POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
25 Maj 12, 05:25
Egoistka + m³odsza siostra?!
Autor Wiadomo¶æ
valen 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 29 Wrz 2009
Sk±d: Kanto
Wys³any: 4 Styczeñ 10, 16:07   Egoistka + m³odsza siostra?!

Idziesz szybkim krokiem ulic±, za tob± pod±¿a twoja m³odsza siostra, w³a¶ciwie to nie siostra tylko adoptowane dziecko twoich genialnych (ach, ironia to wspania³a rzecz) rodziców. Dziewczynka ca³y czas próbuje schwyciæ Ciê za rêkê, oczywi¶cie skutecznie jej to uniemo¿liwiasz, nie jeste¶ przecie¿ jak±¶ niañk±. Wreszcie dotar³y¶cie do celu podró¿y, to jest do domu profesora Oak'a. Po dosyæ brutalnym pukaniu o drzwi, zaspany Oak otworzy³ je (by³a 7.30).
- Co chcecie dziewczynki? - spyta³ g³osem kogo¶ kto niedawno siê obudzi³ - a tak, wasi rodzice mówili mi - zreflektowa³ siê po chwili.
- Chcemy pokemoncia - powiedzia³a Myu - najlepiej ró¿owego.
- Tak tak, o tym te¿ mi mówili, a dla ciebie dziewczynko co¶ czarnego?
Warknê³a¶, nie by³a¶ jak±¶ "dziewczynk±" tylko prawie doros³± kobiet±.
Profesor zaprowadzi³ was do saloniku gdzie le¿a³o kilka pokeballi.
- Ciê¿ko mi by³o siê zdecydowaæ wiêc macie wybór, na kartkach obok s± napisane dok³adne informacje.
Cytat:

Houndour, Male
Ataki: Leer, Ember, Howl, Sp. Attack: Thief
Ability: Battle Armor - Blokowane s± ciosy krytyczne.

Cytat:

Duskull, Male
Ataki: Night Shade, Leer. Sp. Attack: Pursit
Ability: Danger Anticipate - Przewiduje super efektywne ataki przeciwnika.

Cytat:

Eevee, Female
Ataki: Tackle, Tail Whip, Helping Hand, Sp. Attack: Hidden Power
Ability: Early Bird - Kiedy pokemon w czasie walki zasypia, szybciej wybudza siê ze snu ni¿ normalny.

- Wiem ¿e ten ostatni nie ma w³a¶ciwego koloru ale jest bardzo szczê¶liwy, trenowany w nocy szybko zamieni siê w - powiedzia³ Oak.
Twoja siostra nadal z podziwem przygl±da³a siê kolejnym kartkom.

--------------------------------------------------------------------------

Witam. Ability s± inne ni¿ w grach ale chyba to nic z³ego.

Sygnatura użytkownika
Nakarm moje jaja :prosi:

A ju¿ najbardziej to ciemnozielone z lewej.

Mini 
Pewnie nie zna PokeMana
Chuu~

Do³±czy³a: 06 Pa¼ 2009
Sk±d: Polanów
Wys³any: 4 Styczeñ 10, 19:03   

Równie¿ witam. Dziêki za przyjêcie.
Co do Ability - nie mam nic przeciwko. ^ ^

Patrzê kolejno na ka¿dego z Pokemonów. Tak... to dosyæ trudny wybór.
Houndour - ³adne psisko, które ma ciekawe po³±czenie typów - ogieñ/ciemno¶æ. Do tego gro¼nie wygl±da, a po ewolucji to ju¿ nie wspomnê. Je¿eli bêdzie oddany i wierny, to bêdê mia³a i obroñcê i towarzysza na ca³e ¿ycie.
Duskull - 'ko¶cisty' duszek, ¿e siê tak wyra¿ê. Straszny, czê¶ciowo nietykalny, jego kolejne ewolucje te¿ s± niczego sobie.
Eevee - no, tutaj to ju¿ kompletnie. Lisek, sam w sobie, jest s³odki - ja i takie co¶ przy boku?! Z drugiej strony - Umbreon. Jeden z naj³adniejszych Pokemonów. Dostojny, silny, szybki. Bynajmniej, takiego go sobie wyobra¿am. Ale przy Eevee'ch jest jeden myk - co bêdzie je¿eli zmieni siê w co¶ innego? Trzy ewolucje odbywaj± siê po daniu mu kamienia, tego mog³abym siê ustrzec. Ale co je¿eli uzyska pe³niê szczê¶cia w dzieñ? Zmieni siê w Espeon'a, niby on te¿ jest niczego sobie... ale ró¿owy. Co do jego dwóch ostatnich przemian - Leafeon'a i Glaceon'a - po prostu nie wypuszcza³abym stworka kiedy bêdziemy w pobli¿u tych kamieni.
W czasie tych przemy¶leñ, przygl±dam siê dok³adnie Pokemonowi, nad którym rozmy¶lam.
Zerkam k±tem oka na Myu. Nie, nie oczekujê od niej pomocy, tylko tak po prostu mój wzrok tam powêdrowa³.
Podchodzê bli¿ej, jakby z oci±ganiem, do ognistego pieska. Z zamachem k³adê na jego g³owiê rêkê, nie przejmuj±c siê tym, ¿e mo¿e mnie ugry¼æ.
- Jego wybieram - mówiê. Mój ton g³osu jest twardy, pozbawiony emocji. Jednak oczy b³yszcz± mi, czy to z rado¶ci, czy z emocji, ¿arz± siê jak dwa wêgielki.

Sygnatura użytkownika
"Szko³y to po prostu uprzywilejowane instytucje sadystyczne" [E. Zagad³owicz]

valen 
Gapa, gubi PokeBalle

Wys³any: 5 Styczeñ 10, 16:31   

Houndour nie zareagowa³ na dotyk, po chwili spojrza³ zimnym triumfuj±cym wzrokiem na liska i ducha, ustawi³ siê wiernie ko³o boku w³a¶cicielki i dumnie obserwowa³. Po chwili przyszed³ do was profesor. Nie musia³a¶ pokazywaæ mu kogo wybra³a¶, domy¶li³ siê bez problemu.
- Spodziewa³em siê tego, macie podobne charaktery - skomentowa³ wybór lekko ironicznie.
Twój nowy towarzysz warkn±³ gniewnie na profesorka, spogl±daj±c na niego niechêtnie. Widaæ bycie s³odkim psiakiem niezbyt mu odpowiada³o, a profesor pokaza³ ju¿ swoj± "czu³o¶æ". Stali¶cie naprzeciw, Oak i wasza dwójka mierz±cych siê wzrokiem, nagle przerwa³ wam okrzyk.
- Ten, ten - krzycza³ Twoja siostra ¶ciskaj±c w rêkach... nie to nie mo¿e byæ prawda. W rêkach mia³a ma³ego, s³odkiego . Profesor pokiwa³ g³ow± ze zrozumieniem, po czym doda³:
Oto wasze przedmioty, niestety nie mam dwóch PokeNav'ów wiêc twoja starsza siostra bêdzie go nosiæ i po¿yczaæ ci w razie potrzeby.
Ca³y czas zwraca³ siê wtedy do Myu, przez g³owê przemknê³o Ci nawet czy to nie jaki¶ pedofil czy co¶ w tym stylu. Po chwili wrêczy³ wam po 5 pokeballi + ten od startera. Potem pokedexy, szczê¶liwie profesor znalaz³ jeden czarny (pokenav jest czerwony jak zwyk³e pokedexy). Nagle Skitty postawiony przez Myu na ziemiê przemkn±³ obok Houndoura pacaj±c go lekko ³ap± w locie. Widocznie chcia³ siê bawiæ lecz psisko nie¼le siê rozz³o¶ci³o, skoczy³ za kotem przewracaj±c sto³y i inne meble, w biegu wystrzeli³ seri± Emberów.

Napisz jak ma wygl±daæ i ubieraæ siê Myu.

Sygnatura użytkownika

Mini 
Pewnie nie zna PokeMana
Chuu~

Wys³any: 5 Styczeñ 10, 19:52   

Niska, drobna [jak to dziecko] blondynka o du¿ych, niebieskich oczach - wygl±d czysto arystokratyczny x3 W³osy d³ugie, spiête w dwa kucyki po obu stronach g³owy. Niebieska sukienka, tego samego koloru buty. No, to tak mniej wiêcej. Wiesz, typowa s³odka dziewczynka n.n

Na ironiê profesora, u¶miecham siê, unosz±c jeden k±cik ust. W koñcu podobne charaktery trenera i jego podopiecznego s± bardzo przydatne, nieprawda¿?
Na reakcjê Houndoura [to warkniêcie], mój u¶miech poszerza siê. Klepiê stworka po g³owie, mrucz±c cicho 'Dobry piesek'.
S³ysz±c g³os Myu, krzywiê siê. A by³o tak dobrze, zapomnia³am o niej przez chwilê i nie musia³am siê niczym przejmowaæ. Ale nie, oczywi¶cie ona musia³a wyskoczyæ z jakim¶ 'Ten, ten'.
Czemu kot? Ró¿owy? Chocia¿... mog³am siê tego po niej spodziewaæ, ona lubi tego typu Pokemony. Dos³ownie ju¿ widzê resztê jej dru¿yny - s³odkie, ma³e, najlepiej jednego, tego samego koloru, którego tak nie znoszê. Có¿, ciekawi mnie kiedy z³apie takiego stworka, który po ewolucji jest du¿y i straszny. A mo¿e nie bêdzie chcia³a ¿eby one ewoluowa³y? Huh, nie wiem czym siê przejmujê. Nie moja sprawa - jak z³apie nied¼wiedzia ludo¿ercê to dla mnie to bêdzie lepiej... nie, zaraz. Ja zapewne z³apiê Pokemona takiego pokroju.
Wszystkie przedmioty chowam do torby. Wcze¶niej jednak skanujê jeszcze podopiecznego Myu, ¿eby siê czego¶ o nim dowiedzieæ i aby zapisaæ jego dane w Pokedexie.
Kiedy pies zaczyna goniæ kota - tak, w koñcu taka ich rola, nieprawda¿? - w moich oczach pojawia siê diabelski b³ysk, a usta wyginaj± siê w u¶miech.
Po chwili jednak powa¿niejê, pstrykam palcami, by zwróciæ na siebie uwagê, po czym mówiê:
- Houndour, do nogi - g³os mój jest dono¶ny, ostry i twardy, nie znosz±cy sprzeciwu.
Nie, nie mam zamiaru p³aciæ za szkody. Niby zawsze mog³abym ca³e wydatki zrzuciæ na rodziców - przecie¿ to wina Myu, mog³a nie wypuszczaæ tego kota - jednak ¼le by by³o gdyby profesor kaza³ zap³aciæ od razu.
No ,a przy okazji sprawdzê jak bardzo mój nowy towarzysz jest mi pos³uszny.

Sygnatura użytkownika

valen 
Gapa, gubi PokeBalle

Wys³any: 6 Styczeñ 10, 15:50   

Houndour wyhamowa³ praktycznie w pó³ skoku, co pozwoli³o Skitty'emu uciec, pies odzyskawszy dawn± dumê i wynios³o¶æ wróci³ do Twojego boku. Myu przytula³a kota który najwyra¼niej nie dostrzeg³ jak blisko by³ skoñczenia jako obiad. Profesorek daleki by³ ¿±dania zwrócenia pieniêdzy, zreszt± nie by³o tak ¼le, jeden obrus lekko siê dymi³ ale nic nie sp³onê³o, sto³om od przewrócenia te¿ wiele brakowa³o do uszkodzeñ chocia¿ jedno krzes³o straci³o nogê.
- Id¼cie ju¿ dziewczynki - stara³ siê wyprosiæ was profesor - muszê tu posprz±taæ.
Wysz³y¶cie na zewn±trz, Houndour szed³ grzecznie ko³o twojej nogi lecz ca³y czas obserwowa³ kota, widocznie ten irytowa³ go ka¿dym atomem swojego futrzatego cia³a, a najbardziej chyba ogonem którym macha³ tu¿ przed nosem psa. Nagle Myu zaczê³a ci±gn±æ Ciê za bluzkê.
- Mama kaza³a daæ Ci to kiedy dostaniemy pokemony - powiedzia³a wrêczaj±c Ci grub± kopertê - tym co jest w ¶rodku mamy siê podzieliæ - doda³a.
Obejrza³a¶ kopertê, nie by³o w niej nic szczególnego wiêc otworzy³a¶ j± i wyjê³a¶ zawarto¶æ, by³o to 3000$ i list. List by³ krótki i pisany odrêcznie przez Twoj± mamê:

Cytat:
Odbierz swoje rzeczy:
Przechowalnia baga¿u na ulicy Dworcowej, skrytka 24, kod 76325.

Widaæ nie mia³a zamiaru wpu¶ciæ Ciê do domu choæby na chwilê. Przez chwilê sz³y¶cie w milczeniu a raczej Ty sz³a¶ w milczeniu bo Myu przez ca³y czas zachwyca³a siê swoim pokiem. Nagle powiedzia³a:
Patrz tam!
Zobaczy³a¶ stadko pokemonów:

Sygnatura użytkownika

Mini 
Pewnie nie zna PokeMana
Chuu~

Wys³any: 6 Styczeñ 10, 18:28   

Kiedy pies do mnie wróci³, pog³aska³am go lekko po g³owie. Taka nagroda, za to ¿e siê pos³ucha³ - te¿ za to ¿e goni³ tego kota.
Ta, podró¿ z Myu maj±c takie startery bêdzie ciê¿ka. Chocia¿... nie bêdzie nudno.
Zerkam to na pieni±dze, to na dziewczynkê.
- Podzielone jest, dostajesz 1500$ - mówiê, wydzielaj±c kasê. Pozosta³± pakujê z powrotem do koperty. Wyci±gam plik papierków w jej stronê, a kiedy wyci±gnie po nie rêkê, je tak¿e pakujê do koperty. - Nawet nie my¶l, ¿e dam ci tak± kasê. Jeszcze zgubisz - mówiê. Taaa. Jakbym ja siê tym przejmowa³a. Bardziej mi chodzi o to, ¿e jakby j± porwali, to forsê te¿ by zabrali. Dodatkowo, w razie czego, mogê trochê podebraæ od niej kasy, gdyby mi zabrak³o.
Co do koperty, to chowam j± w takim miejscu, ¿eby nikt mi jej nie zabra³.
Patrzê na wskazane przez Myu pokemony. W moich oczach pojawia siê b³ysk.
Taki Seviper by siê przyda³ do mojej dru¿yny...
Zerkam na psa. Po chwili wyci±gam palec w stronê wê¿a.
- Biegn±c w jego stronê u¿ywaj Howl, by go na chwile oszo³omiæ. Kiedy do niego dobiegniesz, skocz w jego stronê i u¿yj w powietrzu Ember. Postaraj siê to zrobiæ pod takim k±tem, ale przeciwnik wbi³ siê w ziemiê, a nie polecia³ gdzie¶ na bok. Kiedy na niego zlecisz, zacznij go gry¼æ i ewentualnie jeszcze drapaæ. Mo¿esz u¿yæ Thief, by sprawdziæ czy nie ma on jakiego¶ przedmiotu. Je¿eli nie - nic nie szkodzi, jakie¶ obra¿enia i tak zostan± zadane - mówiê, rozkazuj±c podopiecznemu. Tak, bêdzie dosyæ trudno. Houndour jest szybki, ale Seviper jest zwinniejszy.
Có¿... zobaczymy.

Sygnatura użytkownika

valen 
Gapa, gubi PokeBalle

Wys³any: 7 Styczeñ 10, 16:39   

Wysz³o nie¼le, Seviper wbi³ siê w ziemiê zgodnie z planem. Ember z powietrza trafi³ go prosto w paszczê i ten plu³ jadem gdzie siê da³o. W±¿ nie mia³ przy sobie ¿adnego przedmiotu ale obra¿enia oczywi¶cie dosta³. Cze¶æ z drapaniem i gryzieniem nie wysz³a a¿ tak dobrze z powodu plucia jadem przez tego gada, Houndour musia³ ci±gle uskakiwaæ ale kilka razy uda³o siê go dziabn±æ. Nagle Sevieper zdo³a³ siê wyrwaæ i ruszyæ z otwart± paszcz± ku Houndourowi, nie by³o to zbyt m±dre gdy¿ kolejny Ember prosta w zêby to nic przyjemnego. Nagle w±¿ zmieni³ plan i postanowi³ niczym Arbok owin±æ siê dooko³a Hounddoura. To by³ strza³ w dziesi±tkê i pies znalaz³ siê w jego "objêciach".

Houndour 81% ("objêty" przez Sevipera)
Seviper 67%

Wiem ¿e krótko ale sêdziowanie walk kiepsko mi wychodzi.

Sygnatura użytkownika

Mini 
Pewnie nie zna PokeMana
Chuu~

Wys³any: 7 Styczeñ 10, 19:44   

Spoko x3

U¶miecham siê diabelsko. Có¿... po czê¶ci mówi±c spodziewa³am siê tego; ¿e prêdzej czy pó¼niej siê wokó³ niego zawinie. Wysz³o, ¿e wcze¶niej, ale i tak wróg nie¼le oberwa³.
- Wyj piesku! - wo³am. - Jak najg³o¶niej dasz radê. Niech Seviper poczuje czym s± wspania³e i silne wilcze struny g³osowe. Kiedy rozlu¼ni trochê u¶cisk, a nawet je¿eli tego nie zrobi, podnie¶ pyszczek do góry. Zacznij strzelaæ Emberem, mniej wiêcej pod k±tem 90 stopni, by ogniki spada³y na was. Tobie nie za wiele to zaszkodzi, ale je¿eli dasz radê, to wci¶nij siê g³êbiej, w dó³, by 'schowaæ siê w Seviperze'. Nastêpnie ugry¼ go, zaciskaj±c szczêkê na jego ogonie/tu³owiu. O ile pu¶ci, odskocz od niego i po¶lij jeszcze seriê Ember.

Sygnatura użytkownika

valen 
Gapa, gubi PokeBalle

Wys³any: 9 Styczeñ 10, 09:04   

Wycie to stanowczo by³ dobry plan, w±¿ by³ tak zdezorientowany ha³asem ¿e opamiêta³ siê dopiero gdy ognie spada³y na niego ju¿ od d³u¿szego czasu. Houndour zdo³a³ w tym czasie schowaæ siê do wê¿a i dziabn±æ go. To ju¿ by³o dla tej przero¶niêtej d¿d¿ownicy zbyt wiele, Seviper wypru³ w powietrze pozostawiaj±c Hounda który strzela³ w niego Emberami. W±¿ przybra³ inn± taktykê, zacz±³ pe³zaæ dooko³a Hounda w odleg³o¶ci oko³o 5 metrów i czekaæ na dobr± okazjê do ataku. Ca³y czas pozostawa³ ostro¿ny reaguj±c na ka¿dy ruch Houndoura.

Tymczasem Myu walczy³a z Poochyen±, wychodzi³o jej to stanowczo kiepsko gdy¿ zamiast atakowaæ wola³a widocznie nie dopu¶ciæ do zranienia swojego pokemona co stanowczo ni by³o dobr± taktyk± na wygranie walki, Poochyena by³a ledwie dra¶niêta za¶ Skitty trochê siê ju¿ oberwa³o.

Sygnatura użytkownika

Mini 
Pewnie nie zna PokeMana
Chuu~

Wys³any: 9 Styczeñ 10, 14:39   

- Wiem, ¿e to mo¿e byæ trudne, ale zacznij siê krêciæ wokó³ w³asnej osi. Tak jakby¶ gania³ swój ogon. Pamiêtaj tylko o zmianach kierunku, ¿eby ciê nie zakrêci³o we ³bie. Kiedy bêdziesz siê tak krêciæ, u¿ywaj Embera, uwa¿aj tylko, by¶ nie przypiek³ sobie ogona. Gdyby jednak Seviper unika³ ogników, u¿yj Howl, by go og³uszyæ. Nie wiem tylko, czy jeszcze to na niego zadzia³a.... Bynajmniej, kiedy siê na chwile zatrzyma, u¿yj Ember. Postaraj siê to zrobiæ tak, by zaatakowaæ wê¿a z takiej strony, ¿eby ten polecia³ na drzewo, czy kamieñ. Kiedy przywali w tak± rzecz, rzuæ siê na niego, ponownie z ogniem, a potem spróbuj go jeszcze pogry¼æ.
Zerkam na Myu. Przekrêcam oczy, wzdychaj±c.
- U¿yj jego ogona jako przynêty! - krzyczê do niej. - Poochyena to szczeniê, lubi siê bawiæ. Kiedy zajmie siê 'zabawk±', niech kot zacznie drapaæ przeciwnika. Nie bój siê, pazury mu siê nie stêpi±.
Dopiero po chwili dochodzi do mnie, ¿e jej podpowiedzia³am. Prycham cicho, sama do siebie. Za bardzo siê chyba rozkrêci³am...

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku