POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: Drago
24 Grudzieñ 11, 18:32
Pokemon Zero Gravity - Tom I/III 30/30
Autor Wiadomo¶æ
DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 15 Styczeñ 10, 17:05   Pokemon Zero Gravity - Tom I/III 30/30

PROLOG

Region Sinnoh

Region pe³en tajemnic o pocz±tku ¶wiata i jego stwórcach, lecz pe³en z³ych ludzi którzy chcieliby zdobyæ si³ê jednego z legendarncyh pokemonów tego regionu.
.
W roku 2015 powsta³ PPD, Pokemon Patrol Delta, elitarna policja przysz³o¶ci zajmuj±ca siê ochron± tego regionu i jego mieszkañców.
Walcz±c ze swoimi partnerami ramiê w ramiê, za¿egnali niejeden kryzys i wsadzili za kratki wielu przestêpców, co da³o miejsce PPD w innych regionach Shinto, Kanto, Hoenn czy Johto.
¯ycie toczy³o siê spokojnie.

Lecz kilka lat pó¼niej, Team Galactic powróci³, tym razem dopinaj±c swego celu, uwalniaj±c i zdobywaj±c moc Giratiny, zmiei³ pole magnetycznie na ziemi, co spowoda³o, ¿e ziemia wypad³a z orbity i zacze³a kr±¿yæ ku nico¶ci, z ka¿dem dniem oddalaj±c siê od ¿yciodajnego s³oñca.

Mamy rok 2025, ziemia by³a przed tym incydentem oddalona o 150 000 000 km od s³oñca, dzisiaj siêga to ju¿ prawie 150 000 010 km, bohater tej opowie¶ci, Power Rivals i jego partner, Umbreon, chc± przywróciæ ziemiê na jej w³a¶ciw± orbitê.
¯eby tego dokonaæ musz± jednak zaci±gn±æ siê do PPD, tu zaczyna siê nasza przygoda....

-----------------------
Oceniaæ, przyjmujê wszelk± krytykê, temat z akniet± wyga¶nie dzi¶ o 19:30

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez Maron 2 Lipiec 10, 15:00, w ca³o¶ci zmieniany 10 razy  

Blue 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³a: 13 Gru 2009
Kontakt:
Wys³any: 15 Styczeñ 10, 17:08   

Fajne ale popraw drobne b³êdy. Ciekawy pomys³.. xD xD xD Nie no.. xP czekam na dalsz± czê¶æ Rivals..

Sygnatura użytkownika
Podziêkowania

Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ. :*

Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG :*

Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG :D Drago za ca³okszta³t :*

DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê :*
Ostatnio zmieniony przez Blue 2 Lipiec 10, 11:20, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Byakurai 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Bear wants justice

Do³±czy³: 14 Sie 2009
Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 15 Styczeñ 10, 17:22   

PPD sk±d ja to znam hmm... SPD xD
Nie no niez³e. Podoba mi siê. Czekam na nastêpn± czê¶æ

Sygnatura użytkownika

*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*

Ich bin eine :zombie:

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 15 Styczeñ 10, 17:26   

widzê ¿e kto¶ zauwa¿y³, cieszê siê, mam nadziejê ¿e w ten spsób fani PR SPD te¿ zawitaj± by to czytaæ

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 15 Styczeñ 10, 18:57   

Fajnie, fajnie, ale na 4 nazwy regionów pope³ni³e¶ b³êdy w 3. Jest Kanto (dobrze :D ), Johto, Hoenn i Sinnoh (Shinto, OK).

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 15 Styczeñ 10, 19:01   

bêdê pamiêtaæ, a Shinto to taki mój bonus

Sygnatura użytkownika

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 16 Styczeñ 10, 00:10   

Jest taka z³ota zasada... zanim co¶ wy¶lesz (A w szczególno¶ci opowiadanie), sprawd¼ czy wszystko jest poprawnie napisane.
Jak widaæ, ty tego nie stosujesz, a szkoda.... bo mo¿e jako¶ by to wygl±da³o.
(Chodzi mi g³ównie o poprzestawiane literki xP)

A je¶li chodzi o samo opowiadanie... a raczej ten wstêp... jako¶ ujdzie :zygam:

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 16 Styczeñ 10, 08:22   

mówiê od razu ¿e pisa³em to w openie i wstawi³em przez chrome'a a on mi ¿adnych b³êdów nie wykry³, a to jest prolog a nie wprowadzenie, literki poprzestawiane s± i mo¿liwe ¿e bêd± tylko rzadziej, postaram siê z pierwszym rozdzia³em, pojawi siê on w po³udnie.

//Nastêpnym razem nie bêdê ci poprawia³ tego potem. I dostaniesz nagrodê! // Maron

obejdzie siê, bêdê mia³ woln± chwilê poprawiê, sam sobie poradzê

[ Dodano: 16 Styczeñ 10, 15:13 ]

Rozdzia³ I

Veilstone, ludzie ¿yj± spokojnie, lataj±ce ekrany reklamuj± produkty i nadaj± wiadomo¶ci, ruch powietrzny w pe³ni to tu to tam s³ychaæ awantury kierowców, dzieci siê bawi±, studenci i nastolatki zajmuj± siê swoimi sprawami, a doro¶li pracuj±, dla cywili dzieñ jak co dzieñ
Tymczasem w bazie PPD praca wre, nikt siê nie obija, ka¿dy robi to co mo¿e, jedni trenuj±, inni s± na akcjach.

Baza wygl±da jak wielki hipermarket ze szk³a i metalu, na zewn±trz sta³a fontanna a z odleg³o¶ci wygl±da niczym wielki ¶wiec±cy neon przez ludzi którzy siê tam przemieszczaj±

Przed tym wielkim budynkiem stojê dzisiaj ja, ma³y cywil, ciuchy takie byle jakie, byle byby³y schludne, zielona bluza, czarne spodnie, ciemne d³ugie w³osy i b³êkitne oczy i lekko opalona cera.

Przy moim boku stoi Umbreon a w rêku gor±czkowo ¶ciskam list który przyszed³ do mnie 2 tygodnie temu spojrza³em na niego i na jego tre¶æ:
Kod:
Power Edward Rivals
Nightsky Town
ul.Siderush 34/6
Dnia.10.05.2025 r

Power Edward Rivals zda³ test teoretyczny z wynikiem: 63/80 pkt co upowa¿nia go wziêcia wraz z jego partnerem Umbreonem, w te¶cie praktycznym Pokemon Patrol Delta w regionie Shinoh w bazie w Veilstone.
Test odbêdzie siê 05.06.2010 r.
Mamy nadziejê ¿e przejdzie pan próbê zadowalaj±co i do³±czy do naszych oddzia³ów.

Z powa¿aniem komandor Bazy PPD w Veilstone
                                                Archie Samuel Rush

Serce mi zacze³o szybciej biæ kiedy o tym mysla³em, ¶lina gêstnia³a w ustach a ja ca³y siê trz±s³em, My¶lê sobie "Ch³opie, przed tob± pocz±tek twoich przygód, poka¿ ¿e z ciebie facet jest a nie baba!".
Wzi±³em g³êboki oddech, spojrza³em na Umbreon'a i powiedzia³em:
-No stary, wchodzimy, jeste¶ gotowy.
-Um um! ( Jak nigdy!)
-Dobra – powiedzia³em robi±c krok naprzód – wchodzimy.
Umbreon poszed³ za mn± a ja wszed³em do ¶rodka.
Hol z recepcj± by³ w b³êkitnej kolorystyce, w powietrzu unosi³ siê lekki zapach pasty do pod³ogi i od¶wie¿acza powietrz.
W powietrzu lata³y Magnemite'y i Rotom'y a ludzie i oddzia³y latali jak w ukropie.
Postawi³em niepewnie pierwszy krok dalej sz³o ju¿ g³adko.
Podszed³em do recepcji przepychaj±c siê przez t³um ludzi i pokemonów, gdy dotar³em do biurka niepewnie zapuka³em o blat, recepcjonistka odstawi³a telefon.
-S³ucham?
-Ja na sprawdzian praktyczny – powiedzia³êm niepewnie podaj±c jej list.
Przeczyta³a szybko i wykrêci³a jaki¶ numer:
-Katie, chod¼ tutaj mamy m³ode miêso
Gdy to us³ysza³em zda³em sobie sprawê ¿e to dopiero pocz±tek koñca, popatrzy³em na Umbreona z min± dzieciaka z galaret± w gaciach.
Pok tylko ducn±³ ( popchn±³ noskiem) mnie w nogê dodaj±c otuchy.
Po chwili przysz³a kadetka , mia³a br±zowe pó³d³ugie w³osy, br±zowe oczy i jasn± cerê, mia³a na sobie typowy czarny strój kadeta, co oznacza³o ¿e nie by³a przydzielona do dru¿yny.
-Co jest? - spyta³a recepcjonistki
-Mamy ¶wie¿e miêso do oprowadzenia – odpowiedzia³a recepcjonistka.
-Co? Ach, ten tutaj, spokojnie, zaprowadzê go gdzie trzeba – poiwedzia³a kadetka patrz±c na mnie podejrzliwym wzrokiem.
-BACZNO¦Æ!!! - krzyknê³a mi prosto w twarz.
Bez ¿adnych ceregieli stan±³em prosto jak s³up, a Umbreon ze mn±.
-Nazywam siê Katie , macie siê do mnie odzywaæ per pani albo sir, czy to jasne?
-Jasne – odrzekê³m.
-Nie s³ysza³am!
-Tak jest Sir!
-Doporwadzê was do reszty leszczy którzy tutaj przybyli na trening, trzymaæ siê mnie w doleg³o¶ci 2 kroków, obydwoje, jasne?!
-TAK JEST SIR!

-----------------------------------------------------------

Pisa³em przez openoffice'a i nastêpnie przez chrome'a b³êdy poprawi³em, mog± jedynie wystêpowaæ w angielskich nazwach ,mam nadziejê ¿e nie widaæ b³êdów, interpunkcja powinna byæ w porz±dku, postaram siê o realizm wraz z biegiem akcji.
Prosi³bym te¿ ¿eby jaki¶ mod/admin usun±³ ju¿ ankietê.
Po rozdziale X ( czyli 10) pojawi siê bowiem kolejna o kontynuacji, jak du¿o osób da na nie, to zakoñczê ten akt i wiêcej do niego nie wrócê, dziêkujê

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez Maron 16 Styczeñ 10, 10:36, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Kawasaki-kun
Bug Catcher
aka mentor

Do³±czy³: 04 Lis 2008
Wys³any: 16 Styczeñ 10, 15:23   

no trochê b³êdów takich jak ten "Serce mi zacze³o szybciej biæ kiedy o tym mysla³êm," ale tak to siê cieszê z powrotu PZG i powodzenia

Sygnatura użytkownika

Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 16 Styczeñ 10, 15:26   

Jest dobrze, ale znowu masz Shinoh -_- ii leszpe Yes, Sir! zamiast Tak jest Sir!

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: