Siemocie. Jestem tutaj, by wszystkie wasze problemy z uk³adaniem movesetów dla waszych pokemonów zniknê³y. Tak wiêc, jedyne co musicie podaæ:
1. Pokemon i jego level
2. Natura
3. Gra (czyli np. FireRed, Diamond itd. :P)
4. Cel (czyli, je¶li chcecie np. by dany pok pomóg³ wam pokonaæ Winonê, jakiego¶ lidera z Battle Frontier itp., punkt nieobowi±zkowy do wype³nienia)
5. Poziom happiness pokemona (je¶li znacie)
6. EVy i IVy (je¶li znacie)
1. Pokemon i jego level: Ho-oh, 64
2. Natura: Timid
3. Gra: HeartGold
4. Cel: Brak
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa
Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]
Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Maron, twój moveset to zUo ;o
Pozwólmy, ¿e sam siê zajmê swoim "interesem", hm?
Inaku¶:
Naturka Timid! ¦wietna dla tego ptaszka, git. Moja propozycja:
1. Sunny Day
2. Sacred Fire/Fire Blast (ten drugi jednak polecam dopiero po u¿yciu Sunny Day'a - jego celno¶æ nie jest wspania³a, a SD da ci pewno¶æ trafienia i wzmocnienie obra¿eñ)
3. SolarBeam (te¿, najpierw SD - potem atak; dziêki du¿emu Speedowi [naturka Timid <3] nie powinno to stanowiæ wiêkszego problemu)
4. Calm Mind/Recover (oba s± warte rozpatrzenia - CM i SD jednocze¶nie mog± daæ atakom Ho-oha naprawdê poka¼ne obra¿enia mog±ce za³atwiæ nawet niesprzyjaj±cy typ, powiedzmy - w dwóch uderzeniach; Recover natomiast przyda siê na d³u¿sze walki... tak wiêc, zdecyduj ju¿ tu sama, wg w³asnych potrzeb)
DominLol:
Naturê to ¿e¶ pan nieciekaw± wybra³... tutaj by siê przyda³a Adamant albo Jolly... no, ale có¿. Spróbujemy bez nich x3
Wywal Silk Scarf. Na co ci on. Na jego miejsce walnij pan Leftovers, Insect Plate albo Silver Powder.
Co do Movesetu...
Zostawi³bym X-Scissor. Nie kumam, po co tam taki shit jak False Swipe...? Na jego miejsce - U-Turn, zawsze przydatny. Dobrze by³oby te¿ upchaæ tam gdzie¶ Swords Dance. I teraz tak - na ostatnie miejsce, albo Roost, albo Iron Head (tyle ¿e nie widzê g³êbszego jego sensu - masz X-Scissor który po u¿yciu Swords Dance'a i trzymaniu Insect Plate/Silver Powder rozwali praktycznie ka¿dego), zale¿nie od twojej potrzeby - czy rozwalisz ich szybko czy raczej bêdziesz potrzebowa³ uleczenia. Je¶li Speed twojego Scizora nie nale¿y do najlepszych - olej Roost i Iron Head i na to miejsce KONIECZNIE walnij Agility. Je¶li za¶ masz problemy z defensyw± - Iron Defense bêdzie sensownym rozwi±zaniem. Tak wiêc, podsumowuj±c:
- X-Scissor
- U-Turn
- Swords Dance
- Roost/Agility/Iron Defense, w ostateczno¶ci Iron Head
Ca³ego BF nim raczej nie pokonasz, ale z pewno¶ci± bêdzie przydatny
Ufff... mg dziêki... A mogê zamiast Calm Mind/Recover daæ Fly? Akurat Ho-oh to jedyny mój pok, który mo¿e siê go nauczyæ... (Bo Mewowi nie dam)
A teraz jeszcze jedno, tym razem wielkie zamówienie, bo na 5 poków (mogê z³o¿yæ?)
1. Pokemon, natura i jego level: Typhla na 100 z Docile, Raticate na 100 z Mild, Piloswine na 100 z Bashful, Gyarados na 100 z Sassy, Ampharos na 100 z Serious (Wczoraj zrobi³am mocny update i potrzebujê nowych movesetów)
2. Gra: HeartGold
3. Cel: Pokonanie Reda
4. Poziom happiness pokemona (je¶li znacie): -
5. EVy i IVy (je¶li znacie): -
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa
Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]
Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków
Nie op³aca ci siê dawaæ Fly'a. Ruch mo¿e i ma dobre obra¿enia, ale czekanie jednej tury jest masakryczne i nieprzydatne... Mo¿e nie bezpo¶rednio w grze, ale jak bêdziesz chcia³a graæ z innymi lud¼mi na WiFi Fly z pewno¶ci± nie pomo¿e, a Recover lub Calm Mind - jak najbardziej.
HMów najlepiej ucz innego poka, szkoda za¶miecaæ ¶wietnego Ho-oha na taki badziew x3
Typhlosion lv 100, Docile nature
- Toxic
- Earthquake
- Sunny Day
- Eruption/Flamethrower/Fire Blast (ten trzeci zalecam przede wszystkim po u¿yciu SD)
I teraz tak... Dam ci ma³± radê, jak z nim walczyæ x3 Na walkê z Pikachu wystaw Typhlosiona (nie Piloswine, bo Pikacz ciê rozwali Iron Tailem) i za³atw go od razu EQ. Na Laprasa bêdzie dobry Ampharos. Zacznij od Thunder Wave'a (chyba, ¿e zaatakuje Body Slamem = parali¿ od ability Static) albo od razu rozwal go Thunderboltem. Ten sam pok bêdzie te¿ dobry na Snorlaxa. Thunder Wave lub od razu Focus Blast (ewentualnie, dwa) i misiek le¿y. Venusaurem zajmie siê Typhlo, Charizardem Gyarados, Raticate lub Ampharos, o ile jeszcze ¿yje ( ), a Blastoisem - Raticate lub znów Ampharos. Piloswine siê przyda tylko jako Tank na Snorlaxa, o ile w ogóle siê przyda. Przede wszystkim, szanuj swojego Ampharosa, bo ten bêdzie mia³ najwiêkszy wk³ad w tej walce. Kilka Full Restore i Revive pewnie siê przyda :P
Nie powinna¶ mieæ wiêkszych problemów z pokonaniem Reda... Tak wiêc, pêd¼ i go rozwal
Ja bêdê potrzebowa³ movesetu do Diamond na ligê. Mam zamiar trenowaæ do 50 Lvlu. Wiêc pisz na wyprzedzenie.
1. Staravia, Bold nature ; Monferno, Adamant nature
2. Diamond
3. E4
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Czyli tak, Staraptor 50 i Infernape 50. Bold i Adamant.
Naturki co¶ masz nieciekawe. Ale, skoro to tylko pokonanie EF, a nie gra na WiFi, to bêdzie odpowiednie
Staraptor lv. 50, Bold nature
- Brave Bird
- Close Combat
- Return (nafaszeruj go rzeczami na Happiness, to to bêdzie najbardziej morderczy jego atak ;])
- Heat Wave
I w ten oto sposób, Staraptorem rozwalisz Aarona, Lopunny Flinta, Lucario i Roserade Cynthii. A Infernape równie¿ wspomo¿e przy Aaronie, Flincie i Cynthii. Pozosta³e poki dobierz tak, ¿eby nie by³o problemów z Berth± i Lucianem.
A nie móg³bym zamieniæ Focus Blast na Close Combat? S±dzê, ¿e to bedzie lespsze, bo Close jest physcial (adamant), a Focus Blast jest special. I jeszcze nie wiem jak zrobiæ Heat Wave.
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Sprawd¼ sam, czy ci siê to op³aca:
1. Close Combat
Base Power: 120
Natura: Adamant +10% Atk
STAB: +60 Power
£±cznie: 180 + warto¶æ Atk (wysoka - premia z natury)
2. Focus Blast
Base Power: 150
Natura: brak premii
STAB: +75 Power
£±cznie: 225 + warto¶æ SpAtk (¶rednia - bez premii)
Byæ mo¿e, masz racjê.
Heat Wave? Racja, je¶li nie masz dostêpu do Platinum - Heat Wave nie dostaniesz. Mea culpa. Mo¿e wiêc zast±p go Aerial Ace'em lub, co polecam, Returnem. W tym jednak wypadku musisz go jak najbardziej uszczê¶liwiæ, ¿eby Return zdzia³a³ co¶ sensownego (Happiness ma wzrosn±æ).
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.