W³a¶nie mija kolejny dzieñ ¿ycia w Snowpoint. Dla innych nie ró¿ni³ siê niczym od przeciêtnego dnia, lecz w³a¶nie dzi¶ szykowa³e¶ siê do podró¿y, w której masz nadzieje spotkaæ Articunio. W³a¶nie szykowa³e¶ siê do opuszczenia swojego azylu, ciê¿ko by³o siê z nim rozstaæ, spêdzi³e¶ w tych czterech ¶cianach, najlepsze okresy swojego ¿ycia. Gdy koñczy³e¶ pakowaæ ju¿ ostatni± parê skarpetek, gdy wbiegli obaj twoi rodzice z kopert±. Jak siê domy¶li³e¶ by³o tam trochê cashu , mama by³a zap³akana, nadal uwa¿a³a ciê za ma³ego dzieciaczka, za to ta pewien powagi u¶cisn±³ twoj± d³oñ na po¿egnanie, jednak wiedzia³e¶ ¿e w g³êbi duszy on tak¿e bêdzie têskni³. Zeszli¶cie na dó³ w milczeniu, dopiero kiedy zbli¿yli¶cie siê do drzwi twoja rodzicielka, wyszepta³a.
-¯egnaj synu, mam nadziejê ¿e wrócisz szybko i zdrów.-skoñczy³a i ciê szybko przytuli³a. Gdyby mog³a to zapewne odprowadzi³a ciê jeszcze dalej, lecz na dworze by³o bardzo zimno (jak zawsze). Gdy przekroczy³e¶ próg swojego domu, spojrza³e¶ na zegarek, by³a 9.16, a u profesora po odebranie pokedexu i pokenavu mia³e¶ siê zjawiæ o 10, wiêc jest troszkê czasu, tymbardziej ¿e laboratorium jest oddalone od twojego domu o jaki¶ 1 km.
Powoli usiad³em na zdezelowanej pufie w przed pokoju i rozgl±daj±c siê po mieszkaniu, szuka³em rzeczy, których jeszcze nie widzia³em, b±d¼ nie zwróci³em uwagi. By³o to standardowe zachowanie, gdy mi siê nudzi³o.
- *Eeeee* tam.... nawet to zaczyna byæ nudne. - Powiedzia³em przestaj±c krêciæ g³ow±. Usiad³em jak na ch³opaka przysta³o... czyli nogi z³o¿one, rêce na kolanach, g³owa pochylona, a oczy wpatrzone w ziemiê. - Tak.... teraz mogê umrzeæ.... - Pomy¶la³em pozostaj±c w ca³kowitym bezruchu.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Napisa³em ¿e przekroczy³e¶ próg domu, ale dobra jedziemy dalej tylko czytaj dok³adniej.
Lepiej nie wywo³ywaæ wilka z lasu. Siedzia³e¶ tak i rozgl±da³e¶ siê po mieszkaniu, czas wydawa³ siê jakby p³yn±³ wolniej, powoli twoje powieki siê skleja³y, po nieprzespanej nocy to raczej normalne. Nie minê³o 5 minut kiedy to odp³yn±³e¶ do krainy Morfeusza. Przy¶ni³ ci siê jaki¶ pokemon, by³ to Articunio. Jednak jak mo¿na by siê spodziewaæ nie by³ to przyjemny sen, gdy¿ w twoim ¶nie pojawili siê jacy¶ dziwaczni ludzie, byli cali ubrani na ciemno. Z³apali za pokeballe i wypu¶cili przed siebie jakie¶ wielkie bestie, które zaczê³y atakowaæ bezbronnego ptaka. Nie wiedzia³e¶ co robiæ, ciê¿ko by³o patrzeæ jak tak piêkny pokemon, jest ci±gle atakowany. Jedyne co mog³e¶ zrobiæ i to w³a¶nie zrobi³e¶ wszed³e¶ na liniê ostrza³u. Zanim dotar³ do ciebie jakikolwiek promieñ, obudzi³e¶ siê ca³y spocony i przera¿ony. Spojrza³e¶ na zegarek, w³a¶nie w tym momencie wybi³a godzina 10... spó¼nienie, wiêc jest nieuniknione.
Nie poda³e¶ tego dok³adniej !
Powiedzia³e¶, ¿e przekroczy³em patrz±c na zegarek, ale mog³em zawróciæ.... nieprawda¿? xP
------------------------
Jak najprêdzej wybieg³em z domu, prawie gubi±c buty. Bieg³em ile si³ w nogach, ale oczywi¶cie i tak by³em spó¼niony.
- AH ! Znowu siê spó¼niê ! - Pomy¶la³em skrêcaj±c na zakrêcie. - Czemu zawszê tak siê dzieje !? A tak poza tym to przypomnia³a mi siê ta piosenka... - Pomy¶la³em zaczynaj±c nuciæ ,,Gdy znajdziemy siê na zakrêcie, co z nami bêdzie ?''.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
To nucenie niezbyt pomog³o twojemu biegowi, wrêcz przeciwnie by³e¶ skupiony na tej piosence i nie patrzy³e¶ pod nogi, przez co po paru metrach wywin±³e¶ niez³ego or³a, jednak na szczê¶cie nic ci siê nie sta³o, dobieg³e¶ ju¿ do laboratorium, bez ¿adnych innych niespodzianek. Oczywi¶cie czeka³ ju¿ tam na ciebie profesor trochê poddenerwowany, wyja¶ni³ mu ca³a sytuacje, jednak profesor, jak profesor musia³ ci strzeliæ jaki¶ wyk³ad. Po nim opowiedzia³ ci o funkcjach PokeDexa i PokeNava, a tak¿e wrêczy³ ci 5 pokeballi. Opowiedzia³ ci tak¿e o Articunio gdzie go mo¿na spotkaæ, gdy¿ wiedzia³ o tym ¿e interesujesz siê tym pokemonem, zaznaczy³ ci wszystkie lokalizacje w pokenavie, w tych miejscach w ostatnim czasie by³ spotkany Articunio. Po¿egna³ siê z tob± i odszed³ gdzie¶ w cieniu, zosta³e¶ sam po¶rodku wielkiej sali. Spojrza³e¶ do pokenava, by³o w nim zaznaczone wiele lokalizacji, najbli¿sza znajdowa³a siê niedaleko Snowpoint.
- OMG ! - Pomy¶la³em robi±c wielkie oczy, z strachu/zaskoczenia. - Tego jest a¿ tyle ? - Ponownie pomy¶la³em i rozwa¿aj±c kilka mo¿liwo¶ci, uzna³em, ¿e muszê kupiæ jakiego¶ Wodno/Lataj±cego, b±d¼ Lataj±cego pokemona.
- Tylko.... gdzie go z³apaæ w ¦nie¿nym mie¶cie ? - Zapyta³em siebie wychodz±c z laboratorium.
Ich bin eine
No dobra gramy... przy okazji pisz d³u¿sze posty.
Raczej trudno by³o znale¼æ od siebie tak± wiadomo¶æ, jednak mówiono ¿e na po³udniu od Snowpoint, znajduje siê jakie¶ gniazdo pokemonów, mo¿e tam znajdziesz jakiego¶ pokemona, który pos³u¿y ci jako transport.
Nagle us³ysza³e¶ jakie¶ kroki, tylko co dziwne te kroki by³o s³ychaæ ze strony dachu. Kiedy wyszed³e¶ z budynek zobaczy³e¶ identyczn± grupê ludzi jak w ¶nie, byli ubrani na czarno i mieli charakterystyczne litery "G" na czapce. Zastanawiaj±ce, ostatnio po mie¶cie chodzi plotka, ¿e jacy¶ ludzie szukaj± informacji o jakim¶ ptaku, lecz jego nazwy nikt nie móg³ zapamiêtaæ.
Taaaa.... wiesz, ¿e trudno wycisn±æ co¶ z niczego ? xP
-----------------------------
- Lepiej pozostawiê to bez mojego udzia³u.. - Pomy¶la³em podnosz±c ko³nierz od bluzy powy¿ej ust. Nastêpnie naci±gn±³em rêkawy i uda³em siê w stronê tego ,,Gniazda''.
- Dobra... - Zacz±³em rozmowê z samym sob± podnosz±c g³owê i patrz±c w niebo - jakbym mia³ wybór... to jakiego poka bym wybra³... - I t± my¶l± zaprz±ta³em swoj± g³owê do zmiany tematu - JAAAA ! NAWET NIEBO TUTAJ JEST ¦NIE¯NO-BIA£E !
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.