Moje nowe dzie³o, w moim zamy¶le to by³o opowiadanie do wyborów na MG, ale podzieli³em je na czê¶ci, i bêdê kontynuowa³.
"Pokemon którego nie by³o"
Rozdzia³ 1: Dziwne sny
Pewnego razu w malowniczym miasteczku nad Jeziorem Prawdy ¿y³ ch³opiec. Zwyk³y ch³opiec, który ¿y³ sobie z rodzicami w ma³ym domku. Jego siostra odesz³a z domu gdy mia³a 16 lat. On ma poza tym dopiero 12. Mia³ na imiê Josh. Oto jego historia...
Josh obudzi³ siê w ¶rodku nocy z krzykiem. Jak zwykle. Drêczy³y go koszmary o dziwnych stworach, po¿eraj±cych jego i jego rodzinê. Ten koszmar drêczy³ go od 3 dni, non stop.
- Co siê ze mn± dzieje? - pomy¶la³ przera¿ony ch³opak - Czy to normalne? - mówi³ do siebie ubieraj±c siê i schodz±c na dó³. Gdy zda³ swojej mamie sprawozdanie z snu, ta powiedzia³a:
- No nie! Synek! Idziemy do psychologa! -
A, ¿e jego matka by³a stanowcza jak s³oik ogórków, natychmiast wyruszyli do Profesora Pokemon, zwanego te¿ doktorem Pokemon. Podobno leczy³ wszystko, od tr±dziku po odciêt± rêkê... Gdy dotarli do wielkiego budynku z logiem w kszta³cie PokeBall'a, drzwi otworzy³ im stary facet w kitlu o kolorze zbli¿onego do bia³o-czerwonego.
- Patriota jeden.. - pomy¶la³ Josh
- Ale stary! - pomy¶la³a matka
- Kolejni kretyni? - pomy¶la³ "patriota"
Wszyscy mieli u¶miechy na ustach, wiêc wygl±da³o to dziwnie.
- To ty jeste¶ Josh? - powiedzia³ profek -
- Tak! A dlaczego pan ma zakrwawiony fartuch? - pyta siê ch³opak z obojêtn± min±
- No ten.... yyy... to barszcz! - powiedzia³ przestraszony staruszek
- I ja mam w to uwierzyæ? - pomy¶la³ Josh
Rozdzia³ 2: Pijany profesor i co z tego wyjdzie.
- Okej, co ci dolega, ch³opcze? - pyta siê ju¿ mocno przestraszony profek
- Mam dziwne sny, jakby pojawia³y siê z nik±d dziwne szare cienie, co¶ jak Pokemony, ale nie s± przyjazne. Rozszarpuj± wszystko co siê da... - opowiedzia³ ch³opak - Mam tak od 3 dni! -
Profek popatrzy³ na niego dziwnie, jakby ten by³ kawa³kiem szynki w czasach PRL'u.
- Co¶ podobnego! To prawda! Niemo¿liwe! - krzykn±³ "patriota" - To... to... jak wygl±da³y te cienie? -
- O tak... - ch³opak narysowa³ na kartce na biurku jeden cieñ - O co chodzi?
- Tak my¶la³em, ty masz super-zdolno¶ci! Mo¿esz widzieæ... DUCHY! To prawdziwe Pokemony... ale po ¶mierci...!
- Co pan gada?! Napi³ siê pan czego¶? - wykrzycza³a matka Josha wyjmuj±c alkomat. Faktycznie... on mia³ 2 promile we krwi.
- Ble ble ble... - powiedzia³ padaj±c na ziemiê
- I co? Nie wierzyæ pijakom - mruknê³a matka zadowolona z siebie.
- Idê na jak±¶ colê, okej? - zapyta³ Josh mamy stoj±cej jak Leonidas po zabiciu Xerxesa. Ta ledwo kiwnê³± g³ow±, sapi±c jak byk. To znaczy tak.
- Bo¿e... co ten alkohol robi z lud¼mi - mrukn±³ do siebie nasz bohater 15 minut potem, siedz±c w jakim¶ barze przed puszk± z Coca-Kol±.
- Czy on mówi³ prawdê? - rozmy¶la - A mo¿e... -
Rzuci³ na blat 2 z³ote i wyszed³ z puszk± w rêce. Usiad³ na drzewie w swoim ogródku, my¶l±c co z nim bêdzie. Nagle jaki¶ podmuch wiatru zrzuci³ go z drzewa.
- Co JEST!?! - wrzasn±³
Nagle na drzewie zaczê³o co¶ migotaæ, jakby cieñ. CIEÑ. To by³ cieñ ze snu Josha, cieñ, który by³ inny ni¿ inne, który nie rozszarpywa³ go, on go wtedy broni³. Nagle przez Josha przep³ynê³a fala emocji, by³ gotowy do ataku lub ucieczki. Lecz nagle cieñ zeskoczy³ z drzewa, i zmaterializowa³ siê. Wygl±da³ gro¼nie, mia³ czerwone w³osy na g³owie, czarne futro, jedn± rêkê d³u¿sz±... Co to by³o?
- Kim jesteee..¶? - jêkn±³ nasz ch³opak
- Jestem Zoroaku - us³ysza³ chrapliwy g³os w g³owie. Nagle ch³opak zda³ sobie sprawê z tego, ¿e to co¶ przesy³a mu swoje my¶li.
- Dziêkujê ci Josh, ¿e uwolni³e¶ mnie z tego wiêzienia. To by³o okropne, patrz±c co noc jak tamte Pokemony ciê zabija³y. Jestem Zoroaku, Pokemon Cienia, Mistrz Iluzi... Pokemon, którego nie by³o... - powiedzia³ Zoroaku, po czym rozp³yn±³ siê w powietrzu.
- Halo? Jeste¶ tu? Zoroaku! - krzycza³ Josh - Halo?
- Pokemon którego nie by³o? Co za historia! - pomy¶la³ - Co jeszcze mi siê dzisiaj zdarzy?
CDN...
Ostatnio zmieniony przez Poxer 28 Luty 10, 13:11, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Znam dalsz± czê¶æ i powiem ¿e fajnie siê to czyta ale jest sporo nie¶cis³o¶ci. Ale pomys³ ciekawy. No i nie tego siê spodziewa³em po tytule wiêc plus za zaskoczenie mnie.
Sygnatura użytkownika
Nakarm moje jaja :prosi:
A ju¿ najbardziej to ciemnozielone z lewej.
to siê daje jako nowy post ziom, ( nabijesz se licznik )
ech, chcia³e¶ ¿ebym oceni³, oceniê ci:
Tytu³:Nawet nawet, ale skoro Zororark to pok którego nie ma to co on robi³, to by³a iluzja czy co? 7/10
Napisane:Angielskie imiona i wspomnienia o PRL'u pasuj± do siebie nie, ma co , ale brak b³êdów, A niektóre zdania s± zdeczka d³ugie ( wypowied¼ Zorarka) 8/10
Fabu³a:Na razie niezbyt ciekawie 7/10
22/30
nie jest ¼le, ale popracuj zdeczka.
jedyne co mnie rozwali³o to ten barszcz na p³asczu, mog³e¶ napisaæ ¿e to kanapki z d¿emem
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
BAKA !
Dali¶cie siê wci±gn±æ w wcze¶niejsze wyniki !
On to zrobi³ dla s³awy, albo ¿eby poznaæ nasz± opiniê i wtedy bêdzie wiedzia³ czy siê dostanie na MG !
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.