POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
8 Marzec 13, 10:46
Podsumowanie roku.
Autor Wiadomo¶æ
paqo 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 1 Styczeñ 10, 21:06   Podsumowanie roku.

Dobiega koñca kolejny rok. Minione 365 dni zapamiêtamy jako pierwszy pe³ny rok w historii PokeCollect. Przez ten rok na forum, mo¿na ¶mia³o powiedzieæ, dosz³o do ma³ej rewolucji, która objê³a w³a¶ciwie wszystkie elementy forum. Przede wszystkim kompletnie siê zmieni³a ekipa forum (no zosta³ Raik, ale ¿e on trochê mniej zajmuje siê forum ni¿ kiedy¶ to... :D ) Dwaj Admini (Komar i Nieznany) zrezygnowali ze swoich stanowisk, a ich miejsce zaj±³em ja(hahahaha :P) W¶ród Moderatorów i Junior Adminów równie¿ dosz³o do sporych przetasowañ. Na miejsca DL27, Karasia, Barego, XaroX`a i Nieznanego przyszli: Vabigoon, Drago, PokeMan, Kurnik3478 (jak pomylilem numerki to sorki, ale teraz masz inny nick i nie mialem gdzie sprawdzic xD ) i Maron. Niestety, z powodu braku czasu i ochoty z dalszego moderowania forum pod koniec roku zrezygnowa³ równie¿ Drago. Na jego miejsce przyjelismy spowrotem XaroX`a. Jesli chodzi o subfora na PokeCollect, to tu raczej mo¿na mówic o ewolucji a nie rewolucji. Dosz³o kilka nowych dzia³ów, ale ¿aden w znacz±cy sposób nie wp³yna³ na funkcjonowanie forum. Pierwsz± zmian± by³o wydzielenie specjalnego subfora, w którym zajmujemy sie pomoc± innym userom Naszego Forum. Po¼niej doszed³ PBF(o którym za chwilê) i dzia³ Multi. Jak ju¿ pisa³em wcze¶niej, ten element Naszego Forum nie uleg³ znacz±cym zmianom. Przez ten rok uda³o sie tak¿e wprowadziæ, my¶le ciekaw± tradycjê czyli rozgrywanie turniejów PokeTrophy w grach Fire Red/Leaf Green i Ruby/Sapphire/Emerald. Nagrod± za zwyciêztwo w turnieju jest rzadki pokemon i tytu³ mistrza, który aktualnie dzier¿y Maron. Ostatni± z istotnych zmian, a byæ mo¿e nawet najwa¿niejsz±, by³o otwarcie PBF`u. Obecnie posiadamy 7 Mistrzów Gry (BarcaFan, Byakurai, GlossyGem, Inaku¶, Sara, Afil, Valen) Je¶li chodzi o aktywno¶æ na forum to by³a ona.... ro¿na. ¦rednia postów na miesi±c wynios³a prawie 1500, jednak bardzo dobry pod tym wzglêdem grudzieñ (ponad 4000 postów) nieco fa³szuje ten obraz. Na wiosne prze¿ywali¶my do¶æ spory krzyzys, który by³ zapewne spowodowany zaniedbaniem forum przez Adminów i Moderatorów (niestety ja siê pod tym wzglêdem równie¿ nie wyró¿nia³em...) Zmiana prawie ca³ej ekipy forum, która nast±pi³a w czerwcu, spowodowa³a, ¿e forum odbi³o siê od dna. Kolejnym prze³omowym momentem by³o otwarcie PBF`a na forum, co skutecznie zwiêkszy³o aktywno¶æ userów na forum. Kolejny kryzys nadszed³ w listopadzie, kiedy ja i Vabigoon nie wchodzili¶my na forum, a wiêkszo¶æ MG hmm.. opieprza³a siê... Powrót Vabigoon i zorganizowany przez niego nabór Mistrzów Gry spowodowa³ jednak, ze forum po raz kolejny ruszy³o do przodu, a grudzieñ okaza³ siê najlepszym miesi±cem w historii istnienia nowego PokeCollect. Ponad 4000 napisanych postów i 262 nowe tematy pokazuj±, ze kierunek jaki obrali¶my jest w³a¶ciwy :) Mamy nadziejê, ¿e ju¿ w styczniu uda nam siê poprawiæ te osi±gniêcia, a forum bêdzie siê dalej rozrasta³o i skutecznie goni³o konkurencje.

Liczba nowych postów w danych miesi±cach:

Liczba rejestracji w danych miesi±cach:

Udzia³ najbardziej aktywnych userów w tworzeniu puli postów na forum:

Sygnatura użytkownika

Cytat:
Drogie bravo!

Mam na imiê Aga i mam 12 lat. Pisze do was poniewa¿ mam ogromny problem. W naszej klasie s± ju¿ tylko dwie dziewice( tzn. ja i nasza nauczycielka), postanowi³am wiêc , ¿e nie mogê straciæ dziewictwa ostatnia zw³aszcza , ¿e za trzy tygodnie nasza nauczycielka(31lat) wychodzi za m±¿ i pewnie to zrobi.Chcia³am zrobiæ to z Mariuszem najprzystojniejszym ch³opakiem w naszej podstawówce, jednak on powiedzia³ ,¿e dziewczyny mu nie w g³owie bo chce zostaæ trenerem pokemonów:-/

Co mam zrobiæ ¿eby przekonaæ Mariusza do tego pierwszego razu, nie mogê przegraæ z pokemonami bo to bêdzie wstyd na ca³± szko³ê. POMOCY

Maron 
Nosi czapkê Asha
By³y mod

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Sk±d: Zza biurka
Kontakt:
Wys³any: 2 Styczeñ 10, 12:17   Re: Podsumowanie roku.

paqo napisa³/a:
Minione 365 dni zapamiêtamy jako pierwszy pe³ny rok w historii PokeCollect.

Serio? Kurczê, mo¿e masz racjê... Ale w po¶cie jestem 3 razy :P
Ilo¶æ postów, Moderator, Poketrophy.

Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,

Raik 
Gapa, gubi PokeBalle
O tu jeste¶ PEPE!

Sk±d: Warszawa
Kontakt:
Wys³any: 2 Styczeñ 10, 12:28   

Jakie ³adne wykresy!

Sygnatura użytkownika

Blue 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³a: 13 Gru 2009
Kontakt:
Wys³any: 2 Styczeñ 10, 12:36   

No, paqo siê postara³.. pogratulowaæ xD :music:

Sygnatura użytkownika
Podziêkowania

Nenloth- za wszystko, za nasze wspólne rozmowy na GG, plotki i inne zabawne fikusy. Mogê ci wszystko powiedzieæ ze wszystkiego siê zwierzyæ. :*

Legends - tobie te¿ siê nale¿y choæby za wspólne chêci przeróbki forum. No i za te gadki na GG :*

Vabi i Drago - Was pierwszych pozna³am. Vabi za nasze rozmówki na GG :D Drago za ca³okszta³t :*

DominLol - Tu jest za co dziêkowaæ. Porady dotycz±ce gier itp. ale te¿ bardziej osobiste rozmowy. Korektorowanie PZG, i jedna ma³a rzecz, której nigdy nie zapomnê :*

Raik 
Gapa, gubi PokeBalle
O tu jeste¶ PEPE!

Sk±d: Warszawa
Kontakt:
Wys³any: 2 Styczeñ 10, 12:40   

Cytat:

Wydaje mi siê, ¿e to ja jestem t± "reszt±" xd

Sygnatura użytkownika

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 2 Styczeñ 10, 12:45   

Miêdzy innymi Perry, miêdzy innymi XD

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

paqo 
Powoli siê wkrêca

Kontakt:
Wys³any: 2 Styczeñ 10, 14:49   

Wykresy robi³ Vabi :* Oszustów nie uwzglêdniali¶my w wykresach :P

Sygnatura użytkownika

Cytat:
Drogie bravo!

Mam na imiê Aga i mam 12 lat. Pisze do was poniewa¿ mam ogromny problem. W naszej klasie s± ju¿ tylko dwie dziewice( tzn. ja i nasza nauczycielka), postanowi³am wiêc , ¿e nie mogê straciæ dziewictwa ostatnia zw³aszcza , ¿e za trzy tygodnie nasza nauczycielka(31lat) wychodzi za m±¿ i pewnie to zrobi.Chcia³am zrobiæ to z Mariuszem najprzystojniejszym ch³opakiem w naszej podstawówce, jednak on powiedzia³ ,¿e dziewczyny mu nie w g³owie bo chce zostaæ trenerem pokemonów:-/

Co mam zrobiæ ¿eby przekonaæ Mariusza do tego pierwszego razu, nie mogê przegraæ z pokemonami bo to bêdzie wstyd na ca³± szko³ê. POMOCY

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 3 Styczeñ 10, 09:31   

³a³, mam a¿ taki procent bycia na forum? ³a³, jestem zaskoczony

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

kurnik3478 
Bug Catcher
Gary z Alabasti!

Do³±czy³: 03 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 3 Styczeñ 10, 12:49   

A mnie nie ma na ¿adnym wykresie ;(

Vabigoon 
Powoli siê wkrêca
Howgh!

Do³±czy³: 07 Lis 2008