FAQ powsta³o z ostatnio coraz wiêkszego ba³aganu, który niestety robi siê na forum.
Ok, jaki¶ stary user wchodzi se na forum, loguue siê, i ogl±da ci siê dzia³a podczas jego nieobecno¶ci, patrzy w ff, a tutaj widzi taki team" POMOCY!, HELP! "itp.
Wchodzi w temat, i widzi taki tekst" POMOCY! jestem w mie¶cie X i nie wiem co robiæ" i nowy dostaje ochrzan.
Dlatgo przygotowa³em co¶ dla nowych userów:
1.Nim cokolwiek napiszesz, rozejrzyj siê po forum i poszukaj dzia³u CentrumPoomocy/Help Center, pomy¶l pó¼niej o co chcesz zapytaæ.
2.Napisz w temacie mniej wiêcej w czym masz problem, nie pisz"elllo!" bo kto¶ ju¿ mo¿e mieæ taki temat i starsi userzy bêdê robiæ ochrzan"To ju¿ by³o"
3.Jest taka rzecz, zwana opis tematu, zamiast pisaæ"Nie wiem co mam zrobiæ w mie¶æie X" napisz, zrób temat "miasto X","nie wiem co dalej" niewiele mówi
4.Tematy z jednozdaniowym postem du¿o nie zdzia³aj±, opisz jak doszed³e¶ do tego momentu w grze, co robi³e¶, opisz jak najwiêcej, wtedy uzyskasz odpowied¼ szybciej.
5.Jak nikt po 15 minutach nie odpowie to nic nie pisz, czekaj spokojnie.
Przy zadawaniu pytania:
1.Szukaj odpowiedzi na pytania samemu - przejrzyj fora, mo¿e kto¶ ju¿ mia³ taki problem i kto¶ mu pomóg³?
2.Przemy¶l wszystko - nim co¶ napiszesz przemy¶l wszystko, ¿eby¶ przypadkiem nie zrobi³ z siebie idioty.
3. Pisz estetycznie, stylistycznie i poprawnie- "Giejstem w fie¶cie X, ko mac krogiæ?"
Tego nikt nie odczyta, pamiêtaj te¿ o wychowaniu"Proszê, dziêkujê,przepraszam" u¿ywaj ich, a odpowied¼ bêdzie mo¿e choæ szybsza.
4. To ¿e jeste¶ nowy, ok, ale odpowied¼ ci siê bezwzglêdnie nie nale¿y, wiêc nie zdziw siê je¶li po tygodniu nikt nie odpowie, ok? Poczekaj....
Po fakcie:
1.Nie domagaj siê natychmiastowej odpowiedzi- je¿eli brak odpowiedzi po jakim¶ czasie, to znaczy ¿e albo nikt nie zna odpowiedzi na twój problem, albo w³a¶nie pracujemy nad jego rozwi±zaniem.
2.Gdy otrzymasz "opryskliw±" odpowied¼, nie rób sejmu XD - odes³anie do wyszukiwarki czy tematu to nic z³ego.
Dodatek: Pytania, których siê nie zadaje.
P: Gdzie znajdê rom/emu/itp?
O: Tam, gdzie ja - na koñcu wyszukiwarki. Nie leñ siê, od tego masz opcjê "szukaj" i gogle.
P: X nie dzia³a!
O: To nie jest pytanie. Nie interesuje mnie granie w "Dwadzie¶cia pytañ", ¿eby wyci±gn±æ, o co tak naprawdê Ci chodzi - mam lepsze rzeczy do roboty.
P: W hacku xyz zamiast zyg jest zag. Co teraz?
O: Zapytaj autora. Nie grali¶my we wszystkie wariacje na temat pokemonów - a szczególnie w hacki.
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.