Walka toczy³a siê w coraz szybszym tempie, oba pokemony coraz bardziej siê mêczy³y jednak Elektro utrzymywa³ przewagê. Bandyta by³ coraz bli¿ej przegranej. Raticate atakowa³ z furi±, widaæ by³o ¿e chce wygraæ. Jednak chêci to zbyt ma³o. Niewiele brakuje by... zaraz, Raticate zosta³ cofniêty przez swojego trenera.
- Koniec zabawy ku**a - krzykn±³ - zapier****j Machop.
No tak, ciê¿ko by³oby spodziewaæ siê uczciwej walki.
I co ja mam ku**a zrobiæ pierd**y tchórzu.Za***æ Ci?Dawaj Elektro zaj*** go thunder wave.Trzymaj siê blisko drzew ¿eby mo¿na bylo zrobiæ taktyke :on wali ty unkasz a atak w drzewo.Co i raz zrób tacle gdy siê zbli¿ysz.Gdy eklektro siê zmêczy zmieniam go na pachirisu ,który ma atakowaæ qick atack i growl na przemianê.
Machop okaza³ siê byæ kiepskim wyborem, b³ znacznie s³abszy od Raticata, wali³ mocno ale nie potrafi³ unikn±æ nawet jednego ataku, z refleksem te¿ by³o ciê¿ko, w drzewo trafia³ raz za razem, Elektro radzi³ sobie bardzo dobrze jednak walka by³a mêcz±ca gdy¿ jedno uderzenie Machopa mog³o mocno poraniæ. Pachirisu by³ ¶wietnym wyborem, radzi³ sobie znakomicie gdy¿ by³ tak szybki ¿e Machop nie da rady go trafiæ, zauwa¿y³e¶ ¿e przeciwnik nie jest w stanie siêgn±æ swoimi rêkami do pleców.
- Ten kole¶ naprawdê ma potencja³ - stwierdzi³ szef zapominaj±c o klasycznym "ku**a lub ch*j".
Pacirisu teraz biegaj wokó³ niego i wal qick atakiem.Jak siê zmêczysz to growl.W razie ataku wskocz na drzewo i jak przestanie atakowaæ wskocz na niego i ugry¼ go w g³owê a nastêpnie Bide.
Walka sz³a ca³kiem nie¼le, przeciwnikowi brakowa³o ju¿ si³. Ugryzienie w g³owê zadzia³a³o jednak dwojako, Machop mocno oberwa³ ale zdo³a³ schwyciæ Pachirisu i zrobiæ z niego ma³± futrzan± kulkê. Kulka ta po chwili zosta³a ci¶niêta na drzewo. To by³ b³±d przeciwnika, Pachirisu miast uderzyæ mocno w drzewo musn±³ je pazurami i skoczy³ na wy¿sze ga³êzie. Na chwilê wiewiórka zniknê³a wam z oczu, nagle w li¶ciach co¶ zaczê³o siê gwa³townie poruszaæ. Po chwili ko³o Machopa spad³... Pineco. Reszty pewnie siê domy¶lasz. Eksplozja narobi³a sporo zamieszania, widaæ ¿e kilka namiotów zaczê³o siê paliæ.
Wyko¿ystuje zamieszanie i staram siê zabraæ pokemony.Gdy mi siê udaje próbuje z³apaæ którego¶ z nich.Jak nie to sam uciekam a na k³usowników staram siê wezwaæ oficer Jenny.
Tego Great balla dostaniesz dopiero po dotarciu do 2 miasta (revive te¿), zostaw je ju¿ w sygnie ale nie u¿ywaj zanim oficjalnie ich nie dostaniesz.
Styl gry oczywi¶cie da siê zmieniæ.
By³o stanowczo bardzo gor±co, i dos³owni i w przeno¶ni. P³on±ce namioty to dosyæ spory problem w lesie. Bandyci skoczyli do klatek i zaczêli wypuszczaæ wodne pokemony i zmuszaæ je do gaszenia ognia. pobieg³e¶ w kierunku klatek, teraz nikt nie zwraca³ na Ciebie uwagi. Przebiega³e¶ obok dosyæ du¿ego sto³u przykrytego foli±, ods³oni³e¶ j± ukazuj±c dosyæ sporo cennych rzeczy. jednak Ciebie interesowa³ kluczyk do klatek. Znalaz³e¶ go, dobrze ¿e bandyci musieli mieæ ich dosyæ sporo. Skoczy³e¶ do klatek, czê¶æ z nich by³ zbyt ciê¿ka by je podnie¶æ wiêc jedynie je zostawi³e¶. Zrozumia³e¶ ¿e zdo³asz zabraæ jedynie jedn± klatkê, inaczej nie dasz rady uciec, reszt± musi siê zaj±æ policja. Klatki z pokemonami które mo¿esz zabraæ (oczywi¶cie inne pokemony mo¿esz wypu¶ciæ licz±c ¿e bandyci ich nie wy³api±):
1. z Pidgeyem, 2. z Pikachu 3. z Ledyb± 4. z Treeco 5. z Chinglingiem
Kogo mam wybraæ??-mówiê.Ogl±dam klatki.Wzrok zatrzymuje na pikachu ze ¶wiadomo¶ci± ,¿e mam ma³o czasu.Ahhh pikachu niestety nie pójdziesz ze mn± w dalsz± podró¿.Widze ,¿e jeste¶ silny ale musisz pilnowaæ tego lasu.Treecko ty ze mn± pójdziesz-mówiê poczym wypuszczam poki z klatek i biorê treecko.W jakim¶ bezpiecznym miejscu(o ile taki znajdê)pytam Treecko czy pójdzie ze mn± w dalsz± podró¿...
____
Pewnie my¶la³e¶ ,¿e wybiorê pikacza?
Prawdopodobnie dokona³e¶ najlepszego mo¿liwego wyboru, Treecko mia³by spory problem z uciekniêciem od p³omieni, Ledyba, Pidgey i Chingling z ³atwo¶ci± uciekn± w powietrze a Pikachu jest na tyle szybki by zwiaæ. Kilku z mieszkañców obozowiska próbowa³o Ciê goniæ ale chêæ ratowania ich dorobku przed p³omieniami zwyciê¿y³a. Jedynie szef bandy skoczy³ za Tob± w g³±b lasu jednak Treecko powstrzyma³ go celnym atakiem w kolano. Kiedy wreszcie oddali³e¶ siê na bezpieczn± odleg³o¶æ Treecko z rado¶ci± zgodzi³ siê z Tob± i¶æ, prawdopodobnie chcia³ Ci siê odwdziêczyæ za pomoc. Zeskanowa³e¶ go:
Super to Sandgem!!!Wreszcie siê zobaczê z przyjació³mi.Pachi,Elektro wyjdzicie to wasz nowy przyjaciel Treecko.tylko nie wiem jak go nazwaæ....mo¿e....nie to z³y pomys³..o ju¿ wiem nazwê ciê Blake!-powiedzia³em i ruszy³em w stronê Sandgem.Stara³em siê tam doj¶æ jak najszybciej nie trac±c cennego czasu.Gdy bêdê na miejscu szukam przyjació³.staram siê te¿ co¶ zje¶æ.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.