Od wielu wielu dni... miesiêcy... nei zagl±da³em do projektu od stroony RPG Makera xdd
Wiêc dzisiaj, a raczej wczoraj, postanowi³em zrobiæ systemy na których bêdzie opiera³a siê wiêkszo¶æ eventów w grze.
Stworzy³em wspominany wczesniej system 24 kolorów doby, tak aby by³o bardziej realistycznie w nierealistycznej grze
Co godzinê kolor zmieni siê, co w sumie daje 24 ró¿ne odcienie, które eliminuj± fail znany z DP - podczas zmieny koloru dnia, dzia³o siê to natychmiast o danej godzinie ;] a wiêc mamy po³udnie, a tu pach wieczór tak sam od siebie.
W Platynie ten b³±d jest po czêsci naprawiony, bo dodano wiêcej odcieni, ale i tak za ma³o
Aby odró¿niæ, który odcieñ to jakas pora dnia, przed zmian± odcienia (o danaj godzinie) pokazuje siê obrazek z odpowiedni± por±. (obrazków jest 5 )
Co do godzin.. system ten jest ju¿ w pe³ni sprawny, mówiê tu o dniach. Otó¿ uda³o mi siê zrobiæ 'tydzieñ' w grze ^^
Teraz graj±c w Time b±d¼ Space macie mo¿³iwo¶æ zbierania innych esencji ka¿dego dnia.
Hm. Doda³em te¿ skrypt na 'okr±g³e' MENU
Zmieni³ siê tak¿e sposób gry w Time/Space WALKI zosta³y wyeliminowane CA£KOWICIE. Trenera, a raczej kogo¶ kto pomaga pokemonom, zast±pi³em 'zbieraczem', który zbiera esencje i tworzy z nich ró¿ne rzeczy czy stworki ;)
Wiêcej o sposobie grania ju¿ wkrótce (wraz ze screenami)
Dziêki dla PokeKoksa, który aktualnie zajmuje siê stworzeniem kilkunastu nowych itemków
Jako¿e systemu dni i odcieni nie da siê poprzeæ na zwyk³ym gameplayowym screenie, dam screen zdarzenia
W linku: screen zdarzenia dni, screen zdarzenia odcieni, screen menu (gameplay)
A ja uwa¿am, ze genialny ;)
Poza tym... brak walk by³ ju¿ ustalony za czasów Time Edition Wiêc trochê pó¼no siê obudzi³e¶ ;p Skoro dowiedzia³ê¶ siê tego dopiero z powy¿szego newsa
Rafi77 napisa³/a:
A mo¿e zrób 2 czê¶ci gry 1 bez walk 2 z walkami :P (oczywi¶cie jak bêdziesz móg³)
A mo¿e zrobiê Time i Space bez walk? _^_
Jesli chcia³bym robiæ grê z walkami to bym tak± zrobi³, al enie chce.
Moje gry maj± pokazywaæ uchylenie od tradycji Nintendo
BARDZO dobry pomys³/idea. Obecnie w pokemonach, ZA DU¯O przemocy i niepotrzebnych staræ.
GlossyGem napisa³/a:
Moje gry maj± pokazywaæ uchylenie od tradycji Nintendo
I wiesz co ? Chyba lepiej bêdzie mi siê gra³o w co¶ takiego ni¿ np. w Golda przez którego siê zrazi³em do pokegier ( co chwila trzeba by³o wybieraæ ataki itp. ).
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Hm... Od ponad 20 godzin zastanawiam siê jak to piêknie uj±æ w s³owa.
Tak wiêc nie bêdê owija³ w bawe³nê i napiszê wprost.
W czwartek w nocy szuka³em programu do generowania Wii Pointsów za free.
Pobra³em program, klikn±³em i sru, ikonka i program gdzie¶ wsi±k³o.
Ola³em sprawê.
Wróci³em w pi±tek ze szko³y, w³±czy³em komputer. I okaza³o siê, ¿e umar³.
W³±czaj±c siê pojawia sie ekran wyboru "tryb awaryjny" itd. nie wa¿ne co wybiorê i tak nie dzia³a, poka¿e siê logo windowsa i sru niebieski b³ysk monitora i reset.
Prawdopodobnie czeka go format, a co za tym idzie usuniêcie projektu i materia³ów Time oraz Space.
Nie posiadam ¿adnej, nawet starej kopii projektu czy materia³ów.
Aktualny proces tworzenia gry jest/by³ na etapie wprowadzania nowych systemów i dbania o drobiazgi. Doda³em pokemony z ShintoDexu oraz wiele rzeczy zwi±zanych z "zasadami gry".
Oficjalnie og³aszam, ¿e projekt tworzony w RPG Makerze, nazwany Pokemon Time oraz Pokemon Space zostaje ca³kowicie przerwany w tworzeniu. Nie mam zamiaru zabieraæ siê za zaczynanie Time oraz Space od pocz±tku, nie mam te¿ ochoty na twrzenie nowej gry. Na systemy oparte g³ównie na zdarzeniach oraz nad samym projektem po¶wieci³em sporo, oj sporo swojego czasu, je¶li to przepad³o bezpowrotnie, to rezygnujê z RPG Makera.
Je¶li kto¶ wie jak mogê przywróciæ dzia³anie systemu, bardzo proszê, zeby napisa³ do mnie PW.
GlossyGem, jest mo¿liwo¶æ odzyskania. Zainstaluj na drugiej partycji np. ubuntu i przenie¶ projekt z pierwszej na drug± i zgraj np na co¶ i sformatuj.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.