je¶li wyjdzie to pospekulujmy na temat tej nowej generacji, wypowiadaæ siê.
moim zdaniem to mo¿e byæ du¿y niyywpa³ bo 4 nie by³± udana ( oko³o 20% poków siê mi z niej spodoba³o).
wiêc jak stworz± pi±t± to bêd± to pewnie ewolucje poków z II-III geny, np.Ewo Noctowla czy Absola.
Mi to osobi¶cie lotko, ale niech chocia¿ dadz± dobre poki na startery i na legendy.
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Wed³ug mnie bêdzie fajna, ale i tak czekam na ewolucje starszych pokemonów. Choæby tak jak powiedzia³ DominLol Noctowla czy Absola, ale tak¿e pana mima,(Dobry pomys³ jest Mrs Mime, Mime Jr to teraz Mr Mime ca³a rodzinka). Ewolucje Arbok'a i Weezinga, dziêki temu by wrócili do zespo³u R
Sygnatura użytkownika
*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*
Oczywi¶cie cieszê siê, ¿e bêdzie nowa, 5 generacja, ale czujê, ¿e bêdzie ona przesadzona. Tworzenie kolejnych cze¶ci to nie to samo, co poprzednie.
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Wiecie jaki ja mam stosunek do generacji 3+ dobra no... Trzecia jeszcze ujdzie, chocia¿ tak naprawdê lubiê tylko pierwsz± i drug±. Jestem na 100% pewien ¿e nawet jak ju¿ wyjdzie ta 5-ta generacja to bêdzie totalnym niewypa³em, pojawi± siê kolejne MASZKARY wyci±gniête nie wiadomo czy z koszmaru wariata, czy z wizji na s³abym jako¶ciowo LSD, bêdzie to jeden wielki niewypa³. Je¿eli siê mylê to genialnie, ale je¿eli nie to niestety...
Ostatnio zmieniony przez Vabigoon 31 Styczeñ 10, 15:19, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Ja mam na ten temat zdanie nastêpuj±ce: Zobaczymy.
Mi osobi¶cie podoba³y siê wszystkie generacje z wyj±tkiem 90% z geny trzeciej. Ale fakt, bardzo mo¿liwe ¿e bêdzie to wiêcej ewolucji ni¿ samych nowych pokemonów. Osobi¶cie cieszê siê ¿e zamierzaj± j± zrobic, zawsze to co¶ nowego
Sygnatura użytkownika
Podziêkowania
Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ.
Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG
Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG Drago za ca³okszta³t
DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê
Ja my¶lê, ¿e zrobicie tutaj specjalny dzia³ na 5 genê, jak w ogóle bêdzie, co? Dobrze by by³o, tam móg³bym zrobiæ parê tematów. Sory, tak mnie to ciekawi wszystko
Od czego zacz±æ???
Od tego siê zaczyna. Niewinnie siê zaczyna. Jest 99% pewno¶ci, ¿e pod Masterbolami bêd± Lugia i Ho-Oh. Ale...
Tu mo¿na by siê zastanawiaæ nad paroma rzeczami, chodzi o stikersy:
I. Entei (pierwszoplanowa rola), Ninjask, Tangrowth i Pok w Filmie
II. Suicune (pierwszoplanowa rola), Shuppet, Piplup (pok Dawn), Croagunk (pok Brocka) i Pok w Filmie
III. Raikou (pierwszoplanowa rola), Pikachu (pok Asha), Bronzor, Happiny (pok Brocka) i Pok w Filmie
IV. Celebi (pierwszoplanowa rola), Mismagius, Mightyena, Togekiss (pok Dawn) i Pok w Filmie
V. Celebi (pierwszoplanowa rola), Scizor, Torterra (pok Asha), Infernape (pok Asha) i Pok w Filmie
Ninjask, Tangrowth, Shuppet, Bronzor, Mismagius, Mightyena i Scizor to, ironicznie powiedziawszy, "niewiadome wiadome". Po kiego grzyba one w ogóle bêd± w filmie? Jak Totodile, Chikorita i Cyndaquil w Filmie 12? Mo¿liwe. Ale te 7 Poków to nie startery. Wszystkie te mog± dostaæ nowe ewolucje (za wyj±tkiem Mismagiusa), lub preewolucje (za wyj±tkiem Bronzora). Chocia¿ wed³ug mnie pierwszym w kolejce do dania nowej ewolucji jest Shuppet.
Podobno 15 lutego mo¿emy w CoroCoro (skany o wiele wcze¶niej) spodziewaæ siê Poka "tajnego". Có¿ - Porygon-Z mo¿e byæ "drog± do nik±d dla japoñskich dzieci". Wiecie, o czym mówiê. Gdyby on, zakazaliby emisji tego filmu. Chocia¿ przez lata Porygonów nie by³o, a Anime siê rozwija³o. Postawi± wszystko na jedn± kartê i dadz± Porygona? Nie s±dzê.
Gdybym tego nie opisywa³, powiedzieliby¶cie: "Krug, co ma piernik do wiatraka?! We¼ ju¿ id¼, bo gadasz takie bzdury, ¿e a¿ razi w oczy...". A jednak ma. Sk±d moje domys³y? Wiêc tak - jak by³o PMD Red i Blue, w grze by³ zaprogramowany Munchlax. Ba, nawet mo¿na by³o zdobyæ statuê Bonslyego, Mime Jr. , Weawile i Lucario. Mo¿na by³o tak¿e zdobyæ "Lucario Rank". A w pierwszym Rangerze w specjalnej misji, mo¿na by³o odszukaæ jajo Manaphiego. Wiêc zobaczymy - w tej grze (pierwsze info o grze wysz³o w CoroCoro 2 miesi±ce przed premier± w Japonii), przynajmniej jednego Pokemona 5 generacji. Je¶li bêdzie to legenda, to byæ mo¿e bêdzie mia³a istotny wp³yw na akcjê gry. Je¶li nie - to nie.
To w koñcu ile tych legend bêdzie w Filmie 13? Co ma Jirachi do fabu³y? Co ma Manaphy do fabu³y? Pewno tak samo, jak Regigigas w 11 Filmie - nic... A dwa znaki zapytania? Wychodzi na to, ¿e to mog±, ale nie musz± byæ Poki z V-geny. To mo¿e byæ po prostu nowy pluszak, który jeszcze nigdy nie wyszed³ na ¶wiat³o dzienne. Ale - nadal nie wiadomo, co w filmie robi± Lugia i Ho-Oh. Pojawi³y siê nawet pog³oski, ¿e jakoby nie mia³oby ich byæ w Filmie. Je¶li bêd± Lugia i Ho-Oh w filmie - Articuno, Zapdos i Moltres te¿ mog± siê pojawiæ.
I na tym stanêli¶my. Po angielsku, bo po polsku nikt tego nie zrozumie. Hmmm... nowa gra, która ma wyj¶æ na Nintendo DS jeszcze tego roku, ale wolê rozpatrzyæ nastêpuj±ce mo¿liwo¶ci:
I. Ca³kowicie nowa gra lub nowa seria gier z Pokemonami V-genowymi
ad.I - ca³kiem prawdopodobna nowa gra, ale je¶li z V-gen±, to zdecydowanie seria gier
II. Rimejk Crystala
ad. II - niemo¿liwe. No chyba, ¿e z Zetki zrobi± kiszkê w postaci pseudoCelebiego, którego bêdzie mo¿na potem z³apaæ w tamtejszej grze. Jeden Pok V-geny za³atwi na amen tê mo¿liwo¶æ
III. Rimejk Pokemon Yellow
ad. III - to absolutnie nie wchodzi w rachubê
IV. Nowa gra Pokemon Mystery Dungeon z t± sam± fabu³±, co Time, Darkness i Sky, tyle, ¿e pojawi± siê wszystkie Poki + parê z V-geny
ad. IV - niewykluczone. Skoro w Pokemon Mystery Dungeon Red i Blue by³ Munchlax i statuy 4 Poków - sytuacja mo¿e siê powtórzyæ
V. Czwarta gra po DPPt. Maskotk± bêdzie Arceus
ad. V - a co by³o z Emeraldem? By³y pierwsze Poki IV geny i co? Sami wiecie
Tak¿e mówiê - 5 gena, jak najbardziej, ale je¶li chodzi o twórców - wszystko jest mo¿liwe. Ale do twórców niepodobne, by od razu pokazaæ z 10 Poków 5 geny. No chyba, ¿e ju¿ maj± wszystkie zrobione, dane im nazwy ju¿ od dawna. Od 2008-2009 roku, kiedy to mia³ byæ nowy Pok, zamiast tego, dostali¶my Pikczaka (tj. Pichu z "naderwanym" uchem). Mo¿e to brak pomys³ów? A mo¿e te formy spowodowane s± tym, co ma siê wydarzyæ w lutym tego roku? Wielkie boom czy wielki niewypa³?
Poza tym, na NDSie nowa gra?! No to rimejki Ruby i Sapphire te¿ bêd± na konsolê NDS.
http://www.youtube.com/wa...feature=channel
5 czê¶æ - ogólnie mówi, ¿e Nintendo przewiduje 5 genê oraz ewentualny termin wydania nowych gier i serii anime (2011-2012), oraz to, co standardowo powinna mieæ ta gena.
Poza tym, na NDSie nowa gra?! No to rimejki Ruby i Sapphire te¿ bêd± na konsolê NDS
jak nie zauwa¿y³e¶, to re-make R/G czyli FR/LG wydano 10 lat pó¼niej, tak samo G/S, HG/SS, wiêc re-make'i R/S dopiero w 2012/2013 roku, a DS ju¿ nied³ugo bêdzie niczym, bo nintendo pod koniec roku wypuszcza nowego handlehead'a z czujnikiem ruchu, jak jest w jednym z telefonów SE, ¿e np.kierujesz ekran w dó³ to woda spada w grze. Je¶li dobrze mówiê, to w 2012/2013 bêdziemy mieæ nastêpcê nastêpcy DS'a.
a post bardzo informacyjny, masz oddemnie cuksa.
wracaj±c, post wy¿ej jest pe³en spekulacji i niejasno¶ci, pozatym, wiadomo ¿e Phantom Z to mroczna wersja Asha ( pamiêtacie Dark Asha z pierwszej walki w battle pyramid w sadze Advance? to powinno byæ co¶ podobnego).
wiêc poki PZ to bêd± mroczne wersje poków Asha, waracj±c na w³a¶ciwy tor.
W±tpiê ¿eby Scizor albo jeden z wy¿szych poków dosta³ nowe Ewo, oprócz Shuupeta i mo¿e np. Linoone z III geny i np.Noctowla lub Stantlera
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
chyba ci chodzi o NDS XL .On niczym sie nie rozni od DSi tylko ze ma wieksze ekrany i cos tam juz zainstalowane z tego nintendo shop.To nie ma nic wspolnego z czujnikiem ruchu.Z czujnikiem ruchu i glosu i kamerka internetowa i nie tylko to z xbox360(natal project)
Sygnatura użytkownika
Pokemony gora!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony przez Lexio 31 Styczeñ 10, 16:27, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
chyba ci chodzi o NDS XL .on niczym sie nie rozni od DSi tylko ze ma wieksze ekrany i cos tam juz zainstalowane z tego nintendo shop.to nie ma nic wspolnego z czujnikiem ruchu.z czujnikiem ruchu to z xbox360
w³a¶nie nie chodzi mi o DSi XL, zreszt±, ami czytajcie:
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.