Idziesz sobie po Pallet Town, a dok³adniej biegniesz, gdy¿ wiesz ¿e Profesor Oak, przyjmuje nowych trenerów, do 12.00, a jest 11.45. Jeszcze wiêkszy problem stanowi to ¿e nie wiesz dok³adnie gdzie znajduje siê laboratorium, wiêc po drodze musia³e¶ pytaæ ludzi co i jak. Niestety niechêtnie udzielali ci odpowiedzi, bo brali ciê za jakiego¶ szajbusa. Jedynie jaki¶ starszy facet, tak¿e krótkowidz jak ty, powiedzia³ ci ¿e trzeba i¶æ 300 m na pó³noc, dalej stwierdzi³ ¿e dojdziesz sam gdy¿ zauwa¿ysz "du¿y dom". No nic instrukcje nie by³y jakie¶ dok³adne, ale trzeba pêdziæ, gdy¿ zbli¿a siê ju¿ 12. Bi³e¶ chyba jakie¶ rekordy prêdko¶ci, gdy¿ twój Vulpix nie móg³ ciê dogoniæ. Po jaki¶ 45 sekundach zauwa¿y³e¶ ogromn± chatkê. Pomy¶la³e¶ ¿e chyba o t± chodzi³o temu krótkowidzowi, wiêc pobieg³e¶ do drzwi. Kiedy zjawi³e¶ siê przed drzwiami, zapuka³e¶, a w odpowiedzi us³ysza³e¶ tylko
-Idê, ju¿ idê-powiedzia³ jaki¶ stary g³os , by po parênastu sekundach otworzyæ ci drzwi. Osoba ta mia³a zamiar co¶ powiedzieæ, lecz zamiast tego jakby wiedzia³a kim jeste¶, wrêczy³a ci 5xpokeball, pokedex, pokenav. Powiedzia³ jeszcze:
-Masz to i id¼, mia³em ciê¿k± noc-powiedzia³ i zatrzasn±³ drzwi przed twoim nosem. Widaæ ¿e by³ skacowany..., ale co tu pocz±æ, raczej nie warto czekaæ, do jutra, a¿ ten alkoholik wytrze¼wieje , z tego co wiesz najbli¿sze miasto to Viridian Town, które znajduje siê 15km od tego miejsca, wiêc ¿eby doj¶æ tam przed zmrokiem musisz siê spieszyæ.
Rany, co za ¶wiat! Teraz to ju¿ wszyscy pij± a jak ju¿ zacz±³ profesor to nic tylko siedzieæ i p³akaæ. No ale co tam jaki¶ g³upi stary pijak, przecie¿ mam ju¿ to co mi najbardziej potrzebne. No dobra, nie mam, najbardziej potrzebna mi jest kasa. Ale mam ju¿ to co mi jest potrzebne do zdobycia jej wiêc po³owa sukcesu.
- No to musimy siê zwijaæ - zwracam siê do Vulpix - ale zaraz, przecie¿ nie wiem nawet czym miotasz a taka wiedza zawsze siê przydaje, czekaj, zobaczê w Pokedexie.
Wtedy kierujê Pokedex w stronê Vulpix, niech siê stanie co siê ma staæ.
- Piêtna¶cie kilometrów?! - my¶lê - czyli mamy naprawdê d³ugi kawa³ drogi do przebycia, pewnie pó¼niej bêdziemy podró¿owaæ jeszcze dalej ale chwilowo to nawet to wydaje siê d³ugim odcinkiem trasy.
Dobra, koniec my¶lenia bo bardziej mnie ono do³uje ni¿ pociesza. Ruszam do Viridian City.
Jest gitnie.
#37 Vulpix
P³eæ: Samiec
Ataki:Ember, Tail Whip, Roar
Sp.Atak: Fire Spin
Umiejêtno¶æ:Flash Fire-Je¶li pokemon zostaje uderzony atakiem ognistym, jego atak i specjalny atak podwy¿sza siê
Po zeskanowaniu pokemona, schowa³e¶ pokedex do swojej kieszeni, po czym ruszy³e¶ przed siebie ku Viridian. Pierwsze 2 km to by³a nuda ¿adnych pokemonów, tyle co pewien moment jacy¶ rowerzy¶ci. Dopiero pó¼niej zauwa¿y³e¶ pare pidqey'ów, rattat, spearow'ów i caterpie. Zró¿nicowanie pokemonów nie by³o zbyt ogromne, ale jak na pocz±tek i tak nie jest ¼le. Nagle us³ysza³e¶ w krzakach krzyki, tyle ¿e to nie by³y ludzkie krzyki, by³y bardzo piskliwie. By³o dosyæ dziwnie gdy¿ nie widzia³e¶ ¿adnego cz³owieka od, a krzaki raczej nie mog³y nikogo przys³oniæ. Krzyki nasila³y siê coraz bardziej, musisz co¶ szybko zrobiæ. Twój vulpix by³ troszkê przera¿ony, próbowa³ jako¶ przys³oniæ uszy jednak co¶ siê nie udawa³o.
W pewnej chwili zza krzaków wylecia³ jaki¶ ma³y pokemon, wygl±da³ mniej wiêcej tak
, gdy ciê zauwa¿y³ szybko skry³ siê za tob±. Za nim wybieg³ szybko pokemon, który wygl±da³ tak
, zacz±³ syczeæ, chcia³ chyba by¶ odst±pi³ mu pokemona, my¶la³ chyba ¿e go zagarniesz. Da³ tak¿e do zrozumienia ¿e je¶li tego nie zrobisz ciê zaatakuje. Nagle z krzaków wylaz³ jeszcze jeden taki sam pokemon, to chyba jaka¶ spó³ka, twój vulpix stan±³ przed tob± jakby chcia³ walczyæ, w sumie to mog³a byæ dobra rozgrzewka przed walk± w gymie, lecz co¶ czuje ¿e mo¿e byæ ciê¿ko je¶li siê zdecydujesz na walkê z poke-wê¿ami.
- Oj zdaje mi siê ¿e mamy odmienne zdanie, dla was to obiad a dla mnie ma³y pokemon - mówiê do wê¿y - wygl±da na to ¿e albo walczymy albo spadajcie, raczej uciekaæ nie macie zamiaru wiêc walczmy. Vulpix, to nasza pierwsza walka, daj z siebie wszystko! Zacznij od szybkiej serii Ember, tak dla postrachu. Trzymaj przeciwników na odleg³o¶æ atakami ogniem i os³abiaj ich Tail Whipem (TW), musimy zapewniæ sobie przewagê, mam nadziejê ¿e ta kijanka te¿ nam trochê pomo¿e. Strzel ogniem prosto w ziemiê oddzielaj±c mnie i tego pokemona od wê¿y, sam przeskocz przez ogieñ i w locie zablokuj jednego z wê¿y szybkim i mocnym Fire Spinem (FS), kiedy ten bêdzie siê zmaga³ z p³omieniami my musimy zadbaæ by drugi nam chwilowo nie przeszkadza³, strasz go atakiem Roar tak d³ugo a¿ siê odsunie od tego drugiego, wtedy doskocz do uwiêzionego ogniem i wystrzel mu potê¿nego Embera prosto w t± grzechotkê na ogonie. Wskocz na niego tak by zosta³ przyci¶niêty do ziemi, pilnuj by drugi nie znalaz³ siê zbyt blisko, je¶li spróbuje siê podkra¶æ zaatakuj salw± FS tak by zosta³ uwiêziony w krêgu ognia. My tymczasem zajmiemy siê tym którego nie wyp³aszali¶my, mam dosyæ ryzykowny plan. Wskocz w rozpalony wcze¶niej dla oddzielenia nas ogieñ, zaboli ale da ci si³y. Skumuluj ogieñ zarówno z siebie jak i z otoczenia, niech bêdzie w tobie i poza tob±, wyceluj dok³adnie i... wystrzel w kierunku wê¿a nr.1 (nieodstraszanego) potê¿ny strumieñ p³omieni, niech znajdzie siê w OGNIU nie w ogniu tylko OGNIU wielkimi literami. Nie przerywaj±c strumienia wyskocz nad niego i skieruj pyszczek w dó³, niech p³omienie uderz± go z góry. Gdy bêdziesz na ziemi zacznij straszyæ go Roarem, niech przera¿ony wbiegnie w ogieñ rozpalony wcze¶niej, je¶li drugi w±¿ nie ucieknie zastosuj na nim te same sztuczki jednak dodaj do tego jeszcze FS.
Spoko . Nie bêdê cie mêczy³ zrobiê co¶ ³atwego.
Co dziwne Ekansy bardzo ba³y siê ognia, wiêc mia³e¶ trochê sprawê u³atwion±. Fire spiny to by³a prawdziwa masakra, ekansy zaczê³y syczeæ, rzuca³y siê we wszystkie strony. Roar pogorszy³ tylko sprawê, chyba sobie zda³y ¿e tak ma³y pokemon nie jest warty takiego po¶wiêcenia, czeka³y tylko, a¿ ogieñ przestanie siê jarzyæ, by znikn±æ w pierwszych lepszych zaro¶lach.
Na koniec odwróci³y siê i wyda³o ci siê jakby mówi³y "jeszcze siê zobaczymy", jednak¿e wtedy Vulpix wys³a³ im embera na po¿egnanie, przez co pêdzi³y, a¿ siê kurzy³o. Zosta³e¶ sam z Vulpixem i ma³ym poliwagiem, który by³ trochê przera¿ony, jednak¿e zarazem ucieszony widz±c ¿e dwa wê¿e znik³y. Vulpix zrobi³ z niego ¶wietn± zabawkê, zacz±³ nim toczyæ po ziemi jak kuleczk±. Ty tymczasem zajrza³e¶ do krzaków gdzie znalaz³e¶ ma³± paczuszkê, troszkê przypalon± przez Vulpixa, w której znalaz³e¶: TM09 Bullet Seed, TM79 Dark Pulse, Shell Bell, Dusk Stone, co za ³ut szczê¶cia. Kiedy Poliwag uwolni³ siê spod wp³ywu twojego pieska, przytuli³ cie mocno i wskazywa³ na twój pokeball jakby chcia³ zostaæ twoim pokemonem...
Na uciekaj±ce Ekansy spogl±dam z wy¿szo¶ci±, na przysz³o¶æ niech mierz± siê z równymi sobie a nie z ma³ymi Poliwagami. No i w dodatku dwa na jednego, ten ¶wiat schodzi na psy tj. Growilthy. No ale wszystko dobre co siê dobrze koñczy, na ich po¿egnalne odwrócenie siê reagujê ¶miechem, niech sobie wracaj±, dostan± kolejny ³omot, niech wracaj± i dziesiêæ razy, dostan± dziesiêæ ³omotów. No ale wracajmy do spraw tera¼niejszych. Po znalezieniu paczuszki u¶miecham siê, mam widaæ spore szczê¶cie. Wiêkszo¶æ tych rzeczy chowam do plecaka ale w rêce zostawiam sobie TM79 Dark Pulse, podchodzê do bawi±cych siê pokemonów i zwracam siê w stronê Poliwaga.
- Widzisz ma³y, nic ci siê nie sta³o, widzê ¿e chcesz od tej pory podró¿owaæ ze mn±, ostrzegam ¿e moje ¿ycie nie jest ³atwe, kasy nie mam a droga jest d³uga ale je¶li jeszcze jeste¶ zainteresowany to zapraszam - mówiê wskazuj±c na pokeball, biorê go i podtykam pod nos pokemonowi, je¶li siê z³apie skanujê go dexem.
- A co do ciebie - mówiê do Vulpixa - to gratulujê zwyciêstwa, by³e¶ ¶wietny. Mam dla ciebie pewn± propozycjê, co powiesz na nauczenie siê nowego ataku? - podsuwam mu TM79 Dark Pulse. Potem je¿eli Vulpix siê zgodzi to ³adujemy mu nowy ataczek a je¶li nie to nie >.<. Potem ruszamy dalej.
Sygnatura użytkownika
Nakarm moje jaja :prosi:
A ju¿ najbardziej to ciemnozielone z lewej.
Zrób sygnê.
++++++++++
Vulpix z jak najwiêksz± chêci± zaakceptowa³ nowy atak i dosyæ szybko go opanowa³, widaæ ¿e kr±¿y w nim wielki potencja³. Poliwag tak¿e zaakceptowa³ twoj± propozycje, by³ bardzo ucieszony ¿e spotka³ kogo¶ kto chce go przygarn±æ. Najecha³e¶, wiêc na niego pokedexm, który wy¶piewa³ ci jego dane.
Cytat:
60 Poliwag
P³eæ:Samica
Ataki:Water Sport, Bubble, Hypnosis
Sp.Atak:Water Pulse
Umiejêtno¶æ:Water Absorb-Kiedy pokemon zostaje zaatakowany atakiem wodnym, jego HP idzie w górê. Nie otrzymuje obra¿eñ
¦wietna umiejêtno¶æ, warto by³o przygarn±æ takiego pokemona. Na razie czas i¶æ dalej. Po paru godzinach, nudnego marszu, który umila³ jedynie widok bawi±cych siê pokemonów, doszed³e¶ do Viridan. Miasto niespecjalnie ró¿ni³o siê od np. Pallet Town. Pe³no przechodni, domów, pokecenter, pokemart i du¿y ratusz z zegarem po ¶rodku. Zauwa¿y³e¶ wielk± tablice og³oszeñ, ale jak siê okaza³o by³a pusta, tzn. by³y tam jakie¶ oferty wynajêcia domków, czy co¶ o sklepach, ale nic o turniejach. Jak zobaczy³e¶ na du¿ym zegarze by³a godzina 17. Sporo czasu by³o do zachodu s³oñca.
Chwalê Vulpixa poklepaniem po ³ebku, ¶wietnie sobie radzi. Dobrze jest mieæ takiego pojêtnego pokemona w dru¿ynie, no i w dodatku silnego, przecie¿ z wê¿ami poradzi³ sobie znakomicie. Nastêpnie przenoszê wzrok na Poliwaga, kolejny ¶wietny okaz, w dodatku ze ¶wietnymi atakami i genialn± umiejêtno¶ci±. No i przyda siê w pierwszym Gymie, lider ma chyba kamienne pokemony. W czasie marszu zastanawiam siê nad sposobem na zarobienie kasy, musi byæ co¶ co mogê zrobiæ by zyskaæ choæ trochê mamony. Gdy dotrê do miasta i obejrzê tablicê z og³oszeniami drapiê siê w g³owê z nieukrywanym poirytowaniem i zawodem, liczy³em na co¶ znacznie ciekawszego a tu takie dziadostwo. No nic, trzeba siê udaæ do Centrum Pokemon, raczej nie ma ku temu tak naprawdê zbytniej potrzeby ale chyba wszyscy tak robi±. No i oddam pokemony na uleczenie o ile s± ranne. Zaraz... przecie¿ w centrum powinien byæ komputer z dostêpem do internetu! Biegnê natychmiast do centrum, pierwszym moim pytaniem jest:
Macie tu PC z internetem?
Nastêpnie oddajê pokemony na przegl±d, niech sobie odpoczn± a sam o ile takie urz±dzenie maj± siadam przed komputerem i wystukujê w Googlach czy innym diabelstwie has³o:
Oferty pracy dla trenerów w Viridian City.
A nastêpnie przegl±dam co tylko siê da, no mo¿e pomijaj±c reklamy proszków do prania i kolorowej srajta¶my.
Sygnatura użytkownika
Nakarm moje jaja :prosi:
A ju¿ najbardziej to ciemnozielone z lewej.
Doszed³e¶ do Pokecenter. Nie by³o tam t³oków. Parê trenerów bawi³o siê ze swoimi pokemonami, standardowe pokecenter. Podszed³e¶ do siostry Joy, która jak zawsze siê u¶miecha³a, jakie¶ problemy z miê¶niami twarzy ma chyba. No, ale nic. Zapyta³e¶ siê jej czy znajdziesz tu jakie¶ stanowisko z internetem. Powiedzia³a ¿e w rogu sali stoi komputer który do tego s³u¿y. Podszed³e¶ do stanowiska w którym znajdowa³ siê ten komputer, je¶li mo¿na to tak nazwaæ. Jaka¶ kupa z³omu, jednak¿e jakim¶ cudem to uruchomi³e¶. W³±czy³e¶ jak±¶ przegl±darkê o nazwie "FireGrowlithe", a jako strona startowa w³±czy³a ci siê pokenet, jaka¶ wyszukiwarka. Wpisa³e¶ w niej has³o "Oferty pracy dla trenerów w Viridian City.". Po paru godzinach szukania ( i paru reklamach szarej srajta¶my), znalaz³e¶ jak±¶ prace. Og³oszenie g³osi³o tak:
Cytat:
Szukam osoby, która wy³aie wszystkie pokerobaki. 1500$. Adres: Lubisz
czekoladê z biedronki? 54
Dziwna nazwa ulicy, jednak¿e nic innego nie znajdziesz. Nawet niez³e zarobki, tymbardziej ¿e twój Vulpix móg³by spokojnie wykurzyæ robaki z ogródka. Musia³e¶ ju¿ wy³±czyæ komputer, gdy¿ monitor siê spali³ . ¯eby ci nie kazali za to zap³aciæ. Lepiej co¶ z tym zrobiæ, bo sister d¿oj siê zbli¿a.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.