Ej, nie przeno¶cie takich k³ótni tutaj, ludzie. Wytknijcie se wszystko na GG czy bóg wie gdzie, ale to siê robi nudne, do cholery. Ile mo¿na gadaæ, w dodatku bez ³adu i sk³adu, o tym, co ju¿ by³o, co ludzie sobie zszykowali sami, i o tym, jaka wspania³a polityka panuje na PPSie? Dajcie se siana.
I apelujê do modów, zamknijcie w koñcu ten temat bo nudne to siê robi.
@up:
Cytat:
A, jeszcze jedno. Najs³abszym MG na Revie od naszego naboru do teraz zawsze by³e¶ ty. Nie wiem, jakim cudem nikt ciê nie wywali³, bior±c pod uwagê to, kto zosta³ wywalony xd
A¿ muszê siê w tym temacie wypowiedzieæ. Nie odniosê siê do spraw Rev'a, ani do k³ótni, ale chcia³bym siê wypowiedzieæ na temat zenona, który jak sam mniema jest takim ¶wietnym mg. A wiêc:
Cytat:
Drogi Zenku,
Wiem, ¿e ¿yjesz w z³udnym przekonaniu, aby nie powiedzieæ k³amstwie, ¿e jeste¶ takim wspania³ym mg, a przynajmniej lepszym ni¿ p4key. Chcia³em zatem otworzyæ ci oczy i czujê siê w obowi±zku jako kolega po fachu wyrwaæ ciê z tego zak³amanego ¶wiata, w którym teraz ¿yjesz na jawê. Otó¿ oprócz tego, ¿e Patryk (p4key) jest strasznie leniwy, jest o niebo lepszym Mistrzem Gry ni¿ ty. Ale poniewa¿ piszê do ciebie, a nie do niego, nie bêdê tutaj mówi³ o tym jak on prowadzi, ale o tym jak ty to robisz. Twoje gry maj± fabu³ê tak przepe³nion± wydarzeniami, ¿e wprost nie mo¿na siê od niej oderwaæ. W grze, któr± po tobie przej±³em, nie by³o nic co mo¿na by nazwaæ dobr± fabu³±. By³y to po prostu smutne wydarzenia, podczas których po 7 stronach gry, gracz zdoby³ 6 pokemonów. Mniej wiêcej wed³ug ciebie dobre prowadzenie gry wygl±da tak Wstêp (kilka linijek, zazwyczaj przekopiowana historia)--> walk --> walka o pokemona --> nastêpna lokacja --> walka o pokemona --> nastêpna lokacja --> walka z trenerem i o dziwo o kolejnego pokemona. Teraz skoro ju¿ zag³êbili¶my siê w ogólny zarys tych wspania³ych gier jakie prowadzi tak uzdolniony Mistrz Gry jak ty, spójrzmy na twoje odpisy. Jak zapewne wielu z czytaj±cych grê, jak i sam gracz zauwa¿a twoje odpisy s± zadziwiaj±co krótkie. Mniej wiêcej maj± po 2 linijki, oddzielone tonem spacji. Mo¿na te¿ dodaæ, ¿e s± na poziomie gracza, których w ¿yciu by¶ nie przyj±³, czyli '' Poszed³e¶ tam, uderzy³e¶ w to, kopi³e¶ to i co dalej?''. Tutaj mam osobiste odczucie i chcia³bym by¶ udzieli³ mi na nie pytanie. Jak to siê sta³o, ¿e taki bo¿yszcz PBF'u, taki chodz±cy idea³ ³amie regulamin forum na którym mg'uje w kilku punktach na raz? Na tym zakoñczy³ bym list, poniewa¿ uwa¿am, ¿e teraz powinno do ciebie dotrzeæ choæ w ma³ym stopniu, jak bardzo ró¿ni siê twoja opinia o samym sobie z opini± reszty spo³eczeñstwa (nie liczê tutaj dupolizów). S±dzê tak¿e, ¿e je¿eli masz choæ odrobinkê krytycyzmu w swoim majestacie, zastanowisz siê nad sob± i kiedy¶ podzielisz siê z nami reelekcj± na swój temat i przestaniesz wypowiadaæ siê na temat innych. Je¿eli nie, to có¿, nie mo¿na wszystkim pomóc. ¯yczê ci powodzenia w dalszej, jak¿e udanej pracy Mistrza Gry, na jak¿e wspania³ym forum, na którym teraz przebywasz.
Z powa¿aniem i uk³onami szacunku, skromny Mistrz Gry
~Cluda aka Decko.
Chcia³em z tego miejsca przeprosiæ mg: Musia³em to zrobiæ, ze wzglêdu na w³asne sumienie.
Sygnatura użytkownika
MY PBF
Imiê: Jonathan Rigg
Mistrze Gry: Patryksan
TEAM
Whismur, Samica , Soundproof
Ataki: Pound, Uproar
BAG
-9000$
-Pokeball x20
-Pokedex
-PokeFood
-Miski
A¿ muszê siê w tym temacie wypowiedzieæ. Nie odniosê siê do spraw Rev'a, ani do k³ótni, ale chcia³bym siê wypowiedzieæ na temat zenona, który jak sam mniema jest takim ¶wietnym mg. A wiêc:
Cytat:
Drogi Zenku,
Wiem, ¿e ¿yjesz w z³udnym przekonaniu, aby nie powiedzieæ k³amstwie, ¿e jeste¶ takim wspania³ym mg, a przynajmniej lepszym ni¿ p4key. Chcia³em zatem otworzyæ ci oczy i czujê siê w obowi±zku jako kolega po fachu wyrwaæ ciê z tego zak³amanego ¶wiata, w którym teraz ¿yjesz na jawê. Otó¿ oprócz tego, ¿e Patryk (p4key) jest strasznie leniwy, jest o niebo lepszym Mistrzem Gry ni¿ ty. Ale poniewa¿ piszê do ciebie, a nie do niego, nie bêdê tutaj mówi³ o tym jak on prowadzi, ale o tym jak ty to robisz. Twoje gry maj± fabu³ê tak przepe³nion± wydarzeniami, ¿e wprost nie mo¿na siê od niej oderwaæ. W grze, któr± po tobie przej±³em, nie by³o nic co mo¿na by nazwaæ dobr± fabu³±. By³y to po prostu smutne wydarzenia, podczas których po 7 stronach gry, gracz zdoby³ 6 pokemonów. Mniej wiêcej wed³ug ciebie dobre prowadzenie gry wygl±da tak Wstêp (kilka linijek, zazwyczaj przekopiowana historia)--> walk --> walka o pokemona --> nastêpna lokacja --> walka o pokemona --> nastêpna lokacja --> walka z trenerem i o dziwo o kolejnego pokemona. Teraz skoro ju¿ zag³êbili¶my siê w ogólny zarys tych wspania³ych gier jakie prowadzi tak uzdolniony Mistrz Gry jak ty, spójrzmy na twoje odpisy. Jak zapewne wielu z czytaj±cych grê, jak i sam gracz zauwa¿a twoje odpisy s± zadziwiaj±co krótkie. Mniej wiêcej maj± po 2 linijki, oddzielone tonem spacji. Mo¿na te¿ dodaæ, ¿e s± na poziomie gracza, których w ¿yciu by¶ nie przyj±³, czyli '' Poszed³e¶ tam, uderzy³e¶ w to, kopi³e¶ to i co dalej?''. Tutaj mam osobiste odczucie i chcia³bym by¶ udzieli³ mi na nie pytanie. Jak to siê sta³o, ¿e taki bo¿yszcz PBF'u, taki chodz±cy idea³ ³amie regulamin forum na którym mg'uje w kilku punktach na raz? Na tym zakoñczy³ bym list, poniewa¿ uwa¿am, ¿e teraz powinno do ciebie dotrzeæ choæ w ma³ym stopniu, jak bardzo ró¿ni siê twoja opinia o samym sobie z opini± reszty spo³eczeñstwa (nie liczê tutaj dupolizów). S±dzê tak¿e, ¿e je¿eli masz choæ odrobinkê krytycyzmu w swoim majestacie, zastanowisz siê nad sob± i kiedy¶ podzielisz siê z nami reelekcj± na swój temat i przestaniesz wypowiadaæ siê na temat innych. Je¿eli nie, to có¿, nie mo¿na wszystkim pomóc. ¯yczê ci powodzenia w dalszej, jak¿e udanej pracy Mistrza Gry, na jak¿e wspania³ym forum, na którym teraz przebywasz.
Z powa¿aniem i uk³onami szacunku, skromny Mistrz Gry
~Cluda aka Decko.
Chcia³em z tego miejsca przeprosiæ mg: Musia³em to zrobiæ, ze wzglêdu na w³asne sumienie.
Powiedzia³ cz³owiek, którego przerazi³o 15 stron w mojej grze.
Dziêkujê bardzo, komu¶ jeszcze pokazaæ ¿e je¼dzi po innych a sam jest podobny?
Po duo, teraz sam gram u spoconego. I nic do jego prowadzenia gier nie mam.
Powiedzia³ cz³owiek, którego przerazi³o 15 stron w mojej grze.
Dziêkujê bardzo, komu¶ jeszcze pokazaæ ¿e je¼dzi po innych a sam jest podobny?
Czujê siê ura¿ony, ¿e jestem porównywany do takich osób, ale przyjmê tê ocenê z pokor± i postaram siê zmieniæ. Je¶li za¶ chodzi o twoj± grê, to zachowaj swój ¿al dla siebie, pograj w pi³kê i przeczytaj jeszcze co chcia³em przekazaæ pisz±c wiadomo¶æ powy¿ej. Mnie chodzi³o o sposób prowadzenia gry, a nie to czy kto¶ przyjmuje cudz± czy nie. Nie bêdê siê tutaj broni³, bo nie ma to wiêkszego sensu, kiedy nie ma odbiorców, dlatego, tak Legedns jestem do dupy mg i oddajê ci ho³d, no i jeszcze ho³d Zenkowi. Zawojujcie ¶wiat :3 *hug* *hug*
Legends napisa³/a:
Po duo, teraz sam gram u spoconego. I nic do jego prowadzenia gier nie mam.
To ¶wiadczy o tobie
Sygnatura użytkownika
MY PBF
Imiê: Jonathan Rigg
Mistrze Gry: Patryksan
TEAM
Whismur, Samica , Soundproof
Ataki: Pound, Uproar
BAG
-9000$
-Pokeball x20
-Pokedex
-PokeFood
-Miski
Ostatnio zmieniony przez Decko 22 Marzec 10, 18:07, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Odp. bêdzie BRUTALNA i ka¿demu (?) siê dostanie, jak i WSZYSTKO zostanie sprostowane, bo tylu g³upot to....
Blue napisa³/a:
Vulpi porzuci ten Sruniwerse szybciej ni¿ zd±¿ysz podrapaæ siê po ty³ku. On to robi bo chce wam w ³achy wej¶c. Co doros³ego faceta interesuje PPS??
To powa¿ny projekt, który bêdzie zrealizowany, to jest pewne. A PPS mo¿e interesowaæ bo...choæby z tego DA siê zarobiæ, i to sporo, czego dowodem s± ju¿ 4 osoby z PPSu, które ci±gn± z Poka kasiorê...poza tym, idea JAKA¦ jest, ja sam obawiam siê, ¿e nawet za 10 lat bêdê z wami...
p4key napisa³/a:
A tu siê zdziwisz, bo vulpa znam do¶æ d³ugo, praktycznie od mojego pocz±tku na Revie ;p.
nie ma co, od 24 stycznia 2009 r....a co ma powiedzieæ 3d, Listva, czy taki wyua¶nie Legends, Been, ja którzy znaj± Vulpa o pó³ roku wiêcej ( od wakacji 2008 rczyli restartu Reva po ilu¶ tam mies. przerwy ) ni¿ ty ? Poza tym ¼le zrozumia³e¶ mojego posta wcze¶niejszego, w którym NIE by³o zabarwienia jakiegokolwiek, czy to poztywnego, czy negatywnego, zwyk³e stwierdzenie ¿e siê zdziwisz
Kaze'aze napisa³/a:
kto to Vupli o_O co to Revival o_O xd
ignorant
p4key napisa³/a:
Jednak jest i drugie dno. Mianowicie PokeMan. Ta intryguj±ca osoba, która ma jaki¶ wewnêtrzny magnetyzm i sprawia, ¿e wokó³ niej zawsze co¶ siê dzieje. Nie znam ca³ej jego historii, ale pozna³em go do¶æ dobrze, gdy¿ w pokemonach siedzê g³ównie dla ANIME. Có¿, zdenerwowa³ vulpa swoim zachowaniem i zosta³ wypieprzony.
LOL, siedzisz dla anime ? Fail, dla PBFu tylko. Dla anime siedz± tacy jak skm94, Twister, Matt, Suoshi Kasumi, Luke...co ? nie znasz ich ? to oczywiste, bo oni siê zajmuj± anime, a nie k³ótniami itp. badziewiem... Nikt nie zmusza³, aby¶ kopiowa³ moj± strategiê postêpowania.
p4key napisa³/a:
Jednak nie o to chodzi w tym konflikcie. Rzecz jest g³êbiej. Mianowicie nadal byli by¶cie MG, gdyby nie te w³amy na forum. Najpierw na twoje konto. Potem ju¿ wiem, ¿e na moje. Ca³a sprawa nie by³a by tak nag³a¶niana, gdyby nie to, ¿e PokeMan szpanowa³ na blipie, ¿e ma screeny z dzia³u dla MG, gdzie wówczas by³em pod odstrza³em. Jak uda³o siê ustaliæ Daru, te SSy robione by³y z mojego konta, do którego has³o ju¿ dawno, ale to dawno temu poda³em PokeManowi(powód by³, ¿e nie mog³em siê zalogowaæ). Zaufa³em mu i my¶la³em, ¿e bêdzie uczciwy i nie pos³u¿y siê tymi danymi. Myli³em siê. Teraz wiem, ¿e nie nale¿y mieæ wszêdzie jednakowego has³a.
Szkoda, ¿e nie opowiedzia³ pan CA£EJ historii i zostawi³ tylko wygodne sobie w±tki...
p. p4key kiedy¶ tam powiedzia³ na gg, ¿e wszêdzie ma "( tutaj pada bardzo ogólno znane s³owo ) w has³ach i cyferkê. Potem one day zgubi³ has³o na Blipa i ja odkry³em je i pomog³em mu. Wreszcie kiedy¶ tam, z zabawy sobie wpisa³em has³o aby zobaczyæ czy by³ taki niem±dry i...uda³o siê. Konta jego u¿ywa³em tylko aby mieæ podgl±da na ich dzia³... ostatnie zdanie p4 pokazuje jego "niem±dro¶æ" i JEGO b³±d. Ja po prostu siê "skusi³em" i NIE by³em taki chamski, aby robiæ co¶ z jego konta, czy itp. a by³ czas kiedy Vulp obieca³ zbanowaæ na zawsze ka¿dego, komu siê kto¶ w³amie...i nie wykorzysta³em tego. Uczciwy cholernie jestem i przez to wiem, ¿e tracê...Poza tym mnie MO¯NA zaufaæ, o czym ci powie np. taki Daru, którego fotkê mam ale nie jestem ¶wini± i nie ujawniam, podobnie jak sekrety ró¿nych userów...
Legends napisa³/a:
Zief, Poke, naprawdê nie mo¿na powiedzieæ co wiemy?
Teraz ju¿ nie, zmieni³em plany i WSZYSTKO siê zmieni³o.
p4key napisa³/a:
Ogólnie rzecz ujmuj±c nie muszê wchodziæ na Reva, bo mogê siê poprawiæ w szkole, ale po co je¶li to tylko g³upia skala ocen, która nie ma wp³ywu na to, co umiemy?
¯ycie to jeden wielki uk³ad. Szko³a tak samo, je¶li nauczyciel ciê lubi, to stawia ci dobre oceny, je¶li nie, to tak jak mi przewa¿nie brakuje jednego punktu do lepszej oceny.
g³upia skala ocen, która decyduje czy bêdziesz po¶ród goryli bezmózgich siê mêczy³, czy siê odprê¿a³ przy inteligentnych dziewczynach
mg napisa³/a:
Ej, nie przeno¶cie takich k³ótni tutaj, ludzie. Wytknijcie se wszystko na GG czy bóg wie gdzie, ale to siê robi nudne, do cholery. Ile mo¿na gadaæ, w dodatku bez ³adu i sk³adu, o tym, co ju¿ by³o, co ludzie sobie zszykowali sami, i o tym, jaka wspania³a polityka panuje na PPSie? Dajcie se siana.
I apelujê do modów, zamknijcie w koñcu ten temat bo nudne to siê robi.
A wszystko to, s³u¿y wyja¶nieniu, taka PPSowa komisja ¶ledcza, poza tym, macie zabawê i powód do odwiedzenia PokeCollect. PC siê nie boi kontrowersyjnych tematów, ot co.
Ale k³ótnia o PBF jest szczytem wszystkiego...rozumiem o banach, warnach itp. ale gra forumowa ? I to ta która nas kompromituje w MPS ( Miêdzynarodowa Poke Scena )?
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 14 Sierpieñ 12, 19:54, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Mo¿e nie jestem dla anime od strony technicznej, lecz od tej któr± ogl±dam na Disney XD. Teraz kto¶ zarzuci, ¿e jestem dziecinny.
Tak taka jest prawda. Jestem osob± infantyln±, która ma sentyment do starych, lecz co jaki¶ czas od¶wie¿anych rzeczy.
Moja geneza jest taka. Pewnego wakacyjnego dnia 2004 lub 2005 roku pod³±czyli mi internet. By³em taki szczê¶liwy. Odkrywa³em jego tajemnice. Gdy spotka³em siê ze stron± Google, wpisa³em pierwsze g³upie has³o, jakie przysz³o mi do g³owy mianowicie POKEMON. Wyskoczy³a mi strona Poke Rulz, w której siê zakocha³em. Nie tylko w niej, ale tak¿e jej administratorze. Wielbi³em go. Nadal jest dla mnie idea³em, godnym do na¶ladowania. Czasem pogadam z nim na GG, ale to ju¿ na marginesie.
Po dwóch latach rodzicie rozwi±zali umowê i przez dwa lata by³em bez ³±cza.
Czasem przychodzi³em do cioci jak wcze¶niej skoñczy³em i przegl±da³em internet na stronach takich jak Poke Extreeme 2, czy Serebii.net.
By³em do¶æ aktywny na forum tego pierwszego.
No có¿ odk±d przeprowadzi³em siê do centrum miasta w 2009 roku, rodzice pod³±czyli mi ³±cze z playa. Wolne, ale zawsze jakie¶(nie by³o mo¿liwo¶ci innego w wynajmowanym). Tam na nowo, szukaj±c romów natrafi³em siê na PPS. Wszystko mnie zadziwia³o. Najpierw wszed³em na PC, gdzie to posiadam jedno z pierwszych kont!
Tutaj po¶ci±ga³em romy. Potem zacz±³em graæ w CS i przez pó³ roku siedzia³em cicho.
W styczniu/lutym 2009 przyszed³em na Reva z buttonu na tym forum.
Tam by³em do¶æ nierozs±dn± osob± i do¶æ szybko zosta³em zbanowany .
Jednak wtedy to nawi±za³em dobry kontakt z vulpem.
W tym okresie pozna³em wiele osób PokeMana, 3da, Aggyego, Aggrona, Gu¶ka.
I wy mi mówicie, ¿e jestem only dla PBFa?!
W gry nie gram z prostej przyczyny - przeszed³em.
Mangi nie czytam, bo zbyt d³uga i nie mam czasu.
Anime - obecnie nie leci.
PBF - gram z nudów.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.