego na³adowa³ j± elektryczno¶ci±. Na szczê¶cie instrument nie spiek³ siê, jedynie nieco zaostrzy³ swoje i tak ju¿ ciê¿kie brzmienie. Mimo wszystko ch³opak by³ wprost w¶ciek³y na pieska. Mo¿e nic by siê dalej nie dzia³o, gdyby po drodze ma³ego psiaka nie zaczepi³a dwójka Seviperów, która a¿ prosi³a siê o solidne lanie. Oczywi¶cie Rayan nie mia³ ani poksa, ani ¿adnych gad¿etów. Jego jedynym ekwipunkiem by³a gitara.
Nie my¶l±c d³ugo oraz przypominaj±c sobie filmy o hipnotyzacji, zacz±³ graæ na swym sprzêcie. Jazgot by³ tak ciê¿ki, ¿e nawet wê¿e nie wytrzyma³y, odczepiaj±c siê od Electrika (ludzie woko³o jednak mówili, ¿e ch³opak ma talent).
Electrike podszed³ do gitary, któr± czternastolatek trzyma³ w rêku. Szarpn±³ za dwie struny, potem d³ugo za trzy i krótko za cztery. Dziwnym trafem okaza³o siê, ¿e niedosz³y kradziejca umie graæ!
Wraz z swym nowym kumplem, Rayan poszed³ do pobliskiego sklepu instrumentalnego. Chodzi³o oczywi¶cie o zakup sprzêtu dla ma³ego poczka... I tutaj suprajz! Okaza³o siê, ¿e jest jedna gitara. Rozmiar mini (oko³o metra d³ugo¶ci), porêczna, w sam raz na Electrika (pamiêtasz Ukukle Pichu? :blush: ). Ma³y poczek zaczepi³ j± o grzbiet i brzuch, niebieska gitarka sta³a siê nieod³±czn± towarzyszk± Electrika, a poczek nieod³±cznym towarzyszem Rayana.
No i tak to siê dzia³o, przez dwa d³ugie lata. Rayan postanowi³ wyruszyæ w ¶wiat dawaæ koncerty, jednocze¶nie hoduj±c podopiecznych. Przy okazji z inicjatywy "startera", ch³opiec postanowi³ trochê dorabiaæ kasy walcz±c w Gymach. Ale planów na przysz³o¶æ nie ma, poza jednym: kariera.
Cel: Skomponowaæ jak najwiêksz± listê przebojów, mieæ wymarzony sk³ad, pomagaæ innym, walczyæ ze z³ymi.
Pro¶by, ¿yczenia: Nie m¶cij siê ;o.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: