Dobra ludzie, mo¿e porównam teraz Zoroarka z Lucario i ich preewolucje:
Co je ³±czy?
1. Lucario i Zoroark s± tytu³owymi bohaterami odpowiednio Filmu 8 i Filmu 13.
2. Kiedy siê pojawiali, tytu³y filmów zmieniano, daj±c ich imiona.
3. Oba maj± preewolucje (Zorua i Riolu).
4. Preewolucje maj± w nazwie 5 liter, a ich doros³e formy - 7 (mo¿e siê zmieniæ dla Zoroarka i Zorui).
5. Riolu i Zorua tyle samo mierz± (12 i pó³ metra).
Co je dzieli?
1. Wygl±d referuj±cy p³eæ. Chodzi o to, ¿e Riolu wygl±da bardziej, jak mê¿czyzna, a Zorua - jak kobieta. To znaczy, ¿e jak spotka siê Riolu jest 75% prawdopodobieñstwa, ¿e spotka siê Riolu ch³opaka. Pozosta³e 25% - dziewczynê. Inaczej ma byæ z Zoru±
2. Metoda ewolucyjna. Riolu w Lucario ewoluuje, gdy ma prawie maksymalne zaufanie do trenera i ewoluuje w dzieñ. A Zorua? Mam niemal stuprocentowe przeczucie, ¿e to bêdzie na odwrót - Zorua w Zoroarka mo¿e siê przekszta³ciæ, gdy ma minimalne zaufanie do trenera, a ewoluuje w nocy - to mo¿e mieæ sens.
3. Umiejêtno¶ci - Lucario preferuje aurê, a Zoroark tworzenie iluzji.
4. Typy - to chyba jasne. Riolu ma typ Walka, Zorua - Mrok. Lucario ma 2 typy - Walka/Stal, Zoroark ma 1 typ - Mrok
5. Zoroark jest ciê¿szy i wy¿szy od Lucario.
6. Riolu jest ciê¿szy od Zorui
7. Sposób pojawienia siê wszystkich 4 Pokemonów. Najpierw pojawi³ siê cieñ Lucario, potem ca³o¶æ Lucario, nastêpnie fejk preewolucji Lucario, a kiedy by³y screeny z gier Diamond i Pearl, tam gdzie¶ pojawi³ siê i Riolu. Zoroark te¿ mia³ cieñ, by 3 dni pó¼niej pojawiæ siê ca³y, na dodatek w towarzystwie Zorui.
8. Zorua i Zoroark bêd± w 13 filmie. Pomimo, i¿ Lucario by³ w 8 filmie, Riolu jeszcze nie by³o.
9. Riolu zazwyczaj siê porusza na 2 nogach, Zorua na czterech. Lucario te¿ porusza siê na 2 ³apach, a Zoroark - jak chce, czy na 2, czy 4.
10. Lucario, przed czwartogeneracyjnym sza³em, wystêpowa³ jako statua i nazwa ranku w Pokemon Mystery Dungeon Red/Blue Rescue Team. Zoroark, prawdopodobnie, przed pi±togeneracyjnym sza³em, mo¿e mieæ udzia³ w grze Pokemon Ranger: Locus of Light. Niewykluczone, ¿e i Zorua siê pojawi.
Niektóre argumenty s± na si³ê, przyznajê siê bez bicia
Wiêcej jest ró¿nic ni¿ podobieñstw, co mo¿e wskazywaæ na to, ¿e Riolu i Lucario oraz Zorua i Zoroark, mo¿na je z³apaæ w zale¿no¶ci od wersji nowych Vgenowych gier. Co to mo¿e oznaczaæ? Je¶li bêdzie dok³adnie tak (chodzi o niektóre przypadki), nazwy gier mog± wydaæ siê oczywiste, oto moje propozycje:
Pokemon Sun i Pokemon Moon (S³oñce i Ksiê¿yc)
Pokemon Sunshine i Pokemon Moonlight (Blask S³oñca i Blask Ksiê¿yca)
Pokemon Light i Pokemon Dark (Pokemon Jasno¶æ i Ciemno¶æ)
Pokemon Shine i Pokemon Shadow (Pokemon Blask i Cieñ) - bardzo prawdopodobne
Pokemon SuperNova i Pokemon BlackHole (Supernowa i Czarna dziura)
jak dla mnie post wy¿ej jest bez sensu, nie
I nie Locus a Track of Light's!
Ucz siê m³ody.
Wracaj±c, nie wiemy jak ten pok w ogóle bêdzie chodzi³o a ty wyje¿d¿asz ju¿ ¿e bêdzie chodzi³ jak mu siê ¿ywnie podoba
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
jak dla mnie post wy¿ej jest bez sensu, nie
I nie Locus a Track of Light's!
Ucz siê m³ody.
Wracaj±c, nie wiemy jak ten pok w ogóle bêdzie chodzi³o a ty wyje¿d¿asz ju¿ ¿e bêdzie chodzi³ jak mu siê ¿ywnie podoba
Locus of light, niestety... Nie masz racji. Na potwierdzenie bulbapedia i serebii...
Wszyscy widzicie, jakie zmiany zajd± w grze. Widaæ tak¿e sprite'a Zoruy i backpic'a Zoruak'a.
¬ród³o: http://www.pokemonmillennium.net/
P.S: Pierwszy post :P
EDIT: Wiadomo te¿, jakie bêd± g³ówne pokemony filmu 13: Entei, Suicune, Raikou, Zorua, Zoruak,(które zosta³y stworzone na potrzebê filmu) i Celebi.
@topic:
gry bêd± na DS'a, pewne na 100%, marzê wrêcz o tym aby gra wycisnê³a wszystkie"soki" z konsoli, i aby fabu³a by³± w miare przyzwoita, i to Full 3D by³o tylko w niektórych lokacjach, bo inaczej ¿aden komp tego nie ud¼wignie.
EDIT:
nie ten symbol
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 21 Kwiecieñ 10, 17:29, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
To racja co mówi Afil. Jednak¿e uwa¿am ¿e gry mog± byæ na wysokim poziomie i modlê siê aby tak by³o
Sygnatura użytkownika
You know that I want you
And you know that I need you
I want it bad, a Bad Romance
I want your love and
I want your revenge
You and me could write a Bad Romance
(Oh-oh-oh-oh-oooh)
I want your love and
All your lover's revenge
You and me could write a Bad Romance
Oh-oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh-oh
Caught in a Bad Romance
Oh-oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh-oh
Caught in a Bad Romance
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.