W tym odcinku czeka nas dwuwalka pomiêdzy Dawn, a now± bohaterk± Ursul±. Ta druga do walki wystawi swoje dwa najlepsze Pokemony którymi s± Plusle i Minuse. Towarzyszka Ash’a u¿yje do walki Poliswine’a i Cindaquil’a.. Udzia³ w tym we¼mie te¿ Jessylinda, która do walki wystawi Janmega’e i Seviper’a.
Galactic Battle 163
W tym odcinku Ash bêdzie walczy³ z Barry’m. Barry wystawi Empoleon’a a Ash Monferno.
Podczas tej walki zjawi siê te¿ dobrze nam znany Paul. W walce Monferno uaktywni po¿ar, przez co straci kontrolê. Pojawi siê tez zespó³ R, który z³apie Pokemony naszych bohaterów. Monferno siê wyrwie, lecz nie pomo¿e przyjacio³om. Jedynym ratunkiem okazujê siê Paul, który jako¶ zacz±³ kontrolowaæ pokemona Ash’a. Rozwali on balon zespo³u R, ale, nim to zrobi dozna lekkiego urazu, przy czym ewoluuje w Infernape
Galactic Battle 164
W tym odcinku Piplup Dawn oddzieli siê od grupy. Zespó³ R w przebraniu bêdzie go chcieæ z³apaæ. W sam± porê przybywa Ash’a i reszta z Gile na czele, który od razu zaczyna atakowaæ.
Poka¿e siê te¿ Rhyperion, który od razu zaatakuje naszych bohaterów. Piplup bêdzie chcia³ ich obroniæ atakuj±c Hydro Pomp±, po czym wszyscy zaczn± uciekaæ.
Wywiady
Wywiad z BarcaFan
-Afil - Co s±dzisz o ¶wiêcie Walentynkowym?
-Barca - Uwa¿am, ¿e ¦wiêto Walentynkowe jest wspania³± okazj±, aby przekazaæ uczucia drugiej osobie w sposób anonimowy. Bo jak sam zapewne wiesz, powiedzenie komu¶ w 4 oczy, ¿e siê go kocha nie jest takie proste. Dobrze zosta³o umieszczone w lutym, mo¿na sobie "ogrzaæ serce" podczas takiego mrozu.
-Afil - To piêkne.... a czy da³e¶ komu¶ ju¿ tak± walentynkê ?(Oczywi¶cie nie wymagam odpowiedzi)
-Barca - Tak, w podstawówce kocha³em siê w jednej dziewczynie. Niestety, nie mam szczê¶cia do kobiet. Ona mnie nie lubi³a. W gimnazjum te¿ jest jedna taka dziewczyna i wie o tym, ¿e j± "lubiê", ale ona tego nie odwzajemnia. Pogodzi³em siê ju¿ z t± prawd±. Nie mam szczê¶cia u dziewczyn. Chocia¿ po powrocie do szko³y, mo¿e mnie spotkaæ mi³a niespodzianka.
-Afil - Oj.... przepraszam i wspó³czujê.... nie wiem za bardzo jak siê zachowaæ...
A czy jest co¶, co chcesz przekazaæ naszym user±? Wiesz, co¶ na wzór przes³ania
-Barca - "Nigdy siê nie poddawajcie!"
To jest jedno z moich mott. W szkole, w domu, czy nawet tutaj, na forum, gdy pomagam staram siê zrobiæ siê to w pe³ni.
"Nie wahajcie siê pytaæ!"
Je¿eli macie jakiekolwiek problemy, mo¿ecie zapytaæ swoich rodziców o pomoc. Nie stanie wam siê krzywda, a mo¿e wam to wiele pomóc.
"Nigdy nie traæcie dobrego samopoczucia!"
To jest klucz do sukcesu. Starajcie siê zawsze znale¼æ dobre strony wydarzenia.
- Afi - To genialne motta!
Dziêkujê za wywiad i mam nadziejê, ¿e jeszcze kiedy¶ porozmawiamy (do wywiadu)
- Barca - To ja dziêkujê. Bardzo mi³o siê gawêdzi³o.
Wywiad z Vabigoon
-Afil- Osobi¶cie uwa¿am, ¿e walentynki trafi³y do polski tylko i dlatego, aby przemys³ siê bogaci³. Czy te¿ tak uwa¿asz ?
-Vabigoon- Nie, wed³ug mnie walentynki trafi³y do Polski nie tylko ze wzglêdu na biznes. Po prostu jest to efekt swoistego "zapatrzenia" siê w Stany Zjednoczone, i postêpuj±cej globalizacji. 'Skoro amerykanie maj± ¶wiêto zakochanych... To, dlaczego nie mieliby¶my wprowadziæ tego ¶wiêta u nas'. Nie przeczy ono w ¿aden drastyczny sposób naszej kulturze i by³o ¶wiêtem naj³atwiejszym do wprowadzenia w Naszej Ojczy¼nie, czego nie mo¿na powiedzieæ o Halloween. Z drugiej strony, najwiêkszy szum wokó³ tego dnia robi± firmy, które na nim zarabiaj±, wiêc mo¿na uznaæ to za jeden z g³ównych powodów pojawienia siê tego ¶wiêta u nas.
-Afil- Pozwól, ¿e poka¿ê ci ten cytat, który znalaz³em na tej stronie: http://www.obyczaje.org.pl/
Cytat:
Kupalnocka to nic innego jak sobótka, wychwalana nie wiedzieæ, czemu przez znaj±cego prawdê biblijn± Jana Kochanowskiego w ???Pie¶ni ¶wiêtojañskiej o sobótce???. Noc Kupa³y zwi±zana jest z letnim przesileniem S³oñca i wypada w noc z 21 na 22 czerwca. Mo¿na powiedzieæ, ¿e to wrêcz rozpustne (przez palce patrzono na pary znikaj±ce w lesie niby w poszukiwaniu kwiatu paproci zwanego ???Perunowym kwiatem???) ¶wiêto p³odno¶ci, mi³o¶ci, a oprócz tego ognia, wody, s³oñca, ksiê¿yca i innych si³ wychwalanych w pogañskich wierzeniach.
Jest to cytat, który ukazuje nam, ¿e w Polsce, Walentynki by³y 2, a to ¶wiêto zosta³o zapomniane.
Jak my¶lisz, dlaczego tak siê dzieje?
Dlaczego odrzucamy swoje ¶wiêta, a przejmujemy zagraniczne?
Czy co¶ jest z nami,,nie-tak''?
-Vabigoon- IMO, to ¶wiêto zosta³o zapomniane ze wzglêdu na swoje pogañskie korzenie. A dzieñ ¦WIÊTEGO Walentego jest ¶wiêtem powiedzmy - chrze¶cijañskim. Wiem, ¿e jest wiêcej "pogañskich" ¶wi±t, które przetrwa³y do dnia dzisiejszego Np. ¦migus-Dyngus, ale odró¿nijmy to, co ludzie przyjêli za zabawê od ¶wiêta, w którym pogañskich korzeni ukryæ siê nie da. Inn± spraw± jest te¿ spadek sprzeda¿y dóbr materialnych w okresie pomiêdzy Bo¿ym Narodzeniem i Wielkanoc±, dziêki czemu potwierdza siê teza mówi±ca o propagowaniu walentynek przez firmy na nich zarabiaj±ce.
-Afil- Szczerze mówi±c mój pocz±tek jako redaktora jest do¶æ cienki... w³a¶nie dlatego muszê trochê ,,potrenowaæ''. Z tego powodu skoñczê ju¿ ten wywiad, bo skoñczy³y mi siê pomys³y na pytania.
Z góry dziêkujê za wywiad i przepraszam za k³opot.
-Vabigoon- Pytania by³y inteligentniejsze ni¿ siê spodziewa³em, Gratz rafi
-Afil- Tak.... to chyba mój pierwszy raz... kiedy ruszy³em g³ow±.
Wywiad z Blue
-Afil-Co s±dzisz o ¶wiêcie ¶w. Walentego?
-Blue- S±dzê, ¿e to bardzo wa¿ne ¶wiêto. Wtedy mo¿emy do drugiej osoby wyraziæ nasz± sympatiê w postaci drobnego podarunku lub kartki. Temu dniu w szkole towarzysz± mi³e emocje i wyczekiwanie czy to my bêdziemy szczê¶liwcami i otrzymamy Walentynkê. S±dzê, ¿e ten jeden dzieñ w szczególno¶ci ubarwia miesi±c Luty. Zawsze kojarzy siê on z Walentynkami.
-Afil- Yhym.... rozumiem....
A czy mogê ci zadaæ pytanie.... czy kiedykolwiek kto¶ otrzyma³ tak± walentynkê od ciebie?
-Blue- Oczywi¶cie. Mam jedn± osobê, której co roku dajê walentynkê. Po za tym to otrzymuj± je moje przyjació³ki i wszyscy najbli¿si. Je¿eli chodzi o kolegów ze szko³y, to owszem zawsze znajdzie sie kto¶, kto dostanie serducho.
-Afil- To zupe³nie inaczej ni¿ u mnie, ale nie o mnie jest ten wywiad x)
Dobrze... ostatnie pytanie jest do¶æ dziwne i nie pasuje do reszty, ale muszê siê zapytaæ!
Wiele osób (w tym ja) uwa¿a, ¿e Walentynki s± ¶wiêtem, które ma na celu wzbogacenie firm cukierniczych, ró¿nych kwiaciarni i sklepów z gad¿etami. Czy poprzesz t± tezê, czy obrzucisz b³otem?
-Blue- Wiesz..wszyscy znamy prawdziwy cel Walentynek.
Ale racj± jest to, co mówisz.. niedu¿e sklepiki takie jak kwiaciarnie lub upominkowce tylko czekaj± na takie ¶wiêta jak Walentynki. Wtedy najwiêkszy popych maj± kwiaty, czekoladki i wszelkiego rodzaju serduszka... Nie wiem, co mam o tym my¶leæ, wiêc pozostanê bezstronna.
-Afil- Dziêkujê Ci za wywiad i mam nadziejê, ¿e jeszcze kiedy¶ pogadamy.
-Blue- jednak to jest dziewczyñski punkt widzenia. Dobra no to dziêkuj± równie¿.
Horoskop Walentynkowy!!!
Sprawd¼cie, co was czeka!
Baran
Zakochuje siê od pierwszego wejrzenia. Jest bardzo bezpo¶redni, co niestety w tym wypadku jest minusem.
Nie jest wytrwa³y w swoich planach. Je¿eli co¶ go zniechêci do rozmowy, zaraz odchodzi szukaæ nowego obiektu uczuæ.
Dok³adnie przejrzy ka¿d± wybran± osobê i je¿eli cos mu nie pasi, odchodzi bez zainteresowania.
Byk
Zakochuje siê bardzo szybko i na zabój. Od razu szykuje uwodzicielski plan.
Jest bardzo szarmancki i nic nie robi w po¶piechu. Ma wszystko przemy¶lane... Jest niezwykle romantyczny, ale nigdy nie zrobi pierwszego kroku.
Bli¼niêta
Mi³o¶æ nadejdzie niespodziewanie. Nie zawsze jednak s± takie wylewne.
S± szorstkie i niby ma³o je obchodzi wyra¿anie uczuæ, ale w g³êbi a¿ kipi od emocji!
Nie potrafi± ich wyraziæ. Ten, kogo pokochaj± musi byæ dobrym przyjacielem i rozumieæ je.
Rak
Nie ³atwo rozbudziæ w Raku uczucie. Jest bardzo nieufny i nigdy nie zrobi pierwszego kroku.
Woli siê nie wychylaæ i zostaæ w ¶rodku swojej skorupki. Je¿eli ju¿ siê zakocha i zostanie zraniony, nigdy nie przebaczy. Rak jest uwa¿any za znak, który kocha najmocniej! Osoba, któr± pokocha musi byæ mu ca³kowicie oddana!
Lew
Nie potrafi sie opanowaæ i choæby chcia³, aby nie by³o widaæ jego uczucia do danej osoby, nie umie tego ukryæ.
Kipi emocjami na kilometr. Nie zawsze to sprzyja danej sytuacji. Podporz±dkuje siê danej ofierze.
Najchêtniej ulotni³by siê ze swoj± partnerk±/Em w spokojne miejsce z dala od wrednych kolegów i kole¿anek.
Panna
Bardzo wysokie wymagania, co do spraw sercowych. Najpierw musi siê przyzwyczaiæ do odpowiedniej osoby, poznaæ j±.
Mo¿e czekaæ bardzo d³ugo. Nie zniesie szydzenia siê z niego.
W zwi±zku oczekuje wierno¶ci i wiecznej uwagi ze strony ukochanego/-nej. Chce byæ zauwa¿any.
Waga
Waga nie zbyt uznaje Walentynki jako ¦wiêto. Waga jest ¶lepa na mi³o¶æ i czêsto nie widzi wybranka.
Gdy przejrzy na oczy, jest ju¿ za pó¼no. Rzadko robi pierwszy krok i nie flirtuje.
Dla niej ca³e zamieszanie z tymi walentynkami to strata czasu.
Skorpion
Jak siê zakocha za nic nie bêdzie chcia³ tego ujawniæ. Bêdzie nieczu³y i zimny jak lód.
To trochê tak, jakby wstydzi³ siê tego, ¿e nie opar³ siê mocy mi³o¶ci.
Potrafi jednak okazywaæ swoje uczucia, gdy co¶ go tknie. Jest romantyczny.
Strzelec
Jest uwa¿any za idea³. Kocha bardzo gor±co i dobrze opiekuje siê partnerk±/Em.
Chce z ni±/nim spêdzaæ ka¿d± sekundê. Jest szczery i bezpo¶redni. Przy tym ma ¶wietne dowcipy.
Kiedy siê z kim¶ zwi±¿e jest wierny, ale pragnie byæ niezale¿ny.
Kozioro¿ec
Ceni cierpliwo¶æ i odpowiedzialno¶æ. Jest skryty i próbuje wykryæ czy druga po³ówka
ma powa¿ne zamiary. Je¿eli to tylko flirt, w oczach Kozioro¿ca stajemy siê oszustami.
Interesuj± go d³ugie, dojrza³e zwi±zki. Trudno siê otwiera przed innymi i ³atwo go zraniæ.
Wodnik
Pierwsza zawsze bêdzie przyja¼ñ. Mi³o¶æ rozwinie siê z czasem. Powoli zmienia jedno uczucie na drugie.
Boi siê jednak, ¿e straci sw± niezale¿no¶æ. Lubi eksperymentowaæ bo zawsze czuje siê wolny.
W jego partnerce/¿e wywo³uje to zazdro¶æ. Lubi tolerancyjno¶æ.
Ryby
£atwo daj± siê ponie¶æ uczuciom. Na pocz±tku flirtuj±, aby sprawdziæ czy dana osoba jest zainteresowana.
Wiedz±, co i kiedy mówiæ. Niestety, czêsto myli je zauroczenie. Gdy druga osoba ju¿ ma nadziejê,
zdaj± sobie sprawê, ¿e to nie to. Nie chc± raniæ, ale musz±. Lubi± prezenty i romantyczne gesty.
To chyba koniec naszego horoskopu! A teraz czas na MIMAIB czyli.... Miernik idiotycznej mi³o¶ci Ash’a i Brocka!
Oto, co pokazuje miernik. Do dyspozycji 3 dziewczyny: May, Misty i Dawn.
Ash: May 95% mi³o¶ci!, Misty 55% mi³o¶ci!, Dawn 85% mi³o¶ci! Woooow!
Brock: Siostra Joy 65% mi³o¶ci! Oficer Jenny 79% mi³o¶ci! £uuuuu!
Humor
Kawa³y
M±¿ ogl±da mecz w telewizji. Zdenerwowana ¿ona podchodzi do niego i mówi:
-Jeste¶ tak zapatrzony w te mecze i w t± telewizjê, ¿e nawet nie pamiêtasz, kiedy wziêli¶my ¶lub!
-Nie, no, kochanie!- mówi odrywaj±c siê od telewizora.
-Przecie¿ w tym dniu Manchester wygra³ 3:0 z Realem!
M±¿ mówi do ¿ony:
-Kochanie! Jest taka piêkna pogoda. Nie sied¼ w domu i nie szoruj pod³ogi! Wyjd¼ na s³onko i umyj samochód!
Dwóch angielskich gentlemanów gra w golfa. Na po³o¿onej obok drodze, przechodzi kondukt ¿a³obny. Jeden z nich odk³ada kij, zdejmuje czapkê i stoi w powadze. Drugi go pogania:
-Hej! Co ty robisz? Graj!
-Wybacz. Musia³em to zrobiæ. W koñcu byli¶my ma³¿eñstwem przez 30 lat.
Housizmy
Dr Chase: To by³ jeden poca³unek!
Dr House: W³a¶nie, dlatego nie mo¿esz dotykaæ moich pisaków.
Forman: Moja wczorajsza partnerka te¿ krzycza³a. Mamy j± zbadaæ??
Dr House: Sk±d¿e, to nie szpital weterynaryjny!
Sygnatura użytkownika
*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*
Ich bin eine
Ostatnio zmieniony przez Vabigoon 28 Luty 10, 19:08, w ca³o¶ci zmieniany 5 razy
Spierdzielony numer, dlaczego?
- MIMAIB: niepotrzebna wstawka, g³upi pomys³.
- Wywiady: wystarczy 1, a nie 3
- Horoskop: tu nie mam zastrzerzeñ, ale jest za du¿y, jest co¶ takiego jak ma³a czcionka
- Humor: komiksy, housizmy, to jest okej
Wed³ug mnie brak newsów z forum, dlaczego to nazywa siê Gazetka PokeCollect, je¶li nie ma newsów z forum?
Wysz³o wam kiepsko, trzeba by³o w³o¿yæ w to wiêcej pracy i chêci.
Ogólnie: 4,5/10
A jak szukacie pracownika, ju¿ mówi³em, pomogê wybiæ siê tej gazetce...
bardzo fajnie, podoba mi siê, liczê na wiêcej takich numerów.
PS: Mogê prowadziæ k±cik z ¿artami je¶li chcecie, albo jaki¶ inny np.newsy z pokami czy co¶ ( NUDZE SIÊ, NIE MAM CO ROBIÆ! WIÊC SZUKAM CZEGO¦ KREATYWNEGO)
PS2:Horoskop bardzo trafiony ale do skorpiona pasowa³by bardziej Skorupi
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Bykaruai, czy jak tam siê nazywasz... po
1: Wiem, ale mogê potem mieæ szansê.
2: Dlaczego nosisz avek Patryksana?
3. Je¶li takie bêd± inne numery, to chyba trzeba robiæ konkurencjê
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.